Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Firma: "Avem multe idei, lucruri de spus și de transmis" - VIDEO INTERVIU

Au trecut 7 ani de la apariția celui de-al doilea album Firma. "Exit" venea după un debut sonor, ce ajunsese până la urechile VH1 și MTV. 5 ani mai târziu, în 2012, Firma cânta despre "Copiii cerului", piesa fiind lansată împreună cu un videoclip regizat de Daniel Rocca. Au urmat apoi doi ani de pauză, sau de "vacanță", dacă gândim în termeni corporatiști. În contextul unei industrii care s-a schimbat, Firma a revenit și are energia necesară pentru a transmite multe lucruri și idei. Trupa a finalizat înregistrările pentru cel de-al treilea album, pregătind un prim concert ce le va oferi prilejul de a prezenta publicului piesele noi într-un format live. Detalii despre album, concerte și guilty pleasures în interviul acordat InfoMusic.

Publicat

pe

Chiar dacă a stat o vreme departe de luminile reflectoarelor, Firma nu a intrat în vacanță. Trupa a compus piese noi, revenind după 2 ani de pauză cu acea energie de care a dus lipsă în urmă cu 3-4 ani.

"Ca orice corporatist român, după fiecare vacanță simțim nevoia să ne odihnim puțin mai mult. E o perioadă de convalescență, pentru că în vacanță experimentezi foarte mult", a glumit Daniel Rocca, completând mai apoi: "Ne simțim energici. Așa mă simt eu cel puțin. (...) Avem un album terminat, care este la faza de mastering. Multe idei, lucruri de spus și de transmis și energia să facem asta. Care ne-a lipsit acum 3, 4 ani."

În această perioadă în care au stat departe de zumzetul industriei, s-au schimbat multe lucruri. Acesta este, însă, un curs firesc, după cum observă Daniel Rocca.

"În primul rând s-a schimbat industria, așa cum o știm noi. Ceea ce este normal. S-au schimbat oamenii."

"Puterea", primul single Firma după 2 ani de pauză

Prima piesă Firma extrasă de pe noul album se numește "Puterea" și este o compoziție ce amintește de sound-ul primului album al formației, "La Orbire".

"E o piesă foarte faină, mie îmi place foarte mult. Sper să vă placă și vouă. Și-am mai zis. Este un fel de link către primul album, apărut în 2003. Albumul se numește "La Orbire", pentru cei care nu știu." - Sorin Erhan

Firma - "Puterea" (Lyric video)

"Suntem foarte dornici să concertăm. Să arătăm oamenilor piesele noi într-un format live. Piesa este reprezentativă pentru direcția albumului 3. Acesta este albumul cu numărul 3." - Daniel Rocca

Concert Firma în Club Control pe 5 iunie 2014

În perioada următoare, Firma pregătește mai multe surprize pentru fani. Înainte de toate, va fi concertul din Club Control, ce va avea loc pe data de 5 iunie. Trupa are în plan, de asemenea, filmarea mai multor videoclipuri, precum și o serie mai extinsă de concerte în țară, care să le permită să intre în contact cu fanii și să îi cunoască mai bine.

Interviu cu Daniel Rocca și Sorin Erhan despre planurile trupei FIRMA în 2014

Interviu cu Daniel Rocca și Sorin Erhan despre planurile trupei FIRMA în 2014

"Sunt planuri pentru mai multe videoclipuri, dar le luăm pas cu pas. În primul rând concertul. Ăsta este. Dacă e să vorbim de finalul anului acesta, "to do list-ul" are legătură cu lansarea albumului și dorința noastră de a acoperi cât mai mult live țara, lucru pe care nu l-am făcut până acum." - Daniel Rocca

Secțiunea "Guilty Pleasure"

Divagând de la subiectul legat de planurile trupei, am discutat cu Sorin Erhan și Daniel Rocca despre așa-zisele "guilty pleasures". Sorin a dorit să țină pentru el acest detaliu, declarându-se "egoist", iar Daniel ne-a vorbit despre pictură.

"Am un guilty pleasure, dar este pictura, nu are legătură cu muzica. Am momente când mă simt Picasso și experimentez și am senzația că nu e așa de greu de acoperit ce a făcut el acolo, dar ține foarte puțin. Cam un sfert de oră, după care cred că lipsește ceva. (...) Știi senzația când simți că ești foarte aproape, dar că îți lipsește doar educația. Un background - 8 ani de studiu intens. Dacă îi aveai, puteai să schimbi ceva. " - Daniel Rocca

Recomandarea pentru fani

"Să-și mențină optimismul, dacă sunt triști. Să fie ceva mai cerebrali, dacă sunt prea fericiți și în general să fie echilibrați față de ceilalți și față de ei înșiși." - Daniel Rocca

"Puterea să fie cu voi!" - Sorin Erhan

Urmărește interviul video cu trupa FIRMA

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

FiRMA a lansat "Lumea Mea", un nou single de pe albumul "Deșteptarea Primăverii" - AUDIO

"Lumea Mea" este cel mai recent single extras de pe "Deșteptarea Primăverii”, material discografic ce va reuni toate piesele create special pentru a deveni coloana sonoră a spectacolului de teatru cu același nume, pus în scenă de regizorul Vlad Cristache, la Teatrul Mic.

Publicat

pe

Concert FiRMA în deschidere pentru MUSE la Rock The City 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Lumea Mea" este compusă de Daniel "Rocca" Stoicea și a fost înregistrată live la Teatrul Mic, același spațiu în care este pusă în scenă piesa de teatru "Deșteptarea Primăverii".

"Deșteptarea primăverii" este un poem teatral rock după piesa lui Frank Wedekind, cu muzică și versuri originale compuse de Daniel Rocca și live act, full electric, FiRMA. Spectacolul de teatru este o dramă satirică centrată pe conflictul dintre generații și contradicțiile interioare specifice vârstei adolescentine. În cadrul fiecărei reprezentații, trupa interpretează live coloana sonoră.

AUDIO: FiRMA - "Lumea Mea"

Piesa este regizată de Vlad Cristache, care semnează și scenografia. El s-a impus în teatrul românesc prin spectacole precum "Peer Gynt" după Henrik Ibsen (ce i-a adus nominalizarea la "Premiul UNITER pentru Debut") și "The History Boys” de Alan Bennett. Spectacolele montate de Vlad Cristache se regăsesc frecvent în programul festivalurilor importante din România, precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sau Festivalul Național de Teatru.

Distribuție "Deșteptarea primăverii"

 • Wendla Bergmann - Silvana Mihai/Alina Rotaru
 • Melchior Gabor - Alexandru Voicu/Ionuț Vișan
 • Moritz Stiefel - Rareş Florin Stoica/George Albert Costea
 • Ilse - Alina Petrică
 • Martha – Andreea Alexandrescu
 • Hanschen Rilow – Marian Olteanu/Cezar Grumăzescu
 • Ernst – Silviu Debu/Răzvan Krem Alexe
 • Otto – George Albert Costea/Rareş Florin Stoica
 • Thea – Alina Rotaru/Silvana Mihai
 • Robert – Cezar Grumăzescu/Marian Olteanu
 • Georg – Ionuț Vișan/Alexandru Voicu
 • Lammermeier – Răzvan Krem Alexe/Silviu Debu
 • Rectorul/Omul cu mască – Gelu Nițu
 • Domnul Gabor/Habebald – Gabi Costin
 • Doamna Gabor – Mihaela Rădescu
 • Doamna Bergmann – Liliana Pană
 • Profesorul Knuppeldick/Pastorul Kahlbauch – Moraru Petre
 • Profesorul Zungenschlag/ Domnul Stiefel – Avram Birău
 • Profesorul Fliegentod/ Doctorul Von Brausepulver – Ion Lupu

FiRMA și-a reconfirmat în toate contextele poziția printre cele mai importante și fascinante trupe de alternative din România, prin acordurile originale, lirica subtilă și printr-o poveste vizuală inovatoare, la baza căreia stă viziunea grafică și regizorală a solistului Daniel "Rocca" Stoicea. Trupa a îmbinat genuri muzicale precum rock, pop, synth, funk, blues & trip-hop, punând întotdeauna pasiune pentru sunetul de calitate şi compoziţia originală, de la începuturile lor ieşite din tipare din anii 2000, până la fervoarea maturităţii actuale.

FiRMA înseamnă Daniel "Rocca" Stoicea (voce, chitară), Sorin Erhan (bass, chitară acustică), Adrian Coman (chitară, chitară solo), Dani Radu (chitară), "Barbuță" Constantin Bărbășelu (tobe, percuție).

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending