Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Enter Shikari preferă berea românească - VIDEO

Urmărește video interviul cu Enter Shikari de la BESTFEST 2013. Membrii trupei britanice au discutat cu reporterul InfoMusic despre următorul album, berea românească, Africa de Sud, cenzură și vacanţa petrecută de chitaristul Rory Clewlow în România.

Publicat

pe

Interviu cu Enter Shikari la B'Estfest2013
Interviu cu Enter Shikari la B'Estfest2013

BESTFEST 2013 a stat sub emblema fuziunilor muzicale. Melanjul rock-electro-reggae-hip hop a început să fie gustat de către un public din ce în ce mai numeros, cei veniţi la BESTFEST anul acesta confirmând că acest val de muzică a ajuns şi la noi. Printre reprezentanții de calibru ai acestui trend se numără și Enter Shikari, o formație care de 10 ani încoace ne încântă cu un mix năucitor de metalcore, alternative metal, dubstep, trance, industrial și ocazional drum and bass. Prezenți la ultima zi de festival, membrii trupei britanice au stat de vorbă cu reporterul InfoMusic, Alexandra Necula, şi au povestit despre bucătăria internă a formației, înregistrarea unui nou album, concertele din Africa de Sud, cenzură şi vacanţa petrecută de chitaristul Rory Clewlow în România. Am aflat că englezilor le place berea românească şi că se află chiar în topul preferinţelor, alături de cea  japoneză. Detalii pe larg în video interviul InfoMusic.

Vezi video interviul cu Enter Shikari la BESTFEST

De la începutul lui 2012 Enter Shikari se află într-un turneu înternațional de promovare a albumului "A Flash Flood of Colour", ce i-a purtat pe cei patru din Japonia în Europa și din Europa în America, totalizând peste 100 de show-uri. Prezența la BESTFEST de anul acesta a marcat primul concert al britanicilor în România, iar din mărturisirile chitaristului am putut afla că doi dintre membrii formației prinseseră deja "gustul țării noastre" încă de acum 10 ani. 

"În urmă cu 10 ani eu şi Rob (toboșarul) am venit în România pentru a susţine tot felul de reprezentaţii artistice pe străzi. Am fost în Transilvania, Sighişoara, Braşov şi comparativ cu alte locuri în care am mai fost, aici berea a fost cea mai bună. Deci sunt nerăbdător să o gust din nou", a mărturisit Rory Clewlow.

În ce privește planurile discografice ale formației, se pare că  Enter Shikari plănuiește deja să lanseze un nou album. Trupa va intra din nou în studioul de înregistrări chiar în această toamnă, un single nou urmând să apară în următoarele două, trei luni.

Interviu cu Enter Shikari la B'Estfest2013

Interviu cu Enter Shikari la B'Estfest2013

Cenzura este una dintre temele abordate recent de către formație, așa încât am dorit să aflăm dacă imboldul de a vorbi despre astfel de probleme a venit din experiențe proprii sau din exterior. Conform solistului Rou Reynolds, inspirația se pare că a venit din exterior.

 "Suntem norocoşi, suntem extrem de norocoşi. Singura cenzură de care ne-am lovit a fost cea legată de înjurături. Dar învăţând despre experienţele oamenilor din alte ţări, despre cum artiştii sunt constrânşi din punct de vedere creativ prin legislaţie sau de către guvern, toate sunt nişte acte care limitează și distrug expresia artistică", a povestit Rou Reynolds.

Primul concert într-o țară străină este întotdeauna o experiență interesantă, basistul Chris Batten considerând extrem de importantă emoția descoperirii unui feedback proaspăt. Anul trecut au aflat că au în Africa de Sud o bază solidă de fani, o surpriză plăcută la care nu se așteptau. Din această perspectivă concertul de la BESTFEST a fost așteptat cu mult entuziasm, membrii Enter Shikari fiind nerăbdători să afle cum le va primi muzica publicul din România.

Enter Shikari a intrat în atenția industriei muzicale odată cu lansarea albumului de debut, "Take to the Skies". Materialul s-a clasat pe locul 4 în Official UK Album Chart, primind discul de aur în UK pentru vânzări de peste 100.000 de copii. În 2009 au lansat cel de-al doilea album, "Common Dreads" , trei ani mai târziu apărând pe piață "A Flash Flood of Colour", material promovat și în concertul de la București.

Concerte & turnee

Mosh pit-ul a revenit în Marea Britanie cu ocazia primului mare festival din ultimul an: Download Pilot Festival

Marea Britanie alternează între lockdown şi relaxare în ultimele luni, dar a început să pregătească şi o serie de evenimente pilot pentru a testa revenirea concertelor. Cel mai mare festival de genul este Download Festival 2021, care a debutat pe 18 iunie şi a adus înapoi mosh pit-ul pe insulă. Avem detalii în rândurile de mai jos.

Publicat

pe

Download Pilot Festival 2021
Download Pilot Festival 2021 │ FOTO: Steve May twitter.com

Download Pilot Festival este de fapt numele oficial al evenimentului, care a permis accesul a 10.000 de fani în Donnington Park. S-a lăsat cu camping, dans în ploaie şi noroi, mosh pit şi totul ca parte a unui studiu realizat de Guvernul britanic. Dacă rezultatele sunt pozitive, ar fi un pas în plus pentru revenirea la normalitate. Experţii în domeniul sanitar au analizat deja moduri în care evenimentele s-ar desfăşura acum pe fondul pandemiei Covid-19 încetinită de vaccinuri.

Diferite mici evenimente pilot au fost ţinute, crescând treptat numărul de oameni. Download Festival ar trebui să revină la capacitate maximă în 2022. Seara de deschidere a fost cea de vineri, 18 iunie şi au cântat Frank Carter and the Rattlesnakes, dar şi Neck Deep, Sleep Token, Boston Manor şi Holding Absence. Alte nume mari au fost Enter Shikari, care au cântat şi în România prin 2015, dar şi Bullet For My Valentine, care tocmai au scos single-ul "Knives" şi au anunţat un nou album.

Skindred, pe care îi ştim din jocurile NFS au urcat şi ei pe scenă, dar şi While She Sleeps şi Frank Turner and the Sleeping Souls. Pentru a participa la eveniment, publicul a trebuit să respecte normele de distanţare socială, să poarte măşti în autobuzele spre festival şi la intrare, dar odată ajunşi la Donignton Park şi le puteau înlătura. Şi distanţarea socială a dispărut la interiorul zonei de concert. O cerinţă pentru intrare la concert a fost un test Covid negativ realizat în dimineaţa evenimentului.

A mai fost solicitat şi un test PCR înainte de eveniment, urmând ca acesta să fie reper pentru cei care fac camping la festivaluri. Rezultatul a fost un eveniment animat, plin de succes, inundat de ploi torenţiale, dar cuprins de entuziasm şi mosh pit. În general Download Festival are peste 100.000 de participanţi, deci e la doar 10% din capacitate. Câţiva dintre muzicienii intervievaţi de BBC după eveniment aveau chiar şi 2 ani de la ultimul concert, urcând pe scenă în 2019.

Dacă totul merge bine atunci în UK va avea loc şi Latitude Festival pe 22 iulie, poate chiar la capacitate maximă.

Citește în continuare

Trending