Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Interviu cu Jennifer Batten: "Chitara este o evadare emoțională"

După ce a colaborat cu Michael Jackson și Jeff Beck, chitarista Jennifer Batten și-a continuat cariera pe cont propriu, lansând mai multe albume solo și proiecte multimedia. Nu a abandonat colaborările, iar cea mai recentă - sub forma unui super grup - o readuce la București. Vă invităm să citiți interviul acordat pentru InfoMusic.

Publicat

pe

Chitarista Jennifer Batten alături de Michael Jackson
Chitarista Jennifer Batten alături de Michael Jackson

Jennifer Batten cântă în prezent alături de Stuart Hamm și Chad Wackerman, trioul putând fi ascultat pe 26 martie în Club Tribute la Music Masters Live.

Bună Jennifer! În primul rând, te rugăm să îți imaginezi că ai fi rugată te prezinți timp de un minut în fața unui public. Cum ai umple acel minut, cum te-ai descrie cel mai bine?

JB: Aș folosi acel minut doar ca să cânt. Asta ar spune mai mult decât cuvintele. M-aș descrie ca fiind un suflet creativ, pentru că acest proces mă încântă și mă împlinește. Creativitatea se poate manifesta în variate forme în cazul meu: de la arta creării de muzică la videoclipuri, la lucrul artistic cu sticlă sau metale.

Știm că te manifești în diferite feluri ca artist în afară de muzică, prin filme sau spectacole multimedia. Cum te dedici fiecărei dintre aceste ramuri ale artelor, cum le faci loc printre turnee și muzică?

JB: Când călătoresc, spre exemplu în Europa, am mult timp la dispoziție în drumurile dintre orașe. Atâta vreme cât am laptopul încărcat, pot continua să fac noi videoclipuri. De asemenea, petrec câte o lună sau două acasă între turnee, perioade în care creez. Îmi place la nebunie să fac filme, așa că este ușor pentru mine să găsesc timp pentru asta.

Jennifer Batten, chitarist de turneu a lui Michael Jackson

Jennifer Batten, chitarist de turneu a lui Michael Jackson

Cine face parte din publicul tău, cine sunt oamenii care te ascultă și care se bucură întotdeauna să te vadă în concerte?

JB: Fanii mei sunt foarte răsfirați. În mare parte sunt fanii lui Michael Jackson sau Jeff Beck, așa că sunt foarte diversificați. Pe lângă asta, cu toții sunt fani ai chitarei.

Ce reprezintă chitara pentru tine, ce proporție din viața ta ocupă acest instrument și cum te-a schimbat?

JB: Chitara este o evadare emoțională, care mă ajută să mă păstrez sănătoasă din punct de vedere psihic. Este un mod de exprimare, fie că este folosit pentru a reda mânie sau pentru a reda ceva mai blând.

Ce te aştepţi să găseşti în România? Ai vreo amintire de când ai fost aici data trecută?

JB: M-am distrat copios în România, dar s-a schimbat destul de când am fost acolo cu Jackson. M-am reîntors acum doi ani şi am găsit-o fermecătoare. Fanii au fost foarte drăguţi şi atenţi.

Cum te simţi cântând şi mergând în turnee în această nouă formulă?

JB: Este un lucru care mă entuziasmează şi pe care îl aştept cu nerăbdare. Toţi instrumentiştii sunt de nivel înalt, aşa că va fi o încântare să avem un public amestecat cu fanii fiecăruia, nu doar ai mei.

Cum percepi muzica rock modernă? Îţi place să asculţi ce e pe val sau îţi place ce e old-school?

JB: Îmi place să ascult orice este proaspăt şi inovator. Îmi place dinamica în muzică şi simt că muzica ar trebui să te conducă undeva. Sunt atrasă de orice are o abordare originală, nu contează genul.

Ce exprimi atunci când cânţi muzică şi ce exprimi atunci când o compui? Există o diferenţă de exprimare între cele două acţiuni?

JB: Procesul de a scrie muzică este cel mai incitant. Este ca un loc liniştit în care te duci, stai în pace şi iei idei. E un soi de meditaţie. Cântatul live este o creatură cu totul diferită şi depinde de o varietate de elemente, de la starea de spirit la vibraţia audienţei, până la prezenţa sonică.

Ne poți spune câte ceva despre proiectul actual cu Stuart Hamm și Chad Wackerman? Cum a început și ce înseamnă pentru tine?

JB: Luam masa cu agentul meu italian când m-a întrebat cu cine mi-aș dori să cânt în turneul de toamnă. Stuart și Chad erau pe lista mea de dorințe și au acceptat să meargă cu mine în turneu. Am mai cântat cu Stu la un festival al chitarelor în București, dar cu Chad nu am mai cântat niciodată, l-am văzut doar cu Holdsworth. De fiecare dată când cânți cu oameni noi este interesant, pentru că este vorba de o entitate necunoscută. Vom cânta piese de pe fiecare dintre albumele noastre și știu cât de buni sunt, așa că va fi distractiv să văd cum îmi abordează piesele. Sunt nerăbdătoare să văd cum va fi.

Ce sfătuiești publicul din România să facă atunci când vine la concert?

JB: Cel mai bun lucru este să lăsați muzica să vă cuprindă în întregime. Nu filmați cu telefoanele, vă distrage atenția de la moment. Pur și simplu pregătiți-vă să vă distrați cu audiția a ceva nou.

Mulțumim mult, Jennifer! Sperăm că ți-a făcut plăcere interviul și te așteptăm cu nerăbdare în București!

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending