Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Derrick Green, Sepultura: "Ca trupă, trebuie să crești odată cu cei cărora te adresezi"

Brazilienii de la Sepultura vor reveni în România pe 24 noiembrie 2015 pentru un concert ce va încununa trei decenii de thrash metal de calitate. Pentru o scurtă “încălzire”, am stat puțin de vorbă cu solistul Derrick Green, via email.

Publicat

pe

Derrick Green, solistul Sepultura, în concert la Metalhead Meeting pe 7 iunie 2014
Derrick Green, solistul Sepultura, în concert la Metalhead Meeting pe 7 iunie 2014 │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic.ro

Infomusic: Vorbim de aproape trei decenii de Sepultura, de ani buni petrecuți cu muzică, prin muzică. Ce vezi când privești în spate?
Derrick: Mă simt privilegiat să fiu parte dintr-o trupă ce a făcut și face istorie și care a însemnat atât de mult pentru oameni din întreaga lume. Nu pot decât să fiu mândru de tot ceea ce am realizat până acum.

Infomusic: Sepultura a intrat “sub pielea “multora (Sepultura - Under My Skin). Care este secretul?
Derrick: Nu este niciun secret. Cred că totul stă în faptul că trebuie să îți placă ceea ce faci, să fii corect față de cei pentru care faci lucrurile și în felul acesta oamenii reușesc să perceapă vibrațiile pozitive pe care le trimiți.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RUf1IE9lrRw]

Infomusic: De unde te inspiri atunci când creezi piesele? Cărți, filme, documentare...
Derrick Green: Ne luăm ideile din călătoriile pe care le facem, din experiențele pe care le trăim în culturi diferite, din simplele discuții cu oamenii cu care interacționăm în întreaga lume, dar și din viața de zi cu zi. Suntem receptivi la tot ce ne înconjoară și căutăm mereu subiecte care ne interesează. Atunci când îți deschizi ochii și inima în fața lumii, îți dai seama ca aceasta este o sursă imensă de inspirație.

Derrick Green, solistul Sepultura, în concert la Metalhead Meeting pe 7 iunie 2014

Derrick Green, solistul Sepultura, în concert la Metalhead Meeting pe 7 iunie 2014 │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic.ro

Infomusic: În ultima vreme au avut loc o serie de evenimente tragice care au afectat lumea în care trăim. Crezi că aceste lacrimi se vor transforma în piese Sepultura?
Derrick Green: Cred că este imposibil ca ele să nu se regăsească într-o piesă viitoare, deoarece mulți oameni au fost afectați de ceea ce s-a întâmplat, fără doar și poate.

Infomusic: Cum se naște un cântec? Mai întâi există melodia sau versurile?
Derrick Green: Chiar dacă mai am și versuri pe care le-am scris înainte de a simți muzica, de regulă, melodia este prima care ne inundă, urmând ca apoi “cuvintele” s-o întregească și s-o completeze.

Infomusic: Sepultura a avut concerte în peste 60 de țări. Care dintre ele îți este mai aproape de suflet?
Derrick Green: Îmi place să fiu în locuri unde nu au loc prea multe concerte, Cuba, India, Rusia, Africa sunt câteva dintre ele. Cât privește România, ea va avea mereu un loc deosebit în inima mea.

Infomusic: Albumul "Kairos", care a fost lansat acum câțiva ani, a avut ca sursă de inspirație biografia bandului. Au mai rămas secrete care să fie dezvăluite?
Derrick Green: Întotdeauna simt că mai sunt lucruri care pot fi spuse și acum este oarecum greu să zic ce va urma, dar un lucru este sigur: mereu ne punem sufletul și inima în ceea ce facem. Uneori, rezultatul final ne ia și pe noi prin surpridere.

Derrick Green, solistul Sepultura, în concert la Metalhead Meeting pe 7 iunie 2014

Derrick Green, solistul Sepultura, în concert la Metalhead Meeting pe 7 iunie 2014 │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic.ro

Infomusic: Cum reusește Sepultura să nu-și dezamăgească fanii, să fie mereu aceeași de 30 de ani și totuși mereu nouă, reinventată?
Derrick Green: Cred că totul stă în faptul că tu, ca trupă, trebuie să crești odată cu cei cărora te adresezi și asta facem noi... ținem cont de fani.

Infomusic: În albumul "The Mediator between Head and Hand must be The Heart", Eloy Casagrande a fost o adevărată surpriză pentru fanii Sepultura. Ne putem aștepta la alte surprize de acest gen pentru următorul album?
Derrick Green: Da, cu siguranță Eloy va bate tobele și în următorul album, asta e sigur, pentru că cel lansat în 2013 a fost doar începutul.

Sepultura a inclus Bucureștiul în turneului mondial "Sepultura - 30 years" datorită fanilor dedicați din România. Evenimentul va avea loc pe 24 noiembrie 2015, într-un cort încălzit amenajat la Arenele Romane. Setlistul aniversar va conduce fanii prin toate albumele, din 1991 până în prezent. Mai multe detalii și bilete găsiți în agendă.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Afiș Sepultura Concert Arenele Romane 2015
Concerte marți, 24 noiembrie 2015

Sepultura

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Sepultura va lansa un album de colaborări, "SepulQuarta"; Prezintă o piesă cu Devin Townsend

Sepultura a lansat în 2020 albumul "Quadra", dar nu se opreşte aici. Pe durata izolării a înregistrat încă un album, o compilaţie de reinterpretări colaborative ale pieselor sale, iar acum ne dezvăluie şi primul astfel de track. Este o reinventare a melodiei "Mask", alături de legenda prog metal Devin Townsend. Detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sepultura SepulQuarta
Coperta album Sepultura SepulQuarta │ FOTO: Sepultura

Noul album colaborativ se numeşte "SepulQuarta" şi include 11 piese. Cei de la Sepultura nu au avut turnee sau concerte în 2020 şi 2021, deci nu au apucat să promoveze albumul "Quadra" lansat în februarie 2020. Ca urmare energia înmagazinată de muzicieni s-a transformat într-un alt album. Metaliştii thrash din Belo Horizonte au creat un album live, care va vedea lumina zilei pe 13 august. Coperta albumului a fost creată de către artistul Eduardo Recife, reprezentând flori care cresc din leşul unei păsări.

Iată cum descrie chitaristul Sepultura, Andreas Kisser acest material discografic:

"SepulQuarta" s-a născut la începutul pandemiei, când totul era oprit. Aveam deja un album nou lansat, dar nu puteam pleca în turneu. Astfel am creat un eveniment recurent, o discuţie live cu fanii, prin care puteam să ne cântăm piesele şi să schimbăm idei. A fost excelent! Albumul ne-a ţinut în viaţă şi în putere prin una dintre cele mai grele perioade din istoria umanităţii.

Artiştii din Sepultura au luat legătura cu cei mai apropiaţi muzicieni şi au creeat împreună noi variante ale hiturilor lor. Au apelat la nume mari, precum Scott Ian de la Anthrax, David Ellefson de la Megadeth (recent dat afară din trupă), Matt Heavy de la Trivium şi mulţi alţii. Discul a fost mixat şi masterizat de Conrado Ruther, urmând a veni într-o ediţie specială jewelcase CD, vinil 2LP şi via streaming, toate în august.

Mai jos puteţi asculta nouă versiune de "Mask", cu Devin Townsend:

Iată tracklist-ul ci colaborării de pe "SepulQuarta":

01. Territory (feat. David Ellefson)
02. Cut-Throat (feat. Scott Ian)
03. Sepulnation (feat. Danko Jones)
04. Inner Self (feat. Phil Rând)
05. Hatred Aside (feat. Angélica Burns, Mayara Puertas & Fernanda Lira)
06. Mask (feat. Devin Townsend)
07. Fear, Pain, Chaos, Suffering (feat. Emmily Barreto)
08. Vandals Nest (feat. Alex Skolnick)
09. Slave New World (feat. Matthew K. Heafy)
10. Ratamahatta (feat. Joao Barone & Charles Gavin)
11. Apes Of God (feat. Rob Cavestany)
12. Phantom Self (feat. Mark Holcomb)
13. Slaves Of Pain (feat. Frédéric Leclercq & Marcello Pompeu)
14. Kaiowas (feat. Rafael Bittencourt)
15. Orgasmatron (feat. Phil Campbell)

Citește în continuare

Lansări de carte

Ozzy Osbourne, Megadeth, Sepultura și alte trupe metal vor avea propriile benzi desenate

DC Comics a anunțat o nouă serie intitulată Dark Nights: Death Metal - Band Edition, care va prezenta o trupă diferită de heavy metal pe fiecare dintre cele șapte ediții. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ghost / Ozzy Osbourne / Dream Theater
Ghost / Ozzy Osbourne / Dream Theater │ FOTO: DC Comics

Noua ediție specială de benzi desenate vine ca urmare a lansării internaționale a seriei Dark Nights: Death Metal. Creată de scriitorul Scott Snyder și artistul Greg Capullo, aceasta a fost lansat în SUA în iunie 2020. Dark Knights: Death Metal este continuarea seriei de succes Dark Nights: Metal (2017-2018), care a adus schimbări pe scară largă în universul DC. A introdus fanii în Dark Multiverse și le-a prezentat un nou personaj negativ, Batman Who Laughs.

Acum, povestea capătă o noua dimensiune cu Dark Nights: Death Metal - Band Edition. Ilustrând o parte reprezentativă a muzicii metal din diferite generații, dar și subgenuri, fiecare ediție va prezenta o variantă de copertă care pune în evidență o formație de metal, o introducere a trupei și un interviu exclusiv. Este vorba de Ozzy Osbourne, Megadeth, Ghost, Sepultura, Opeth, Dream Theater și Lacuna Coil.

Program de lansare:

Ediția 1 

 • Trupă: Megadeth
 • Artist: Juanjo Guarnido

Ediția 2

 • Trupă: Ghost
 • Artist: Werther Dell’ Edera

Ediția 3

 • Trupă: Lacuna Coil
 • Artist: Timpano & Antonio Fuso

Ediția 4

 • Trupă: Opeth
 • Artist: Mathieu Lauffray

Ediția 5

 • Trupă: Sepultura
 • Artist: Albuquerque / Pedro Mauro

Ediția 6

 • Trupă: Dream Theater
 • Artist: Santi Casas

Ediția 7

 • Trupă: Ozzy Osbourne
 • Artist: Marco Mastrazzo

Seria Dark Nights: Death Metal - Band Edition va fi lansată în 13 țări începând cu luna martie și va fi distribuită pe tot parcursul anului 2021. Țările în discuție sunt Franța, Italia, Spania, Germania, Brazilia, Mexic, Argentina, Turcia, Rusia, Polonia, Cehia, Coreea și Japonia.

Coperte Dark Nights: Death Metal - Band Edition:

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending