Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Munky (Korn): "Mi-ar plăcea să las în urmă ceva de care copiii mei să fie mândri"

În 1994, Korn lansa primul album. Au trecut de atunci mai bine de 20 de ani, în ultimele două decenii trupa vânzând peste 35 de milioane de albume în întreaga lume. Privind retrospectiv asupra acestei cariere impresionante, James Christian Shaffer, zis Munky, mărturisește că întotdeauna ”trebuie să ai un vis înainte de a ajunge undeva”, dar că nu și-a imaginat niciodată că un vis poate dura o viață întreagă. Despre omul și muzicianul din spatele riff-urilor Korn puteți afla mai multe citind interviul acordat InfoMusic.

Publicat

pe

Munky (Korn) pe scenă cu unul dintre tinerii săi fani (2014)
Munky (Korn) pe scenă cu unul dintre tinerii săi fani (2014)

Versiunea în limba română

Munky: Bună ! Aici Munky de la Korn. Ce faci?

Reporter: Bună ! Aici Raluca de la InfoMusic. Sunt bine. Tu?

Munky: Și eu sunt bine.

Reporter: Voi trece direct la întrebări. Anul acesta sărbătoriți 20 de ani de la apariția primului album Korn. Felicitări pentru asta. Ce amintiri păstrezi din perioada înregistrării discului? Ne poți ajuta să ne întoarcem în timp, acolo unde s-a petrecut magia?

Munky: Am luat toate trupele pe care le apreciam și toate lucrurile care ne inspirau, în diferite moduri, cum ar fi Cypress Hill și Rage Against the Machine și Sepultura și Faith No More și Red Hot Chili Peppers. Acum nici nu cred că mai poți spune Red Hot Chili Peppers și Faith No More în aceeași propoziție (râde). Oh, și trupa Mr. Bungle. Am luat toate formațiile astea pe care le iubeam și am făcut propriul nostru album.

Reporter: Și v-ați creat propriul sound.

Munky: Ne-am creat propriul sound, da.

Korn

Korn

Reporter: Vi s-a întâmplat să simțiți nostalgie atunci când interpretați în concerte piese de pe primul album?

Munky: Da. E amuzant pentru că nu cred...de foarte multe ori nu știam care trebuie să fie structura unei piese și nu înțelegeam cu adevărat bazele compoziției muzicale. Știam doar că partea asta merge cu partea cealaltă și apoi hai să punem partea aia dincolo. Chiar dacă părțile aveau un tempo diferit. Cred că e ceva magic în a nu ști ce urmează și în a crea ceva, descoperirea propriului sound a fost ceva special pentru noi. Și atunci când privești înapoi și cânți piesele astea...au o anume inocență care le fac să fie distractiv de cântat, înțelegi? Ai din nou acea senzație a lipsei de griji.

Reporter: Vorbind despre nostalgie, îți mai amintești când ți-ai luat prima chitară?

Munky: Prima mea chitară a fost de fapt...prima mea chitară a fost o chitară acustică. Fratele meu avea o chitară în dulap. Așa că atunci când mi-am tăiat partea de sus a degetului, când aveam 13 ani, doctorul mi-a spus: poate că ar trebui să încerci un instrument muzical. Și atunci i-am zis: <<Aș putea încerca chitara?>>, iar doctorul mi-a zis <<Sigur, ia atunci chitara și folosește-o ca ajutor în a-ți reface degetul>>. Așa că am luat chitara fratelui meu, am curățat-o și am început să iau lecții. Dar prima mea chitară electrică am cumpărat-o de la Brian Welch.

Reporter: Te-ai gândit vreodată, când erai la început, că vei ajunge unul dintre cei mai buni chitariști de heavy metal, așa cum au apreciat editorii Guitar World în 2011? Ai avut visul acesta?

Munky: Am avut acest vis. Trebuie să ai un vis înainte de a ajunge undeva. Nu am crezut, însă, că mă va duce atât de departe. Nu am visat niciodată că mă va aduce aici...visele rezistă foarte puțin în mintea ta. Dar apoi ceva care să dureze o viață întreagă...asta a depășit orice mi-am imaginat eu vreodată. Mă simt mic atunci când mă gândesc la asta.

Munky (Korn), Live@2014

Munky (Korn), Live@2014

Reporter: Ce reușite ți-ar plăcea să ai cu trupa peste 10 ani?

Munky: Mi-ar plăcea, probabil, să las ceva de valoare copiilor mei, ceva de care să poată fi mândri, ăsta cred că e cel mai important lucru pentru mine. Ceva la care nepoții mei s-ar putea uita peste ani și le-ar putea arăta prietenilor lor, zicând: <<Acesta a fost bunicul meu. A lucrat din greu și a reușit să-și îndeplinească visul.>> Asta cred că asta este cea mai importantă lecție: de a arăta altora că poți să ai un vis mare și că acel vis se poate îndeplini. Cred că asta ar fi, vreau cu adevărat ca familia mea și copiii copiilor mei să fie mândri.

Reporter: Întorcându-ne în prezent, ești din nou în turneu cu formația și vei avea concerte toată vara și în toamnă, de asemenea. Ți se face dor de casă atunci când ești plecat cu trupa? Sau te-ai obișnuit cu programul acesta?

Munky: Te obișnuiești. Câteodată devine dificil spre finalul turneului, după ce ai fost pe drum pentru 4, 5 sau 6 săptămâni. De obicei, pe la jumătate devine chiar greu și ți-e dor de familie. Și mulți oameni nu sunt făcuți pentru asta. Cred că mulți visează să fie într-o trupă, dar apoi ajungi să stai departe de familie...și cred că mulți renunță în cele din urmă din cauza vieții de turneu. Nu cred că sunt mulți cei care pot menține ritmul. Pentru că ești într-un oraș diferit în fiecare zi atunci când pleci în turneu și acest stil de viață poate ajunge să îți dăuneze. Câteodată cred că a avea o familie mă ajută să-mi păstrez sănătatea, știind că...totul este temporar. Situația cu călătoritul...Cred că nu e pentru toată lumea și cred că mulți descoperă asta în timp. Cred că ajung la un moment dat la concluzia <<Hey, nu pot face asta>>.

Reporter: Ce anume te bucură cel mai mult din viața de turneu? 

Munky: Cel mai bun lucru legat de turnee este acea oră și jumătate pe scenă, în fiecare noapte, cântând. Și văzând reacția mulțimii. Ăsta e cel mai tare lucru !

Munky (Korn), Live@2014

Munky (Korn), Live@2014

Reporter: Cu toții ajungem, la un moment dat, să ne pierdem motivația, mai ales atunci când urci la un anumit nivel în carieră, oricare ar fi domeniul în discuție. Ce anume te face să rămâi motivat, după toți acești ani în industria muzicală?

Munky: Entuziasmul de a crea muzică mă menține motivat. Cred că...atunci când creăm o piesă, există acea emoție și nerăbdare de.... a vedea cum va fi simțită de public, cum va fi ea percepută atunci când o cânți live în fața mulțimii. Vor simți și ei același lucru pe care l-am simțit noi atunci când am creat piesa? Și până la urmă, ăsta e scopul. Pentru că trupa asta e bazată, în mare parte, pe modul în care transmite muzica live.

Reporter: Ce anume crezi că face muzica să evolueze?

Munky: Cred că atunci când oamenii acceptă provocări, atunci când oamenii își asumă riscuri, atunci când oamenii ies din zona de confort și încearcă ceva nou, cred că toate lucrurile astea contribuie la evoluția muzicii. Și trebuie să ai curajul de a încerca lucruri care să demonstreze că vrei să împingi barierele.

Korn la ceremonia de introducere în RockWalk, în 2013

Korn la ceremonia de introducere în RockWalk, în 2013 │ FOTO: Kathy Flynn

Reporter: Crezi că muzica evoluează și în prezent?

Munky: Da, cred că da. Cred că oamenii încearcă să-și creeze propriile stiluri. Cred că încearcă să îmbine genuri diferite pentru a scoate ceva nou. În mare, e același lucru pe care l-am făcut și noi, atunci când am integrat diverse influențe pentru a forma trupa. Am luat acele influențe pentru a ne crea propriul sound. Cred că oamenii încă fac asta.

Reporter: Așa cum ai spus și tu mai devreme, multe din trupele noi creează noi stiluri muzicale îmbinând genuri și influențe diferite. Dacă ai putea îmbina 3 dintre trupele tale favorite pentru a crea un nou grup, care ar fi aceste trupe?

Munky: Hmmm...Dacă aș putea îmbina 3 dintre trupele preferate într-una singură...să vedem...Aș alege Mr. Bungle și... Nine Inch Nails și... Korn! (Râde)

Reporter: Trupa a postat recent un remix după piesa Rihannei, "Bitch Better Have My Money". Cum de ați hotărât să faceți o nouă versiune pentru piesa asta?

Munky: Cineva ne-a întrebat dacă vrem să facem asta și a fost una dintre situațiile acelea în care îți spui <<Da, de ce nu? Hai să încercăm.>> Am vrut să acceptăm provocarea pentru a face ca oamenii să discute despre asta. Indiferent dacă le place sau nu, cred că e una dintre acele situații în care hotărăști să ieși din tipar pentru a face oamenii să discute și pentru a ne împinge și pe noi în afara zonei de confort, fiind o provocare și pentru public. Indiferent dacă le place, sau nu le place deloc, sau le place foarte mult, măcar vorbesc despre asta.

Reporter: Ați lua în considerare ideea de a face un album cu piese pop remixate?

Munky: Încercarea cu piesa asta a avut sens, pentru că ea (Rihanna) e ”badass”. Pentru mine. Nu e ca Katy Perry sau Ariana Grande. E un brand de cafea, cumva? (referire la Ariana). Glumeam. Nu ar fi mers un remix după piesele unor artiste de acest gen. Și apoi dacă te gândești la versuri (referire la piesa Rihannei)...e o piesă foarte cool, deci...da, e o piesă ”badass”.

Reporter: Deci îți place piesa, în versiunea originală?

Munky: Da, îmi place, dar îmi place mai mult în versiunea noastră. (râde)

Reporter: Da, evident. 

Reporter: Unde cauți inspirație atunci când compui muzică? Ai putea să-mi dai un exemplu?

Munky: Cred că am început să găsesc inspirație în filme.

Reporter: Asta se potrivește perfect cu următoarea mea întrebare: care e titlul filmului tău preferat?

Munky: Titlul filmului meu preferat...Cred că e unul dintre...ei bine, "Apocalypse Now". Ăsta e filmul meu preferat.

Reporter: Și cartea ta preferată?

Munky: Cartea mea preferată...este...biblia! Nu, glumesc. (râde) Cartea mea preferată...e o carte scrisă de tipul ăsta...numele lui este Eckhart Tolle. E o carte spirituală. Nu e o carte religioasă. Se numește "The Power of Now". M-a ajutat mult cartea asta. M-a ajutat să trec cu bine de ultimii 10 ani din viața mea. Cred că e o carte spirituală.

Munky (Korn)

Munky (Korn) │ FOTO: Florian Berg

Reporter: Ce anume te ajută să te relaxezi atunci când ești stresat sau ai emoții?

Munky: Liniștea.

Reporter: Ai putea să ne împărtășești una dintre plăcerile tale vinovate (guilty pleasures) ? 

Munky: Hmm...Taco Bell. (Râde)

Reporter: Unii cred că în viață e important să apreciezi lucrurile mărunte, detaliile. Împărtășești și tu această perspectivă?

Munky: Da. Cam despre asta e cartea. Cea despre care îți spuneam mai devreme. E despre a-ți aminti momentul, a încerca să nu sari peste detalii, pentru că ajungi să te pierzi în alte gânduri. Pot fi gânduri legate ori de ce se va întâmpla în următoarele 5 minute, ori în următoarele 5 minute. Și ajungi să ratezi momentul prezent. Cred că ăsta este unul dintre detaliile vieții. Chiar cred asta.

Reporter: Ai putea să-mi povestești despre ultimul detaliu care te-a făcut să zâmbești?

Munky: Mmm...da. Fiul meu a zis cuvântul cu ”F” zilele trecute. (râde) Și mi s-a părut că e amuzant, dar m-am simțit prost în același timp pentru că m-a auzit vorbind și va trebui să am grijă ce spun în preajma lui. Dar m-a făcut să zâmbesc. Are doar 2 ani. Dar a fost foarte drăguț. Cred că asta e și un fel de plăcere vinovată (guilty pleasure).

Munky împreună cu fiul său, D'Angelo DraXon Shaffer

Munky împreună cu fiul său, D'Angelo DraXon Shaffer

Reporter: În curând vei cânta cu trupa aici, în București. Ce ați pregătit pentru fanii din România?

Munky: Din ce știu eu, vom cânta piesele de pe primul album. De la început, până la capăt. Și vom mai cânta și câteva alte piese la final...

Reporter: Vrei să le păstrezi drept surpriză?

Munky: Da.

Reporter: Ok. Mulțumesc. Mi-a făcut plăcere să vorbim. Multă baftă cu turneul și vă așteptăm în România.

Munky: Ok. Merci mult. Pa pa.

Reporter: Pa.

Korn va concerta pentru prima oară în București pe 3 august. Show-ul este organizat de EMAGIC și va avea loc la Arenele Romane. Mai jos puteți citi interviul cu Munky în limba engleză.

English Version

Munky from Korn: ”I'd like to leave some legacy for my children to be proud of”

Munky (Korn), live@2014

Munky (Korn), live@2014

Munky: Hi ! This is Munky from Korn. How are you?

Reporter: Hi ! This is Raluca from InfoMusic. I'm fine. And you?

Munky: I'm fine too.

Reporter: I'll get right to the questions. You are celebrating 20 years since the release of Korn's first album. Congrats on that. What memories do you have from the time recording it? Can you take us back in time, in that place where the magic happened?

Munky: We were taking all the bands that we loved and basically taking all the things that inspired us in different ways, like Cypress Hill and Rage Against the Machine and Sepultura and Faith No More and Red Hot Chili Peppers. I actually don't think you could say Red Hot Chili Peppers and Faith No More in the same sentence anymore. (He laughs) Oh, and the band Mr. Bungle. We took all these bands that we loved and made our own album.

Reporter: And your own sound.

Munky: We made our own sound, yeah.

Reporter: Do you ever feel nostalgic when you're playing songs from your first album?

Munky: Yeah. It's funny because I don't think...a lot of the times we didn't know song structure or we didn't understand really the basic of songwriting. We just knew this part goes with that part, and then let's put this part over here. Even if it was a different tempo. I think there is something magic about not knowing and creating something, discovering our sound was special to us. And when you kind of look back and you're playing those songs it's....there's some innocence to it that's just fun, you know? You have that carefree sort of feelling again.

Reporter: Talking about nostalgia, do you remember how you got your first guitar?

Munky: My first guitar actually was...my very first guitar was an acoustic guitar. My brother had a guitar in his closet. So when I accidentally cut of the end of my finger, when I was 13, the doctor said: maybe you should take up an instrument. And I said: <<How about the guitar?>> And the doctor said: <<Cool, why don't you take up the guitar to help you rehabilitate the end of your finger?>> And so we took that guitar and had it cleaned up and I started taking guitar lessons. But my first electric guitar I bought from Brian Welch.

Reporter: Did you ever think, when you were younger, that you will become one of the greatest heavy metal guitarists, as Guitar World ranked you in 2011? Did you have that dream?

Munky: I did have a dream. You have to have the dream first. But...I didn't think it would take me as far as it has. I never dreamed that it would...dreams last so very quickly in your mind. But then, an entire lifetime...that just surpassed the dreams I ever imagined. So I'm humbled by it.

Munky

Munky

Reporter: What would you like to achieve with the band 10 years from now?

Munky: I'd like to probably leave some legacy for my children to be proud of. I think that's the most important thing for me. Something that my grandchildren could look back to and show their friends and say: <<That was my grandfather. He worked really hard and made his dreams come true. >> So I think that's the biggest lesson: to show others that, you know, you can dream big and those dreams can come true. I think that's it, I really want my family and my children's children to be proud.

Reporter: Getting back to present time, the band is once again on tour, and you'll have concerts all summer, and in the fall aswell. Do you miss home when you're away with the band? Or did you get used with the busy schedule?

Munky: You get used to it. Sometimes it's hard at the end of the tour, after you've been on the road for 4 or 5, 6 weeks. Usually the half way through it gets tough and you miss your family. And a lot of people are not cut out for that. I think a lot of people have a dream of being in a band, and then you're away from your family...and I think a lot of people will kind of fall by the waist side because of the travelling. I don't think a lot of people can keep up that pace. 'Cause you're in a different city every day when you're on tour and the travelling can get to you. Sometimes I think that having a family at home keeps me sane, knowing that..everything is temporary. The travelling situation.. I think it's not for everybody and I think people discover that along the way. I think they discover that <<Hey, I can't do this>>.

Reporter: What do you enjoy most about touring with the band?

Munky: The best thing about touring is one hour and a half on stage, every night, playing the music. And seeing the reaction on the crowd. That's the best !

Munky (Korn), Live@2014

Munky (Korn), Live@2014

Reporter: We all lack motivation at some point in our lives, especially once we reach a certain level in our career, no matter what field that might be. What keeps you motived, after all these years in the music industry?

Munky: The excitment of creating new music I think keeps me motivated. I think...when we create a new song, I think it's that excitment that...you know, the way it's gonna translate, how's that gonna translate when we play it in front of a live audience. Are they gonna feel that same feeling that we feel when we're creating it? And that's what you wanna do, ultimately. 'Cause this band, you know, so much about it is live performance based.

Reporter: What do you think makes music evolve?

Munky: I think when people take chances, I think when people gamble, I think when people get out of their comfort zone and try something new I think it makes music evolve. Even if it's taded at the time, you have to have some courage to try new things. And you have to have that courage to try things in a way that it shows that you want to push the boundary.

Reporter: Do you think music is still evolving nowadays?

Munky: Yeah, I think it is. I think people are trying to create their own genres. I think people are trying to integrate genres together to come up with something. It's pretty much what we did when we took different influences, when we started the band. We took all of our influences to create our own sound. I think people are still doing it.

Reporter: A lot of new bands create new styles of music by mixing genres and influences, as you said earlier. If you could morph 3 of your favourite bands in one super cool group, which bands would those be?

Munky: Hmmm...If I could morph 3 of my favourite bands into one band...let's see...I would take Mr. Bungle and... Nine Inch Nails and... Korn! (He laughs)

Munky (Korn), Live@Festival in Las Vegas @2011

Munky (Korn), Live@Festival in Las Vegas @2011 │ FOTO: Paul A. Hebert

Reporter: The band recently posted a remix of Rihanna's "Bitch Better Have My Money". How did you decide to do a new version of the song?`

Munky: Somebody asked us if we want to do it and it was one of those things where you're like: <<Yeah, why not? Let's give it a shot.>> We wanted to take a chance and get people talking about it. Whether they liked it or not, I think it was one of those things, going out on a limb and make people talk because it also helps to push you, and it challenges the audience too. Whether they like, or they say they hate it, or they love it, at least they're talking about it.

Reporter: Would you ever consider doing an album of remixed pop songs?

Munky: Well, it made sense for her, because she (Rihanna) is badass. To me. She's not like Katy Perry or Ariana Grande. Is that a coffee (about Ariana)? I was just kidding. It wouldn't have worked for somebody like that. And also the lyrics..it's like a cool fucking song, so...it's a badass song.

Reporter: So you like the song, in the original version?

Munky: I do like it, but I like it more in our version. (he laughs)

Reporter: Well, yeah, of course. 

Korn, Live@2014

Korn, Live@2014

Reporter: Where do you find inspiration for your music? If you could give me at least one example.

Munky: I think I started taking inspiration from movies.

Reporter: Well that fits perfectly with my next question, 'cause I was going to ask you what's your favourite movie.

Munky: The title of my favorite movie...I think it's either...well, "Apocalypse Now". That's my favourite movie.

Reporter: And your favourite book?

Munky: My favourite book...is...The Bible ! No, I'm just kidding. (He laughs ) My favourite book..there's a book that this guy wrote...his name is Eckhart Tolle. It's a spiritual book, actually. It's not a religious book. It's called "The Power of Now". It really helped me. It helped me through life in my last 10 years. I guess it's a spiritual book.

Reporter: What helps you relax when you're stressed or nervous?

Munky: Silence.

Munky

Munky

Reporter: Could you share with us one of your guilty pleasures?

Munky: Hmm...Taco Bell. (He laughs)

Reporter: Some people say in life it's important to appreciate the little things. Do you agree?

Munky: Yeah. And that's what that book is about. The book I was telling you about earlier. It's about remembering the moment, trying not to skip over the details, 'cause you get lost in other thoughts. Either thoughts of you thinking about the next 5 minutes, either the last 5 minutes. And you miss out on the present moment. And I think that's part of life's detail. I believe that, yeah.

Reporter: Could you tell me about the last little thing that put a smile on your face?

Munky: Mmm...Yes. My son said the "F" word the other day. (he laughs) And I thought it was funny, but I felt bad because he's been listening to me talking and I need to watch what I say around him. But it made me smile. And he's only 2. But it was cute. I guess that's kind of a guilty pleasure also.

Munky and his son, D'Angelo DraXon Shaffer

Munky and his son, D'Angelo DraXon Shaffer

Reporter: Soon you will play here, in Bucharest. What have you prepared for your fans in Romania?

Munky: As far as I know I think we're gonna play our first album. From beginning to the end. And probably do some few other songs at the end....

Reporter: You want to keep them as a surprise?

Munky: Yeah.

Reporter: Ok. Thank you. It was a pleasure talking with you. Good luck with the tour and see you in Romania.

Munky: Ok. Thanks a lot, bye bye.

Reporter: Bye bye.

The Cover of Korn's First Album

The Cover of Korn's First Album

Concerte & turnee

Korn și Spiritbox vin la ARTmania Festival 2024; program pe zile

Korn, unul dintre numele cele mai influente ale scenei rock și metal internaționale, care a contribuit semnificativ la definirea și promovarea curentului nu metal și Spiritbox, una dintre noile senzații metal ale momentului, vor urca pe scena ARTmania Festival 2024.

Publicat

pe

Korn la ARTmania 2024
Korn la ARTmania 2024 │ FOTO: ARTmania Festival

Korn și Spiritbox se adaugă lineup-ului ediției cu numărul 17 care include o serie de nume sonore, ce vor fi prezente în Piața Mare din Sibiu, precum (A-Z): Borknagar (NO), Monuments (UK), Satyricon (NO), The Flower Kings (SE), Alpha Q (RO), Awake the Demons (RO) și TAINE (RO), noi nume urmând să fie anunțate în viitor.

Legendă a scenei metal internaționale, ce are la activ 14 albume de studio și un palmares impresionant de premii, Korn se va reîntâlni cu fanii din România, la festivalul ARTmania, pe 27 iulie, în cadrul unui show care promite să fie cu totul special!

Show-ul Korn din cadrul festivalului face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album, "Requiem", trupa alegând ARTmania pentru concertul pe care îl vor susține la aproape zece ani de la ultima întâlnire cu publicul din România.

Apărută în 1993 în Bakersfield, California, prin unirea forțelor a trei membri ai fostei formații funk metal L.A.P.D., Korn a luat cu asalt lumea muzicală încă de la debut, surprinzând cu un sound cu totul inedit pentru acea vreme. Cu ajutorul producătorului Ross Robinson, trupa a pus bazele a ceea ce va fi ulterior cunoscut drept genul "nu-metal" odată cu influentul lor debut auto-intitulat din 1994 și cu continuarea sa de și mai mare succes - "Life is Peachy" (1996).

Însă, albumele "Follow the Leader" (1998, ce a debutat pe primul loc în Billboard 200, cu cel puțin 268.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare) și "Issues" (1999) au fost cele care au adus Korn în atenția publicului larg și au atras succesul comercial, cimentându-le locul de legende ale industriei muzicale aflate mereu în topul preferințelor fanilor din întreaga lume, cu o carieră de succes chiar și la aproape 30 de ani de la înființare.

Spiritbox (CA), tânăra senzație metal a zilelor noastre, va concerta la ARTmania pentru prima dată în România. Cu un nume inspirat de dispozitivul prin care se crede că se poate vorbi cu cei trecuți în cealaltă lume, Spiritbox este formația care a strâns 66 de milioane de stream-uri înainte de a-și lansa albumul de debut, crescând acest număr la 300 de milioane după lansarea primului LP, "Eternal Blue” (2017), material care a ajuns pe locul 1 în topurile rock și hard rock din SUA și Canada, urcând pe locul #13 pe Billboard 200.

Spiritbox și-a mai lansat două EP-uri bine primite de public și de industria muzicală, un mashup în colaborare cu artista rap Megan Thee Stallion și a obținut anul acesta (2024) prima nominalizare la Grammy la categoria "Best metal performance" pentru piesa "Jaded" - o performanță fără precedent până acum pentru o trupă metal aflată încă la începutul carierei.

La ARTmania, pe 27 iulie, pasionații de rock și metal vor avea ocazia de a se întâlni cu intensitatea feroce atent îmbinată cu pasaje melodice, cu splendoarea tehnică și cu emoțiile profunde generate de piesele marca Spiritbox!

Program pe zile ARTmania 2024

Vineri, 26 iulie

 • Satyricon
 • The Flower Kings
 • Alpha Q
 • 3 noi trupe vor fi anunțate în curând

Sâmbătă, 27 iulie

 • Korn
 • Spiritbox
 • Borknagar
 • Monuments
 • TAINE
 • Awake The Demons

Duminică, 28 iulie

Duminică, în cea de-a treia zi de festival, show-urile din festival se vor muta în curțile muzeelor din zona centrală a cetății sibiene, locuri mai intime și potrivite pentru spectacolele programate pentru ultima zi a ediției din acest an. Acesta este primul pas în reintroducerea scenelor pe care în trecut au concertat nume iconice precum: Peter Hammill, Deine Lakaien, 65days of static, Tides of Nebula sau Hauschka.

Mai multe detalii despre evenimentele speciale programate duminică și noi formații ce vor completa line-up-ul de pe Scena Mare vor fi anunțate în curând.

Abonamente ARTmania Festival 2024

Dat fiind succesul campaniilor de presale pentru ediția din acest an și ținând cont de capacitatea limitată a spațiilor de concert din această a treia zi (duminică, 28 iulie), mai pot fi achiziționate doar 150 de abonamente de 3 zile (vineri, 26 iulie - duminică, 28 iulie), urmând ca, după epuizarea acestora, să mai fie disponibile doar abonamente de 2 zile (vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie), precum și bilete de o zi.

În prezent, mai sunt disponibile:

Abonamente

 • 150 de abonamente de 3 zile (pentru vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie în Piața Mare și duminică, 28 iulie, în diverse locații din zona centrală a orașului Sibiu) la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 300 abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 1.500 abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 550 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului; urmând ca la următorul anunț prețul acestora să fie de 650 lei/ buc. + taxe

Bilete pe zile

 • 333 Bilete individuale pentru „Day of Choice” (vineri, 26 iulie sau sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 333 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 500 Bilete individuale pentru ziua de vineri, 26 iulie 2024 la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 500 Bilete individuale pentru ziua de sâmbătă, 27 iulie 2024 la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
Citește în continuare

Concerte & turnee

Korn concertează în Europa în 2024; Unde îi putem vedea?

Korn se alătură trupelor mari de metal care vin în Europa în 2024, pregătind un turneu care acoperă Europa Centrală şi de Est. Din păcate nu ajunge şi în România, dar ne consolăm cu gândul că vin la vecinii noştri.

Publicat

pe

Videoclip Korn Worst Is On Its Way
Videoclip Korn Worst Is On Its Way │ FOTO: Korn

Korn îşi promovează albumul din 2022, "Requiem" cu un scurt turneu european, care îi aduce pe Jonathan Davis and co inclusiv în Bulgaria. Artiştii au fost ultima dată în România în 2015, la Arenele Romane, sărbătorind două decenii de la albumul de debut şi interpretând piese de pe acel LP. Trupa americană rămâne foarte prolifică şi deşi a scos albume în 2019 şi 2022, deja pentru 2024 avem promisă muzică nouă.

Cel puţin aşa a declarat chitaristul Brian "Head" Welch într-un interviu recent. Brian s-a realăturat grupului cu un deceniu în urmă, la 8 ani după ce părăsit trupa pentru a se lupta cu adicţiile sale. 2024 e un an special, fiind şi cel care marchează 30 de ani de la apariţia albumului de debut Korn. Welch a revenit la Korn în 2013, după ce urcase pe scenă cu grupul la Carolina Rebellion, festival din Carolina de Nord.

Cheia pentru a scăpa de vicii a fost pentru Welch religia, iar basistul Reginald "Fieldy" Arvizu a avut la rândul său parte de o convertire religioasă în ultimii ani. Fieldy a avut propriile probleme cu substanţele în 2021, fiind înlocuit de basistul de la Suicidal Tendencis, Roberto "Ra" Diaz pe durata turneului de atunci.

"Requiem" este ultimul album Korn, lansat în februarie 2022 şi produs de Chris Collier şi Korn. A intrat în topul Billboard Hard Rock Albums pe locul 1 şi a vândut 23.000 de unităţi în prima săptămână. În 2023 am avut parte în sfârşit de colaborarea pe care Jonathan Davis o tot aştepta: cea cu Adidas, brand de modă al cărui mare fan este.

Şi acum iată şi datele promise ale concertelor Korn din Europa în 2024:

 • 22 iulie - Atena, Grecia - Ejekt Festival
 • 25 iulie - Plovdiv, Bulgaria - Hills Of Rock Festival
 • 29 iulie - Prater, Austria - Metastadt Open Air
 • 30 iulie - Katowice, Polonia - Spodek
 • 1 august - Berlin, Germania - Zitadelle Spandau
 • 14 august - Munchen, Germania - Zenith
 • 15-17 august - Sulingen, Germania - Reload Festival
 • 18 august - Charleville-Mezieres, Franta - Cabaret Vert
 • 19 august - Bonn, Germania - Kunst!rasen
Citește în continuare

Muzică nouă

Korn anunţă o colaborare cu ADIDAS şi va lansa ceva special pe 27 octombrie

Korn are o istorie îndelungată cu brandul Adidas, dar nu una oficială. Chiar dacă solistul Jonathan Davis se îmbracă numai în haine Adidas modificate special pentru el, de abia acum s-a pus de o colaborare între trupă şi brand.

Publicat

pe

Colaborare Korn Adidas 2023
Colaborare Korn Adidas 2023 │ FOTO: Korn

Korn şi-a unit forţele cu Adidas Originals pentru a lansa o colecţie specială de produse pe 27 octombrie. Trupa îşi făcea apariţia pe scena rock-ului alternativ cu 30 de ani în urmă, venind cu o estetică mai apropiată de hip-hop. Muzicienii aveau dread-uri şi se îmbrăcau sport. O generaţie întreagă de fani a început să poarte treninguri Adidas.

Korn a avut şi o piesă "A.D.I.D.A.S" în 1996, dar aceea mai degrabă a şubrezit relaţia cu brandul. Asta pentru că este un acronim de la "All Day I Dream About Sex". Lucrurile s-au încălzit între timp între trupă şi brandul de haine, iar colecţia colaborativa foloseşte un stil inspirat de albumul "Life is Peachy" din 1996. Include două tricouri, un hanorac cu logo-ul cu 3 dungi şi cu cel al trupei pe faţă, plus două variante unice de trening.

Unul vine pe negru cu accente albe şi altul este mov şi lucios. Va exista şi o colecţie de pantofi sport, o ediţie custom de Campus 00s şi o ediţie specială de Supermodified. Ambele au simboluri Korn şi extra-uri, precum un breloc în formă de pană de chitară şi o cutie special branduită. Produsele se vor găsi pe adidas.com şi la anumiţi retaileri.

Revista Kerrang! scria în 2021 ca Adidas le-a oferit celor de la Korn produse gratuite spre final de ani 1990, dar nu a dorit să semneze un contract cu formaţia. Astfel în 1998 Korn semna o înţelegere cu Puma. Ultimul album lansat de Korn a fost "Requiem" în 2022, care venea după "The Nothing" din 2019. Am abut şi o ediţie specială "Requiem Mass", înregistrată într-o biserică veche. E un EP de fapt de piese live, care a implicat o veritabilă ceremonie la care au participat 300 de persoane.

În cadrul ceremoniei erau comemorate persoanele care au murit de Covid. Korn are la activ 14 albume, inclusiv unele experimentale, precum "Path of Totality", pe care cocheta cu drum 'n bass şi dubstep.

Citește în continuare

Trending