Urmărește-ne în Social Media

rock

Goodbye to Gravity - succesul ca un tobogan

Interviu cu Goodbye to Gravity - despre succesul ca un tobogan, noul album ca un puzzle și o vară nebună, nebună, nebună plină de surprize

Publicat

pe

Goodbye to Gravity
Goodbye to Gravity
Goodbye to Gravity

Goodbye to Gravity

Considerată cea mai bună trupă metal în acest moment la noi în țară, Goodbye to Gravity se pregătește pentru un nou concert live peste hotare. După prezența la Summer Breeze din Germania, de anul trecut, bucureștenii de la GTG vor urca pe 24 iunie pe scena Parabiago Rugby Sound Festival din Milano, alături de câștig[torii X-Factor Italia, The Bastard Sons of Dionisio. InfoMusic a stat de vorbă cu membrii trupei despre cum au ajuns să fie invitați la Milano, despre Zero Gravity Tour încheiat în aprilie și planurile referitoare la următorul album, despre viața lor din afara scenei, dar și despre formațiile cu care le-ar plăcea să împartă scena. Totul se regăsește în interviul video de mai jos.

VIDEO INTERVIU GOODBYE TO GRAVITY

[youtube ww.youtube.com/watch?v=ltD3lOAGICo]

Pentru formația Goodbye to Gravity, anul 2013 a început în forță și se anunță unul foarte plin. După turneul Zero Gravity Tour, care a cuprins 10 orașe din țară, printre care Cluj, Alba, Slatina, Mangalia, Sibiu, Brașov și Timișoara. După promovarea albumul de debut lansat la finalul anului trecut, Goodbye to Gravity se pregătește pentru un nou concert afară la festivalul Parabiago Rugby Sound. Este vorba de un festival special, cu multă lume, după cum spun membrii trupei care abia așteaptă să cânte în fața a peste 10.000 de spectatori. Se declară norocoși să aibă această ocazie, mai ales după ce anul trecut au fost invitați din peste 2.000 de trupe la Summer Breeze Air din Germania.

"Pur și simplu i-am dăruit promotorului acestui festival un CD de-al nostru și ne-a sunat, ne-a invitat să cântăm la Milano și sperăm ca acesta să fie doar începutul", spune Alex Pascu (bass). Și acesta nu este singurul motiv de mândrie pentru GTG. Albumul de debut a fost primit foarte bine de fanii din țară, deși turneul de promovare "a început într-o nebuloasă totală", după cum spune Mishoo (chitară), pentru că nu știau la ce să se aștepte, în multe dintre orașele în care au fost cântând pentru prima oară.

Goodbye to Gravity - interviu cu Teodora Maftei pentru InfoMusic

Goodbye to Gravity - interviu cu Teodora Maftei pentru InfoMusic

"S-au întâmplat lucruri excepționale. Cum a fost la Timișoara, spre exemplu. Senzațional. Dacă toate concertele ar fi așa, ar fi minunat. Pentru asta facem muzică", povestește Mishoo, completat de solistul trupei, Andrei: "Publicul românesc trebuie convins. Noi nu luăm lucrurile de-a gata. Ne asumăm faptul că suntem prima oară acolo. În plus, nu ne dictează nimeni nimic. Tot ce facem e așa cum vrem noi, nu suntem constrânși de absolut nimeni și asta iți dă oarecare libertate".

Asta nu numai că ii face să simtă cum își iau "La revedere" de la gravitație atunci când sunt pe scenă, dar îi și motivează tot mai mult. Deși nu vor să facă promisiuni în ceea ce privește următorul album, rockerii de la Goodbye to Gravity își anunță fanii că lucrează deja la al doilea material discografic. Dacă în cazul primului, succesul a constat tocmai în faptul că au reușit să-l scoată, în condițiile în care în țara noastră multe trupe se zbat mult și degeaba,  pe cel de-al doilea album cei cinci îl construiesc ca pe un puzzle.

Goodbye to Gravity

Goodbye to Gravity

"Trebuie să investești mult mai mult. Poate să dureze câteva luni, un an... Dar o să vină și acest al doilea album", spun membrii GTG. Până atunci însă, iubitorii de metal nu vor duce lipsă nici de concerte, nici de alte materiale. Băieții au în plan 2 videoclipuri, unul live, de la lansarea albumului, iar un al doilea standard. În ceea ce privește concertele, vara se anunță una plină de apariții la diverse festivaluri rock. Trupa face parte din line-up-ul B'Estfest 2013.

Dacă la începutul interviului ne-au povestit cum s-a născut numele trupei, după o combinație între câteva shoturi de jager și google, la final membrii trupei ne-au dezvăluit cu ce se ocupă ei în viața de zi cu zi, cum se împacă job-urile lor cu repetițiile și concertele, și ne-au povestit cum e atmosfera din spatele scenei. Și la acest capitol sunt norocoși. Chimia dintre ei, care se vede din prima clipă, funcționează și în timpul liber.

Trending