Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Dirty Shirt: "Două fire, două paie... Hai cu hoții la pârnaie"

Dirty Shirt împletesc de minune folclorul cu metalul și așa au reușit să creeze albumul "Dirtylicious" - un adevărat ”delir muzical”, după cum îl numesc băieții din trupă.

Publicat

pe

Dirty Shirt

Dirty Shirt au dus folclorul românesc aproape prin toată Europa, într-o manieră metal, așa cum rar ați mai auzit. Trupa va concerta anul acesta pe plaiuri românești în deschiderea GODSMACK, dar și la festivalulurile I Am The Rocker și la Rockstadt Extreme Fest. Dirty Shirt au lansat de curând un album, despre care veți afla mai multe în interviul cu Mihai Tivadar.

1.Cum ați devenit atrași de folclor și de unde v-a venit ideea de a-l îmbina cu metalul?

Mereu în Dirty Shirt am fost deschiși influențelor din toate orizonturile muzicale, și printre ele s-a aflat și folclorul. În timp, a devenit din ce în ce mai prezent, ajungând la un album integral influențat sau inspirat din muzica tradițională.

2.Ați cântat și în alte țări. Cum reacționează străinii la foclorul românesc? Voi cântați în română, cum receptează versurile publicul din afară, care nu ne înțelege limba?

Publicul din străinătate reacționează foarte bine la piesele cu influențe folclorice. Consider normal, deoarece sunt piese reușite, o parte din "hit"-urile trupei fiind inspirate de muzica tradițională…

3. Cum caracterizați albumul "Dirtylicious"?

Un delir muzical, coerent dar variat, care te prinde repede și te transportă în stări diferite într-un timp foarte comprimat :)

Coperta Albumului Dirtylicious

Coperta Albumului Dirtylicious │ FOTO: www.facebook.com

4. Care a fost cel mai important eveniment la care ați participat și cu ce amintire ați rămas de acolo?

Fără nici o îndoiala, e festivalul Wacken Open Air. A fost o experiență de vis, pe care nu o vom uita niciodată. Au fost două momente extrem de intense, care vor rămâne unice, asta e sigur. În primul rând pe scenă, când am început să cântăm "Săracă Inima Me” în fața a mii de oameni, și cum erau mulți români în față, au început să cânte cu noi. A fost ceva incredibil, și acum mi se face pielea de găină : să auzi din public lumea cântând alături de tine la Wacken….Iar al doilea moment extraordinar a fost la conferința de presă când am fost anuntați câștigătorii locului 2 : îmbrățișări, lacrimi, poze, felicitari de la toată lumea, interviuri, etc…. frumos, frumos.

5.Pentru albumul Dirtylicious ați colaborat și cu lăutari. Cum s-au integrat printre metaliști?

Așa cum speram, simbioza modern – tradițional a functionat excelent muzical. Știam că vom colabora cu adevărați virtuoși ai muzicii populare, de aceea nu îmi făceam griji, cel puțin pe plan tehnic. Surpriza plăcută a fost faptul că odată barierele distruse, au fost foarte deschiși muzical, au venit cu idei excelente, ne-au dat sfaturi la aranjamente, etc. Ca și producător a fost extraordinar să lucrez cu ei.

6.Cum ar arăta un top 5 al pieselor voastre populare preferate?

Mie îmi plac piesele populare care au fost adaptate sau sursa de inspirație în Dirty Shirt. Toate :)

7.Sunteți o trupă care a fost mai mereu pe drumuri prin întreaga lume. Ce faceți când nu mai aveți haine curate? Ați purtat mai mult de 3 zile aceeași cămașa/ același tricou?

Am avut serii de turnee legate, cu câte 10 concerte în 10 zile. Încercam să ne ducem cât mai multe rezerve de haine, și avem și etape unde se pot spăla. În mod normal nu cred că am avut aceeași cămașă mai mult de 3 zile… însă nu e imposibil :)

8.Ce artiști vă inspiră?

Dirty Shirt e formată din oameni cu stiluri și personalități foarte diferite. De aceea și muzica pe care o ascultăm diferă, ceea ce se resimte și în muzica Dirty Shirt.

Albumul Dirty Shirt - Dirtylicious

9. Aveți și un violonist care nu face parte din trupa voastră și totuși îl vedem aproape pe la toate concertele voastre. Cum ați ajuns să colaborați cu Sergiu Corbu Boldor?

Cu Sergiu ne știm încă de prin 2006-2007, când cânta cu Azepam și au participat la mai multe evenimente organizate de Dirty Shirt. În timp a devenit un prieten bun, și la un moment dat, când am avut nevoie de violonist în concert, i-am propus să vină ca și colaborator. Bineînțeles ca acceptat, așa că de atunci, de câte ori e posibil, Sergiu vine cu noi în turneu.

10. Urmează să cântați în deschiderea GODSMACK, la festivalul I Am The Rocker și la Rockstadt Extreme Fest – trei evenimente mari pentru 2015. Ce plănuiți să aduceți pe scenă?

Cele trei evenimente sunt clar cele mai importante din istoria trupei, exceptând bineînțeles Wacken. La fel ca la turneul din luna mai, vom încerca să venim într-o formulă live cât mai completă, probabil cu 9-10 muzicieni pe scenă. Însă, surprize pot apărea, așa că nu putem anunța nimic până nu se concretizează.

11. Ce mai aveți în plan până la sfârșitul anului?

O agenda live bine încărcată, posibil exclusiv în România în acest an. Astfel, la anu' vom putea să ne concentrăm pe turneele din străinătate.

12. În ce manieră ați continua versul ”Două fire, două paie...”?

Exact ca pe album : "Hai cu hoții la pârnaie" :).

Trending