Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Ionuț Ruscior (Publika) vorbește despre concertul privat pentru U2

Trupa Publika va pleca în acest weekend în Irlanda pentru a susține pe 13 august un concert pentru U2, în cadrul unui eveniment privat ce va avea loc într-un castel vechi.

Publicat

pe

Ionut Ruscior (Publika)
Ionut Ruscior (Publika)

InfoMusic a stat de vorbă cu solistul formației Publika, Ionuț Ruscior, pentru a afla mai multe detalii despre acest eveniment. Vă prezentăm înregistrarea interviului de la Cafe Du Pont.

Trupa Publika a câștigat castingul U2

Cel care a stabilit legătura cu managementul U2 a fost managerul grupului Publika, Adi Simion, care a aflat de casting-ul pentru petrecerea privată. Acesta a trimis către managementul U2 mai multe demo-uri  ce s-au bucurat de un mare succes. Irlandezii au venit chiar în România pentru a vedea un concert Publika, fără ca membrii trupei să știe și au fost plăcut impresionați.

Prezența trupei Publika la petrecerea privată va fi o surpriză pentru membrii U2, care nu cunosc ce trupe au fost alese. Publika va cânta la eveniment 3 piese U2 (Where the Streets Have No Name, With Or Without You și One) și 2 piese proprii, impuse de managementul U2, ne-a precizat solistul Ionuț Ruscior.

Acesta ne-a mărturisit că în momentul în care au primit vestea au băut de fericire, și-au sunat prietenii și familia. Solistul de la Publika e nerăbdător să ajungă în Irlanda, unde are și foarte mulți prieteni. În plus, este un mare fan al trupei pe care întotdeauna și-a dorit să o vadă în concert, iar acum se simte norocos pentru că o va și cunoaște.

Ionut Ruscior (Publika)

Ionut Ruscior (Publika)

Înapoi în România

Pentru o formație pop-rock este foarte greu să pătrundă pe piața occidentală dacă nu locuiește în orașe nucleu – precum Londra, Los Angeles – și nu dispune de o susținere financiară considerabilă, este de părere Ionuț Ruscior, întrebat dacă ulterior Publika se va axa pe industria muzicală internațională.

Atâta timp cât artiștii români nu sunt nominalizați la marile premii internaționale și nici nu sunt difuzați de radiourile celebre, aceștia nu au "cucerit lumea" – chiar dacă unii pretind asta – ci doar au ajuns până la un anumit nivel de expunere, dar nu unul de top, a mai adăugat solistul Publika.

Pe de altă parte, Ionuț Ruscior a precizat că pe viitor vor fi nevoiți să înregistreze în afară, deoarece multe studiouri de calitate din România continuă să se închidă din cauza crizei.

Nu în ultimul rând, artistul a vorbit despre fanii Publika. Aceștia  i-au susținut mereu, chiar și atunci când nu au trecut prin perioade propice, iar după aflarea veștii le-au adus la concerte tricouri cu U2.

Interviu Ionuț Ruscior (voce – Publika)

Ionuț Ruscior (Publika) despre trupele românești și provocările de peste hotare

Site oficial Publika: publika.ro
Pagina de Facebook Publika: fb.com/pages/PUBLIKA
Canalul oficial pe YouTube: youtube.com/user/publikaband

Clipul oficial Publika - Sa stii

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Publika pe 9 iunie in True Club
Concerte sâmbătă, 9 iunie 2012

PUBLIKA

Loc
True Club

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO

Premiile Grammy 2024 vor fi decernate pe 5 februarie, iar telespectatorii din România pot afla cine vor fi artiștii care vor face un adevărat spectacol în cea mai importantă noapte a industriei muzicale din lume, dar și cine va pleca acasă cu trofeele Academiei de Înregistrări.

Publicat

pe

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO
Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO │ FOTO: PRO TV

Muzica schimbă lumea, iar Premiile Grammy schimbă lumea muzicii. Cei mai importanți artiști se întâlnesc în cea mai spectaculoasă gală: a 66-a ediție a Premiilor Grammy este luni, 5 februarie, de la ora 3 dimineața, în direct pe VOYO.

National Academy of Recording Arts and Sciences va înmâna și în acest an trofee pentru realizări remarcabile în domeniul muzical, în cea mai importantă noapte a industriei. Abonații VOYO vor putea vedea LIVE și în exclusivitate decernarea râvnitelor premii, din Crypto Arena, Los Angeles, și se vor delecta cu momentele impresionante pregătite de Billie Eilish, Dua Lipa, Travis Scott, Burna Boy, Luke Combs, Billy Joel sau Olivia Rodrigo.

În acest an, printre noutățile pregătite de organizatori se numără și prezența legendarei trupe U2 în cadrul evenimentului. Câștigători a 22 de trofee Grammy, membrii U2 vor avea un show unic, transmis pentru prima dată din Sphere, Las Vegas - locul unde formația este rezidentă.

Lista celor care se luptă să pună mâna pe râvnitul trofeu Grammy a fost făcută publică, iar SZA conduce topul din acest an cu nouă nominalizări. Phoebe Bridgers, Șerban Ghenea și Victoria Monét sunt nominalizați la șapte categorii, iar Jack Antonoff, Jon Batiste, boygenius, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo și Taylor Swift au fiecare câte șase nominalizări.

Citește în continuare

Trending