Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Liana Stanciu anunță când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

Delia: "Uneori e bine să nu te iei atât de mult în serios. Râzi mai mult, române!"

Delia ne-a descris "Deliria" ca fiind nebunia din capul ei... o nebunie aşternută în versuri şi note, care vor fi incluse pe noul său album. Vă invităm să aflaţi mai multe despre show-urile pe care Delia le va susţine la Sala Palatului, dar şi despre noul ei material discografic.

Cum ai descrie lumea Deliria?
Deliria este în interiorul meu, toată creativitatea din mintea mea trebuia să poarte un nume, aşa s-a ajuns la Deliria.

Tu şi Loredana Groza sunteţi singurele artiste din România care susţin concerte la Sala Palatului. În ce constă munca din spatele unui eveniment de asemenea amploare?
Un astfel de show necesită sute de ore de pregătire, iar oamenii care lucrează la o astfel de producţie sunt în număr de peste 200. Atâta timp cât toata lumea ştie ce are de făcut, lucrurile merg "smooth". Totul porneşte de la muzică.

Anul trecut "ai zburat" deasupra publicului, de data aceasta cu ce ne vei surprinde la Sala Palatului?
Anul asta vă surprind cu al meu cap. Toată nebunia asta porneşte din capul meu, aşa că... oamenii care vin la show vor avea acces direct în mintea mea. Nici măcar nu este o metaforă, asta e surpriza, capul meu. ;)

Piesa "Ce are ea?" pe care ai interpretat-o la Radio Zu, a emoţionat inimile multor fete din România. Care a fost sursa de inspiraţie pentru această melodie?
Piesa nu este scrisă de mine, dar are un impact atât de puternic pentru că transmite mult. E o întrebare pe care şi-o pun multe fete care se află într-o astfel de situaţie. Multe am trecut prin asta, oamenii se regăsesc în ea.

Ce înseamnă pentru tine trofeul "Artistul anului 2015", pe care l-ai primit la gala de decernare a Premiilor Muzicale Radio România?
Înseamnă recunoaşterea unei munci colosale. Şi aici nu mă refer doar la mine, ci şi la toţi oamenii din echipa mea, din jurul meu, şi acest lucru mă bucură foarte mult.

Delia

Delia

În vara lui 2015 ai câştigat şapte premii la Media Music Awards, unde păstrezi toate trofeele pe care le-ai primit de-a lungul timpului?
Momentan, pe o masă în sufragerie. Hahaha! Încă suntem în lucru cu casa nouă, acolo o să am un spaţiu special amenajat pentru premii.

Piesa lansată cu Taxi transmite un mesaj "Atât de trist", care a strâns într-o săptămână peste un milion de vizualizări. Cum ai putea descrie evoluţia publicului român? Se maturizează sau este atras de emoţiile puternice?
Da! Am observat o mare evoluţie a publicului din România în ultimii ani. Oamenii nu se mai mulţumesc doar cu fete goale în clip / sexualitate. Vor mesaj, vor mai mult. Vor să se regăsească în piese, să ştie că nu sunt singuri în diverse situaţii. Şi sunt extrem de bucuroasă că pot să dau mai mult, să apar mult mai aproape de ceea ce sunt în interiorul meu, în faţa lor.

Te afli din nou în postura de jurat, alături de Cheloo, în cadrul show-ului iUmor. Cum ţi s-au părut concurenţii veniţi la preselecţii?
Amuzanti! România are umor şi asta vrem să scoatem în evidenţă cu acest nou show. Uneori, e bine să nu te iei atât de mult în serios. Râzi mai mult, române!

Dacă Delia ar fi o piesă, ce titlu ar avea?
Deliria!

Sora ta, Ioana, face parte din band-ul tău acum. Care este sentimentul de a împărţi aceeaşi scenă cu ea?
Fericire. Sunt happy că o am lângă mine. Fiind sora mai mică, mereu am avut tendinţa de a o proteja, ajuta. Cumva, ştiind-o lângă mine, o simt mai în siguranţă.

Eşti prima artistă din România care lansează un album cu copertă lenticulară. Ce surprize va mai include "Deliria"?
Am lucrat la conceptul albumului cu Dimitri Caceaune şi David Gal. Albumul conţine foarte multe poze noi şi cel mai cute, o serie de stickere desprinse din viata mea online!

Deliria

Deliria

Ce părere ai despre faptul că o mare parte dintre câştigătorii X Factor nu au reuşit să se facă remarcaţi la fel de mult ca alţi foşti concurenţi (ex. UDDI, JO, Nicoleta Nucă), care au părăsit concursul mai devreme?
În showbiz nu este suficient să ai talent. E foarte important să ai lângă tine pe cineva care să creadă în tine şi să muncească pentru a-ţi dezvolta persoana artistică. Dacă nu ai o echipă, lucrurile nu merg de la sine.

Ai deschis concertul lui Robbie Williams şi ţi-ai dori o colaborare cu SIA. Ne putem aştepta să te vedem în deschidere şi la concertul ei?
Pai hai să ne aşteptăm cu totii şi poate se întâmplă cu ajutorul wishfull thinking-ului colectiv.

Toată lumea se întreabă cine este Carla's Dreams, tu cum l-ai putea descrie?
Un munte de creativitate made in Moldova!

Piesele tale sunt difuzate de multe radio-uri din România. Te-ai gândit să cucereşti şi posturile străine?
Nu prea, îmi place să cânt în limba natală. Dacă e să se întâmple, bine, dacă nu, the same. Nu e ceva la care mă gândesc.

Citește mai multe despre Carla's DreamsDelia Matache
Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
RECOMANDARE:Cumpără un disc cu Delia

album-delia-deliriaalbum-delia-pe-aripi-de-vant

CLOSE
CLOSE