Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Interviu IRIS: Pregătiri pentru aniversarea a 35 de ani de activitate (video)

Publicat

pe

Trupa IRIS
Trupa IRIS

IRIS împlinește 35 de ani de activitate, iar Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu, Valter Popa, Boro, Relu Marin vor să marcheze aniversarea printr-un album Best Of și un concert de mari proporții, ce ar urma să  ocupe o locație în aer liber, cu un spațiu potrivit pentru o scenă uriașă de 60-70 de metri. Evenimentul va fi filmat și ar putea face obiectul unui material ulterior. Echipa INFOMUSIC a stat de vorbă cu membrii formației și vă oferă un scurt video-interviu.

Până în iunie 2012 - luna așteptatului  show multimedia, trupa va finaliza 7 melodii noi. De ce doar 7? Nelu Dumitrecu ne-a dat de înțeles că au preferat calitatea. Piesele vor aduce un sound modern, demonstrând că o formație longevivă trebuie să fie mereu conectată la realitatea muzicală. Primul single va fi lansat până în primavară, iar în aprilie 2012 se va filma și un videoclip.

Fanii IRIS vor decide lista de hituri

Trupa IRIS (Valter Popa, Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu, Boro, Relu Marin)

Trupa IRIS (Valter Popa, Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu, Boro, Relu Marin)

IRIS 35 va fi totodată și un disc Best Of. Alături de cele 7 noutăți vor fi prinse în tracklist și 7 hituri votate de fanii IRIS, care au posibilitatea să-și exprime preferințele pe www.trupairis.ro. Procedura de vot e foarte simplă și implică crearea unui cont online sau conectarea prin cel de Facebook. Hiturile selectate vor fi reimprimate.

Lista cuprinde 233 de melodii (inclusiv variante) de pe 18 discuri. Echipa INFOMUSIC a votat deja pentru următoarele 7 hituri:

 • Sa nu crezi nimic
 • Strada ta
 • Cine ma striga in noapte
 • Floare de IRIS
 • Matase alba
 • Somn bizar
 • Baby

Trupa IRIS a semnat un contract cu casa de discuri CAT MUSIC. Chiar dacă acesta va acoperi lansarea albumului din 2012 și concertul din iunie 2012, reprezentantul label-ului, Dan Popi este încrezător că parteneriatul va continua. Cu ocazia conferinței de presă din 14 decembrie 2011,  Cristi Minculescu a regretat zvonurile vehiculate în presă în urmă cu câteva luni, cu privire la posibile probleme de sănătate. Prezența într-o formă bună și implicarea sa activă în planurile anunțate pentru 2012 sunt vești excelente pentru fanii trupei.

În perioada imediat următoare IRIS va concerta în Silver Church în întâmpinarea sărbătorilor de iarnă. Vă invităm să ascultați IRIS live din deschiderea concertului Alice Cooper:

Trupa IRIS a fost fondată la începutul anului 1976 de către chitaristul Nuțu Olteanu, basistul Emil Lechințeanu și toboșarul Nelu Dumitrescu, doar ultimul regăsindu-se în line-up-ul actual. În 1977 - anul oficial al lansării - formația a susținut peste 5000 de spectacole, ce au totalizat un public echivalent unei treimi din populația României. Cristian Minculescu devine solistul IRIS în 1980. Doru Borobeica (Boro) preia basul în 1984, iar Valter Popa - chitara solo începând din 1986. Clăparul Relu Marin a început să colaboreze la înregistrarea albumului Mătase albă (2002), devenind membru oficial în 2007.


PUBLICITATE
2 comentarii

Concerte & turnee

Concertele verii 2021 de la Romexpo Arena - PROGRAM

Romexpo Arena redeschide seria concertelor în aer liber. În lunile iulie și august, vor urca pe scenă trupe ca B.U.G. Mafia, Cargo și Compact.

Publicat

pe

Concert aniversar Cargo - 33 de ani
Concert aniversar Cargo - 33 de ani │ FOTO: Petru Ivu

După o lungă pauză, cauzată de pandemie,  Romexpo Arena se redeschide pentru o nouă serie de concerte în aer liber. Vara aceasta, publicul va putea asculta o varietate de genuri muzicale, de la rock la hip hop și folk.

Programul concertelor de la Romexpo Arena în iulie și august 2021:

 • 16 iulie, ora 18.00 - Cargo, Iris cu Cristi Minculescu, Valter și Boro, RoadKillSoda
 • 30 iulie, ora 19.00 – Plaieșii, Gelu Voicu și Taraful din Teleorman
 • 6 august, ora 19.00 – Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului, Provincialii
 • 13 august, ora 20.00 – B.U.G. Mafia
 • 15 august, ora 18.00 – Taxi, Kempes, Margineanu si Banda
 • 22 aigust, ora 20.00 – Compact – Paul Ciuci, Trooper, Altar, Olympus Mons

Începând cu 17 iulie, în fiecare weekend, copiii vor avea parte de spectacole inedite unde teatrul, percuția, ventrilocia și magia se vor împleti ca într-o poveste. Așa că în 17, 18, 24, 25 și 31 iulie, de la ora 11:00, copiii vor petrece alături de Teatrul Ion Creanga, MiniArtShow, La UnTeatru de copii, Trupa Superchill, Atelierul Magdei, Crina Zvoboda și Theo Magic Show.

Serile în care muzica și dansul se împletesc sunt diverse și acoperă toate genurile, în dorinta ca oricine să se regăseasca într-unul din spectacolele organizate, pentru a avea o vară de neuitat.

Evenimentele vor avea loc în aer liber, cu toate măsurile de siguranță luate.

Acces la concertele verii 2021 de la Romexpo Arena:

 • La evenimente sunt acceptate persoane atât VACCINATE cat si NEVACCINATE.
 • Organizatorii doresc să ofere tuturor șansa de a participa, astfel încât pun la dispoziție posibilitatea efectuării unui test antigen rapid la 30 lei, (asta dacă nu există deja unul făcut) într-un cort situat la intrare, special amenajat și cu personal calificat.
 • Pentru persoanele vaccinate, rugămintea este să arate la intrare dovada vaccinării (se acceptă și format electronic), iar cei care au un test PCR efectuat, dar nu mai vechi de 72 de ore, sunt bineveniți.

Bilete la concertele de la Romexpo Arena:

Biletele se găsesc online. Pentru mai multe detalii, consultați Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending