Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz

Ionuț Ruscior (Publika) vorbește despre concertul privat pentru U2

Trupa Publika va pleca în acest weekend în Irlanda pentru a susține pe 13 august un concert pentru U2, în cadrul unui eveniment privat ce va avea loc într-un castel vechi.
Ionut Ruscior (Publika)

Ionut Ruscior (Publika)

InfoMusic a stat de vorbă cu solistul formației Publika, Ionuț Ruscior, pentru a afla mai multe detalii despre acest eveniment. Vă prezentăm înregistrarea interviului de la Cafe Du Pont.

Trupa Publika a câștigat castingul U2

Cel care a stabilit legătura cu managementul U2 a fost managerul grupului Publika, Adi Simion, care a aflat de casting-ul pentru petrecerea privată. Acesta a trimis către managementul U2 mai multe demo-uri  ce s-au bucurat de un mare succes. Irlandezii au venit chiar în România pentru a vedea un concert Publika, fără ca membrii trupei să știe și au fost plăcut impresionați.

Prezența trupei Publika la petrecerea privată va fi o surpriză pentru membrii U2, care nu cunosc ce trupe au fost alese. Publika va cânta la eveniment 3 piese U2 (Where the Streets Have No Name, With Or Without You și One) și 2 piese proprii, impuse de managementul U2, ne-a precizat solistul Ionuț Ruscior.

Acesta ne-a mărturisit că în momentul în care au primit vestea au băut de fericire, și-au sunat prietenii și familia. Solistul de la Publika e nerăbdător să ajungă în Irlanda, unde are și foarte mulți prieteni. În plus, este un mare fan al trupei pe care întotdeauna și-a dorit să o vadă în concert, iar acum se simte norocos pentru că o va și cunoaște.

Ionut Ruscior (Publika)

Ionut Ruscior (Publika)

Înapoi în România

Pentru o formație pop-rock este foarte greu să pătrundă pe piața occidentală dacă nu locuiește în orașe nucleu – precum Londra, Los Angeles – și nu dispune de o susținere financiară considerabilă, este de părere Ionuț Ruscior, întrebat dacă ulterior Publika se va axa pe industria muzicală internațională.

Atâta timp cât artiștii români nu sunt nominalizați la marile premii internaționale și nici nu sunt difuzați de radiourile celebre, aceștia nu au "cucerit lumea" – chiar dacă unii pretind asta – ci doar au ajuns până la un anumit nivel de expunere, dar nu unul de top, a mai adăugat solistul Publika.

Pe de altă parte, Ionuț Ruscior a precizat că pe viitor vor fi nevoiți să înregistreze în afară, deoarece multe studiouri de calitate din România continuă să se închidă din cauza crizei.

Nu în ultimul rând, artistul a vorbit despre fanii Publika. Aceștia  i-au susținut mereu, chiar și atunci când nu au trecut prin perioade propice, iar după aflarea veștii le-au adus la concerte tricouri cu U2.

Interviu Ionuț Ruscior (voce – Publika)

Ionuț Ruscior (Publika) despre trupele românești și provocările de peste hotare

Site oficial Publika: publika.ro
Pagina de Facebook Publika: fb.com/pages/PUBLIKA
Canalul oficial pe YouTube: youtube.com/user/publikaband

Clipul oficial Publika - Sa stii

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre U2
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE