Urmărește-ne în Social Media

rock

Explorând Alternosfera – VIDEO

În video interviul InfoMusic, Alternosfera a dezvăluit că va lansa în curând clipul Arunca-mi și noul album ePisodia în martie 2013. Cei din formație au mărturisit că deși compun în acorduri minore, sunt foarte pozitivi în realitate.

Publicat

pe

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh
Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh
Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh

După îndelungi audiții, am avut ocazia să pătrundem într-o Alternosferă muzicală și să cunoaștem și mai mult elementele ce o compun, adică pe: Marcel Bostan (voce, clape), Marin Nicoară (chitară), Sergiu Aladin (chitară), Vicosh (bass) și Anatol Pugaci (tobe) – niște persoane care trăiesc viața în acorduri majore, dar cântă mereu în acorduri minore.

În video interviul de mai jos, Alternosfera ne vorbește despre viitoarele materiale, versurile lor, sursele de inspirație și viața împărțită între muzică și familie. Am aflat cu mare bucurie că filmările pentru videoclipul Aruncă-mi sunt finalizate. După încheierea concertelor, trupa va începe montajul, astfel că vom vedea foarte curând povestea interesantă ce ilustrează primul extras de pe noul album al formației, Virgula.

Video interviu cu Alternosfera

Următorul album ePIsodia ar putea fi lansat pe 14.03.2013

Nu am putut să nu discutăm cu cei de la Alternosfera despre conceptul ePIsodia. În afară de Virgula (miezul trilogiei), grupul mai pregătește 2 albume. Prima parte -  3 - se va intitula de fapt ePIsodia și va apărea cel mai probabil în primăvara anului viitor pe data de 14.03.2013. Ultima parte - 14 - va fi un material cu înregistrările live a 14 piese și în funcție de timpul de care va dispune trupa, va fi lansat până la finele lui 2013.

Marcel Bostan (Voce - Alternosfera)

Noi am pornit clasic. Noi suntem Alternosfera – Sfera – ce avem în sferă? Cerc – 3,14 – Opa, este al 3-lea album, 14 piese – Și așa am început să dezvoltăm. Conectăm toate chestile, o să fie 3, Virgula, 14. Adică acum a ieșit partea din mijloc. Când conectăm designe-urile celor 3 CD-uri avem un desen. Este un întreg pe partea grafică. Plus că nu trebuie să mai scoți un nou concept și este o continuitate, lucru care contează foarte mult pentru o trupă. Plus că de foarte mult timp nu am mai lansat ceva și urmează să recuperăm pauza asta pe care am avut-o din 2007 și să vii cu concepte tot noi, noi, noi ar însemna să nu te focusezi clar asupra anumitor tematici”, a explicat Marcel Bostan, solistul grupului.

Și destinul a intervenit în creearea acestui concept, durata piesei Virgula de 3:14 minute fiind absolut o coincidență. Inițial aceasta era mai lungă, dar membrii Alternosfera au decis să mai scoată un refren și după câteva modificări, varianta finală a ieșit de 3:14, lucru ce i-a uimit chiar și pe artiști.

Cum se nasc versurile Alternosfera

Muzica formației este extrem de intensă și gravă, iar versurile vorbesc despre teme foarte variate. Inspirația își are rădăcinile în experiențele și trăirile proprii, dar principala sursă este imaginația. Marcel ne-a mărturisit că de multe ori își creează un personaj pe care îl trece prin anumite stări și situații, iar de acolo se nasc versurile atât de metaforice, în care se regăsesc fanii. Deși muzica formație este în mare parte melancolică, tristă, întunecată uneori ca stare, să nu vă închipuiți că cei de la Alternosfera sunt niște persoane sure. Vă veți convinge că aceștia sunt pozitivi, plin de viață și umor urmărindu-i în video interviu.

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marcel Bostan, Anatolii Pugaci, Marin Nicoară, Vicosh

Câteodată este foarte comod și simplu și eficient să inventezi un personaj care are anumite stări. Important este să expui sau să descri o anumită stare, nu neapărat să o trăiești. Noi în realitate sunt foarte pozitivi, dar în muzică preferăm acordul minor. Am spus noi că chiar și dacă într-o piesă Alternosfera o să fie în armonie 4 acorduri majore, oricum până la urmă piesa o să fie minoră.

Eu scriu textele și nu prea vreau să mă bag în chestii care mă deranjează. Atunci ar trebui să bag mai multă politică sau mai multe chestii sociale. Eu prefer textul să fie cu un conținut bogat în exprimarea gândurilor, decât să mă reprezinte pe mine mai personal” – Marcel Bostan.

„Muzica nu are naționalitate”

Situația din Republica Moldova și scena muzicală de acolo a fost un subiect dezbătut de cei de la Alternosfera. În primul rând, aceștia au ținut să sublinieze că ei iubesc și vorbesc și limba rusă și cea română, iar discordia etno-lingvistică din Moldova nu aduce nici un beneficiu. Din spusele acestora situația economică din zona de provincie este dificilă, dar lucrurile nu stau pe loc și se mișcă spre bine.

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marin Nicoară, Marcel Bostan, Vicosh, Anatolii Pugaci

Trupa Alternosfera in conferinta de presa dinaintea concertului de la Turbohalle

Primele piese ale grupului au fost compuse în rusă, dar un incident le-a lăsat un gust atât de amar încât au decis să cânte numai în română. În același timp, artiștii au insistat pe ideea că muzica nu are naționalitate și că nu vor ține niciodată instrumentele în numele unor politicieni.

Despre sfera muzicală din România și de peste Prut

Legat de scena muzicală din Republica Moldova cei de la Alternosfera au menționat că aria genurilor abordate de artiștii de peste Prut este extrem de vastă, de la hard rock la pop rock. O mare problemă, pe care o întâlnesc și trupele din România, este lipsa unei industrii de showbiz solide și adevărate care să susțină acești artiști.

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marin Nicoară, Marcel Bostan, Vicosh, Anatolii Pugaci

Trupa Alternosfera: Sergiu Aladin, Marin Nicoară, Marcel Bostan, Vicosh, Anatolii Pugaci

De ce sunt atât de îndrăgite de publicul român formațiile din Republica Moldova? Care este secretul succesului lor? În opinia lui Marcel Bostan motivul își are originea în perioada anilor 90, când în Republica Moldova a venit un val puternic de trupe rock care au stabilit niște standarde ridicate. Generațile următoare de artiști, precum au fost cei de la Alternosfera au vrut să se ridice la standardele respective, astfel că tratează muzica foarte „responsabil”. Revenind la muzica de pe plaiurile mioritice, membrii Alternosfera au mărturisit că le plac multe formații românești precum Vița de VieLuna Amară și Changing Skins. Pe de altă parte, sunt de părere că acestea ar trebui să compună mai mult în limba română.

Trupa Alternosfera și Alexandra Necula (InfoMusic)

Trupa Alternosfera și Alexandra Necula (InfoMusic)

Alternosfera este într-adevăr un fenomen al cărui public român crește cu fiecare concert. Este una dintre puținele formații pentru care un club normal din București nu mai este îndeajuns de încăpător. Chiar și fosta uzină Turbomecanica, cunoscută ca Turbohalle a fost un spațiu relativ mic pentru cei aproximativ 2.000 de fani care au venit la concertul de la începutul lunii decembrie.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 8 decembrie 2012

Alternosfera

Loc
Turbohalle

Concerte & turnee

Living Rock 2021 - Lineup-ul complet și programul pe zile

Living Rock 2021 aduce muzica alternativă la mare. Lineup-ul complet pentru ediția de anul acesta include trupe ca Vița de Vie, Alternosfera, The Mono Jacks și Urma.

Publicat

pe

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

Living Rock 2021 are loc în weekendul 20 - 22 august, pe plaja Tuzla. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului vor fi organizate activități în aer liber, pentru toate vârstele: de la acțiuni de ecologizare, tururi prin împrejurimi alături de ghizi și sesiuni de birdwatching pentru iubitorii de păsări, până la zonă de produse handmade, tatuaje, dreaduri și multe alte surprize.

Programul pe zile și ore

Vineri, 20.08

Evening concerts - cu începere de la 7 PM

 • Melting Dice
 • Rockabella
 • GRIMUS
 • COMA
 • Vița de Vie

Sâmbătă, 21.08

Morning Concerts - cu începere de la 8 AM

 • Robin and the Backstabbers
 • Dimitri's Bats

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Toulouse Lautrec
 • ZMEI3

Evening Concerts - cu începere de la 8:30 PM

 • Theodore (Grecia)
 • Jurjak
 • URMA
 • The Mono Jacks

Duminică 22.08

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Lucia
 • The Kryptonite Sparks

Evening Concerts - cu începere de la 7 PM

 • Alex & The Fat Penguins
 • Pinholes
 • byron
 • Alternosfera

Accesul la festival și în zona de camping:

 • Accesul la festival se va face pe bază de bilet de acces pentru o zi sau abonament pe trei zile, alături de certificatul de vaccinare sau test negativ de Covid. Abonamentul oferă acces gratuit în zona de camping a festivalului.

Biletele și abonamentele achiziționate anul trecut pentru ediția 2020 rămân valabile pentru ediția 2021.

Festivalul Living Rock, unicul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla, una dintre cele mai frumoase plaje din România.

Citește în continuare

Concerte & turnee

RoadkillSoda și Cosmos în Buzunar deschid concertul Alternosfera de la Arenele Romane

Pe 17 septembrie, Alternosfera revine la București pentru a concerta la Arenele Romane. Evenimentul va beneficia de o producție specială, cu sunet, lumini și proiectii dedicate, în deschidere urmând să cânte RoadkillSoda și Cosmos în Buzunar.

Publicat

pe

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

RoadkillSoda şi-a început activitatea în 2011, iar pentru cei care au chef de iureş, caută un soundtrack pentru o stare chill sau sunt blocaţi în paradoxul de la mijloc, sound-ul celor de la RoadkillSoda îşi face treaba şi gâdilă starea care trebuie.

Cel mai recent album al lor, "Sagrada", este cel de-al 6-lea release RoadkillSoda, conține 12 piese și a fost lansat exclusiv pe vinil și pe toate platformele online de streaming. Până în prezent, RoadkillSoda a lansat 3 single-uri de pe viitorul album.

Trupa Cosmos în Buzunar vine din Republica Moldova și este un proiect muzical independent, format în martie 2016. Muzica pe care o cântă îmbină diferite stiluri muzicale, precum cold wave, synth wave, synth-pop, electronica, IDM, ambient si progressive techno. Sunt pasionați de soundul lor, așa că folosesc diverse instrumente pentru a-l prezenta publicului.

Prețuri bilete la concertul Alternosfera de la Arenele Romane / 17 septembrie 2021:

 • Sale: 74 lei - Acces General / 105 lei - Golden Circle / 149 lei – VIP;
 • La acces: 90 lei - Aces General / 120 lei - Golden Circle / 160 lei – VIP.

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar doi membri din formula iniţială, Marcel şi Marin. În primii ani, trupa și-a căutat tematica şi stilul, experimentând cu diverse instrumente, acumulând experiență și înregistrând primele demo-uri. Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În octombrie 2015, Alternosfera a lansat albumul "Haosoleum", ultima parte a tripticului "Epizodia".

După o pauză concertistică de peste un an, timp în care s-a lucrat la un nou material, Alternosfera a revenit în anul 2019 cu un nou album, "Arhitectul din Babel". Lansarea celui de-al șaselea material discografic al trupei a coincis și cu aniversarea a 20 de ani de la înființarea trupei.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending