Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Dirty Shirt: "Două fire, două paie... Hai cu hoții la pârnaie"

Dirty Shirt împletesc de minune folclorul cu metalul și așa au reușit să creeze albumul "Dirtylicious" - un adevărat ”delir muzical”, după cum îl numesc băieții din trupă.

Publicat

pe

Dirty Shirt

Dirty Shirt au dus folclorul românesc aproape prin toată Europa, într-o manieră metal, așa cum rar ați mai auzit. Trupa va concerta anul acesta pe plaiuri românești în deschiderea GODSMACK, dar și la festivalulurile I Am The Rocker și la Rockstadt Extreme Fest. Dirty Shirt au lansat de curând un album, despre care veți afla mai multe în interviul cu Mihai Tivadar.

1.Cum ați devenit atrași de folclor și de unde v-a venit ideea de a-l îmbina cu metalul?

Mereu în Dirty Shirt am fost deschiși influențelor din toate orizonturile muzicale, și printre ele s-a aflat și folclorul. În timp, a devenit din ce în ce mai prezent, ajungând la un album integral influențat sau inspirat din muzica tradițională.

2.Ați cântat și în alte țări. Cum reacționează străinii la foclorul românesc? Voi cântați în română, cum receptează versurile publicul din afară, care nu ne înțelege limba?

Publicul din străinătate reacționează foarte bine la piesele cu influențe folclorice. Consider normal, deoarece sunt piese reușite, o parte din "hit"-urile trupei fiind inspirate de muzica tradițională…

3. Cum caracterizați albumul "Dirtylicious"?

Un delir muzical, coerent dar variat, care te prinde repede și te transportă în stări diferite într-un timp foarte comprimat :)

Coperta Albumului Dirtylicious

Coperta Albumului Dirtylicious │ FOTO: www.facebook.com

4. Care a fost cel mai important eveniment la care ați participat și cu ce amintire ați rămas de acolo?

Fără nici o îndoiala, e festivalul Wacken Open Air. A fost o experiență de vis, pe care nu o vom uita niciodată. Au fost două momente extrem de intense, care vor rămâne unice, asta e sigur. În primul rând pe scenă, când am început să cântăm "Săracă Inima Me” în fața a mii de oameni, și cum erau mulți români în față, au început să cânte cu noi. A fost ceva incredibil, și acum mi se face pielea de găină : să auzi din public lumea cântând alături de tine la Wacken….Iar al doilea moment extraordinar a fost la conferința de presă când am fost anuntați câștigătorii locului 2 : îmbrățișări, lacrimi, poze, felicitari de la toată lumea, interviuri, etc…. frumos, frumos.

5.Pentru albumul Dirtylicious ați colaborat și cu lăutari. Cum s-au integrat printre metaliști?

Așa cum speram, simbioza modern – tradițional a functionat excelent muzical. Știam că vom colabora cu adevărați virtuoși ai muzicii populare, de aceea nu îmi făceam griji, cel puțin pe plan tehnic. Surpriza plăcută a fost faptul că odată barierele distruse, au fost foarte deschiși muzical, au venit cu idei excelente, ne-au dat sfaturi la aranjamente, etc. Ca și producător a fost extraordinar să lucrez cu ei.

6.Cum ar arăta un top 5 al pieselor voastre populare preferate?

Mie îmi plac piesele populare care au fost adaptate sau sursa de inspirație în Dirty Shirt. Toate :)

7.Sunteți o trupă care a fost mai mereu pe drumuri prin întreaga lume. Ce faceți când nu mai aveți haine curate? Ați purtat mai mult de 3 zile aceeași cămașa/ același tricou?

Am avut serii de turnee legate, cu câte 10 concerte în 10 zile. Încercam să ne ducem cât mai multe rezerve de haine, și avem și etape unde se pot spăla. În mod normal nu cred că am avut aceeași cămașă mai mult de 3 zile… însă nu e imposibil :)

8.Ce artiști vă inspiră?

Dirty Shirt e formată din oameni cu stiluri și personalități foarte diferite. De aceea și muzica pe care o ascultăm diferă, ceea ce se resimte și în muzica Dirty Shirt.

Albumul Dirty Shirt - Dirtylicious

9. Aveți și un violonist care nu face parte din trupa voastră și totuși îl vedem aproape pe la toate concertele voastre. Cum ați ajuns să colaborați cu Sergiu Corbu Boldor?

Cu Sergiu ne știm încă de prin 2006-2007, când cânta cu Azepam și au participat la mai multe evenimente organizate de Dirty Shirt. În timp a devenit un prieten bun, și la un moment dat, când am avut nevoie de violonist în concert, i-am propus să vină ca și colaborator. Bineînțeles ca acceptat, așa că de atunci, de câte ori e posibil, Sergiu vine cu noi în turneu.

10. Urmează să cântați în deschiderea GODSMACK, la festivalul I Am The Rocker și la Rockstadt Extreme Fest – trei evenimente mari pentru 2015. Ce plănuiți să aduceți pe scenă?

Cele trei evenimente sunt clar cele mai importante din istoria trupei, exceptând bineînțeles Wacken. La fel ca la turneul din luna mai, vom încerca să venim într-o formulă live cât mai completă, probabil cu 9-10 muzicieni pe scenă. Însă, surprize pot apărea, așa că nu putem anunța nimic până nu se concretizează.

11. Ce mai aveți în plan până la sfârșitul anului?

O agenda live bine încărcată, posibil exclusiv în România în acest an. Astfel, la anu' vom putea să ne concentrăm pe turneele din străinătate.

12. În ce manieră ați continua versul ”Două fire, două paie...”?

Exact ca pe album : "Hai cu hoții la pârnaie" :).

Concerte & turnee

Ce artiști vin la Open Camp Vaslui 2021 - Lineup-ul complet, pe zile

Festivalul Open Camp Vaslui revine în 2021 cu o nouă ediție, cea de-a XII-a. Din lineup fac parte artiști și trupe ca Bruja, Kapushon, Timpuri Noi și Dirty Shirt.

Publicat

pe

Dirty Shirt
Dirty Shirt │ FOTO: P

După doi ani lungi și o ediție pandemică, festivalul Open Camp Vaslui se întoarce în colțul său de rai din pădure - Poligonul de tir Paiu, aflat la 2 km de orașul Vaslui, între 27 - 29 august 2021. Publicul va avea parte de trei zile de muzica live și reconectare cu natura.

Conform tradiției acestui eveniment, fiecare din cele trei seri de festival este dedicată unei zone muzicale diferite.

Lineup-ul pe zile la Open Camp Vaslui 2021:

  • Vineri, 27 august - Cojones Records, Rotaru, Bruja, Kapushon, B.M.C., R.O.A
  • Sâmbătă, 28 august - Hands of Angels, Stema, Timpuri Noi, Dirty Shirt
  • Duminică, 29 august - Suburbia 11, Frate Gheorghe, Mădălina Pavăl

"Ceea ce început ca un festival, a devenit în timp mult mai mult de atât"

"Nu ne-am propus niciodată să facem un festival mare. Totuși, ne-am bucurat când lumea ne-a spus că suntem un fel de Vama Veche de trei zile, un loc colorat, o mișcare care readuce orașul la viață prin muzică, film, artă stradală, expoziții și altele.

În jurul festivalului s-a închegat, în timp, o comunitate de oameni care simt că au ceva la fel în suflet. După 12 ani, îi putem spune spiritul Open Camp, care este despre libertatea de exprimare, bucuria de a fi împreună, pasiunea pentru muzica live și iubirea față de cadrul natural în care an de an am creat amintiri.

Ceea ce început ca un festival, a devenit în timp mult mai mult de atât: o platformă de exprimare pentru tineri, un susținător al proiectelor pentru comunitate, o inițiativă de revitalizare urbană prin artă.

Și anul acesta ne propunem să aducem orașul la viață și să generăm un impact pozitiv în comunitate prin proiectele noastre, pe care le vom anunța în curând", au transmis organizatorii.

Bilete și abonamente pentru Open Camp Vaslui 2021:

  • Biletele și abonamentele la festival se pot achiziționa online. Un bilet ce asigură accesul la o zi de festival costă 50 de lei, iar un abonament pe 3 zile este 100 de lei. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Accesul la Open Camp Vaslui 2021:

Accesul la festival se va face conform reglementărilor în vigoare: pe bază de adeverință de vaccinare (pe suport digital sau hârtie), test PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau test rapid (nu mai vechi de 24 de ore). Testarea la fața locului nu va fi posibilă.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Dirty Shirt, confirmată în lineup-ul celui mai mare festival din Europa

Trupa Dirty Shirt a confirmat participarea la cel mai mare festival de muzică din Europa: Pol'and'Rock 2021. Show-ul formației maramureșene va putea fi urmărit și online.

Publicat

pe

Dirty Shirt
Dirty Shirt │ FOTO: P

După confirmarea la cel mai important festival metal al anului 2022, Hellfest, Dirty Shirt anunță participarea la un alt mare festival european - Pol'and'Rock 2021.

"Chiar nu mai speram ca în acest an să cântăm la vreun festival major internațional, însă este o bucurie să fim confirmați pe scena principală a festivalului Pol'and'Rock, în fața a mii de oameni. Va fi un concert memorabil, suntem siguri de asta", au declarat membrii formației.

Pol'and'Rock 2021, ediția specială COVID

Pol'and'Rock, sau Woodstock Poland, cum este supranumit, va avea loc în Makowice, (Nord-Vestul Poloniei), aproape de frontiera cu Germania și Marea Baltică și este cel mai mare festival de muzica din Europa, unde în mod normal participă peste 600.000 spectatori (recordul a fost de 750.000). Pentru 2021 (ediția specială covid), organizatorii vor limita accesul la 20.000 spectatori vaccinati și 250 nevaccinati. Toate concertele vor fi transmise în direct pe canalele YouTube și Facebook ale festivalului.

În martie 2022, Dirty Shirt va susține un turneu european (Germania, Belgia, Olanda, Uk) alături de Orphaned Land (Israel), unde va fi prezentat următorul material discografic al trupei. LP-ul e programat să apară la sfârșitul acestui an.

Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măiestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock/metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.

Ascensiunea formației maramureșene în ultimii ani, atât în țară cât și în străinătate, este una remarcabilă. Odată cu lansările albumelor "Freak Show" în 2013 și "Dirtylicious" în 2015, aclamate în unanimitate de presă și public, au urmat turnee susținute în țară și în Europa, care s-au încununat cu locul 2 la finala internațională a celui mai mare concurs de muzică rock independentă din lume, Wacken Metal Battle, al premiului "Best Romanian Act Metal" la Maximum Rock Awards 2014, cât și al titlului de "Best Romanian Rock Ambassador" în cadrul Metalhead Awards 2014.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Trupa Dirty Shirt e "colegă" de festival cu Metallica la Hellfest 2022

După o pauză de 8 ani, România este din nou reprezentată la Hellfest. La ediția din 2022 a festivalului, Dirty Shirt și Transylvanian FolkCore Orchestra vor urca pe scenă alături de trupe emblemă ale muzicii rock și metal, precum Guns 'n Roses, Metallica, Deftones, Judas Priest, Nine Inch Nails și Scorpions.

Publicat

pe

Dirty Shirt
Dirty Shirt │ FOTO: P

Dirty Shirt și Transylvanian FolkCore Orchestra vor concerta în cadrul festivalului Hellfest vineri, 24 iunie, urmând să urce pe scena Temple. Formația maramureșeană repune, astfel, România pe harta muzicii metal, după 8 ani de pauză de la ultima reprezentație a unei formații românești în cadrul acestui important festival.

Negură Bunget a fost prima trupa din România care a ajuns la Hellfest. Se întâmpla în 2010, următorii care au reușit această performanță fiind timișorenii de la Dordeduh, în 2014.

Metallica, Guns 'n Roses, Judas Priest, în același lineup cu Dirty Shirt și Transylvanian FolkCore Orchestra

Hellfest este cel mai prestigios festival metal din hexagon și unul dintre cele mai mari festivaluri de metal din Europa. Ediția din 2022 va avea loc la Clisson, în Franța, în lineup fiind confirmate deja formații ca Metallica, Guns 'n Roses, Deftones, Faith No More, Judas Priest, NIN, Volbeat, Scorpions.

Afiș Hellfest 2022

Afiș Hellfest 2022

Dirty Shirt a susținut de curând un recital important la Wacken Open Air (2019), în fața a peste 8000 de persoane, iar pentru 2022 sunt anunțate participări în cadrul unor evenimente importante din Europa precum Reload Festival (Germania), Dong Open Air (Germania), Plane'r Fest (Franța), Pol'and'Rock Festival (Polonia).

În martie 2022, Dirty Shirt va susține un turneu european (Germania, Belgia, Olanda, Uk) alături de Orphaned Land (Israel), unde va fi prezentat următorul material discografic al trupei. LP-ul e programat să apară la sfârșitul acestui an.

Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măiestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock/metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.

Ascensiunea formației maramureșene în ultimii ani, atât în țară cât și în străinătate, este una remarcabilă. Odată cu lansările albumelor "Freak Show" în 2013 și "Dirtylicious" în 2015, aclamate în unanimitate de presă și public, au urmat turnee susținute în țară și în Europa, care s-au încununat cu locul 2 la finala internațională a celui mai mare concurs de muzică rock independentă din lume, Wacken Metal Battle, al premiului "Best Romanian Act Metal" la Maximum Rock Awards 2014, cât și al titlului de "Best Romanian Rock Ambassador" în cadrul Metalhead Awards 2014.

Citește în continuare

Trending