Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Interviu cu Tiberiu Albu, Vocea României care ne inspiră să visăm cu ochii deschiși

"Mesajul meu a fost unul pe care l-am trăit toată viața, visam cu ochii deschiși să cânt pe o scenă mare, visam să pot compune", ne spune Tiberiu Albu, amintindu-și de starea aproape hipnotică a momentului ”Dream on” de la Vocea României. Acesta a fost live-ul său preferat din cadrul concursului, pentru că prin el a reușit să transmită publicului ceea ce el însuși începea să creadă în acele clipe: ”visele se pot îndeplini”. Mai multe despre experiența primelor apariții la TV, emoții, fani și planuri de viitor în interviul acordat InfoMusic.

Publicat

pe

Tiberiu Albu
Tiberiu Albu

Tiberiu Albu are 22 de ani și este student la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Timișoara. Nu a luat niciodată lecții de muzică, talentul său fiind unul nativ. Cântă la chitară, genurile muzicale preferate fiind rock-ul, funk-ul, jazz-ul și blues-ul. Deși se descrie ca fiind ușor introvertit, atunci când se află pe scenă se transformă complet, reacția publicului fiind întotdeauna un declanșator de energie.

În cadrul concursului Vocea României, Tiberiu a stârnit cele mai puternice aplauze din istoria emisiunii. În sfertul de finală el a interpretat un cover după „Dream On al celor de la Aerosmith ce a ridicat întreaga sală în picioare. Restul e istorie. Tiberiu Albu a fost votat de public și a devenit Vocea României. Prima voce rock a concursului, așa cum a prezis Tudor Chirilă că se va întâmpla încă de la începutul sezonului.

Tiberiu Albu

Tiberiu Albu

1. Salut și felicitări pentru câștigarea trofeului ”Vocea României”!

Mulțumesc :)

2. Ești prima voce rock din istoria acestui concurs care a reușit să declanșeze un val de simpatie de asemenea proporții. Ce anume crezi că i-a convins pe cei care au urmărit emisiunea să te susțină până în finală?

Faptul că am fost onest și deschis cu publicul. Am rămas același om simplu și iubitor de muzică. Poate că atuul meu cel mai mare a fost interiorizarea pieselor și transmiterea mesajului în asa fel încât să îl trăiască cu mine și cei din fața televizoarelor.

3. Momentul interpretării piesei ”Dream On” a fost epic. Au mai fost și altele pe parcurs, dar acesta a fost primul live aplaudat minute în șir. Ce ai simțit în acele momente?

M-am simțit fantastic și m-am bucurat foarte mult să văd că oamenii apreciază munca pe care am depus-o ca piesa să iasă perfect. A fost unul din acele momente care va trăi cu tine toată viața.

Tiberiu Albu - "Dream on" (Aerosmith) - Vocea României 2014

4. Care a fost live-ul tău preferat de la Vocea României și de ce?

De departe live-ul în care am cântat piesa ”Dream on”. Mesajul a fost unul pe care l-am trăit toată viața, visam cu ochii deschiși să cânt pe o scenă mare, visam să pot compune. Am simțit că prin piesa asta mi-am spus mie și tuturor celor ce m-au ascultat să nu înceteze niciodată să viseze, pentru că visele se pot îndeplini.

5. Cum e Tudor Chirilă în postura de antrenor?

Sincer, amuzant, dar mai presus de toate o persoană care m-a susținut când nu am avut încredere în mine și ca prieten și ca părinte.

6. Ai păstrat legătura cu Tudor după emisiune?

Da, am rămas prieteni :)

Tiberiu Albu şi Tudor Chirilă - ”Ana” - Vocea României 2014

7. Participarea la acest concurs ți-a adus foarte mulți fani. Care este cel mai emoționant mesaj pe care l-ai primit din partea unui/unei susținător/susținătoare?

Multe mesaje mi-au dat încredere și m-au făcut să zâmbesc :), dar unul dintre cele mai draguțe a fost al unui copil care mi-a trimis un desen cu mine, Tudor și el, și în care ne ura succes la amândoi cu un zâmbet cât casa.

8. La Vocea României ai interpretat piese de la Led Zeppelin, Aerosmith, AC/DC. Intenționezi să abordezi stiluri similare și în muzica proprie? Sau vei încerca să adopți și alte influențe? (Ex: gothic rock, alternative rock, pop-rock..)

Nu mă gândesc exact la genurile muzicale, deși ador muzica rock și probabil anii în care am ascultat atâtea formații m-au marcat și voi fi influențat de ele, consider că cel mai important lucru e că orice piesă trebuie să transmită un mesaj.

9. Încotro crezi că se îndreaptă rock-ul românesc? Se mai ascultă clasicul sau viitorul tinde spre alternativ?

Cred acum că există un fel de circularitate, și oamenii o să asculte rock în general, nu neapărat alternativ sau clasic. Revenind la răspunsul anterior, cât timp o piesă este bună, va fi ascultată.

Tiberiu Albu

Tiberiu Albu

10. De unde vine pasiunea ta pentru muzica rock? Putem vorbi de vreo trupă / piesă care te-a ghidat în mod special în această direcție?

Pasiunea mea vine din energia pe care o transmit trupele rock când cântă. Toată forța și nervul cu care trăiesc pe scenă. Dave din Foo Fighters cu piese ca ”Best of you” , ”Something from nothing”, ”Pretender”, îți pune puțin inima la treabă și te face să te gândești de fiecare dată că poți mai mult și că viața e atât de frumoasă. El, ca și mulți alții, au avut felul ăsta de a împărtăși un mesaj extraordinar de motivațional cu așa o lejeritate și atât de deschis încât nu avea cum să nu te prindă valul.

11. Câți ani aveai când ai fost la primul concert și ce trupă era atunci pe scenă?

Aveam 21 de ani și am fost la concertul ”The Wall” al lui Roger Watters, Pink Floyd, în Budapesta.

12. Ce trupe (românești și străine) se află în playlistul tău actual?

Vama Veche, Vama, Foo Fighters , Faith No More, Aerosmith, Thirty Seconds To Mars , Chris Cornell, Led Zeppelin și Flower Kings.

13. Știu că tatăl tău a fost cel care te-a încurajat să urmezi calea muzicii. A cochetat și el cu muzica dintr-o altă postură decât cea de ascultător (ca vocalist, instrumentist în vreo trupă)?

Nu, tata a fost doar ascultătorul meu fidel, lucru care mă motiva foarte mult.

14. La începutul lunii ianuarie ai avut prima ”întâlnire de lucru” din 2015. Cum a decurs și ce detalii de studio ne poți dezvălui (colaboratori, producători) ?

Prima întâlnire de lucru a fost concentrată pe direcția în care ar trebui să mă îndrept, sfaturi și idei de la care să pornim. Momentan mă voi concentra pe compus muzică și îmi voi dedica timpul pentru a evolua în acest sens.

15. Există vreun calendar al lansărilor pentru 2015? Dacă da, ne poți dezvălui o perioadă (săptămână, lună) în care ne-am putea aștepta la un prim single?

Cât de curând să sperăm :)

16. Multă baftă și sperăm să te vedem cât mai curând pe scenă, cântând piesele tale! Nu ne-ar deranja nici un duet cu Tudor Chirilă :)

Mulțumesc :)

Tiberiu Albu

Tiberiu Albu

PUBLICITATE
Comentează

Trending