Urmărește-ne în Social Media

pop, world music

Inis Neziri, câștigătoarea trofeului Cerbul de Aur 2018: "Muzica vine din suflet" - VIDEO INTERVIU

Tânăra cântăreață albaneză Inis Neziri a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018 ce a avut loc în Piața Sfatului din Brașov în perioada 29 august - 2 septembrie. Te invităm să urmărești interviul video acordat de Inis pentru InfoMusic.

Publicat

pe

La ediția aniversară a Cerbului de Aur, marele trofeu a ajuns în Albania, după ce Inis Neziri, în vârstă de 17 ani, a reuşit să cucerească juriul. Statueta a fost decernată de Luminița Dobrescu, prima câștigătoare de origine română a trofeului. Inis Neziri a interpretat în concurs piesele "Dau viața mea pentru o iubire" și "Piedestal".

Inis a fost înconjurată de muzică de când a venit pe lume, părinții săi fiind muzicieni. Tânăra a cântat de când a învățat să vorbească, dar cariera sa muzicală a început oficial pe când avea 12 ani. Au urmat participări la concursuri și festivaluri unde Inis a câștigat premii și a realizat că acesta este drumul pe care vrea să îl urmeze. A participat la concursul "Gjeniu I Vogel 5" și a câștigat primul premiu. După ce a câștigat, a continuat să fie activă în emisiuni de televiziune. În 2013 a fost protagonista unui musical, "We Will Rock You", în care a interpretat aproape toate melodiile celebrei trupe Queen. Din același an, Inis început să participe la programele Gala Night de la TV Klan și RTSH.

În 2015, a fost invitat special la Festivali I Kenges 54, un important eveniment muzical albanez unde a cântat piesele "A million voices" și "Euphoria". După o mică pauză, în 2017 Inis a decis să facă un pas foarte important în cariera sa muzicală. A participat la Festivali I Kenges 56 cu melodia compoziție proprie "Piedestal" și a fost cel mai tânăr concurent (16 ani).

Interviu video cu Inis Neziri (RO):

La scurt timp după ce a coborât de pe scena Cerbului de Aur, Inis Neziri ne-a acordat un interviu video, a cărui transcriere urmează mai jos.

InfoMusic: Cum a fost experiența participării la Festivalul Cerbul de Aur?

Inis Neziri: Este pentru prima dată când nu am tratat festivalul ca pe o competiție. De fapt, am cunoscut aici o nouă familie, oameni buni și cumsecade care m-au susținut și mi-au oferit multă dragoste. M-am simțit foarte bine și tot ce mi-am dorit a fost să mă bucur de eveniment, să îmi creez amintiri și să fac din Cerbul de Aur o experiență de neuitat.

InfoMusic: Ce poți spune despre melodia românească pe care ai ales să o cânți, "Dau viața mea pentru o iubire"?

Inis Neziri: Am cântat piesa românească "Dau viața mea pentru o iubire". Este un titlul foarte lung. Toți concurenții au spus că este foarte dificil să înveți versurile, dar cred că dacă îți place cu adevărat ceva, înveți repede. Mi-a rămas întipărită în minte și nu mi-a fost greu să o învăț. Am ascultat fiecare cântec de pe listă și acesta a fost singurul care mi-a rămas în minte. Plus că este și o baladă romantică, iar acest gen mi se potrivește foarte bine.

InfoMusic: Vei reveni în România?

Inis Neziri: Am fost impresionată când am văzut Brașovul. Voiam să fac poze peste tot și cu siguranță voi reveni anul viitor. Promit! Sunt foarte fericită. Este o experiență de neuitat pentru mine!

InfoMusic: Care e prima persoană pe care vrei să o suni după competiție?

Inis Neziri: Cred că toată lumea știe deja asta, dar dacă cineva nu ar fi văzut, i-aș suna pe tatăl și pe sora mea pentru că nu sunt aici cu mine!

InfoMusic: Cum a luat naștere pasiunea ta pentru muzică?

Inis Neziri: Mama mi-a spus că am cântat de când am început să vorbesc. Am realizat prima compoziție (muzică, versuri) la vârsta de opt ani, dar când mi-am auzit vocea am început să râd. Cariera muzicală a început oficial când aveam 12 ani și mi-am dorit mult să intru într-o competiție muzicală, dar părinții mei, care sunt muzicieni, nu își doreau acest lucru pentru că știau cum funcționează arta în Albania. Dar am insistat să fac asta pentru că muzica vine din suflet. Am zis că o să fac și asta și că o să și studiez în același timp. O să le fac pe amândouă. Și am intrat într-o competiție și am câștigat. Așa a început totul.

Comentează

Trending