Urmărește-ne în Social Media

pop

Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc"

Ester Peony este tânăra de 25 de ani care a reușit să câștige Selecția Națională Eurovision 2019 după o finală grea, în care a concurat cu două artiste extrem de iubite de către public. "On a Sunday", exact cum a "prezis" titlul piesei sale, Ester a devenit reprezentanta României la Eurovision, stârnind reacții diverse. Extrem de pozitivă, însă, artista ne-a mărturisit într-un interviu că ea este recunoscătoare pentru toate comentariile, bune sau rele, pentru că, până la urmă, nu poți fi pe placul tuturor.

Publicat

pe

Considerată de mulți fani Eurovision "câștigătoarea surpriză" a acestei ediții locale, Ester Peony, sau Alexandra Crețu, pe numele real, este o persoană de un optimism molipsitor. După ce am cunoscut-o într-o zi de luni, la redacția InfoMusic, am înțeles mai bine de ce "On A Sunday" norocul i-a surâs, iar dorința ei a devenit realitate.

"Am încercat cumva să fiu un personaj pe scenă"

Totul a pornit de la un vis, în care Ester a crezut, chiar dacă șansele nu păreau a fi de partea sa.

"De foarte multă vreme mi-am dorit să particip la Eurovision. Țin minte că mă uitam cu părinții mei acum câțiva ani și am văzut-o pe Loreen, care mi-a plăcut și îmi place enorm de mult. Și am zis: <<Ah, ce mult mi-aș dori să ajung și eu acolo>>. Și uite că prin muncă, am ajuns și eu pe scena Eurovision.

Știu că au fost foarte mulți concurenți, foarte buni, toți am muncit la fel de mult. Eu am încercat cumva să fiu un personaj pe scenă și să transmit cumva celorlalți emoția asta”, ne-a mărturisit Ester.

Dincolo de această ambiție a ei de a câștiga Eurovisionul, se ascunde o fire copilăroasă.

"Îmi plac foarte mult pisicile. Am două pisici acasă: Jiucy și Grizon. Îmi place să călătoresc, iubesc marea. Sunt o tipă modestă, îmi place să lucrez, să evoluez. Și restul o să vedeți pe parcurs", ne-a spus Ester, când am rugat-o să ne povestească puțin despre ea.

Curioși să aflăm și ce alte lucruri a făcut pe plan muzical înainte de Eurovision, am întrebat-o pe Ester despre colaborarea ei cu Vescan.

"Noi ne-am cunoscut în 2015. Am fost la ei la studio, la Scandalos Music. Mi-au prezentat piesa "Sub aripa ta". Am tras câteva ghiduri, după care m-au sunat și mi-au spus: <<A, ce mișto. O să rămâi tu pe piesă>> (...) Chiar a fost super tare ce s-a întâmplat atunci.

Am rămas în relații bune. Vescan e un tip super. Încă ținem legătura și să sperăm că o să mai colaborăm", a detaliat Ester.

După această colaborare, artista a susținut și câteva concerte.

"Am avut la un moment dat și un turneu, cu Puya, cu Doddy, Anastasia, care a fost la The Four. Și am avut câteva concerte. Am avut foarte multe de învățat de la ei și am evoluat. Asta înseamnă foarte mult pentru mine."

"Îmi doresc (ca publicul) să mă descopere. Să îmi descopere muzica"

Revenind la Eurovision, subiectul central al discuției noastre, am vrut să aflăm care au fost reacțiile spectatorilor din afara României după anunțul piesei câștigătoare.

"Reacțiile au fost foarte bune. Dar eu cred că nu trebuie să ne placă mereu de cineva. Adică, fiecare avem fanii noștri. Și eu le mulțumesc. Că le place, că nu le place, eu îi iubesc. Și îmi doresc să mă descopere. Să îmi descopere muzica. În curând o să lansez și un album. Cam asta pot să spun. Eu le mulțumesc orice ar fi."

Mit sau nu, în spațiul public circulă ideea că Eurovisionul se câștigă cu un anumit tip de piesă. Rețeta nu se cunoaște încă, dar foarte mulți o caută. Din perspectiva lui Ester, important este pachetul complet: piesă, interpretare, show.

"Sincer, nu cred neapărat că există o rețetă anume. Cred că cel mai mult contează ca acea piesă și artistul care o interpretează să transmită ceea ce cântă. Și cumva prin toată chestia asta de show, faptul că transmiți...cred că contează foarte mult. Să  fie un pachet. Asta cred eu."

"Mamă, stai așa, ce mișto sună! Stai, uite că mi-a și venit o linie melodică"

Piesa ”On A Sunday”, cu care Ester a câștigat Selecția Națională, a fost compusă împreună cu producătorul ei, Alexandru Serbu. Prietena artistei, Ioana Victoria Badea, a scris versurile, și așa visul lui Ester a prins contur.

"Țin minte că eram în studio cu producătorul meu și dintr-o dată a început să fredoneze câteva acorduri la chitară. Și i-am zis: << Mamă, stai așa, ce mișto sună! Stai, uite că mi-a și venit o linie melodică>>. I-a plăcut și lui super mult. A doua zi am sunat-o pe prietena mea cea mai bună, care scrie versuri, și a venit cu hook-ul ”On A Sunday”. Și așa a început să prindă contur."

Ideea de a participa la Eurovision cu această piesă nu i-a aparținut lui Ester, chiar dacă își dorea de mult să ajungă pe scena concursului.

"Tatăl producătorului a văzut la știri că sunt înscrieri pentru Eurovision. Și ne-a zis: <<De ce nu participați și voi la Eurovision cu piesa asta? Că e foarte mișto.>>. Și fix asta am făcut. Am înscris-o în ultima zi și iată-ne aici."

"Suntem o echipă mare și o să facem ca totul să fie perfect"

Ester a început să lucreze la show-ul pentru Tel Aviv alături de Cat Music, cu care a început colaborarea după câștigarea Selecției Naționale Eurovision. Pentru că îi plac surprizele, nu a vrut să ne dezvăluie nimic legat de conceptul pregătit pentru semifinala de pe 16 mai, însă ne-a asigurat că vor face ca totul să iasă perfect.

"Suntem o echipă mare și o să facem ca totul să fie perfect. (...) Am început să lucrăm la show, dar mie îmi plac surprizele și chiar aș vrea să rămână o surpriză."

Câștigarea concursului Eurovision ar fi pentru Ester "un vis împlinit". Așa cum ar fi și pentru toți românii care urmăresc această competiție de ani de zile, sperând că, cine știe, poate anul acesta se întâmplă ”minunea”.

Nu putem anticipa rezultatul final. Și chiar dacă uneori pare o luptă pierdută din start, pentru că alții sunt favoriții, e bine să mai și visăm. Așa cum a făcut-o Ester.

Comentează

Trending