Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Interviu cu Per Gessle de la Roxette: "Puterea muzicii este incredibilă"

Cu o colecție impresionantă de hituri și zeci de milioane de albume vândute, Roxette este una dintre acele trupe care stau nezdruncinate în liga greilor industriei. Acest loc a fost câștigat treptat, cu multă muncă și pasiune, bucuria trupei de a cânta ajungând întotdeauna la public. De la primele apariții live și până în prezent, fanii Roxette au fost mereu la fel de calzi și implicați, Per Gessle mărturisind că fiecare concert ”e o binecuvântare”. După 30 de ani de carieră, Roxette revine la București pe 17 mai 2015 pentru a ne demonstra încă o dată că "puterea muzicii este incredibilă".

Publicat

pe

Roxette
Roxette

Pe 17 mai 2015 vă întoarceți în România, după 4 ani de la primul vostru concert în țara noastră. Cu ce amintiri plăcute ați rămas după primul show?

Per Gessle: Ca întotdeauna, ne-a copleșit reacția publicului. Energia. Iubirea. Afecțiunea. E o binecuvântare să fii în fața unei astfel de mulțimi. Te duci oriunde în lume, cânți pentru oameni care vorbesc limbi diferite, au religii diferite și culturi diferite și toți îți iubesc piesele ! Puterea muzicii este incredibilă. Felul în care depășește orice granițe nu poate fi comparat cu nimic altceva.

Prin acest turneu, care vă readuce în țara noastră, sărbătoriți 30 de ani de activitate în formula Roxette. V-ați imaginat că veți ajunge până aici atunci când ați pus bazele formației? Care erau visurile și idealurile voastre când ați început această frumoasă călătorie?

Per Gessle: Roxette și-a început activitatea în 1986 și principala noastră ambiție a fost să facem un turneu în cluburile din Germania! Atunci când am semnat primul meu contract, în 1979, eram doar un puști. Dar a fost un vis împlinit. Totul a decurs foarte rapid pentru mine. În februarie 1980 am avut primul meu Number One în Suedia. A fost o adevărată binecuvântare.

Roxette în anii '80

Roxette în anii '80

 Privind înapoi, a existat vreun moment cheie în care ai realizat că Roxette va fi o trupă de succes?

Per Gessle: Am simțit că avem ceva special atunci când am înregistrat albumul ”Look Sharp!” în 1987/88. Suna diferit față de orice altceva. Dar gândul că albumul acesta va conduce către un succes internațional de asemenea proporții nu a fost pe lista noastră.

Ai simțit vreodată, în timp ce compuneai o piesă, că va deveni hit?

Per Gessle: Singura dată când am simțit asta a fost atunci când am compus “Joyride”. Avuseserăm deja 3 single-uri Number One în SUA până la momentul respectiv și simțeam că lumea așteaptă următoarea noastră mișcare. Așa încât “Joyride” a devenit copilul de suflet pe care toată lumea și l-a dorit.

Roxette - "Joyride"

Ce însemnă pentru tine proiectul Roxette, după toți acești ani?

Per Gessle: Am crezut că activitatea Roxette s-a încheiat definitiv atunci când Marie s-a îmbolnăvit în 2002, așa că prețuiesc fiecare moment petrecut pe scenă alături de ea. Avem un catalog remarcabil de hituri și e incredibil faptul că primim în continuare acest feedback minunat din partea publicului.

Sunt convinsă că în fiecare țară în care mergeți există o piesă pe care publicul o cere cu insistență. Ai cumva și tu o piesă pe care preferi să o cânți în concerte?

Per Gessle: Poți să mă crezi sau nu, dar să știi că îmi plac toate piesele. Din moment ce am compus o mare parte dintre ele, mă pot declara cel mai mare fan Roxette. E cu adevărat uimitor să stai pe o scenă în fața a 5-10-20.000 de oameni și să le cânți piesele tale. Cred că ăsta e motivul pentru care oameni ca Mick Jagger sau Bob Dylan nu vor renunța niciodată la muzică.

Publicul la concertul Roxette din 2011

Publicul la concertul Roxette din 2011

S-a schimbat în vreun fel conexiunea cu publicul, de-a lungul anilor?

Per Gessle: Nu am observat vreo schimbare, fanul tipic Roxette iubește să participe activ, că cânte cu noi și să se simtă bine în concerte. Așa a fost mereu, încă de la primele show-uri. Iubim la nebunie lucrul ăsta.

De ce anume ți-e dor atunci când te gândești la anii 80' și 90'?

Per Gessle: Nu mi-e dor de nimic. Trăiesc fiecare clipă a prezentului. Cu toții îmbătrânim și fiecare an are farmecul lui. Și defectele lui.

Roxette la Cluj-Napoca (foto Alina Todea)

Roxette la Cluj-Napoca (foto Alina Todea)

Ce îți place cel mai mult din ceea ce se întâmplă în prezent?

Per Gessle: Asta e o întrebare care îmi dă de gândit. Lumea e un loc ciudat, foarte multe lucruri pozitive și negative se întâmplă în jurul tău constant. Mă bucur de faptul că pot să-mi câștig existența făcând ceea ce-mi place, de faptul că am familia și prietenii lângă mine și sunt entuziasmat că noul sezon de Formula 1 începe săptămâna viitoare.

Ce sfat ai oferi unui artist care își începe cariera muzicală acum?

Per Gessle: Să-și urmeze instinctul.

Roxette - "Listen To Your Heart"

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending