Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Delilah: "Trebuie să fii pregătit să vorbești despre ceea cânți" - VIDEO INTERVIU

Delilah ne-a făcut câteva mărturisiri despre viața ei artistică, dar și despre cea personală în interviul acordat InfoMusic. Citește și descoperă o solistă de o sensibilitate aparte.

Publicat

pe

Delilah este genul de interpretă care îți pătrunde rapid în suflet de la prima ascultare. Rămâi fascinat de timbrul ei vocal din secunda când dai play piesei "Love You So". Te învăluie prin căldura sa, prin naturalețea pe care o simți parcă dincolo de voce, astfel că întâlnirea cu ea, deși mi-a produs ușoare emoții înainte, a fost una așa cum am sperat. După ce am privit-o la probele de sunet executate cu maximă responsabilitate și dedicare, am ajuns în backstage, unde tânăra solistă ne-a întâmpinat cu zâmbete, fiind deosebit de amabilă. Astfel, interviul de mai jos a decurs fără hopuri și chiar am sesizat bucuria artistei de a împărtăși cu noi, iar mai apoi cu fanii ei, clipe și momente din viața sa artistică și nu numai.

Am vrut să descoperim cum decurge procesul creativ și cum își scrie Delilah muzica. Am aflat că aceasta scrie întotdeauna despre cele trăite, preferând această abordare personală uneia lipsite de suflet și de vreo componentă subiectivă. Faptul că a învățat tainele pianului de la o vârstă fragedă a fost de bun augur, pentru că acum reușește să cânte după propriile compoziții și aranjamente. De o bună perioadă, Delilah privește muzica cu mai mare detașare, fără să existe ideea unei terapii prin artă, deși astfel a fost creionat albumul de debut.

Eram adolescentă când am început să scriu piesele acestui material. A fost dificil din cauza emoțiilor și sentimentelor care se regăseau în melodii, astfel că greutatea a venit în momentul promovării acestui disc. Atunci am înțeles că pot cânta despre lucruri din viața mea personală, dar nu pot vorbi despre acestea, de aici și provocările pe care le-am înfruntat. - Delilah

Modul prin care poți depăși momente grele sau chiar eșecuri survenite în planul personal are la bază speranța și scrisul, sfaturi pe care carismatica solistă le-a oferit din nou zâmbind.

Delilah a venit la București pentru concertul organizat de Deck Sounds pe 21 martie 2014

Delilah a venit la București pentru concertul organizat de Deck Sounds pe 21 martie 2014

Clipul "Inside My Love", deosebit de interesant prin prisma senzualității și a coregrafiei îndrăznețe m-au făcut să mă întreb dacă Delilah s-ar vedea pe scenă nu doar static, ci și executând coregrafii mai mult sau mai puțin elaborate în funcție de melodie. Ea consideră că atunci când realizezi un lucru public trebuie să îl faci la cel mai înalt nivel, de aceea se află în proces de a învăța cum să danseze și cum să își sincronizeze pașii de dans cu ritmul pieselor.

Tatuajele pe care interpreta le are sunt reprezentate de flori, cele care îi subliniază feminitatea, primul dintre acestea fiind făcut la 14 ani.

Amintirea turneului cu Prince: cum a depășit o problemă cu microfonul când a cântat în duet cu el

Unul dintre momentele remarcabile pe care le va ține minte toată viața din turneul avut cu Prince în Australia este cel în care acesta a chemat-o pe scenă pentru a cânta alături de el un duet ("You Got The Look"). Momentul a început mai dificil din cauza faptului că microfonul acesteia nu era deschis, solista amuzându-se acum de întâmplare.

Delilah își amintește amuzată cum a depășit problema cu microfonul într-un duet live cu Prince

Delilah își amintește amuzată cum a depășit problema cu microfonul într-un duet live cu Prince

Legat de colaborări, Delilah s-ar vedea cântând alături de artiști din zona de hip-hop (Drake, Kanye West, Timbaland). Legat de cel de-al doilea album de studio, am aflat că va fi creionat în manieră mult mai energetică, păstrând însă linia trasată în momentul debutului.

  • Concert Delilah în Atelierul de Producție din Bucuresti pe 21 martie 2014

  • Concert Delilah în Atelierul de Producție din Bucuresti pe 21 martie 2014

    Concert Delilah în Atelierul de Producție din Bucuresti pe 21 martie 2014

  • Concert Delilah în Atelierul de Producție din Bucuresti pe 21 martie 2014

  • Concert Delilah în Atelierul de Producție din Bucuresti pe 21 martie 2014

  • Concert Delilah în Atelierul de Producție din Bucuresti pe 21 martie 2014

  • Concert Delilah în Atelierul de Producție din Bucuresti pe 21 martie 2014

Recomandare: Citește recenzia concertului Delilah de la București, vezi mai multe poze și o înregistrare video

Stilul de viață sănătos o ajută în turnee

Am aflat încă o dată cât de important este să ai un stil de viața sănătos mai ales dacă te afli în turneu. Astfel, Delilah nu fumează, bea alcool rar, preferă o alimentație sănătoasă, ceaiul, mierea de Manuka, alegând să petreacă pe cât posibil timpul liber la aer curat și soare. Un aspect interesant a fost cel în care Delilah a mărturisit că nu este străină de mâncarea românească, unul dintre vecinii mamei sale fiind un român cu veleități culinare.

Încerc să văd cât mai des lumina zilei, chiar și când mă aflu în turneu. Te poți îmbolnăvi în lipsa soarelui. Trebuie să încerci a fi pozitiv și energetic, pentru a nu resimți dorul de casă. -  Delilah

Am sesizat că artista era într-o dispoziție pozitivă, având un aer ușor romantic, de aceea nu este surprinzător că în topul ei muzical (alcătuit ad-hoc) se regăsesc piese din repertoriul Anita Baker, The Isley Brothers sau NONONO. Legat de artiștii din noul val, aceasta este fan al unor nume precum Frank Ocean, Little Dragon sau James Blake, având multă muzică și constant fiind nevoită să facă loc pentru noi albume.

Delilah este un pariu sigur pentru viitor, iar ascensiunea ei în topurile din întreaga lume este doar o chestiune de timp. Sinceritatea și frumusețea pe care le emană vor reprezenta un as în mânecă în procesul de a deveni unul dintre cei mai bine cotați artiști ai momentului, iar girul oferit de Prince rămâne probabil o constantă prin care va putea ajunge mai ușor la oameni. Mai multe despre solistă puteți afla din interviul de mai jos.

Urmărește video interviul cu Delilah

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending