Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz

Interviu cu Loredana Groza: ”În meseria de artist nu există niciodată un final”

Anul 2015 debutează în forță pentru Loredana Groza, artista pornind pe 23 februarie turneul Reveria, care va cuprinde 14 orașe din România, dar și Chișinău. Artistă curajoasă, mamă iubitoare, dar nu în ultimul rând un om de succes - Loredana dovedește în continuare publicului ce înseamnă să fii de trei ori femeie.
Concert LOREDANA - Reveria pe 25 octombrie 2014

Concert LOREDANA - Reveria pe 25 octombrie 2014 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Chiar dacă al patrulea sezon de la Vocea României s-a terminat, fanii pot revedea o parte dintre concurenți alături de Loredana în cadrul turneului Reveria. După succesul show-ului de la Sala Palatului din 2014, Loredana așteaptă cu mare emoție fiecare întâlnire cu publicul din cele 14 orașe.

1. Ce înseamnă pentru tine conceptul Reveria?

Loredana Groza: De fiecare dată înseamnă altceva pentru că orice vis are întotdeauna o altă poveste. Şi chiar dacă noi păstram cumva un script de bază al acestui show, el întotdeauna se transformă şi se redimensionează . El capătă alte frecvenţe, iar asta este de fapt ceea ce încercăm să transmitem publicului. Fiecare show este unic, aşa cum ne-am dorit dintotdeauna, totul vine din dragoste şi nu dintr-o rutină, dintr-un scenariu fix.

Loredana Groza 2015

2. Ce se va schimba în cadrul turneului față de show-ul Reveria de la Sala Palatului?

Va fi cu totul o altă structură, pentru că e vorba de un show itinerant, nu este vorba de un show static precum cel de la Sala Palatului. Noi călătorim ca un circ ambulant cu peste 45 de oameni. Cântăm în săli mai mici, mai mari... cele care au mai rămas în România. Trebuie să amintesc faptul că suntem singurul spectacol românesc care are turneu naţional la momentul actual. Niciun alt artist nu îşi mai permite să facă acest lucru, iar asta pot spune că este performanța noastră şi trebuie să ne mândrim cu ea. E un efort foarte mare financiar, artistic şi omenesc. Iar faptul că am curajul de a face asta într-un an incredibil precum 2015, este mai mult misiunea mea, pe care o voi duce la capăt de dragul fanilor mei.

3. În timpul show-ului Reveria ai schimbat mai multe ținute spectaculoase. Cine este creatorul lor? În ce măsură te-ai implicat în crearea ținutelor?

Nu a fost neapărat un creator... E mai mult un concept şi în funcţiile de nevoile mele pentru acest show, am făcut schiţele. Îmi fac hainele de când mă ştiu. Încă de pe vremea lui Ceauşescu eram obişnuită să fac totul singură, iar toate ideile îmi aparţin.

Loredana - "O fată singură în noapte" (Reveria)

4.  De curând, ai avut un concert în Țara Sfântă. Cum a fost această experiență? Cum sunt fanii de acolo?

Am nişte fani incredibili în Israel şi este fantastic faptul că de fiecare dată când ajung acolo, e ca şi când ne-am fi văzut cu o zi în urmă, totul pare proaspăt. Este un lucru extraordinar faptul că ei sunt atât de fideli şi că îmi susţin muzica şi trupa, dar mai ales că bat o cale atât de lungă, pentru că este vorba de un orăşel micuţ de pe lângă Marea Moartă. Asta mă face să realizez cât de importantă este fiecare întâlnire de-a mea cu ei. Am început să fac turnee în Israel încă din ‘87, când eram la liceu, iar faptul că de atâţia ani încoace suntem sold out acolo, asta spune mare lucru despre relaţia mea cu ei, care nu s-a schimbat în timp.

5.  Cum se împacă turneul cu viața personală?

Deja a devenit un exerciţiu... nu e uşor, dar încerc să îi fac pe toţi fericiţi, începând cu cei care sunt în spatele meu, cu cei din faţa mea – publicul şi terminând cu cei care sunt în viaţa mea de când mă ştiu sau de când se ştiu. În weekend-uri, atunci când fiica mea nu va fi la şcoală, voi face tot posibilul să îi fiu alături şi să petrecem timpul împreună. Vom face ca timpul să curgă repede şi ca despărţirea să fie cât mai uşoară.

Loredana Groza (2015)

Loredana Groza (2015)

6. Cum îmi poți descrie relația pe care o ai cu fiica ta, acum că aceasta a ajuns la vârsta adolescenței?

Este o relaţie excelentă, cum n-aş fi crezut niciodată. Aşa mi-aş fi dorit să fi fost și relația cu mama mea, chiar dacă acum este bună, în adolescenţă eram rebelă, cum am şi rămas de altfel. Am învăţat din asta şi am încercat să fiu altfel, să trec de patternul acela cu care am fost crescută şi să îmi depăşesc limita şi condiţionările, pe care fără să vrem viaţa, familia și oamenii din jur ni le impun. Cred că eu şi fiica mea am reuşit asta şi sunt foarte fericită.

7.  Știu că ai creat împreună cu Lucia Ciobotaru Atelierul de Voce și Muzică. Cum a pornit acest proiect?

Este practic un vis pe care îl trăiesc. Foarte mult timp mi-am dorit să găsesc o cheie, care să mă ajute să descopăr o tehnică vocală, care să îmi uşureze viaţa. Mereu am fost în turnee, am cântat pe multe scene în condiţii extreme câteodată, iar singurul lucru care te poate salva ca artist este tehnica. Am încercat să îmi găsesc un mentor, un profesor bun de canto, pe măsura aşteptărilor mele, dar şi pe măsura cererilor pe care le are o asemenea situaţie. Astfel, m-am reîntâlnit cu Lucia acum aproape 2 ani de zile, iar aceasta mi-a prezentat tehnica vocală pe care a studiat-o în Danermarca alături de Catherine Sadolin , una dintre cele mai renumite căutătoare de soluţii pentru voce din lume. Noi suntem acum singura şcoală din România care utilizează metoda prezentată de Lucia, şi este vorba de o tehnică ştiinţifică, extrem de practică şi eficientă.

8. Vei continua colaborarea cu unii dintre concurenții de la Vocea României?

Colaborez cu toți cei care își doresc să facă asta. Întotdeauna am păstrat relații cu toți cei care au vrut să meargă mai departe și să continue să învețe. În meseria de artist nu există niciodată un final, totul este într-o continuă schimbare, iar acesta este farmecul... faptul că poți să descoperi lucruri noi în fiecare zi, să te reinventezi. Cred că în fond acesta este secretul unei astfel de cariere, iar cei care au înțeles asta, sunt alături de mine, iar eu îi ajut cu tot dragul.

Loredana Groza (2015)

Loredana Groza (2015)

9. Ce părere ai despre Tiberiu Albu, câștigătorul de anul acesta al concursului Vocea României?

E o voce foarte frumoasă, deosebită și mi-aș dori ca publicul din România să rămână alături de el, așa cum l-au votat. Problema în ultimii ani cu toți cei care au câștigat Vocea României a fost că nu au mai făcut mare lucru după finalul concursului. Aș vrea ca într-o zi, unul dintre câștigători să facă o carieră cu adevărat în muzică, să se facă auzit și nu doar să continue să cânte coveruri și să își irosească talentul în proiecte care nu se ridică la așteptările publicului.

RECOMANDARE: Citește interviul cu Tiberiu Albu pentru InfoMusic

10. Urmează o nouă apariție într-un proiect cinematografic sau momentan accentul cade pe cariera muzicală?

Eu sunt întotdeauna deschisă colaborărilor. Ar fi trebuit să fac un rol foarte drag mie, dar au apărut niște evenimente, iar acel lucru nu s-a mai întâmplat . Dar asta nu înseamnă că nu sunt în căutarea unui rol superb și a unui regizor pe măsura rolului și a așteptărilor . Sunt convinsă că atunci când ai răbdare și ești pregătită să aștepți și nu alergi după orice chestie efemeră, lucrurile vin de la sine spre tine.

11. Dorești să le transmiți un mesaj fanilor care așteaptă cu nerăbdare turneul Reveria?

Aștept cu mare emoție fiecare întâlnire din aceste 14 concerte din turneul Reveria, pentru că fiecare seară de spectacol va fi irepetabilă. Va fi un moment unic, pe care eu îl prețuiesc enorm. Iar faptul că fanii mei și-au făcut timp și au cumpărat bilete, într-o lume în care atenția este de multe ori dirijată înspre cu totul și cu totul alte lucruri, mai puțin spre artă, înseamnă o dovadă de respect și de dragoste și asta mă face să vin înapoi cu mai multă iubire.

Loredana - "Aromaroma" (Reveria)

Citește mai multe despre Loredana Groza
Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE