Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Ionuț Ruscior (Publika) vorbește despre concertul privat pentru U2

Trupa Publika va pleca în acest weekend în Irlanda pentru a susține pe 13 august un concert pentru U2, în cadrul unui eveniment privat ce va avea loc într-un castel vechi.

Publicat

pe

Ionut Ruscior (Publika)
Ionut Ruscior (Publika)

InfoMusic a stat de vorbă cu solistul formației Publika, Ionuț Ruscior, pentru a afla mai multe detalii despre acest eveniment. Vă prezentăm înregistrarea interviului de la Cafe Du Pont.

Trupa Publika a câștigat castingul U2

Cel care a stabilit legătura cu managementul U2 a fost managerul grupului Publika, Adi Simion, care a aflat de casting-ul pentru petrecerea privată. Acesta a trimis către managementul U2 mai multe demo-uri  ce s-au bucurat de un mare succes. Irlandezii au venit chiar în România pentru a vedea un concert Publika, fără ca membrii trupei să știe și au fost plăcut impresionați.

Prezența trupei Publika la petrecerea privată va fi o surpriză pentru membrii U2, care nu cunosc ce trupe au fost alese. Publika va cânta la eveniment 3 piese U2 (Where the Streets Have No Name, With Or Without You și One) și 2 piese proprii, impuse de managementul U2, ne-a precizat solistul Ionuț Ruscior.

Acesta ne-a mărturisit că în momentul în care au primit vestea au băut de fericire, și-au sunat prietenii și familia. Solistul de la Publika e nerăbdător să ajungă în Irlanda, unde are și foarte mulți prieteni. În plus, este un mare fan al trupei pe care întotdeauna și-a dorit să o vadă în concert, iar acum se simte norocos pentru că o va și cunoaște.

Ionut Ruscior (Publika)

Ionut Ruscior (Publika)

Înapoi în România

Pentru o formație pop-rock este foarte greu să pătrundă pe piața occidentală dacă nu locuiește în orașe nucleu – precum Londra, Los Angeles – și nu dispune de o susținere financiară considerabilă, este de părere Ionuț Ruscior, întrebat dacă ulterior Publika se va axa pe industria muzicală internațională.

Atâta timp cât artiștii români nu sunt nominalizați la marile premii internaționale și nici nu sunt difuzați de radiourile celebre, aceștia nu au "cucerit lumea" – chiar dacă unii pretind asta – ci doar au ajuns până la un anumit nivel de expunere, dar nu unul de top, a mai adăugat solistul Publika.

Pe de altă parte, Ionuț Ruscior a precizat că pe viitor vor fi nevoiți să înregistreze în afară, deoarece multe studiouri de calitate din România continuă să se închidă din cauza crizei.

Nu în ultimul rând, artistul a vorbit despre fanii Publika. Aceștia  i-au susținut mereu, chiar și atunci când nu au trecut prin perioade propice, iar după aflarea veștii le-au adus la concerte tricouri cu U2.

Interviu Ionuț Ruscior (voce – Publika)

Ionuț Ruscior (Publika) despre trupele românești și provocările de peste hotare

Site oficial Publika: publika.ro
Pagina de Facebook Publika: fb.com/pages/PUBLIKA
Canalul oficial pe YouTube: youtube.com/user/publikaband

Clipul oficial Publika - Sa stii

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Publika pe 9 iunie in True Club
Concerte sâmbătă, 9 iunie 2012

PUBLIKA

Loc
True Club

Muzică nouă

Ascultă noua piesă U2, "Your Song Saved My Life" (Soundtrack "Sing 2") - AUDIO

U2 încheie anul 2021 cu o piesă emoționantă, intitulată "Your Song Saved My Life". Noua melodie se regăsește pe soundtrack-ul filmului animat "Sing 2".

Publicat

pe

U2
U2 │ FOTO: Captură YouTube

U2 se menține în atenția publicului cu o piesă melancolică, "Your Song Saved My Life", înregistrată pentru un film de animație. Cu acest prilej, Bono își face și debutul pe marele ecran, urmând să apară în pelicula "Sing 2" în postura personajului Clay Calloway, un leu care e un veritabil star rock.

Regizorul filmului, Garth Jennings, a fost încântat de această piesă, declarând pentru Entertainment Weekly că emoția captată în linia melodică este exact ceea ce-și dorea pentru "Sing 2".

"Este pur și simplu atât de plină de emoție și căldură...Piesa spune exact asta: <<Uite, așa vrem ca publicul să se simtă atunci când pleacă de la cinema>>."

Pe soundtrack-ul filmului "Sing 2" se regăsesc și alte trei piese U2: "Where the Streets Have No Name" (interpretată de actorii Tori Kelly, Taron Egerton, Scarlett Johansson, Reese Witherspoon și Nick Kroll), "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of" (cântată de Scarlett Johansson) și "I Still Haven’t Found What I’m Looking For" (cântată în duet de Scarlett Johansson și Bono).

AUDIO: U2 - "Your Song Saved My Life" (Soundtrack "Off Sing 2")

În 2020, chitaristul U2 și Bono începuseră să lucreze la noi compoziții. Aceste sesiuni au avut loc înainte de intrarea în lockdown.

"Chiar lucram la niște piese noi cu Bono", a povestit The Edge în show-ul lui Jo Whiley de la BBC Radio 2. "A trebuit să iau o decizie: rămân în Dublin (alături de Bono), sau mă duc în California, acolo unde e soția? Așa că am optat să merg acolo unde era soția, ceea ce consider că a fost decizia corectă."

Nu se știe dacă, între timp, cei doi au reluat înregistrările. Cert este că formația nu are programat niciun concert pentru lunile următoare, ultimele show-uri U2 având loc în toamna anului 2019.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending