Urmărește-ne în Social Media

pop

Edward Sanda despre "Perfect" (Ed Sheeran): "Mi-aș fi dorit să fie piesa mea"

În vizită la Famous Production, am stat de vorbă cu Edward Sanda, a cărui piesă, "Doar pe a ta", a fost luni de zile în topurile muzicale. Artistul ne-a povestit mai multe despre pasiunea lui pentru muzică dezvoltată încă din copilărie, noul single "Haine scumpe" și cele mai frumoase melodii de dragoste. Vă invităm să urmăriți interviul video.

Publicat

pe

InfoMusic: Bună Edward și bine ai venit la InfoMusic!
Edward Sanda: Bună și bine v-am găsit.

InfoMusic: "Doar pe a ta" a fost Top 10 pe radio și TV și cea mai descărcată piesă de pe iTunes. Cum te-ai simțit când ai văzut ce succes are piesa?
Edward Sanda: Să știi că succesul nu a venit chiar atât de repede pentru că eu înainte de a avea primul meu single “Doar pe ta”, am muncit foarte, foarte mult, am stat în studio mai mulți ani. M-am pregătit, mi-am îmbunătățit tehnica vocală și mulți oameni nu văd partea asta din interior și văd doar exteriorul, doar ce este la suprafață, adică piesa și succesul, milioanele de vizualizări de pe YouTube, difuzările la radio, la TV. M-am bucurat foarte mult și a însemnat foarte mult pentru mine că primul meu single și prima mea piesă de debut făcută la Famous Production, echipa mea de suflet, a avut atâtea reacții pozitive din partea oamenilor. M-am bucurat să văd că piesa a intrat pe radio, pe TV.

InfoMusic: A crescut așa treptat…
Edward Sanda: Da, a crescut treptat și prima oară când m-am auzit pe radio, a fost o senzație unică, prima oară când m-am văzut la TV nu știam cum să mă exprim exact și m-am bucurat foarte tare să văd atâtea lucruri pozitive și frumoase.

InfoMusic: Știu că ai fost toboșar într-o trupă rock. Câți ani aveai și cum se numea trupa?
Edward Sanda: Nu doar într-o trupă, în vreo 4 sau 5 trupe. Când eram mic pasiunea mea cea mai mare era să bat la tobe. Și acum, dacă văd un set de tobe în fața mea e nenorocire.

InfoMusic: Asta mă pregăteam să te întreb dacă mai cânți și acum.
Edward Sanda: Nu mai cânt, dar uite să cânt la tobe, să învăț să cânt singur la tobe, la chitară și la pian mă ajută acum pentru că eu lucrez și vreau să mă perfecționez pe partea asta, să îmi compun singur piesele. Mă ajută foarte mult ceea ce am făcut în copilărie acum, că știu să prind câteva acorduri la pian sau la chitară. Revenind la întrebarea anterioară, da, am început să cânt într-o trupă, după care au urmat mai multe trupe rock, mergeam la festivaluri, la concerte. Eram mic, nu prea știam eu cu ce se mănâncă muzica, dar făceam asta cu pasiune, chit că mergeam la școală, reușeam să împart timpul în ambele direcții. Mi-a plăcut foarte mult să fac asta, dintotdeauna mi-a plăcut să fac muzică, după ce am cântat la tobe am descoperit chitara, am descoperit pianul. Sunt autodidact, efectiv ascultam piese la radio sau la televizor și încercam singur să le reproduc, cum știam eu așa, până sunau aproximativ la fel ca acolo.

InfoMusic: Că tot ai spus de festivaluri și de concursuri la care ai participat. Mai ții minte când ai urcat prima oară pe scenă și ce piesă ai cântat?
Edward Sanda: Da, se întâmpla în clasa a noua, când am intrat la liceu, la balul bobocilor. Și țin minte că am cântat de la Elton John – “Sorry seems to be the hardest word”. Era și un serial atunci, “Pariu cu viața” și îmi plăceau piesele care se cântau în serialul respectiv și când am intrat la liceu, nu cântam cu vocea, mai mult cu tobele, dar îmi doream să fac asta. Și chiar am avut parte de reacții pozitive și atunci am reușit să ridic sala în picioare cu un cover. De atunci am zis că trebuie să merg pe partea asta fiindcă oamenii se bucură și oamenii simt emoția asta și de ce să nu fac și mai mult?

InfoMusic: Care este povestea noii tale piese “Haine scumpe”, abia lansată. Ai trecut printr-o experiență similară sau te regăsești în versurile piesei?
Edward Sanda: Povestea clipului este parțial desprinsă din viața mea – reprezintă parcursul meu, am ajuns la Famous Production, am întâlnit o echipă absolut extraordinară, m-a descoperit Randi, alături de Șandri. Iar cealaltă latură reprezintă din păcate situația din zilele noastre când unele femei, exact cum spune și piesa, se lasă duse de val, de lucrurile materiale și uită ce înseamnă dragostea sinceră și adevărată.

InfoMusic: Mi-ai zis de Randi că te-a descoperit. Bănuiesc că este ca un fel de mentor pentru tine. Ce ai învățat cel mai important de la el?
Edward Sanda: În primul rând, Randi mă inspiră și în calitate de artist, dar și în viața personală. Eu îl apreciez foarte mult dinainte să îl cunosc, să vin la studio. Chiar este un exemplu bun de urmat pentru că el își compune singur piesele, compune și pentru alți artiști, cântă. Pentru mine e un artist complet și mi-aș dori să ajung la nivelul ăsta și o să ajung cu siguranță dar mai trebuie să muncesc puțin. M-am apucat recent de sală, tot el m-a inspirat pentru că el merge zi de zi la sală, vine la studio, face 2-3 hituri. Pentru mine este un model.

InfoMusic: Am vorbit de coveruri, am văzut la tine și piese în engleză, Zayn – “Pillowtalk”, Ed Sheeran – “Shape of you”. Ai în plan și o piesă cu versuri în engleză?
Edward Sanda: Momentan să știi că nu m-am gândit adică eu vreau să fac în principal muzică pentru România deocamdată și poate cu timpul o să mă gândesc să fac piese și pentru afară. Oricum avem mai multe idei la studio și în engleză și în română, dar deocamdată nu simt că a venit momentul în care să fac și piese în engleză. Îmi place să cânt coveruri, dar nu știu, cu timpul poate o să urmeze ceva și în engleză.

InfoMusic: Când ai simțit că te-ai îndrăgostit pentru prima oară de muzică? Ai vreo piesă pe care poți să o asculți în orice moment, piesa ta preferată?
Edward Sanda: Chemarea către muzică am avut-o încă din copilărie când am început să cânt la mai multe instrumente. Îmi plăcea foarte mult când mă uitam la televizor și vedeam alți artiști cum se duceau la emisiuni, erau invitați, și îmi doream și eu să fiu acolo. Dar știi cum e, toate la timpul lor. Nu a fost momentul potrivit atunci, am lucrat pentru asta, am muncit… Ca și acum îmi plăceau și atunci mai mulți artiști, nu aveam unul singur. În general artiștii din România îi urmăream foarte mult, nu pot să spun că am un idol neapărat. Apreciez și îmi plac mai mulți artiști ca stil, ca voce, ca imagine, prezență scenică.

InfoMusic: Ai vreo piesă din folclorul românesc care îți place?
Edward Sanda: Îmi place foarte mult “Cântă cucul” și “Constantine, Constantine”.

InfoMusic: Care e cea mai frumoasă piesă de dragoste pentru tine? Care îți place cel mult?
Edward Sanda: Uite lunile trecute nu aveam o piesă preferată, dar a devenit piesa mea preferată din momentul în care am dat primul play pe YouTube la piesa “Perfect” a lui Ed Sheeran. Îmi place foarte mult și mi-aș fi dorit să fie piesa mea. O simt atât de bine și îmi place foarte mult încât probabil voi compune și eu o piesă de genul.

InfoMusic: Abia așteptăm să o auzim. Edward, mulțumesc!
Edward Sanda: Mulțumesc și eu și ne revedem în curând! Urmăriți InfoMusic!

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending