Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Interviu The Makemakes: "Ne-ar plăcea să ne întoarcem în România!"

În această vară, pe 4 iunie, The Makemakes au cântat în deschiderea concertului One Republic de la București. A fost prima oară cand au luat contact cu publicul din România, dar după cum povestesc pentru Infomusic, au plecat cu o impresie bună și ar vrea să se reîntoarcă. Între timp, au planificat un nou album, pentru care deja au lansat un nou video.

Publicat

pe

The Makemakes în concert la Arenele Romane pe 4 iunie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ați cântat în România ca opening act pentru One Republic. Cum vi s-a părut, veți mai sustine și alte concerte de genul ăsta pentru alte trupe mari?

Ni s-a părut minunat. Ne-am simțit foarte bineveniți în România, oamenii deja știau noul nostru single I Am Yours, și au cântat împreună cu noi, au aplaudat și au aclamat. A fost fantastic. Ne-ar plăcea să ne întoarcem în Romania în curând!!!

Cu ce amintiri ați plecat după primul vostru concert aici?

Am călătorit prin România cu autocarul nostru, și am fost uimiți de frumusețea tării. Are peisaje foarte frumoase și vrem să ne reîntoarcem aici. Poate chiar și în vacanță.

Ce planuri aveți în viitor, veți mai lucra la un nou material, unde veți mai avea concerte?

Acum lucrăm la un nou album. Terminăm un nou single și deja am lansat un video nou. Se numește Little is Much More. Avem concerte toată vara, iar în toamnă avem un mic turneu prin Austria, Tirolul de Sud și Germania.

Ați lansat primul vostru album intitulat The Makemakes în mai. Ce reacții ați primit până acum și cum vi s-a schimbat viata după asta?

Albumul a urcat pe locul 2 și locul 1 în iTunes Charts, și pe pozitia 7 în Top 40 săptămânal în Austria. Viața noastră s-a schimbat, nu numai datorită noului album ci datorită faptului că am devenit celebri. Nu mai putem merge pe stradă fără să ni se ceară să dăm niște autografe sau să facem selfies. Dar ne place acest lucru, pentru că ne plac fanii noștri. Ei sunt cei mai importanți pentru un muzician, pentru că dacă nimănui nu îi place ceea ce faci, atunci pentru cine cânți? Nu prea mai are nici un sens.

The Makemakes în concert la Arenele Romane pe 4 iunie 2015

The Makemakes în concert la Arenele Romane pe 4 iunie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cum ați lucrat la acest album? Cât timp ați petrecut pe el și unde l-ați înregistrat?

A fost înregistrat în principal în Obertrum și am lucrat la el cel puțin doi ani. Am vrut să fie cât mai aproape de perfecțiune posibil. Ne-am dat seama de cât de multe influențe sunt în muzica noastră. Am redescoperit istoria rockului și cred că acest lucru se simte în noul nostru album. Fiecare cântec este unic și toate împreună construiesc o întreagă operă de artă.

Cum v-ați întâlnit și cum ați decis să înființați trupa? Spune-ți-mi câte ceva de zilele de început, când erați încă necunoscuți…

Am început sa cântăm toți trei ca trupă în 2007. Cântam la un festival local de muzică și la petreceri de skating și snowboarding. Incă de la început am avut un fanbase- la început mic, dar dintotdeauna loial.

În 2012, am renumit trupa The Makemakes, și am lansat primul nostrum single The Lovercall. În vara 2013, am cântat în deschiderea concertului Bon Jovi în Viena și apoi The Lovercall a urcat în topuri.

În 2014, am lansat cel de-al doilea single, Million Euro Smile, care a ajuns pe locul 2 în topuri.

Cine sunt artiștii voștri preferați în acest moment?

Ne plac foarte mult the oldies. Rock classic, anii 60, 70, până în anii 90. Ne dorim ca publicul să danseze pe ce cântăm deoarece ne dorim să le placă ceea ce facem.

Adorăm pe oricine poate să creeze muzică bună doar cu o chitara și cu vocea. Thin Lizzy, The Stones, Bill Withers, Bon Jovi, OneRepublic, toți sunt foarte talentați.

The Makemakes în concert la Arenele Romane pe 4 iunie 2015

The Makemakes în concert la Arenele Romane pe 4 iunie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cum este viața unui artist la început de drum acum în comparație cu acum câteva zeci de ani? Credeți că este mai greu acum pentru artiștii tineri să se afirme?

Bineințeles că e mai greu, din anumite motive. În primul rând, e mai multă muzică pe piață decât acum câteva zeci de ani. Și totul se miscă mult mai repede decât înainte. Internetul oferă o mulțime de muzică, platformele de muzică au inundat lumea. Business-ul e greu și e și mai greu să traiesti din muzică. Promovarea este foarte dificilă, oamenii sunt deja suprasaturați. Nu prea mai au chef de entertainment nou, asa că este foarte greu să atragi atenția lumii către tine.

În retrospectivă, ați mai participa la Eurovision? Ce ați învățat acolo?

Da, am face-o. A fost o experiență minunată pentru că am făcut foarte mult networking. Am intrat în contact cu mulți oameni care sunt acum interesați de muzica noastră. Plănuim niște turnee prin alte țări, cum ar fi Australia, și chiar am construit niște punți de legătură.

Până la următoarea vizită a trupei, vă invităm să urmăriți mai jos cel mai nou videoclip The Makemakes - ”Little is Musch More”.

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending