Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Feli: „Sunt importanți prietenii mei virtuali, oamenii care îmi ascultă muzica”

Feli ne-a povestit despre experiența sa din televiziune și de emoțiile din cadrul galei de anul trecut de la Media Music Awards, unde participă și în acest an. Urmăriți-o într-un interviu exclusiv pentru InfoMusic.ro, răspunzând la o serie de întrebări fulger despre muzică, prima zi în Capitală și multe altele.

Publicat

pe

Cum a fost vara asta pentru tine?

Am avut o vară plină de evenimente și de ore în studio de creație și de muzică foarte bună.

Cum a fost prima ta experiență pe scenă de la Media Music Awards?

Am avut cele mai mari emoții. Zici că eram în Royal Albert Hall. Cele mai mari emoții ever, le-am trăit acolo. Am avut cele mai mari emoții de când am început să cânt pe scene mari. Asta a fost cea mai mare scenă pentru mine, anul trecut.

Ce pregătești pentru show-ul de anul acesta?

O să vă cânt ultimul și penultimul meu single, „Creioane colorate” și „Va urma”, alături de band-ul meu nou.

Care este locul tău preferat din capitală?

Acasă. Pentru că m-am stabilit aici și îmi place foarte mult căsuța mea.

Cum a fost prima ta zi în capitală?

Panică, panică, panică, panică. Eu fiind ardeleancă și venind dintr-un oraș foarte mic, Sebeș, județul Alba, venind aici în jungla asta unde sunt de tot felul - ardeleni, munteni, olteni - nu eram obișnuită că agitație. Mi-a luat doi ani să înțeleg orașul, dar, de vreme ce m-am stabilit, aproape că am uitat prima zi.

Ce piese ai avut vara asta în playlist-ul tău?

Poate că o să sune a reclamă, dar am ascultat foarte mult piesele care s-au lansat anul trecut în luna mai la HaHaHa Production. Am avut o lună anul trecut în care în fiecare zi am lansat câte o piesă. Asta am ascultat. Și piesele noi de la noi din studio, câteva piese care sunt acum pe val de de afară, din țară, Carla's Dreams. Mai multe genuri.

Care este albumul tău preferat din toate timpurile?

Unul care îmi vine acum în minte este primul album al lui Eminem.

Cât de importante sunt pentru tine trofeele și premiile muzicale?

Nu sunt importante trofeele, sunt importanți oamenii care-ți aduc trofeele. Așa trebuie, să existe niște premii. Pentru mine sunt importanți prietenii mei virtuali, oamenii care îmi ascultă muzica. Nu pun preț pe statuete.

Cât de importantă este relația cu publicul tău?

Foarte importantă. Cea mai importantă. Plec acasă de la concerte cât să cânt non-stop trei zile și trei nopți, atât de important și de hrănitor sufletește este.

Te-am urmărit și la „Te cunosc de undeva”. Care a fost cel mai greu personaj pentru tine și cel mai drag?

Cel mai greu personaj a fost clar Nicki Minaj pentru că eu fiind și un artist care scrie, îmi imaginez fiecare vers. Și trebuia să cânt „Anaconda”. Horror. A trebuit să-mi imaginez, să intru în personaj, să-mi imaginez tot ce cânt acolo și să am atitudine pentru că ăsta era și scopul, să fii cât mai aproape de personaj. Mie mi-a fost destul de greu. Cel mai greu, de fapt. Mi-au rămas în inimă mai multe personaje. Primul care-mi vine în minte este Missy Elliott. Îmi place mult să rap-ăi pe lângă cântat și am avut ocazia la „Te cunosc de undeva”.

Îți mai aduci aminte de prima piesă pe care ai cântat-o pe o scenă?

Când aveam 15 ani, aveam o trupă la mine în oraș, în Sebeș, cu care cântam piesele mele proprii. Și prima piesă cântată pe o scenă a fost a mea. Eram o mică Bacovia pe atunci.

Ai vreun sfat pe care vrei să-l transmiți ascultătorilor și fanilor tăi?

Un sfat ar fi, ca atunci când ascultați o melodie, să fiți atenți și la text pentru că muzica, textul care vine cu linia melodică și așa mai departe, aduce niște învățături foarte mari care vă vor ajuta să creșteți și din care veți învăța multe lucruri.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Feli Donose a venit la "Chefi la Cuţite; Iată ce a gătit - VIDEO

Lista invitaţilor muzicali de la emisiunea "Chefi la Cuţite" continuă în episodul de pe 18 aprilie 2021 cu Feli Donose. Artista a venit cu o reţetă tradiţională a mamei sale, una cu inspiraţie transilvăneană şi maghiară. E vorba despre "zama de fasole", deşi chefii au poreclit-o pe rând şi ciorbă şi chiar supă de fasole. Vedeţi momentul lui Feli din emisiune în articol.

Publicat

pe

Feli Donose la Chefi la Cutite 2021
Feli Donose la Chefi la Cutite 2021 │ FOTO: Antena 1

În acest sezon de "Chefi la Cuţite" am avut mulţi invitaţi din zona muzicală, de la Antonia şi Alex Velea la Connect-R şi Costi Ioniţă. Feli a fost cel mai nou invitat special, venit să ia cuţitul de platină. Artista a gătit o "zamă de fasole", cu multă afumătură şi mai puţine boabe de fasole decât ar fi dorit juraţii. Muziciana a învăţat reţeta de la mama sa şi aparent e atât de apreciat preparatul că îl trimitea la prieteni cu taxiul. Chef Florin Dumitrescu şi-a provocat fiicele să ghicească preparatul, dar ele s-au dus într-o direcţie diferită, ghicind mai degrabă o îngheţată.

Cum capacul metalic era cald, era vorba clar de un fel de mâncare principal. În testimonialul de la început, cel cu Gina Pistol am aflat că Feli a compus multe piese în pandemie şi izolare, găsind inspiraţie în singurătate, dar şi în viaţa de familie. Când a trecut la ciorba de fasole, a inclus ceapă, afumătura şi multe ierburi, dar şi nelipsita smântână. Florin Dumitrescu a povestit o anecdotă în care a chemat chelnerul când a văzut smântână lângă o ciorbă de genul, pentru a afla că aşa ceva e normal în Transilvania, dar şi pentru bucătăria maghiară.

La final chefii au declarat preparatul "cam dulce", iar Bontea şi Scărlătescu au criticat lipsa de fasole. Totuşi Feli s-a ales şi la proba în orb cu două cuţite, pentru gustul excelent al zamei şi ar fi trecut mai departe dacă era o concurentă. Am aflat şi că tânăra pune mare preţ pe 3 lucruri pe lumea asta: mama sa, Maria Tanase şi Dumnezeu, iar apoi vine restul lumii. Inspiraţia pentru gătit preparate de acest tip vine şi din obârşia lui Feli, a cărei mamă este pe jumătate unguroaică.

În aprilie 2021 fosta concurentă de la "Vocea României" a lansat două piese, "Puiule, puiuţule", cu mesaj anti bullying, dar şi "IUB", colaborare cu Emilian. Tot în această perioadă am văzut-o invitată în podcastul lui Mihai Bobonete pentru o porţie serioasă de râs şi discuţii despre divinitate, filmele pentru adulţi preferate şi transformarea lui Feli după ce a devenit mamă.

Citește în continuare

Tehnologie

Feli a fost invitată la podcastul "DA BRAVO!" cu Mihai Bobonete - VIDEO

Peisajul podcasturilor româneşti a crescut enorm în ultimul an, artişti, comedianţi, actori alegând acest mediu pentru a ţine legătura cu fanii. Mihai Bobonete are un podcast numit "DA BRAVO!", ajuns la episodul 8, în care invitată specială a fost Felicia Donose, cunoscută sub numele de scenă Feli. Puteţi urmări podcastul în articol.

Publicat

pe

Podcast Mihai Bobonete Feli Da Bravo episodul 8
Podcast Mihai Bobonete Feli Da Bravo episodul 8 │ FOTO: Mihai Bobonete

Acest podcast vine după episoade în care Mihai Bobonete i-a avut invitaţi pe Răzvan Fodor, Sorin Bontea, Răzvan Exarhu sau Cătălin Bordea. Feli are totuşi onoarea de a fi participa la cel mai lung podcast de până acum al simpaticului comediant (o oră şi 20 minute). Cei doi au discutat despre o sumedenie de subiecte, de la muzică, la filmele XXX preferate, iar la un moment dat gazda a avut o improvizaţie de stand up fantastică despre momentul când Iisus a înviat şi a revenit printre apostoli. Feli ne-a spus cum se desfăşoară interacţiunile sale cu fanii via social media, dar şi cum şi-a cunoscut soţul şi cum a evoluat relaţia lor.

Spre final Bobonete a sunat-o pe Teo Trandafir, o bună prietenă a sa, dar şi o persoană admirată de Feli. La un pahar de vin cei doi au discutat despre viaţa în pandemie, dar şi foarte mult despre zodia gemenilor, în care se află ambii participanţi la podcast. Au fost şi discuţii serioase, despre depresie, dar şi exerciţii de imaginaţie, precum "ce le-ai spune extratereştrilor dacă ar dori să ne extermine şi ai avea 2 minute să îi convingi să ne cruţe?". Feli i-a şi cântat actorului din "Las Fierbinţi", inclusiv o improvizaţie haioasă în care punea "cu chiloţi" sau "fără chiloţi" după fiecare vers.

Un alt exerciţiu de imaginaţie a fost cel în care Mihai Bobonete a invitat-o pe Feli să îşi imagineze cum s-ar lupta cu o armată de copii de 5 ani. Vă invit să vizionaţi întreg podcastul mai jos, iar cele mai savuroase momente sunt cele în care lui Feli îi dau lacrimile de râs:

Feli a lansat în aprilie 2021 piesa "Iub", itnr-un duet emoţionant cu Emilian. În februarie artista a lansat piesa "Bade, tu eşti pui de drac", a noua şi penultima filă din jurnalul ei muzical #Felidinpoveste. Tânăra încheiase anul 2020 cu single-ul "Vântul Bate", o piesă de dragoste pentru alesul sau. Track-ul a fost compus de artistă, împreună cu Florin Boka, Lucian Nagy, Șerban Cazan și Emilian Nechifor

Pe Mihai Bobonete l-am văzut invita la noua emisiune online a lui Smiley, "8, 8 şi ceva, FIX". Îl vedeţi şi pe PRO TV în serialul "Las Fierbinţi" şi emisiunea "Pe bune?".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending