Urmărește-ne în Social Media

pop

De vorbă cu florianrus: "Vreau un concert în care să mă simt cu fanii ca la o întâlnire extinsă cu prietenii"

În urmă cu câteva săptămâni, florianrus a lansat o nouă piesă, intitulată "Până atunci". Cu această ocazie, am stat de vorbă cu artistul despre povestea melodiei, relația cu fanii, planurile muzicale, dar și cu ce artiști ar forma o trupă.

Publicat

pe

florianrus
florianrus │ FOTO: Raluca Mărgescu

Compusă de florianrus, piesa "Până atunci" vorbește despre călătoria din punctul A, cel al suferinței, în punctul B, la momentul în care "vei dansa pe piesa care te-a făcut să plângi". Videoclipul piesei îl găsește pe Florian călătorind și întâlnindu-se cu el în ipostaza de copil, ipostază plină de speranță și optimism.

florianrus este unul dintre cei mai apreciați artiști și compozitori din România. În 2019, a lansat împreună cu Mira piesa care a avut cele mai multe difuzări la radio din acel an, cu 10 săptămâni pe locul întâi - "Străzile din București". Artistul a avut și alte colaborări de succes cu numeroase artiste apreciate în spațiul românesc: AMI, Nicole Cherry, Ioana Ignat, JO și EMAA.

Piesele lui florianrus sunt primite cu mare interes de fanii acestuia, "Pură ficțiune" a fost pe locul 1 în topurile radio, la fel ca "Partea mea de vină" și "Dacă m-ai iubit cândva", în colaborare cu JO. Artistul a lucrat cu Olivia Addams pentru "Până îmbătrânim" și cu Antonia pentru "Dududum".

InfoMusic: Bună, Florian! Ai lansat recent "Până atunci", o piesă sensibilă despre acceptare și vindecare. Ce anume te-a inspirat să compui această melodie?

florianrus: Hello! M-a inspirat ceva ce am citit la un moment dat: "Progresul e să dansezi pe piesa pe care obișnuiai să plângi". Asta și faptul că "progresul" presupune muncă și nu distragerea atenției de la propria persoană. În momentele grele, e bine să ne fim alături, întelegând durerea și punându-i întrebări.

InfoMusic: Noul single este acompaniat de un videoclip oficial. Cum au decurs filmările și cu ce amintiri ai rămas de atunci?

florianrus: Am filmat în niște locații superbe și cu o echipă superbă. Au înteles exact ce aș vrea să transmit și ne-am distrat destul de tare, chiar dacă a fost vorba despre durere în piesa pentru care filmam. L-am cunoscut și pe Rareș, micuțul Florian din clip, și am fost uimit de talentul și personalitatea lui. Una peste alta a fost așa, cum zice americanu', "core memory".

InfoMusic: Videoclipul piesei te găsește călătorind și întâlnindu-te cu tine în ipostaza de copil. Dacă te-ai putea întoarce în trecut, când aveai 10, 11 ani, ce mesaj ți-ai transmite?

florianrus: I-aș spune că e misto rău și să facă cumva să transmită energia aia bună din trecut, în viitor.

InfoMusic: Continuând subiectul videoclipului, cât de important este el pentru o partitură muzicală? Are o melodie nevoie de un videoclip pentru a transmite mai bine mesajul?

florianrus: Câteodată ajută enorm să ai un videoclip care să fie complementar cu ideea piesei. Întotdeauna e plăcut și distractiv să poți fi creativ și în imagini. Unele piese vorbesc destul și singure într-adevăr, dar aproape niciodată nu strică și un conținut video atașat.

InfoMusic: Pe lângă piesele proprii, compui și pentru alți artiști. Cum decurge procesul de creație a unei melodii pentru altcineva?

florianrus: Decurge la fel ca și procesul de creație a unei melodii pentru artistul florianrus. Uneori am un concept în cap, alteori linia melodică. Uneori inspirația e mai generoasă decât alte ori.

InfoMusic: Pentru ce muzician visezi să scrii o piesă și ce mesaj ar transmite ea?

florianrus: În momentul ăsta sunt pe principiul "să lăsăm viața să ne surprindă". Nu mi-am formulat clar în cap vreo dorință clară în privința asta. Sunt clar o grămadă de oameni talentați cu care aș vrea să văd ce iese.

InfoMusic: Care a fost cel mai tare concert la care ai participat ca spectator și de ce?

florianrus: Am fost cobză de răcit la un concert John Mayer, fix de ziua lui. I-am cântat la mulți ani cu toată sala și m-am simțit ca la o aniversare foarte mare. N-o să uit vreodată acel concert.

InfoMusic: Dacă ai putea să formezi o trupă cu o serie de artiști cunoscuți (români sau străini), pe cine ai alege și la ce instrument i-ai pune să cânte?

florianrus: L-aș lua pe Mario Fresh la Ukulele, pe Mira la tobe, Smiley la clape și eu la xilofon. Am cânta pe o plajă în fiecare seară, muzică instrumentală.

InfoMusic: Cum ai descrie relația cu ascultătorii tăi?

florianrus: Eu lansez mai rar piese, dar fiecare lansare sper să fie similară cu întâlnirea cu un prieten vechi. Reluăm mereu de unde am lăsat-o data trecută.

InfoMusic: Ce proiecte muzicale/concerte ai în plan?

florianrus: Vreau să îmi termin albumul și vreau un concert în care să mă simt cu fanii ca la o întalnire extinsă cu prietenii. Vizualizez, manifestez și vă chem dacă îmi iese.

Comentează

Trending