Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Garbage vorbește despre noul album înaintea concertului de la B'Estfest - INTERVIU

După 7 ani de pauză, Garbage a decis să revină pe scenă și să prezinte un nou album, despre care InfoMusic a avut plăcerea să vorbească cu Shirley, Butch și Steve într-un scurt interviu.

Publicat

pe

Garbage
Garbage

Românii vor avea ocazia să vadă live trupa care s-a impus în anii 90 cu un sound inedit prin piesele Stupid Girl, Only Happy When It Rains și Androgyny. Garbage va concerta pentru prima dată în România la ediția B’Estfest de anul acesta, pe 6 iulie.

După 7 ani de pauză, grupul a decis să revină pe scenă și să prezinte un nou album, despre care InfoMusic a avut plăcerea să vorbească cu Butch Vig, toboșarul trupei într-un scurt interviu.

Garbage

Garbage │ FOTO: www.facebook.com

InfoMusic: Ați decis să lansați noul album prin propria casă de discuri pentru că nu vă plăcea felul în care casele mari de discuri se comportă. Ce anume v-a deranjat mai exact?

Garbage: ”Nu ne-a plăcut să avem de-a face cu mentalitatea corporatistă. Pur și simplu ne-am lovit cap în cap cu ei, în special la albumul Bleed Like Me. Singura modalitate de a evita astfel de complicații este să pui bazele propriei case de discuri. Este foarte mult de muncă, dar acum trebuie să dăm socoteală doar proprilor persoane.”

InfoMusic:  Lansați primul album după 7 ani de pauză. De ce ați decis să înregistrați tocmai acum?

Garbage: ”Shirley a fost cea care a avut inițiativa. A fost prima care ne-a sunat pe fiecare și ne-a strâns într-un studio. În plus, au trecut 7 ani, deci eram pregătiți pentru un nou material.”

InfoMusic: Vă gândiți că veți renunța la scenă sau la industria muzicală vreodată?

Garbage: ”Înregistrăm și cântăm de la 16 ani. Este în sângele nostru astfel că nu ne gândim la pensionare.”

Garbage

Garbage

InfoMusic: De ce ați ales ca piesa Not Your Kind Of People să dea titlul noului album?

Garbage: ”Not Your Kind Of People este o piesă despre oamenii care se simt ciudați, excluși, defavorizați sau străini, dar care realizează că este OK să fii diferit. Această temă domină în piesele de pe noul album.”

InfoMusic: Recent, a circulat înregistrarea cu Shirley care oprește concertul pentru a pune capăt unei bătăi din public. V-ați mai confruntat cu astfel de incidente la spectacole?

Garbage: ”Da, s-a mai întâmplat și în trecut, dar deobicei Shirley observă conflictele și le oprește rapid.”

Vedeți programul festivalului B'Estfest 2012

 

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festival Bestfest 2012
Festivaluri vineri, 6 iulie 2012

B'ESTFEST 2012

Loc
BESTFEST Park
PUBLICITATE
2 comentarii

Albume noi

Garbage a lansat albumul "No Gods No Masters", cu o schimbare de sunet aşteptată

Garbage a lansat un nou album intitulat "No Gods No Masters" pe 11 iunie 2021, iar discul a debutat prin casa de discuri a grupului Stunvolume. La nivel global a fost distribuit de Infectious Music şi BMG, iar primele single-uri de pe LP au fost "The Men Who Rule the World" şi "No Gods No Masters", alături de "Wolves".

Publicat

pe

Garbage Artwork No Gods No Masters
Garbage Artwork No Gods No Masters │ FOTO: Garbage

Acesta este albumul cu numărul 7 pentru formaţie şi vine la 5 ani după LP-ul "Strange Little Birds". Avem 46 de minute de muzică nouă, care contestă patriarhia, cu versuri care fac aluzie la abuzuri contra femeilor, dar şi nedreptăţi sociale de pe tot globul. Varianta de bază a lui "No Gods No Masters" include 11 piese, iar versiunea Deluxe include un al doilea disc. Pe acesta se află un cover după David Bowie, piesa "Starman", dar şi single-ul formaţiei de acum câţiva ani, "No Horses".

Există şi un cover după legendara piesă "Because The Night" a lui Patti Smith şi Bruce Springsteen, cântată acum de Shirley Manson şi Screaming Females. Are un solo senzaţional spre final, foarte zgomotos, dar savuros. Ediţia Deluxe a sosit cu ocazia Record Store Day, sub formă de vinil roz, disponibilă în doar 2700 de unităţi.

Fanii Garbage vor aprecia albumul cel nou, dar vor fi puţin debusolaţi de schimbarea de sunet. Se pune mai puţin accent pe rock alternativ şi chitară, dar mai mult pe clape şi sunt multe piese care sună mai degrabă a trip-hop, a Massive Attack. Cât despre mesaj, Shirley Manson consideră acest release "o critică a ascensiunii lipsei de viziune capitaliste, a rasismului, sexismului şi misoginisimului pe glob". "No Horses" single-ul Garbage din 2017 a fost un preview pentru noul sound, o piesă ameninţătoare cu privire la efectele omului asupra climei şi cu un crescendo înspăimântător.

În 2019 solista descria noul album drept "cinematic", iar toboşarul Butch Vig cita ca influenţe Roxy Music şi The Talking Heads. Vig luase în calcul o direcţie ceva mai orchestrală, dar ulterior s-a dus într-o direcţie mai degrabă electronică şi întunecată. Albumul a fost mixat prin sesiuni remote în pandemie, în iulie 2020.

"No Gods No Masters" Tracklist:

01. The Men Who Rule the World
02. The Creeps
03. Uncomfortably Me
04. Wolves
05. Waiting for God
06. Godhead
07. Anonymous XXX
08. A Woman Destroyed
09. Flipping the Bird
10. No Gods No Masters
11. This City Will Kill You

Deluxe Disc: 

12. No Horses
13. Starman
14. Girls Talk (feat. Brody Dalle)
15. Because the Night (feat. Screaming Females)
16. On Fire
17. The Chemicals (feat. Brian Aubert)
18. Destroying Angels (feat. John Doe & Exene Cervenka)
19. Time Will Destroy Everything

Garbage a cântat în România pe 29 iunie 2019, cu o reprezentaţie încărcată de energie, deschisă de trupa Camioane în Mulţime.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending