Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Interviu Stick To Your Guns: Vom cânta fix ce vor fanii să audă!

Cu peste 10 ani în industria muzicală la activ, Stick To Your Guns este acea trupă de hardcore punk care impresionează prin modestie și te cucerește prin sound și energia show-urilor live. Formația cu rădăcini în California va concerta pe 30 iunie în premieră în România, pregătind pentru fani un show pe cinste.

Publicat

pe

Stick To Your Guns
Stick To Your Guns │ FOTO: Zoran Zaric

Înainte de concertul de la București, băieții ne-au povestit câte ceva despre setlistul pregătit pentru concertul din Fabrica, planurile de lansare pentru noul album, colaborări, coveruri, piese preferate și nu în ultimul rând despre satisfacțiile vieții de muzician.

1. Bună, băieți! În curând veți susține primul vostru concert în România. Cum vă simțiți? Sunteți entuziasmați, aveți emoții?

Suntem foarte entuziasmați să cântăm în România. Stăm acasă de vreo 6 săptămâni, așa încât "ne mănâncă" nerăbdarea de a pleca din nou în turneu, de a susține concerte, de a vedea lucruri pe care nu le-am mai văzut și de a călători în locuri precum România, unde nu am mai fost până acum, și a ne simți bine. Sunt convins că vom fi super plini de energie până vom ajunge în București așa că publicul se poate pregăti pentru un show pe cinste.

2. Veți cânta în foarte multe locații noi în cadrul acestui turneu european. Aveți vreun setlist special pentru astfel de show-uri? Care este strategia în a câștiga publicul de partea voastră?

Setlist-ul nostru este compus numai din piese foarte tari. Vom cânta fix ce vor fanii să audă. Suntem extrem de recunoscători că avem ocazia de a cânta în aceste orașe europene în care nu am mai fost până acum, așa încât nu vrem să ne dezamăgim fanii. Ne străduim să punem pe picioare un show bun, cred că publicul va observa asta. Sperăm să reacționeze și să se alăture "nebuniei" noastre. Vii la show să te simți bine, cam asta e ideea.

3. Ați lansat recent un cover după piesa „Dog Days Are over”, a celor de la The Florence and The Machine. Sunteți fani ai trupei? Povestiți-ne puțin despre acest proiect.

Casa noastră de discuri, Sumerian Records, a lansat un album de coveruri după piese Florence and The Machine. Ne-au întrebat dacă vrem să ne implicăm în acest proiect și am fost de acord cu o condiție: doar dacă facem cover după „Dog Days Are over”. Piesa originală are foarte multă emoție și forță, știam că e o melodie pe care o puteam interpreta într-o versiune cool, iar Jesse ar fi putut să se distreze cântând-o. Mulți nu realizează încă cât de grozavă e vocea lui și cred că această piesă a pus accentul pe partea vocală.

Stick To Your Guns - "Dog Days Are Over" (cover The Florence and The Machine)

4. Ați încheiat recent înregistrările pentru cel de-al 5-lea album. La ce ar trebui să se aștepte fanii?

Ar trebui să se aștepte la ceva nou și ceva vechi. Discul ăsta e un mix bun între furie, frustrare și reflexii personale. Din punct de vedere muzical, este similar albumului precedent, Diamond, dar este totuși ceva mai creativ. Am înregistrat fără a ține cont de reguli. Dacă am scris, să spunem, o piesă care avea un sound diferit de ceea ce facem de obicei am mers mai departe cu acea compoziție pentru că până la urmă o piesă bună e o piesă bună. Nu vrem să gândim dintr-o cutie.

5. Cum a fost să lucrați cu John Feldmann pe partea de producție?

E nebun în sensul bun al cuvântului. E unul dintre cei plini de energie oameni cu care am lucrat până acum. Are o pasiune intensă pentru muzică, e  o gură de aer proaspăt. Cred că am avut ceva emoții când am intrat pentru prima oară în studio, dar odată ce au trecut câteva zile, ne-am dat seama de cât de mult îi pasă de versuri, linie melodică și scopul piesei în sine. El este primul mare producător cu care am lucrat până acum și a fost cool faptul că nu era preocupat doar de ideea de a scoate un hit, pentru că nici noi nu suntem. Vrem să facem muzică care să însemne ceva pentru noi și pentru cei care ne ascultă. Dacă devine populară, e grozav, dar dacă nu, asta nu înseamnă că ne oprim. Cineva ne va asculta mereu.

6. Care este piesa voastră preferată dintre cele de pe noul album? Va avea publicul din România ocazia de a o asculta live?

Chiar discutam aseară dacă ar trebui să cântăm piese noi în acest turneu. Cine știe, românii ar putea fi primii care vor avea ocazia de a asculta o piesă nouă. E o întrebare dificilă cea referitoare la piesa noastră preferată, pentru că ne simțim conectați la majoritatea dintre ele. E foarte multă energie pusă în realizarea acestui disc. În momentul acesta cred că piesa "Nobody" e preferata mea. E o piesă compusă în studio. E foarte melodică și energică. Îmi place mult.

Stick To Your Guns - "We Still Believe"

7. Ați stabilit o dată de lansare pentru noul album? 

Nimic nu e bătut în cuie acum, dar cred că va apărea pe piață la începutul lui 2015. Discul nu e încă masterizat și încă lucrăm la datele turneului de promovare.

8. Faceți muzică de peste 10 ani. Ce aspect al vieții de muzician vă aduce cea mai mare satisfacție?

Faptul că avem rezervate show-uri în locuri precum România și că oamenii vin să ne asculte, asta mi se pare grozav. Faptul că putem să trăim din banii câștigați în turnee și că putem lansa în continuare muzică e foarte cool pentru noi.

9. Cum v-ar plăcea să rămâneți în amintirea publicului după show-ul de la București?

Dacă oamenii își vor aminti de noi, atunci înseamnă că fie am făcut ceva foarte bine, fie ceva foarte aiurea. Mi se par OK ambele variante.

Stick To Your Guns  - "The Bond"

Stick To Your Guns va concerta la București pe 30 iunie 2014, în cadrul evenimentului Sabotage Summer Day. Pe scenă vor urca, de asemenea, COMA, Perfect Zero for Infinity, Breathelast și Key to the Crown.

Înainte de ziua concertului, biletele pot fi achiziționate la prețul de 40 de lei. La intrarea în Fabrica, biletele vor costa 50 de lei.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending