Urmărește-ne în Social Media

clasica, pop

Laura Bretan: "O ador pe Adele" - VIDEO INTERVIU

La vârsta de doar 13 ani, Laura Bretan uimea publicul la audițiile emisiunii ”Românii au Talent”, reușind să avanseze direct în live-uri și să câștige, ulterior, concursul. Vocea sa puternică de soprană i-a lăsat fără cuvinte și pe americani, Laura ajungând anul trecut până în finala show-ului ”America's Got Talent”. Aflată în România, micuța soprană a stat de vorbă cu noi și ne-a povestit despre momentul ei preferat din cadrul acestor concursuri, dar și despre faptul că o adoră pe Adele și că i-ar plăcea să reprezinte România la Eurovision.

Publicat

pe

InfoMusic: Bună, Laura! Ce faci?

Bine, tu?

InfoMusic: Sunt bine, sunt foarte bucuroasă să te cunosc.

Și eu mă bucur.

InfoMusic: A trecut un an de când ai câștigat ”Românii au Talent”. Ai ajuns, de asemenea, până în finala concursului ”America's Got Talent”. Ți-ai imaginat vreodată că o să trăiești așa ceva, această întreagă experiență?

Nu. A fost dincolo de orice mi-aș fi putut imagina. A fost cu adevărat incredibil. Wow. Rămân fără cuvinte de fiecare dată când vorbesc despre asta.

InfoMusic: Ai vreun moment preferat din perioada participării la aceste show-uri? Un moment pe care-l simți aproape de inima ta și care te face să zâmbești când te gândești la asta?

În acel ultim moment, la ”Românii au talent”, când a început să cadă confetti, mi s-a părut că arată totul foarte frumos.

InfoMusic: Deci acel moment ți-a plăcut cel mai mult.

Da...și apoi toți concurenții au venit pe scenă. A fost un moment foarte frumos.

InfoMusic: Plănuiești să participi și la alte concursuri de talente?

Sincer, nu. Mi-ar plăcea să merg la Eurovision și show-uri de genul ăsta, dar nu concursuri de talente.

InfoMusic: Ți-ar plăcea să reprezinți România la Eurovision?

Da, de ce nu? Asta ar fi super, ar fi foarte tare.

InfoMusic: Da, ar fi cu adevărat super.

InfoMusic: Îți este cunoscut talentul în muzica clasică, dar sunt curioasă dacă ți-ar plăcea ca în viitor să încerci și alte genuri muzicale. Ești interesată de alte stiluri muzicale?

Da, sigur că da. Îmi place muzica în general. Uneori îmi place să ascult jazz, uneori pop, sau sunt zile în care ascult operă. Nu știu exact cum să explic, depinde de starea mea de spirit. De fapt, eu cântam la început muzică pop contemporană. Așa că da, sigur că îmi plac și alte genuri.

InfoMusic: Ai vreun artist preferat? Sau niște trupe favorite?

Da. Pur și simplu o ador pe Adele. Adele este un artist incredibil. Este atât de autentică, nu-i este frică să fie naturală, deci cred că este unul dintre cele mai mari modele pentru mine.

InfoMusic: Este Adele unul dintre artiștii cu care ți-ar plăcea să împarți scena, într-o bună zi?

Da, sigur că da. Asta ar fi ceva cu adevărat extraordinar. Ar fi fantastic. Aș începe să plâng.

InfoMusic: Ai putea să ne oferi un teaser? Ce alte genuri ai vrea să încerci pe viitor? Nu știu, măcar încă un alt gen. Dacă ai putea să ne spui, ar fi super.

Pot să vă spun că va fi o fuziune între pop și muzică clasică. Ceva de genul ăsta.

InfoMusic: Ce alte surprize pregătești pentru publicul din România și nu numai. Putem vorbi și despre publicul din America, pentru că ești foarte bine cunoscută și acolo.

Asta nu pot să vă spun.

InfoMusic: Ce-ți place să faci când ești în România?

Îmi place să-mi vizitez bunicii. Nu am ocazia să îi văd foarte des, deci mă bucur atunci când merg la ei.

InfoMusic: Sunt sigură că se bucură foarte mult să te vadă. 

Și eu mă bucur să-i văd pe ei.

InfoMusic: Ce ți-au spus după ce ai câștigat ”Românii au talent”? Cum au reacționat?

Sinceră să fiu, nu am nicio idee. Nu i-am mai văzut de vreo doi ani.

InfoMusic: Mă bucur că te-am cunoscut.

Și eu.

InfoMusic: Și mult succes în tot ceea ce faci.

Mulțumesc.

Laura Bretan

Laura Bretan, interviu pentru InfoMusic │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Albume noi

Albumul "World I See" al Laurei Bretan a primit Discul de Aur înainte de lansare

Laura Bretan a lansat pe 5 martie primul material discografic din carieră, "World I See". Albumul a înregistrat un număr record de precomenzi înainte de apariția pe piață, primind astfel Discul de Aur.

Publicat

pe

Laura Bretan și prietenii la Sala Palatului pe 5 decembrie 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Într-o perioadă în care artiști consacrați renunță să mai lanseze albume în format fizic (CD sau vinil), Laura Bretan, aflată la primul ei album ca artist profesionist, a înregistrat o performanță impresionantă: primul tiraj de CD-uri s-a epuizat înainte de a apărea în magazine, fiind vândut în intregime pe baza precomenzilor primite pe site-ul artistei.

Această reușită îi aduce Laurei Bretan Discul de Aur pentru vânzările albumului "World I See", prima distincție de acest gen din cariera artistei.

Laura Bretan: "Toate melodiile de pe album conțin câte o bucățică din inima mea și sunt extrem de fericită că pot împărtăși asta cu toată lumea"

Albumul "World I See", lansat astăzi, 5 martie, include nouă piese care au impus-o în circuitul public pe Laura Bretan în calitate de cântăreață pop / cross-over, dintre care două colaborări internaționale, cu canadienii The Tenors, pentru single-ul "Believe", și cu italianul Alberto Urso, pentru piesa "Miracoli".

Astfel de colaborări, producția internațională, dar, mai ales, calitățile excepționale ale Laurei au determinat succesul absolut neobișnuit al albumului, pentru care continuă să se primeasca zilnic zeci de comenzi, în primul rând din Statele Unite, apoi din multe țări europene, dar și din teritorii precum Argentina, Brazilia, Japonia, Maroc, Australia sau Filipine.

"Mă simt norocoasă și sunt foarte fericită pentru că am avut ocazia să lucrez cu oameni din toate colțurile lumii pentru acest album.

Totodată, mă simt binecuvântată că am avut oportunitatea de a colabora cu oameni atât de talentați si creativi. Și, datorită acestor persoane, albumul este atât de special. Toate melodiile de pe album conțin câte o bucățică din inima mea și sunt extrem de fericită că pot împărtăși asta cu toată lumea. Chiar dacă în aceste momente suntem departe unii de ceilalți, cel puțin fizic, muzica are puterea de a ne aduce împreuna. Vă iubesc!", declară Laura Bretan.

Cea mai recentă piesă extrasă de pe disc este melodia titulară, "World I See". Single-ul a fost lansat împreună cu un video cu versuri, pe care îl puteți urmări mai jos.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending