Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Alessandro Safina: "Când sunt în România mă simt ca acasă"

Alessandro Safina ne-a povestit despre frumusețea Toscanei și despre cât de bine se simte în România. Mai multe detalii în interviul acordat InfoMusic.
Alessandro Safina intr-o conferinta de presa la Bucuresti (2016)

Alessandro Safina la Bucuresti (2016) (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Știu că sursa principală de inspirație pentru piesele tale este Sienna. Cum mi-ai putea descrie Toscana?
M-am născut într-un un oraș mic din Toscana, dar este mult mai mare din punct de vedere istoric, chiar și decât Florența, în perioada de dinaintea Renașterii. Este un oraș minunat, plin de istorie, și nu spun asta doar pentru că m-am născut acolo. Sienna este un muzeu deschis, peste tot găsești istorie... catedrale, turnuri, piețe. Toscana este o parte importantă a Italiei, dar de asemenea și una dintre cele mai frumoase zone, datorită folclorului și curselor de cai. De asemenea, Toscana a fost o sursă culturală importantă în epoca medievală, pentru că de aici provin cei care au modelat literatura italiană: Dante Alighieri, Giovanni Boccaccio și Francesco Petrarca. Îmi este greu să descriu Toscana în italiană, darmite în engleză.

De ce ai ales că cânți „Luna” alături de Patricia Manterola?
Eu am cântat singur „Luna”, dar în perioada în care această piesă era promovată în America de Sud, am decis să colaborez cu Patricia pentru a face un duet. În timpul show-ului, ea era oarecum ”mama” și eu ”tata”... Patricia cânta doar partea cu „Only you”. Încă ținem legătura, are trei băieți foarte frumoși, dar ea locuiește în Los Angeles acum și este la fel de atrăgătoare.

Cum a fost scurta ta experiență ca actor în tenelovela "Clona"?
A fost amuzantă. Nu știam că voi juca în tenelovelă, s-a întâmplat doar pentru că piesa „Luna” a fost unul dintre laitmotivele filmului. Eu mă aflam în acea perioadă în Brazilia, pentru promovarea albumului „Insieme a te”, iar producătorii tenelovelei m-au rugat să îmi joc propriul rol în trei episoade. Pentru mine nu a fost atât de importantă această apariție, pentru că producția „Clona” nu a fost difuzată în Italia, deși a fost un succes în multe alte țări.

Când ai mai cântat în România le-ai avut ca invitate pe Adela Popescu și Ianna Novac. Vei avea și de această dată invitați speciali?
Prima dată am cântat alături de Adela, despre care pot spune că este o artistă dulce, dar și profesionistă. Nu am mai vorbit de ceva vreme, dar sper că ne vom revedea de data aceasta.
Pentru concertul din aprilie nu am decis nimic, dar este posibil să avem o surpriză. Am tot vorbit despre o trupă, dar încă nu e nimic sigur.

Ai cântat de câteva ori în România. Ce îți place cel mai mult aici?
Am multe amintiri aici, de asta când sunt în România nu mă simt ca acasă. A trebuit chiar să și învăț limba, pentru că am mulți prieteni români, o mare parte din viața mea se află aici. Mi se pare că românii și italienii au o atitudine similară.

Știi cuvinte sau expresii în română?
Da, dar sunt prostii, așa că nu vreau să le spun... Înțeleg româna, dar nu o vorbesc foarte bine.

Ce înseamnă „acasă” pentru tine în acest moment?
Acasă nu e locul în care mă aflu eu, ci unde se află oamenii care mă iubesc și pe care îi iubesc. Am locuit în multe locuri, dar sper că mă voi opri undeva în curând, alături de o persoană pe care s-o iubesc și care să devină casa și familia mea.

Ce piesă ai alege pentru a-ți descrie personalitatea?
Cred că „Insime a te”, pentru că este o melodie care reusește să-mi atingă o parte dintre amintiri.

Q&A cu Alessandro Safina

Care este cartea ta preferată?
„Io uccido” de Giorgio Faletti.

Filmul tău preferat este?
La vita e bella.

Care este locul tău preferat pentru o vacanță?
Taormina din Italia.

Care este actrița ta preferată?
Sophia Loren.

Ai un cuvânt favorit în italiană?
Forza (în traducere: putere, tărie).

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Alessandro Safina
Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
RECOMANDARE:Cumpără un album Alessandro Safina

album-alessandro-safina-sognami

CLOSE
CLOSE