Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

EYEDROPS și al său "Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.": "Albumul ăsta e povestea cunoașterii noastre reciproce și de sine"

La sfârșitul lunii aprilie, trupa EYEDROPS a lansat "Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.", cel de-al treilea album din carieră. O adevărată poveste despre pierderi și regăsiri, despre cunoaștere și prietenie, materialul s-a bucurat de o lansare atipică despre care ne-a vorbit mai multe Paul Manolescu, solistul trupei. Te invităm să citești interviul.

Publicat

pe

Trupa EYEDROPS
Trupa EYEDROPS │ FOTO: EYEDROPS

"Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut." a ajuns live la urechile publicului pe 24 aprilie, în cadrul unui concert în Expirat. Albumul are o sorginte specială: el a prins viață prin bucătării, mașini, popasuri sau camere de hotel. Apoi a crescut puternic, s-a ramificat în 12 melodii, fiecare cu povestea sa unică, și a plecat să-și întâlnească ascultătorii. Plecarea a fost la fel de atipică ca apariția - "Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut." a fost lansat sub forma unui stick USB din lemn, alături de o cutie complementară.

"Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut." este cea mai recentă adiție în discografia trupei EYEDROPS. În urmă cu șase ani, trupa lansa albumul de debut, intitulat "PREZENT", iar în 2019 anunța începerea celui de-al doilea album - "Albumul Fără Sfârșit" - un lung șir de piese lansate pe măsură ce sunt compuse, și care se va întinde pe întreaga existență a trupei.

InfoMusic: "Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut." este un album despre ultimii voștri doi ani, o poveste a unei rătăciri și a unei regăsiri. Cum ați navigat prin această "călătorie", ce v-a inspirat să creați acest material discografic?

Paul Manolescu: Inspirația, pentru noi, vine din atenție. Atenție la ceea ce ni se întâmplă și la cei din jurul nostru. Nu ne-am dus niciodată spre zone care nu ne aparțin, există destule teritorii neexplorate și la interior ;). Albumul ăsta e povestea cunoașterii noastre reciproce și de sine, e un fel de sărbătoare a prieteniei care ne leagă de ceva timp, și care cumva justifică și existența trupei. Am trecut prin multe de când cântăm împreună, și se regăsesc toate acolo: mai mult sau mai puțin încifrat.

InfoMusic: Noul album a luat naștere prin bucătării, mașini sau camere de hotel, nu la sală sau în studio. Cum a fost experiența de a compune în spații "atipice"?

Paul Manolescu: A fost una foarte firească, organică. Noi ne petrecem destul de mult timp împreună, jumătate dintre noi chiar locuim în aceeași casă, așa că avem destul timp pentru a ajunge la idei de piese și pentru a le contura. Am lăsat de fiecare dată piesele să vină la noi. Când cauți, s-ar putea să nu găsești ce-ți trebuie, fiindcă alergi. Dacă stai în loc și lași natura să lucreze, vor veni la tine doar provocări pentru care ai fost construit. Cam asta facem noi: enunțăm o intenție și apoi... stăm. O lăsăm să lucreze.

InfoMusic: Care a fost prima piesă scrisă pentru "Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut." și ce rol a jucat ea în imaginea completă a albumului?

Paul Manolescu: Prima piesă la care am lucrat a fost "Între timp". Noi ne referim la ea ca la "piesa pe care ne-am cunoscut". E primul "copil" al acestei relații, și cred că de aia ne va rămâne la suflet pentru totdeauna ca fiind ceva special. Este o piesă scurtă, cu întrebări și enunțuri simple, cu dorințe ascunse și doruri pronunțate clar. E piesa pe care am stabilit o "procedură" de recording, pe care ne-am calibrat "aparatele", ca să funcționeze în sincron.

InfoMusic: Câteva melodii de pe material au fost lansate cu videoclip. Cât de important este un clip pentru o partitură muzicală? Are nevoie o piesă de un videoclip pentru a transmite mai bine mesajul?

Paul Manolescu: Cred că ține de piesă. Sunt piese care au viața lor și piese pe care clipul le ajută. Noi am ajuns la concluzia că nimic nu trebuie forțat. Avem piese care și-au cerut clip, altele au vrut un lyric video, sau poate doar o poză care să le însoțească. Cred că dacă n-ai nimic de spus, n-ar trebui să spui nimic. Așadar, dacă nu se întâmplă să avem o idee de clip care să chiar însemne ceva, nu facem :).

InfoMusic: "Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut." vine la pachet cu mai multe surprize. Este lansat sub formă de stick USB și promovat prin diverse produse de merchandise. Cum au luat naștere aceste idei și cu cine ați colaborat pentru a le aduce la viață?

Paul Manolescu: Forma asta de prezentare a apărut atunci când ne-am întrebat dacă un CD mai are rost, și ne-am răspuns că nu. Am hotărât atunci să lansăm albumul doar în format digital, însă ne-am lovit de comentariile prietenilor, care ne-au spus că ceva palpabil, ceva în formă fizică, este totuși încă necesar și de dorit. Nu mai știu cum am ajuns la soluția asta, de a-l pune pe stick. A venit, pur si simplu, într-o zi, și ne-a sunat bine tuturor. Am vrut să oferim un obiect pe care oamenii să îl poată folosi și mai departe, un obiect care să nu rămână în raft, la colecție. Așa că am ajuns la forma unui stick de lemn, care vine într-o cutie tot de lemn și ea. Așa, poți lua stick-ul cu tine și te poți folosi de el, iar în cutie ne așteptăm ca fiecare să își țină ce are el mai drag prin casă. Merch-ul s-a dezvoltat intern, adică în casă, alături de Leila, prietena mea, care a muncit la design.

Album "Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut"

Album "Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut"

InfoMusic: Lansarea albumului s-a bucurat de un concert în Expirat, pe 24 aprilie. Cum a decurs acea seară? Cum v-ați simțit pe scenă, cum a fost publicul?

Paul Manolescu: Ca de fiecare dată în Expirat, a fost minunat. Așteptam lansarea asta de mult timp, și am avut multă energie de dat și de primit. M-am bucurat să văd fețe noi, și să constat că oamenii deja cântau cu noi piese lansate chiar în dimineața respectivă, așa că aș fi putut spune că a fost chiar peste așteptări, dacă am fi avut vreuna.

InfoMusic: "Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut." beneficiază de un turneu de promovare, cu evenimente în mai multe orașe din țară. Care ar putea fi provocările aduse de un turneu muzical?

Paul Manolescu: Da, ne plimbăm ceva prin țară cu albumul. Deja am atins primele orașe, și a fost foarte, foarte frumos. Dificultăți există de fiecare dată, însă fără ele presupun că n-ar mai fi atât de fun. Cea mai mare provocare cred că este cea de a ajunge la toți cei interesați. De exemplu: am cântat la Cluj, unde după concert vine la noi un băiat și zice: "Băi, ce mă bucur că ați venit, fiindcă vă aștept de ani de zile". Doar că noi mai fusesem la Cluj și cu patru luni înainte. El habar n-avea. Nu ajunsese asta la el. E normal, presupun, într-o lume în care suntem bombardați cu informație...

Comentează

Concerte & turnee

VAMA, Irina Rimes, TAXI, Luna Amară cânta la festivalul caritabil "Livada cu stele" - PROGRAM

Prima ediție a festivalului caritabil "Livada cu stele" va avea loc în perioada 1-3 septembrie la Nucșoara, Argeș. "Livada cu stele" nu este doar un festival de muzică, ci și o platformă de solidaritate între artiști, public și comunitate. Profitul obținut din vânzarea biletelor va fi direcționat către construcția Grădiniței Casa Bună, un loc unde copiii defavorizați social din Ferentari, București, pot învăța și unde să își construiască drumul în viață.

Publicat

pe

Irina Rimes / Tudor Chirilă (VAMA)
Irina Rimes / Tudor Chirilă (VAMA) │ FOTO: capturi YouTube

Prin intermediul festivalului, oamenii pot descoperi magia satului Nucșoara în timp ce susțin cauza și se bucură de 3 zile de muzică. Artiști și trupe precum VAMA, Luna Amară, TAXI, Ada Milea, Mădălina Pavăl Orchestra, Luiza Zan, Dora Gaitanovici, Delta Pe Obraz, Cristina Lupu, EYEDROPS, Soul Serenade, Rockabella, Ana Coman, Leyah, Pixar Stelar, DJ Marinov, Stema, Blană Bombă s-au alăturat deja cauzei. Va fi un festival plin de muzică bună, pe lângă zecile de activități în aer liber, ateliere, dezbateri și momente speciale ce au fost pregătite pentru participanți.

"Noi, cei de la Casa Bună, ne luptăm pentru copiii chinuiți de sărăcie, de indiferența unor autorități sau de abuzurile din partea propriilor familii. Pentru ei visăm la tot felul de minunății, pentru ei ne străduim și facem lucrurile să se întâmple. Așa am ajuns, cu ajutorul oamenilor buni, să facem meditații constant cu sute de copii, să construim o cabană cu observator astronomic și să pregătim tabere pentru cei care altfel nu ar avea nicio șansă să iasă din ghetou. Acum visăm să facem un festival de muzică care să ne ajute să facem mai mult bine în jur", a declarat Valeriu Nicolae, Fondator Asociația Casa Bună.

Program "Livada cu stele":

Vineri, 1 septembrie

 • Stema
 • Ada Milea
 • Ana Coman
 • Taxi
 • Rockabella
 • Mădălina Pavăl Orchestra
 • Luna Amară

Sâmbătă, 2 septembrie

 • Soul Serenade
 • Leyah
 • Luiza Zan
 • Delta pe Obraz
 • Dora Gaitanovici
 • Vama
 • Dan Amariei DJ set

Duminică, 3 septembrie

 • Blană Bombă
 • Cristina Lupu
 • Eyedrops
 • EMAA
 • Irina Rimes
 • DJ Marinov
 • Pixar Stelar DJ Set

Alte activități din cadrul festivalului: ateliere creative și vocaționale pentru copii, ateliere meșteșuguri populare, experiențe culturale și gastronomice locale, tururi ghidate în natură (de observare a florei și faunei, a obiectivelor naturale din zonă etc.), plimbări cu bicicleta, cros copii și adulți, escaladă și multe alte activități sportive, observare astronomică, dezbateri.

Despre Casa Bună

Casa Bună este o asociație care își dorește să îndrume și să ajute cât mai mulți copii din mediile defavorizate. Totul a început cu dorința ca toți copiii să aibă acces la o educație completă, dar și de perfecționare. Cu ajutorul voluntarilor, au fost create programe precum Grădinița de Sâmbătă, Duminica la Casa Bună, Lecțiile Online sau Taberele Casa Bună.

Un alt obiectiv a fost să le ofere celor mici o viață sănătoasă, pentru că în mediile defavorizate vizitele regulate la medic și calitatea hranei au mult de suferit. Copiii beneficiază de controale medicale regulate, vizite stomatologice sau controale pediatrice, cu ajutorul Casa Bună, cu sprijinul Regina Maria.

În 2022, peste 400 de copii au primit sprijin educațional, medical, vocațional și pentru o viață decentă. Au fost alături de asociație 433 de voluntari, 3284 donatori individuali și 194 de companii. Cu ajutorul acestora, planurile s-au transformat în bucurii pentru peste 200 de familii din mai multe comunități din țară - din București (Ferentari și Jilava), Argeș (Nucșoara, Lerești, Câmpulung) și Brașov (Sânpetru).

Prețuri bilete festival "Livada cu stele" 2023

 • Biletele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 100 de lei. De asemenea, sunt disponibile opțiuni de camping în zonă special amenajată. Pentru mai multe detalii despre bilete și camping, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending