Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Interviu cu Loredana Groza: ”În meseria de artist nu există niciodată un final”

Anul 2015 debutează în forță pentru Loredana Groza, artista pornind pe 23 februarie turneul Reveria, care va cuprinde 14 orașe din România, dar și Chișinău. Artistă curajoasă, mamă iubitoare, dar nu în ultimul rând un om de succes - Loredana dovedește în continuare publicului ce înseamnă să fii de trei ori femeie.

Publicat

pe

Concert LOREDANA - Reveria pe 25 octombrie 2014
Concert LOREDANA - Reveria pe 25 octombrie 2014 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Chiar dacă al patrulea sezon de la Vocea României s-a terminat, fanii pot revedea o parte dintre concurenți alături de Loredana în cadrul turneului Reveria. După succesul show-ului de la Sala Palatului din 2014, Loredana așteaptă cu mare emoție fiecare întâlnire cu publicul din cele 14 orașe.

1. Ce înseamnă pentru tine conceptul Reveria?

Loredana Groza: De fiecare dată înseamnă altceva pentru că orice vis are întotdeauna o altă poveste. Şi chiar dacă noi păstram cumva un script de bază al acestui show, el întotdeauna se transformă şi se redimensionează . El capătă alte frecvenţe, iar asta este de fapt ceea ce încercăm să transmitem publicului. Fiecare show este unic, aşa cum ne-am dorit dintotdeauna, totul vine din dragoste şi nu dintr-o rutină, dintr-un scenariu fix.

Loredana Groza 2015

2. Ce se va schimba în cadrul turneului față de show-ul Reveria de la Sala Palatului?

Va fi cu totul o altă structură, pentru că e vorba de un show itinerant, nu este vorba de un show static precum cel de la Sala Palatului. Noi călătorim ca un circ ambulant cu peste 45 de oameni. Cântăm în săli mai mici, mai mari... cele care au mai rămas în România. Trebuie să amintesc faptul că suntem singurul spectacol românesc care are turneu naţional la momentul actual. Niciun alt artist nu îşi mai permite să facă acest lucru, iar asta pot spune că este performanța noastră şi trebuie să ne mândrim cu ea. E un efort foarte mare financiar, artistic şi omenesc. Iar faptul că am curajul de a face asta într-un an incredibil precum 2015, este mai mult misiunea mea, pe care o voi duce la capăt de dragul fanilor mei.

3. În timpul show-ului Reveria ai schimbat mai multe ținute spectaculoase. Cine este creatorul lor? În ce măsură te-ai implicat în crearea ținutelor?

Nu a fost neapărat un creator... E mai mult un concept şi în funcţiile de nevoile mele pentru acest show, am făcut schiţele. Îmi fac hainele de când mă ştiu. Încă de pe vremea lui Ceauşescu eram obişnuită să fac totul singură, iar toate ideile îmi aparţin.

Loredana - "O fată singură în noapte" (Reveria)

4.  De curând, ai avut un concert în Țara Sfântă. Cum a fost această experiență? Cum sunt fanii de acolo?

Am nişte fani incredibili în Israel şi este fantastic faptul că de fiecare dată când ajung acolo, e ca şi când ne-am fi văzut cu o zi în urmă, totul pare proaspăt. Este un lucru extraordinar faptul că ei sunt atât de fideli şi că îmi susţin muzica şi trupa, dar mai ales că bat o cale atât de lungă, pentru că este vorba de un orăşel micuţ de pe lângă Marea Moartă. Asta mă face să realizez cât de importantă este fiecare întâlnire de-a mea cu ei. Am început să fac turnee în Israel încă din ‘87, când eram la liceu, iar faptul că de atâţia ani încoace suntem sold out acolo, asta spune mare lucru despre relaţia mea cu ei, care nu s-a schimbat în timp.

5.  Cum se împacă turneul cu viața personală?

Deja a devenit un exerciţiu... nu e uşor, dar încerc să îi fac pe toţi fericiţi, începând cu cei care sunt în spatele meu, cu cei din faţa mea – publicul şi terminând cu cei care sunt în viaţa mea de când mă ştiu sau de când se ştiu. În weekend-uri, atunci când fiica mea nu va fi la şcoală, voi face tot posibilul să îi fiu alături şi să petrecem timpul împreună. Vom face ca timpul să curgă repede şi ca despărţirea să fie cât mai uşoară.

Loredana Groza (2015)

Loredana Groza (2015)

6. Cum îmi poți descrie relația pe care o ai cu fiica ta, acum că aceasta a ajuns la vârsta adolescenței?

Este o relaţie excelentă, cum n-aş fi crezut niciodată. Aşa mi-aş fi dorit să fi fost și relația cu mama mea, chiar dacă acum este bună, în adolescenţă eram rebelă, cum am şi rămas de altfel. Am învăţat din asta şi am încercat să fiu altfel, să trec de patternul acela cu care am fost crescută şi să îmi depăşesc limita şi condiţionările, pe care fără să vrem viaţa, familia și oamenii din jur ni le impun. Cred că eu şi fiica mea am reuşit asta şi sunt foarte fericită.

7.  Știu că ai creat împreună cu Lucia Ciobotaru Atelierul de Voce și Muzică. Cum a pornit acest proiect?

Este practic un vis pe care îl trăiesc. Foarte mult timp mi-am dorit să găsesc o cheie, care să mă ajute să descopăr o tehnică vocală, care să îmi uşureze viaţa. Mereu am fost în turnee, am cântat pe multe scene în condiţii extreme câteodată, iar singurul lucru care te poate salva ca artist este tehnica. Am încercat să îmi găsesc un mentor, un profesor bun de canto, pe măsura aşteptărilor mele, dar şi pe măsura cererilor pe care le are o asemenea situaţie. Astfel, m-am reîntâlnit cu Lucia acum aproape 2 ani de zile, iar aceasta mi-a prezentat tehnica vocală pe care a studiat-o în Danermarca alături de Catherine Sadolin , una dintre cele mai renumite căutătoare de soluţii pentru voce din lume. Noi suntem acum singura şcoală din România care utilizează metoda prezentată de Lucia, şi este vorba de o tehnică ştiinţifică, extrem de practică şi eficientă.

8. Vei continua colaborarea cu unii dintre concurenții de la Vocea României?

Colaborez cu toți cei care își doresc să facă asta. Întotdeauna am păstrat relații cu toți cei care au vrut să meargă mai departe și să continue să învețe. În meseria de artist nu există niciodată un final, totul este într-o continuă schimbare, iar acesta este farmecul... faptul că poți să descoperi lucruri noi în fiecare zi, să te reinventezi. Cred că în fond acesta este secretul unei astfel de cariere, iar cei care au înțeles asta, sunt alături de mine, iar eu îi ajut cu tot dragul.

Loredana Groza (2015)

Loredana Groza (2015)

9. Ce părere ai despre Tiberiu Albu, câștigătorul de anul acesta al concursului Vocea României?

E o voce foarte frumoasă, deosebită și mi-aș dori ca publicul din România să rămână alături de el, așa cum l-au votat. Problema în ultimii ani cu toți cei care au câștigat Vocea României a fost că nu au mai făcut mare lucru după finalul concursului. Aș vrea ca într-o zi, unul dintre câștigători să facă o carieră cu adevărat în muzică, să se facă auzit și nu doar să continue să cânte coveruri și să își irosească talentul în proiecte care nu se ridică la așteptările publicului.

RECOMANDARE: Citește interviul cu Tiberiu Albu pentru InfoMusic

10. Urmează o nouă apariție într-un proiect cinematografic sau momentan accentul cade pe cariera muzicală?

Eu sunt întotdeauna deschisă colaborărilor. Ar fi trebuit să fac un rol foarte drag mie, dar au apărut niște evenimente, iar acel lucru nu s-a mai întâmplat . Dar asta nu înseamnă că nu sunt în căutarea unui rol superb și a unui regizor pe măsura rolului și a așteptărilor . Sunt convinsă că atunci când ai răbdare și ești pregătită să aștepți și nu alergi după orice chestie efemeră, lucrurile vin de la sine spre tine.

11. Dorești să le transmiți un mesaj fanilor care așteaptă cu nerăbdare turneul Reveria?

Aștept cu mare emoție fiecare întâlnire din aceste 14 concerte din turneul Reveria, pentru că fiecare seară de spectacol va fi irepetabilă. Va fi un moment unic, pe care eu îl prețuiesc enorm. Iar faptul că fanii mei și-au făcut timp și au cumpărat bilete, într-o lume în care atenția este de multe ori dirijată înspre cu totul și cu totul alte lucruri, mai puțin spre artă, înseamnă o dovadă de respect și de dragoste și asta mă face să vin înapoi cu mai multă iubire.

Loredana - "Aromaroma" (Reveria)

Emisiuni radio-tv

X Factor continuă în 2021; Dani Oțil invită publicul la preselecții: "Trebuie să vii, să te prezinți în fața juraților și să ne iei banii"

X Factor ajunge anul acesta la cel de-al zecelea sezon. După o ediție desfășurată în condiții de pandemie, ce a marcat schimbări în componența juriului, noul sezon se anunță a fi și mai palpitant, prezentatorii Dani Oțil și Răzvan Simion promițându-le viitorilor concurenți că vor fi alături de ei, pentru a-i ajuta să-și depășească emoțiile.

Publicat

pe

Dani Oțil
Dani Oțil │ FOTO: Captură YouTube

Contextul pandemic nu va influența desfășurarea emisiunii X Factor nici în 2021, Antena 1 anunțând că merge înainte cu un nou sezon. Anul acesta, emisiunea va păstra echipa din ediția precedentă, atât prezentatorii, cât și membrii juriului rămânând neschimbați. Concurenții îi vor întâlni în backstage pe Răzvan și Dani, iar pe scenă își vor susține momentele artistice în fața Deliei, Loredanei, a lui Ștefan Bănică și a lui Florin Ristei.

Mesajul lui Dani Oțil pentru viitorii concurenți X Factor: "Eu și Răzvan suntem acolo să te ajutăm!"

Etapa preselecțiilor a început, viitorii participanți fiind invitați să se înscrie pe casting.a1.ro. Pentru a fi eligibili, concurenții trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani. Minorii trebuie să vină la audiții însoțiți de un reprezentant legal.

"Anul trecut, X Factor s-a făcut în doar câteva țări din lume, ceea ce este extrem de important, iar dacă ne-a ieșit sezonul cu numărul nouă într-un an de pandemie, ciudat, X Factor 10 sigur ne va ieși și mai bine! Iar în al doilea rând, tu, telespectatorule cu talent și voce, probabil că ai stat acasă pe canapea, și te gândeai: <<O, ce tare că niște oameni au ajuns atât de departe în X Factor, eu de ce nu am încercat?!>>. Anul trecut aveai o scuză pentru că era un an greu încercat, dar acum nu mai ai! Trebuie să vii, să te prezinți în fața juraților și să ne iei banii! Eu și Răzvan suntem acolo să te ajutăm!", a declarat Dani Oțil pentru Antena 1.

Trofeul X Factor și premiul în valoare de 50.000 de euro au mers anul trecut la Andrada Precup, o tânără în vârstă de doar 16 ani, ce a impresionat publicul și juriul atât cu vocea sa, cât și cu povestea ei de viață. Andrada și-a pierdut vederea din cauza faptului că a fost născută prematur. Acest lucru nu a făcut-o decât să devină un om mai bun și mai frumos, iar energia pe care o transmite pe scenă să ajungă nemijlocit în inimile ascultătorilor.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Emisiunea "Next Star" revine la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon

Show-ul de divertisment revine în atenția telespectatorilor cu unii dintre cei mai talentați concurenți. "Next Star" - sezonul 10 va debuta pe 22 mai. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Next Star, sezonul 10
Next Star, sezonul 10 │ FOTO: Antena 1

Jurizat de Loredana, Ștefan Bănică, Dorian Popa și prezentat de Dan Negru, noul sezon "Next Star" va aduce în fața celor de acasă copii curajoși și talentați, care îi vor surprinde cu abilități uimitoare. Co-prezentator este Șerban Copoț care, pe parcursul show-ului, se va afla în culise, alături de micii concurenți și de părinții lor.

"Copiii pe care i-am prezentat la Next Star acum 10 ani, azi sunt oameni în toată firea care vor duce cu ei amintirea scenei Next Star. Atunci când am început acest proiect, acum 10 ani, mi-am propus să construiesc amintiri în sufletele copiilor. Zic eu că am reușit!", a declarat Dan Negru pentru Antena 1.

De-a lungul anilor, scena de la "Next Star" a găzduit momente emoționante și surprinzătoare, susținute de concurenți care au reușit să rămână în memoria telespectatorilor și a juraților. Emisiunea a debutat în primăvara lui 2013, cu o pauză în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

De-a lungul sezoanelor, din juriul emisiunii au mai făcut parte artiști precum Lidia Buble, Pepe, Lora, Alina Eremia, CRBL, Connect-R, Maria Cârneci sau Vasile Muraru.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Momente fierbinți la iUmor: Delia și Loredana s-au sărutat în mod repetat

Cel de-al 10-lea sezon iUmor se apropie de final, iar producătorii emisiunii s-au gândit la o ediție specială denumită "Gala Premiilor iUmor". Surprizele au curs în lanț, una dintre ele avându-le ca protagoniste pe Delia și Loredana. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Delia și Loredana la iUmor
Delia și Loredana la iUmor │ FOTO: Antena 1

Ediția iUmor din 12 mai a fost una plină de momente neașteptate, invitați speciali și numere încărcate de umor. Jurații emisiunii au fost răsplătiți cu premii speciale la categorii precum "Cea mai spectaculoasă jurizare", "Cele mai bune maniere", "Cel mai longeviv prezentator", "Cea mai rapidă ascensiune" sau "Cea mai bună reacție". Așa cum se obișnuiește la galele internaționale, premiile au fost oferite de o serie de nume cunoscute din România ca Loredana, Marian Godină, Andrei Ștefănescu, George Ivașcu sau Daniel Onoriu.

Primul premiu a fost pentru "Cea mai spectaculoasă jurizare" și a fost decernat de nimeni alta decât Loredana. Diva a urcat pe scenă într-o rochie roșie, cu un decolteu adânc și a luat răsuflarea audienței.

"Loredana face parte din cele 15, 20 de persoane din showbizul românesc care sunt cu adevărat ceea ce se numește un <<superstar>>. Loredana respiră <<superstar>>. Și dincolo de tot felul de discuții care au existat de-a lungul timpului și mai ales în ultimii ani, este al naibii de sexy", a declarat Bendeac de cum a pășit Loredana pe scenă.

Premiul pentru "Cea mai spectaculoasă jurizare" a fost câștigat de Delia, care nu doar că a primit un trofeu auriu, dar și trei săruturi din partea Loredanei. Gesturile celor două artiste i-au surprins pe colegii din platou și l-au iritat pe Mihai Bendeac, care își dorea să fie el în locul Deliei.

"Ăsta [Mihai] a murit, în dreapta. S-a ofilit. O dată, pentru că ar fi vrut el să pupe. Doi, pentru că pupatul ăsta o să fie istoric și ale lui, pentru că au fost multe, se pierd în neant deja", a glumit Delia.

Mihai Bendeac a mărturisit:

"Îți spun cinstit, dacă aș fi câștigat, așa cum de altfel meritam această categorie, asta aveam de gând să fac. M-aș fi dus și aș fi fost Adrien Brody (n.r. Adrien Brody a sărutat-o pe Halle Berry la Premiile Oscar din 2003). Tu îți dai seama? Once in a lifetime, să mă vadă pe mine mama la televizor pupându-mă pe gură cu Loredana Groza...".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending