Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Lora și Fuego la FUEGOVELION 2021LORA dansează cu Fuego de Revelion, într-un program oferit de TVR 2 - VIDEO Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit""The Queen's Gambit" stabilește un record pe Netflix, devenind cea mai vizionată serie Costel la iUmorCostel a vorbit la iUmor despre karma, bormașini și porumbei - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al 13-lea episod X Factor 2020Audițiile de la X Factor 2020 au ajuns la final; citește rezumatul ultimei runde Eden Loren în audițiile de la X Factor 2020Eden Loren, italianul care a cântat de mai multe ori cu Laura Bretan, i-a cucerit pe jurații de la X Factor 2020

Enter Shikari preferă berea românească - VIDEO

Urmărește video interviul cu Enter Shikari de la BESTFEST 2013. Membrii trupei britanice au discutat cu reporterul InfoMusic despre următorul album, berea românească, Africa de Sud, cenzură și vacanţa petrecută de chitaristul Rory Clewlow în România.
Interviu cu Enter Shikari la B'Estfest2013

Interviu cu Enter Shikari la B'Estfest2013

BESTFEST 2013 a stat sub emblema fuziunilor muzicale. Melanjul rock-electro-reggae-hip hop a început să fie gustat de către un public din ce în ce mai numeros, cei veniţi la BESTFEST anul acesta confirmând că acest val de muzică a ajuns şi la noi. Printre reprezentanții de calibru ai acestui trend se numără și Enter Shikari, o formație care de 10 ani încoace ne încântă cu un mix năucitor de metalcore, alternative metal, dubstep, trance, industrial și ocazional drum and bass. Prezenți la ultima zi de festival, membrii trupei britanice au stat de vorbă cu reporterul InfoMusic, Alexandra Necula, şi au povestit despre bucătăria internă a formației, înregistrarea unui nou album, concertele din Africa de Sud, cenzură şi vacanţa petrecută de chitaristul Rory Clewlow în România. Am aflat că englezilor le place berea românească şi că se află chiar în topul preferinţelor, alături de cea  japoneză. Detalii pe larg în video interviul InfoMusic.

Vezi video interviul cu Enter Shikari la BESTFEST

De la începutul lui 2012 Enter Shikari se află într-un turneu înternațional de promovare a albumului "A Flash Flood of Colour", ce i-a purtat pe cei patru din Japonia în Europa și din Europa în America, totalizând peste 100 de show-uri. Prezența la BESTFEST de anul acesta a marcat primul concert al britanicilor în România, iar din mărturisirile chitaristului am putut afla că doi dintre membrii formației prinseseră deja "gustul țării noastre" încă de acum 10 ani. 

"În urmă cu 10 ani eu şi Rob (toboșarul) am venit în România pentru a susţine tot felul de reprezentaţii artistice pe străzi. Am fost în Transilvania, Sighişoara, Braşov şi comparativ cu alte locuri în care am mai fost, aici berea a fost cea mai bună. Deci sunt nerăbdător să o gust din nou", a mărturisit Rory Clewlow.

În ce privește planurile discografice ale formației, se pare că  Enter Shikari plănuiește deja să lanseze un nou album. Trupa va intra din nou în studioul de înregistrări chiar în această toamnă, un single nou urmând să apară în următoarele două, trei luni.

Interviu cu Enter Shikari la B'Estfest2013

Interviu cu Enter Shikari la B'Estfest2013

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Cenzura este una dintre temele abordate recent de către formație, așa încât am dorit să aflăm dacă imboldul de a vorbi despre astfel de probleme a venit din experiențe proprii sau din exterior. Conform solistului Rou Reynolds, inspirația se pare că a venit din exterior.

 "Suntem norocoşi, suntem extrem de norocoşi. Singura cenzură de care ne-am lovit a fost cea legată de înjurături. Dar învăţând despre experienţele oamenilor din alte ţări, despre cum artiştii sunt constrânşi din punct de vedere creativ prin legislaţie sau de către guvern, toate sunt nişte acte care limitează și distrug expresia artistică", a povestit Rou Reynolds.

Primul concert într-o țară străină este întotdeauna o experiență interesantă, basistul Chris Batten considerând extrem de importantă emoția descoperirii unui feedback proaspăt. Anul trecut au aflat că au în Africa de Sud o bază solidă de fani, o surpriză plăcută la care nu se așteptau. Din această perspectivă concertul de la BESTFEST a fost așteptat cu mult entuziasm, membrii Enter Shikari fiind nerăbdători să afle cum le va primi muzica publicul din România.

Enter Shikari a intrat în atenția industriei muzicale odată cu lansarea albumului de debut, "Take to the Skies". Materialul s-a clasat pe locul 4 în Official UK Album Chart, primind discul de aur în UK pentru vânzări de peste 100.000 de copii. În 2009 au lansat cel de-al doilea album, "Common Dreads" , trei ani mai târziu apărând pe piață "A Flash Flood of Colour", material promovat și în concertul de la București.

Citește mai multe despre Enter Shikari
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE