Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Oigăn și Dan Byron despre viață, tinerețe, relații, muzică, modă și aniversarea KUMM 15 ani - VIDEO INTERVIU

Oigăn și Dan Byron au venit la InfoMusic pentru a vorbi despre concertul aniversar Kumm 15 ani, unde va canta si trupa byron. Cei doi au vorbit despre prietenia lor, perioada petrecuta la Cluj, muzica si chiar despre moda.

Publicat

pe

Oigan in dialog cu Alexandra la InfoMusic.ro
Oigan in dialog cu Alexandra la InfoMusic.ro

Kumm împlinește anul acesta 15 ani de când se află pe scena muzicală din România, fiind una dintre cele mai îndrăgite trupe underground. Concertul aniversar va avea loc pe 1 noiembrie în Silver Church și are ca invitați speciali pe ArtanuMani GutăuDominic Csergo și Byron.

Oigan de la KUMM și Dan Byron alaturi de Alxandra Necula in interviu pentru InfoMusic

Oigan de la KUMM și Dan Byron alaturi de Alxandra Necula in interviu pentru InfoMusic

Oigăn și Dan Byron au venit în redacția InfoMusic pentru a depăna amintiri comune și pentru vorbi despre concertul aniversar Kumm 15 ani. Cei doi au reiterat perioada în care au locuit împreună la Cluj într-un video interviu pe care îl puteți urmări mai jos, în 2 părți.

VIDEO 1/2 - Oigan și Dan despre perioada comună KUMM

Cum la vârsta de 15 începem viața de liceu, am avut curiozitatea să aflăm dacă Oigăn și Dan își mai aduc aminte de primele zile de liceu și ce muzică ascultau în acea perioadă.

Beatles, îți spun sigur” – Oigăn

Queen, ceva Michael Jackson, nu mai știu...chestii...” – Dan

Deși Oigăn a evitat să readucă în prezent anii de liceu, și-a amintit în schimb că prima piesă Kumm s-a numit Scufița Roșie și era cântată în maghiară de solista de atunci. Primele compoziții ale lui Dan la Kumm au fost Aievea și 1000 de chipuri, una dintre cele mai de succes piese ale formației. De altfel, întreaga perioadă pe care Dan a petrecut-o la Kumm a fost una extrem de prolifică din puncte de vedere muzical, atât pentru grup, cât și pentru Dan.

„A fost o perioadă foarte importantă pentru mine, chiar dacă ușor nebunească pentru că eu m-am mutat din București la Cluj și am stat cu el (Oigăn) un an de zile într-o garsonieră. A fost o perioadă de acumulare. Eu veneam din o cu totul altă lume. Eu cântasem înainte heavy metal și blues. Kumm deja avea o personalitate formată, deja era o trupă foarte bine stabilită. Am învățat foarte multe de la ei. Am lucrat niște ani de zile împreună, cum ar veni, primindu-mi un soi de educație, care de multe ori nu mi-a plăcut dar nu am avut încotro pentru că ăștia erau mai mari și nu aveam cum să-i bat”, mărturisește răzând Dan.

Dan Byron vorbind despre piesa preferata de la KUMM

Dan Byron vorbind despre piesa preferata de la KUMM

I-am pus pe cei doi în postura de ascultători și i-am întrebat care sunt pieselor lor preferate de la Kumm. Pentru Oigăn a fost greu să facă o selecție, dar după scurt timp ne-a înșirat mai multe titluri dintre care amintim One For Each Day, Police și Angles and Clowns. În cazul lui Dan am aflat că melodia sa preferată este Dancing on the wire, pe care însă nu a cântat-o niciodată cu trupa.

Setlistul pregătit de Kumm pentru concertul din Silver Church include piese reprezentative din toată istoria formației, iar potrivit lui Oigăn, interpretarea va fi cât mai aproape de perioadele respective. Acesta ne-a mai dezvăluit că show-ul de la București va fi urmat și de un after party.

„Nu la modul organizat, să ducem pe toată lumea undeva. Probabil că after party-ul va fi tot acolo”, a menționat Oigăn.

VIDEO 2/2 - Oigan și Dan despre muzică și prietenia lor

Ca fiecare artist, în momentul în care compun cei doi expun anumite părți, gânduri, sentimente intime. Deși ar părea mai vulnerabili în fața publicului, atât Oigăn, cât și Dan nu se lasă profund afectați de reacțiile din exterior.

„Am să spun că nu mă afectează, dintr-un anumit punct de vedere. Știu că senzația mea când îmi reușește sau nu ceva este acum exact aceeași pe care o aveam în liceu când știam sigur că poate în afară de tata și doi vecini nu mă ascultă nimeni. Senzația mea în momentul când lucrez ceva este absolut aceeași. După aia normal că toate își spun cuvântul. Vezi, simți publicul, îi vezi feedback-ul și la ce lansezi înregistrat într-un studio și la ce cânți live și normal că astea te influențează” – Oigăn

„Nu mă afectează. Este o chestie normală. Poate mă afecta când aveam 16 ani – Dacă scriam o chestie și ajungeam să cânt în fața unui public și eventual publicul ăla știa 2 versuri, mamă săream pe perete de bucurie – Acum este o chestie normală. Așa merg lucrurile. - Dan

Oigan in dialog cu Alexandra la InfoMusic.ro

Oigan in dialog cu Alexandra la InfoMusic.ro

Oigăn și Dan despre fashion

Imaginea este un element destul de important în viața unui artist și în promovarea acestuia, astfel că am vrut să vedem cât de interesați sunt cei doi de imaginea lor ca artist din punct de vedere vestimentar. Dan ne-a mărturisit că acordă prea mult timp acestui aspect, dar și-a amintit de o perioadă în care a încercat să fie ironic pe scenă prin îmbrăcăminte. În schimb Oigăn este chiar foarte bine integrat în acest domeniu, după cum se poate vedea și în aparițiile sale.

„Cred că pur și simplu poți să te îmbraci așa cum te îmbraci în mod obișnuit, dar pe scenă poți să faci multe, inclusiv să faci mișto de tine. Într-o perioadă am venit pe scenă numai în costum. Efectiv era o glumă la adresa mea, eu care nu am purtat costume până atunci. Dar asta nu știu dacă s-a înțeles”, a povestit Dan.

„La mine este mai simplu. Răspunsul este Da. Nu sunt un fashion freak, dar pot spune că sunt haine în care mă simt mai eu decât altele și pe scenă încerc să fiu cât mai eu posibili pentru că am marșat întotdeauna pe chestia asta de sinceritate”, a explicat Oigăn.

Dan și Oigăn – între dragoste și ură

Cei doi împărtășesc o relație de prietenie de invidiat, care a rezistat de-a lungul anilor, motiv pentru care este mereu plăcut să-i vezi împreună. În perioada în care Dan a cântat alături de Kumm, acesta a locuit într-o garsioneră din Cluj împreună cu Oigăn. Cum ambii dețin personalități puternice, momentele frumoase au fost presărate și de certuri, nervi și situații incomode, despre care aceștia își amintesc acum cu zâmbetul pe buze.

„În primul rând Oigăn are un stil foarte dement de a face jocuri și glume și chestii în orice moment al zilei, oricând. Deci mergi pe stradă, ai un sfert de oră de mers și el inventează un joc. Da, nu știu dacă mai face asta, dar alea erau unele momente plăcute. Alte momente plăcute erau, spre exemplu, când ne uitam la filme și nu aveam internet sau alte minuni și aveam un video la care vedeam tot felul de filme, multe dintre ele nu aveau subtitrare în română și fiind în limbi imposibile, cum ar fi germana pe care Oigăn o știe foarte bine, astfe că Oigăn stătea și făcea pe Ioana Nistor. Chestia aia nu o s-o uit” spune Dan.

Discuția despre acea perioadă a trezit nostalgie în Oigăn, care își aduce aminte cu drag de anii tinereții petrecuți în Cluj când viața lui era rock n roll. Ce înseamnă rock n roll în viziunea lui Oigăn și cum să ne păstrăm tineri, aflați în video-ul de mai sus.

Nu uitați, pe 1 noiembrie în Sliver Church sărbătorim 15 ani de Kumm împreună cu Dan Byron și trupa byron, cu Artanu, Mani Gutău, Dominic Csergo și cine știe ce invitat surpriză își va mai face apariția.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Kumm 15 ani
Concerte joi, 1 noiembrie 2012

Kumm 15 ani

Loc
The Silver Church
PUBLICITATE
Un comentariu

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending