Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

De vorbă cu Hindi Zahra înaintea unui nou concert la București

Hindi Zahra concertează pe 1 noiembrie 2016 la Arenele Romane din București, în cadrul unui eveniment organizat de Twin Arts. Citiți în continuare un interviu acordat de artistă pentru InfoMusic.ro.

Publicat

pe

Concert Hindi Zahra la Sala Radio pe 15 octombrie 2015 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Artista marocană Hindi Zahra revine în București la Jazz Night Out, după concertul sold out de anul trecut. Primul ei disc, "Handmade" a primit în 2010 Premiul Constantin pentru Descoperirea Anului în Franța. Celebră pentru hitul "Beautiful Tango", Zahra e comparată cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith.

Noul concert al lui Hindi Zahra va avea loc pe 1 noiembrie, ora 20:00 la Arenele Romane (în cort încălzit). În deschidere vor cânta Luiza Zan și Dan Byron, care vor oferi în formula Live Acoustic Duo un spectacol divers, greu de clasificat și de descris, ce-și trage sevele din backgroundul lor extrem de variat. Biletele costă 130 de lei și pot fi cumpărate online sau de la agențiile din rețeaua Eventim.

Citiți în continuare interviul acordat de Hindi Zahra pentru InfoMusic.ro:

A trecut un an de la ultima ta apariție la București. Ce s-a întâmplat între timp în viața ta profesională?

HZ: Am finalizat o mulțime de proiecte! Am colaborat cu o serie de muzicieni și DJ din Maroc și Gnawa, am lucrat în Italia cu Roy Paci, un trompetist excepțional care a concertat alături de nume mari, ca Manu Chao, turneul ”Homeland” a fost un succes și, pe lângă toate astea, am continuat să pictez, ceea ce pentru mine e un mod relaxant de a-mi petrece creativ timpul.

În 2014 ai apărut în două producții cinematografice, "The Narrow Frame of Midnight" de Tala Hadid și filmul lui Fatih Akin - "The Cut". Ți-ai dorit dintotdeauna să joci în filme sau a fost o decizie spontană?

HZ: Ce s-a întâmplat a fost o surpriză și pentru mine, una foarte plăcută! Tala și Fatih mi-au oferit oportunitatea de a mă exprimă și altfel decât prin muzica și a fost un moment foarte special în viața mea.

Ce diferențe sunt între metodele de lucru ale celor doi regizori?

HZ: Abordarea Talei e mai feminină. Ea regizează cu un "ochi de felină", ceea ce înseamnă o viziune foarte precisă, extrem de atentă la detalii și la ce corespunde cerințelor esteticii. Fatih este mai instinctiv, concentrat mai mult pe forța acțiunii. Energia lui e puternică și emoțională. A fost magic să lucrez cu ei!

Cu toate evenimentele care se întâmplă în jurul nostru acum, crezi că artiștii ar trebui să fie mai activi politic, mai implicați, sau că unica lor menire ar trebui să rămână arta lor?

HZ: Artă, artă, artă! Iubirea se află în artă și de așa ceva are nevoie umanitatea!

Ce îți dorești să transmiți neapărat publicului atunci când ești pe scenă?

HZ: Bucurie și emoție, pentru că vreau ca oamenii să se simtă mai bine după concertul meu.

Ce instrumente folosești atunci când compui?

HZ: Folosesc chitara, pian și percuții.

Există un loc unde nu ai concertat încă, dar îți dorești foarte mult să o faci?

HZ: Da, Nepal – Peru.

Ai timp să mergi, la rândul tău, la show-urile altor artiști? Ce concerte te-au impresionat în ultima vreme?

HZ: La Moga Festival, în Essaouira, am avut ocazia să-l vad pe Hassan Boussou, un maestru al muzicii gnawa, colaborând cu DJ-ii francezi - un moment de vârf al festivalului. Excepțional!

Concertele tale sunt pline de energie și magnetism, iar band-ul tău are un rol important pe scenă. Cum îți alegi muzicienii alături de care cânți și mergi în turnee?

HZ: Mi-am ales oameni care să fie pasionați de muzică și de muncă! Apoi, cu personalitățile lor diferite, ei s-au dovedit a fi și niște companioni minunați și sunt foarte mândră să lucrez cu ei. Suntem o echipă foarte unită! Când mergi în turneu, contează cine te însoțește, iar relațiile de prietenie sunt esențiale.

Publicul român te adoră și am văzut asta atât la București, cât și la Festivalul Jazz in The Park de la Cluj-Napoca, din această vară. La ce să se aștepte fanii tăi de la concertul din noiembrie? Ai un mesaj pentru ei?

HZ: În primul rând, sunt foarte fericită să revin în România! Ultima oară, la Cluj, a fost fantastic! Publicul mi-a fost alături în număr mare și și-a manifestat dragostea, deși afară ploua! Am fost foarte impresionată de acest lucru și m-am bucurat să cânt pentru oameni cu astfel reacții minunate. De fiecare dată când vin în România, mă simt ca un copil care descoperă. Sunt o mare admiratoare a culturii voastre, deopotrivă bogată și misterioasă pentru mine.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 1 noiembrie 2016

Hindi Zahra

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending