Urmărește-ne în Social Media

pop

Liviu Teodorescu: "Eu când stau în studio, simt că ies alt om de acolo"

Viața este despre alegerile pe care le facem, iar Liviu Teodorescu a ales cu sufletul atunci când a decis că muzica este destinul lui. Am stat de vorbă cu artistul despre noul lui proiect, LiTE Moments, care sunt artiștii cu care și-ar dori să intre în studio și delimitarea vieții profesionale de cea personală. Un tip sincer și deschis, acesta a recunoscut că de multe ori a lăsat ego-ul să îi domine sentimente și că este nevoie de o iubire cu o bază solidă care să treacă testul timpului.

Publicat

pe

Bună, Liviu și bine ai venit la InfoMusic!

Bună, Ingrid și bine te-am găsit.

Piesa ta, “Fanele”, în colaborare cu Dorian Popa și Laura Giurcanu a atins recordul de vizualizări pe Youtube, mai mult de 30 de milioane la doar 3 luni de la lansare. De ce crezi că a prins atât de bine la public?

Nu ne-am așteptat să se ducă chiar așa, adică noi speram, onest vorbind, undeva la 10 milioane de vizualizări. Dar piesa s-a viralizat și acum are vreo 34 de milioane și jumătate cam așa. Da, e foarte tare, nu ne-am așteptat, s-a dus așa de mult și ce să zic… a funcționat foarte bine, cred, combinația asta între Laura, Dorian și eu. A fost o chestie pe care fanii cred că o așteptau pentru că s-a dus foarte bine. Și la concerte, lumea e în delir când aude piesa asta. E foarte tare.

Cumva fiindcă erați din zone diferite…

Da, cumva suntem din zone diferite, eu și Dorian ca artiști suntem oarecum diferiți ca target, ca și imagine… și Laura e vloggeriță și uite așa s-au întâlnit trei nebuni și au făcut o piesă care s-a dus foarte, foarte bine.

Că tot vorbim de fane…cum reușești să îmbini cariera cu viața personală? Cum găsești așa un echilibru?

Echilibrul îl găsești foarte ușor dacă știi să faci o diferență, dacă știi să delimitezi lucrurile. Eu când sunt acasă, sunt un om simplu, cred că un om simplu mă vedeți tot timpul. Adică sunt același care sunt și aici, acasă. Adică nu sunt diferit, dar fac o diferență, răspund fiecărei fane sau fiecărui fan în parte pe Facebook, încerc să fac lucrul ăsta și îmi ocupă destul de mult timp. Poate nu reușesc să răspund tuturor și îmi cer scuze celor cărora nu reușesc să le răspund, dar da, reușesc să fac o diferență. E adevărat că cea care stă lângă mine se simte uneori amenințată de avalanșa de mesaje pe care le primesc pe Facebook, pe Instagram și peste tot, dar am eu grijă să o liniștesc.

Ai ajuns în finala emisiunii “Uite cine dansează”. Mai ții legătura cu partenera ta, Marica Derdene?

Ținem legătura prin mesaje mai mult, am încercat să ne vedem la un moment dat. Ne-am și văzut… întămplător ne-am întâlnit, dar toate încercările noastre conștiente de a ne întâlni n-au dat roade fiindcă am fost fiecare foarte prinși, ea a filmat ceva cu Antonia, eu am fost plecat în foarte multe concerte și nu am avut timp să ne vedem în weekenduri când trebuia să fim mai liberi teoretic. Eu în weekend nu sunt liber și de asta nu prea ne-am văzut, dar ținem legătura, ne susținem în continuare, am văzut că îmi dă share-uri și îi mulțumesc din suflet, o ajut și eu cât pot de mult și cam asta e legătura pe care o ținem.

Care e cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o după participarea la emisiune?

A fost o experiență foarte benefică pentru că pe lângă beneficiile de imagine și alte beneficii care țin strict de cariera artistică, simt că am evoluat eu foarte mult uman în sensul că mi-am dat seama că dacă ești tu însuți n-ai cum să dai niciun fel de greș. Pentru mine asta a fost "Uite cine dansează", a fost lecția pe partea asta. Mi-am dat seama că nu trebuie să te strădui în niciun fel să pari într-un fel. Pur și simplu dacă ești tu însuți și ești sincer cu oamenii, ei or să te înțeleagă și or să fie pe aceeași lungime de undă cu tine… și asta a fost lecția mea la "Uite cine dansează".

Liviu Teodorescu la InfoMusic

Liviu Teodorescu la InfoMusic (2017)

Dacă ar fi să alegi orice artist din lume cu care să colaborezi, care ar fi acesta?

Idolul meu rămâne Michael for ever... Michael Jackson, îl iubesc din suflet! Ce să zic, îmi place Freddie Mercury foarte mult, îmi plac foarte multe genuri muzicale. Bine nu mai pot cu Michael și Freddie, nu mai pot să fac nicio colaborare cu ei. Dar mi-ar plăcea foarte mult să mă întâlnesc cu Justin Timberlake sau cu Timbaland sau cu Pharrell în studio, să lucrez ceva. Da, ar fi wow, chit că stau și mă uit ce fac oamenii ăia acolo, ar fi wow, e o treabă incredbilă.

Știu că în clasa a XII-a erai absolut convins că vrei să dai la teatru, dar apoi te-ai răzgândit și te-ai dus la Conservator. Cum s-au întâmplat lucrurile atunci?

A fost foarte rapid ce s-a întâmplat. Ceva de la Dumnezeu cred, eram super convins că vreau să dau la teatru, m-am pregătit trei ani pentru asta, până în clasa a XII-a când mi-am dat seama că tot muzică vreau să fac. Am ajuns într-o zi acasă, erau pregătite toate materialele pentru admitere și m-am pus la pian și mi-am dat seama că muzica este lucrul care îmi vine natural pentru care nu trebuie să mă strădui, nu necesită niciun fel de efort care să nu îmi placă. Orice lucru, orice performanță necesită efort, dar una e să faci un lucru care îți place și să depui efort pentru el pentru că simți că merită și alta e să faci un lucru care poate nu te convinge atât de tare să faci același efort. Îl simți mult mai puternic, știi? Pentru mine, muzica a fost ceva mult mai ușor, vine din sufletul meu pur și simplu. Și de asta am ales muzica.

Toate piesele tale sunt compuse în limba română. Ai în plan și vreo piesă în engleză? Știu că ai avut multe cover-uri în engleză, ale unor hituri de afară, dar ai în plan o compoziție proprie?

Da, pregătesc anumite lucruri în studio, momentan nu s-au concretizat atât de puternic încât să le arăt sau să le scot, dar îmi doresc, pe viitor, să mă axez și pe muzică pentru afară. Îmi doresc să fac treaba asta, mi se pare că poți să îți duci potențialul la un alt nivel. Și momentan mă axez foarte mult pe România pentru că simt că mă exprim foarte bine în română și îmi e foarte la îndemână să fac treaba asta și vine cumva din mine, pur și simplu.

Îți e mai ușor să compui…

Da, da. Îmi e ușor să compun și în engleză numai că încă n-am găsit formula aia pe care să o simt cu adevărat în muzica în engleză, știi? Dar o să o găsesc și o să vină 100% fiindcă mă pregătesc pentru asta.

O să vorbim acum despre noul proiect muzical, LiTE Moments. Care a fost ideea proiectului și de ce doar 4 piese?

Ideea inițială a proiectului a fost că vrem să facem niște video-uri acustice peste vară. Vlad Pârvulescu a fost cu ideea asta, PR-ul meu. Asta a fost ideea proiectului inițial, după care am stat și m-am gândit, eu am luat-o foarte în serios, am zis "Gata, fac patru piese acum, un fel de EP, stai să vezi!". Și m-am închis în studio vreo două săptămâni și am făcut toate astea patru piese, vreo două idei le aveam dinainte dar erau în stadiul de idee adică nu erau concretizate și uite că au ieșit astea patru piese. Inițial, ideea a fost "Hai să facem niște acustice ca să ai content de YouTube până lansăm următorul single" și am ajuns să fac patru piese, să le termin și sunt toate orchestrate organic, adică sunt toate chitările trase, tobele, bass-ul, trompetă, o grămadă, clapă, absolut toate instrumentele sunt trase în studio. Eu până să intru în toată vâltoarea asta a industriei muzicale, mi-am dorit foarte mult să fac muzică organică, mi-a plăcut chitara, mi-a plăcut pianul, mi-au plăcut instrumentele astea calde, pe care poți să le atingi, știi? Și mi-am dorit ca proiectul ăsta să fie o concretizare a ce simțeam eu atunci. Și într-un fel asta e acum, e un proiect organic cu versuri mișto, cred, care se pare că se duce foarte bine.

În serialul muzical LiTE Moments vorbești despre iubire versus orgoliu. Când ai lăsat ultima oară ego-ul să îți domine sentimentele?

De foarte multe ori s-a întâmplat asta. Cred că i se întâmplă oricum, cred că ni se întâmplă și zilnic la un nivel mic și cred că la un moment când se întâmplă la un nivel mai mare cumva, orgoliul ajunge să înfunde iubirea, dacă iubirea nu e destul de puternică. Hai să îți povestesc așa care sunt cele patru momente din LiTE Moments, îmi place să le numesc momente, cele patru piese sunt cumva momente cheie ale unei relații care e cumva defectă de la început pentru că el o câștigă pe ea, o ia din brațele altui bărbat, promițându-i niște lucruri pe care ea nu le primește în relația pe care o are deja și ea vine, dar vine cu fricile din relația anterioară, e destul de complicat. După care ea începe să pună întrebări, asta e a doua piesă deja, "Unele întrebări", ea începe să pună niște întrebări având fricile din relația precedentă, începe să le aplice și practic nu ai cum să ajungi decât în aceeași situație. Și ea începe să pună întrebări, el îi spune "Nu mai pune întrebări despre trecut fiindcă… pentru mine tot ce contează e momentul prezent, sunt aici cu tine, e totul în regulă." După care, în a treia piesă, pe care o să o lansăm mâine, "Prefă-te", acolo ea deja vrea să rănească prima, ca să nu fie ea cea rănită. Și o să vedeți mâine ce se întâmplă mai departe.

Ai propriul tău studio muzical, LiTE Music. Compui și pentru alți artiști? Cu cine ai mai colaborat?

Nu știu, pentru mine, munca în studio e foarte spontană, la modul că nu îmi propun neapărat să fac o piesă pentru artistul cutare sau îmi propun să fac o piesă pentru mine. Pur și simplu atunci când sunt în studio mă simt un fel de instrument al naturii, ceva care funcționează independent de un scop anume în momentul ăla. În momentul ăla, scopul meu este să fac o piesă care la final se dovedește a fi bună sau rea. Dar nu îmi propun de la început "Trebuie să fac o piesă pentru ăla", de obice nu fac lucrul ăsta, am auzit oameni care își propun lucrul ăsta și le iese, eu las lucrurile să mearga de la sine și apoi decid eu ce fac cu ea. Fiindcă într-un fel sau altul trebuie să te lași deschis ca să primești după care vezi tu ce faci cu lucrul pe care îl primești, dar inițial nu trebuie să fie lucrul ăla pe care îl primești, pur de acolo de undeva, nu știu de unde vine inspirația, nu trebuie să lași să fie alterat de gândurile astea ale tale omenești. Nu, trebuie ca piesa să vină și după aia decizi ce faci cu ea. Uite așa s-a întâmplat acum, aveam în lucru o piesă pentru Alex Velea că tot întrebai dacă facem pentru alți artiști. Inițial, am făcut piesa, nu am stat să mă gândesc pentru cine e, după care mi-am dat seama că nu mi se potrivește mie și m-am gândit cui i s-ar potrivi. Și mi-am dat seama că Alex este cea mai bună alegere. Și o să vedeți despre ce este vorba, cred că o să lanseze piesa destul de curând.

Cum arată o zi în studio pentru tine? Bănuiesc că petreci foarte mult timp. Ai studioul de aproximativ un an.

Cam așa da, de aproximativ un an e gata, dar eu am senzația că e gata de ieri, adică eu încă mă mir așa de fiecare dată. Îmi place foarte mult să stau în studio, e un lucru minunat, adică îmi plac două lucruri în viață, îmi place să stau în studio ca să fac piese și apoi îmi place să stau pe scenă ca să cânt ce am făcut în studio, cam astea sunt scopurile mele în viață. Da, îmi place foarte mult să stau în studio, mă împlinește foarte mult pentru că simt că fac direct un lucru pentru mine și pentru cariera mea, e foarte tare să stai în studio. Și pentru că acolo nu știu, se întâmplă, niște lucruri, e ca și când meditezi…unii meditează, merg la yoga, nu știu. Eu când stau în studio, simt că ies alt om de acolo, ies mai fericit, mai împlinit. Și stau foarte mult, stau cu orele, au fost zile în care am stat și 20 de ore în studio. Am venit pe la 12 ziua și am plecat la 4 dimineața. Am stat mult în studio, îmi place foarte mult să stau.

Și ultima întrebare: ce urmează după LiTE Moments? Următorul proiect? Sau piesă?

După LiTE Moments urmează single-ul următor pe care o să îl lansăm foarte, foarte curând. Este vorba despre o piesă la care cred că nu vă așteptați de la mine. O să vedeți despre ce vorbesc, nu vreau să vă dau foarte multe detalii, dar o să fie foarte mișto, avem deja ideea clipului, producția o să o lucrez cu Șerban Cazan și cred că o să iasă tare.

Q&A cu Liviu Teodorescu

Bruno Mars sau The Weeknd ?
The Weeknd. Mi se pare că ultimul album The Weeknd a depășit orice așteptare a mea în sensul că nu mă gândeam că The Weeknd poate să ducă la un nivel atât de tare.

Johnny Depp sau Brad Pitt?
Johnny Depp. E mai hipster. Îmi place mai mult.

Blondă sau brunetă?
Ambele îmi plac, să știi.

Film de acțiune sau comedie?
Film de acțiune.

Mare sau munte?
Depinde de situție, nu pot să mă pronunț.

Ieșire în oraș sau film acasă?
Film acasă. Știu că sună trist, dar îmi place foarte mult să văd filme.

“House of cards” sau “Game of thrones?
“Game of thrones”. Da, de departe. Cel mai mare fan sunt, d-ăla de caută fan page-uri și se uită.

Înot sau alergat?
Înot.

Versuri sau linie melodică?
Aoleu… n-ai cum să le desparți. Nu prea poți… depinde. Uneori îmi place mai mult să fac linii, alteori îmi place mai mult să fac versuri, dar nu poți să le desparți, amândouă. Nu, n-am cum.

New York sau Paris?
New York, deși n-am fost niciodată. Dar cred că e tare.

Dans sau actorie?
Dans.

“Ești piesă” sau “Cine m-a pus”?
“Cine m-a pus”.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Liviu Teodorescu a lansat piesa "Mi-am pierdut răbdarea" - AUDIO

Liviu Teodorescu revine cu o piesă fresh în 2022, "Mi-am pierdut răbdarea", care sună ca unul dintre acele hituri suave ale începutului de mileniu. Beat-ul ceva mai accelerat de pe fundal şi chitara melancolică fac echipă bună cu vocea lui Liviu.

Publicat

pe

Coperta single Liviu Teodorescu Mi-am pierdut rabdarea
Coperta single Liviu Teodorescu Mi-am pierdut rabdarea │ FOTO: Liviu Teodorescu

Artistul care a lansat în 2021 hituri ca "Praf de stele" şi "Îţi dau inima de tot", dar şi colaborarea cu Ștefan Bănică "Ne vedem într-un vis" ne oferă acum un single romantic despre fiorul iubirii. E despre emoţia pe care o simte cel îndrăgostit, căruia îi sare inima din piept după multiple refuzuri ale muzei sale. "Mi-am pierdut răbdarea" s-a auzit în premieră la Virgin Radio cu câteva zile în urmă şi acum fanii lui Liviu pot asculta versiunea de studio pe reţelele de streaming muzical şi pe YouTube.

Această melodie a fost scrisă și compusă de Liviu Teodorescu, iar, de producția cântecului s-a ocupat George Călin, cunoscut sub numele de scenă Manuel Riva. Acesta a colaborat și în 2021 cu Liviu pentru piesa "Muzele". Așa cum ne-a obișnuit artistul, "Mi-am pierdut răbdarea" este un track care gravitează în jurul iubirii, mai precis, Liviu vorbește în discursul lui muzical despre starea de nerăbdare și adrenalină care intervin atunci când ești interesat de o persoană și vrei să faci primul pas pentru a-i capta atenția.

Liviu Teodorescu a declarat despre noua sa creaţie:

Piesa asta e una din cele mai dinamice pe care le-am scos. E vorba de focul acela pe care îl simți atunci când vezi pe cineva și simți că îți pierzi răbdarea, vrei să intri în vorbă, să faci ceva. Abia aștept să cânt piesa aceasta la concerte, sincer, are un vibe uriaș ❤️.

În curând vom primi şi un videoclip pentru acest single, aşa cum a anunţat chiar artistul recent.

Muzicianul este una dintre cele mai bune voci masculine din noua generaţie din România şi a strâns multe milioane de vizualizări pe YouTube. Liviu Teodorescu s-a lansat în industria muzciala odată cu apariţia la "Vocea României". Acum are propriul său studio de producţie muzicală, LiTE Music.

Citește în continuare

Trending