Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Solistul Ian Gillan (Deep Purple): Veniți la concert plini de energie!

Legenda britanică hard rock și heavy metal, Deep Purple revine la București pe 20 februarie 2014. Cu mai puțin de o lună înainte de eveniment, InfoMusic a vorbit cu Ian Gillan, solistul trupei, despre noul album, videoclipul "Vincent Price" și Rock 'n' Roll Hall of Fame. Legat de concertul de la Sala Polivalentă, artistul își dorește ca fanii să emane cât mai multă energie.

Publicat

pe

Concert Deep Purple la Kavarna Rock Festival 2013, Bulgaria.
Concert Deep Purple la Kavarna Rock Festival 2013, Bulgaria.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume nume emblematic pentru cultura genului. Inițial, Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice s-au unit în 1968 sub numele de Roundabout. După mai multe schimbări de nume și componență, grupul a reușit să-și contureze identitatea muzicală odată cu lansarea celui de-al 4-lea album, "Deep Purple In Rock", în 1970. Următoarele materiale, "Fireball" și "Machine Head" s-au bucurat de mare succes, ajungând Nr. 1 în topurile din Marea Britanie. Cu o discografie de 19 albume de studio, peste 34 de albume live și peste 27 de compilații Deep Purple a devenit o legendă a muzicii hard rock și heavy metal, care a influențat nume precum: Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motörhead, Iron Maiden, Judas Priest sau Def Leppard. Din lista pieselor reprezentative pentru cariera trupei nu lipsesc: "Highway Star", "Space Truckin", "Lazy" și  "Smoke on the Water".

După o pauză de 8 ani, Deep Purple a lansat în aprilie 2013 albumul "Now What?!", iar concertul de la București face parte din turneul de promovare al acestuia. În interviul pentru InfoMusic, solistul Ian Gillan ne povestește cum s-a desfășurat procesul de compoziție, dar și ce pregătesc pentru show-ul de la Sala Polivalentă.

Solistul Ian Gillan (Deep Purple) la Kavarna Rock Festival 2013, Bulgaria.

Solistul Ian Gillan (Deep Purple) la Kavarna Rock Festival 2013, Bulgaria.

1. "Vincent Price" a fost primul videoclip lansat de formație după o pauză de 20 de ani. Ați avut emoții cu privire la reacția publicului?

Ian Gillan: Ah, acum ai atins un punct important din felul în care abordăm viața. De fapt, noi nu ne gândim deloc, nici măcar un pic, la reacția publicului. Noi facem ceea ce este corect pentru noi și sperăm să fie apreciat. Așa cum am mai spus, dacă încerci să ghicești ce-și dorește publicul, atunci ai mari probleme.

2. V-ați aflat pentru a doua oară pe lista celor nominalizați pentru introducerea în Rock n Roll Hall of Fame. În topul realizat după votul publicului ați ieșit pe locul 3. Cu toate acestea nu ați fost aleși nici de această dată. Cum vă simțiți vis a vis de acest lucru?

IG: Oh, nu din nou, te rog nu mă întreba despre asta. Totul este atât de stupid și extrem de plictisitor.

3. V-ați hotărât asupra următorului single?

IG: Nu, noi doar facem albumele și nu avem nici o idee ce piesă ar putea fi comercială sau potrivită ca să fie lansată ca single. De toate aceste lucruri se ocupă casa noastră de discuri minunată, Edel Records.

4. Cum a fost procesul de compoziție și înregistrare a discului "What Now?!"?

IG: Am început cu o foaie albă, am muncit în fiecare zi de la amiază până la 6 pm, în perioada de compoziție. Apoi, am repetat aranjamentele și am stat împreună în studio cu toate aparatele pornite, pentru a interpreta piesele, în timp ce producătorul nostru Bob Ezrim a ghidat toate acțiunile.

5. În ultimii s-au stins din viață oameni dragi vouă și chiar aveți pe album o piesă în memoria lui Jon Lord (acesta a fost clăparul lui Deep Purple în perioadele: martie 1968 - martie 1976, aprilie 1984 - februarie 2002. S-a stins din viață în 2012, la 71 de ani). Cum vă afectează astfel de pierderi perspectiva asupra vieții?

Deep Purple - "Above And Beyond" (Berlin 2013)

IG: "Above and Beyond" îi este dedicată lui Jon Lord. Nu mă gândesc la pierdere pentru că este numai fizică, iar spiritele sunt deja conectate. Eu tind să meditez la anii minunați de creativitate și bucurie. Și nu durează mult până să apară un zâmbet pe fața mea când mă gândesc la dragul de Jon.

6. Ce pregătiți pentru concertul de la București?

IG: Cine știe? Elementele oricărui concert Deep Purple sunt aceleași din 1969:

  1. Piese cunoscute
  2. Piese obscure
  3. Piese noi (de această dată vor fi probabil 4 sau 5 la număr)
  4. Improvizație (Nu știu niciodată ce se va întâmpla...devine înfricoșător uneori pe scenă)
  5. Cel mai important aspect este contribuția publicului. Cu alte cuvinte, cu cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult, așa că, vă rog să veniți la concert plini de energie.

Un mesaj pentru fanii din România:
"Vă mulțumesc pentru tot și abia așteptăm să vă vedem, Ian Gillan"

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Deep Purple concertează din nou la Romexpo, în vara lui 2023

Celebra trupă britanică Deep Purple revine în România cu un concert de neratat. Evenimentul are loc la Romexpo, în aer liber. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019
Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

La aproape patru ani de la ultima vizită în România, Deep Purple anunță un nou concert în țara noastră. Evenimentul are loc pe 9 iulie 2023. Pe scena de la Romexpo vor urca solistul Ian Gillan, bateristul Ian Paice, basistul Roger Glover, chitaristul Simone Mc Bride și clăparul Don Airey.

Una dintre cele mai influente trupe ale industriei muzicale, Deep Purple și-a pus amprenta pe întregi generații de artiști. Pionieri ai heavy metalului, muzicienii au influențat în egală măsură și alte genuri muzicale, ce se îndepărtează de sfera muzicii "grele".

Cele 22 de albume de studio și câteva zeci de discuri de platină și aur, alături de numeroase prezențe pe primele poziții în topurile din întreaga lume, confirmă măreția muzicală a trupei britanice.

Anul trecut, Deep Purple a lansat "Turning to Crime", un album de cover-uri. Pe tracklist se găsesc reinterpretări ale unor piese clasice, semnate original de Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM sau The Yardbirds. Anterior, Deep Purple a lansat "Whoosh!", material ce s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului.

Deep Purple a concertat de mai multe ori în România, la București pe 26 noiembrie 1998 (Sala Polivalentă), pe 31 octombrie 2007 (Stadionul Cotroceni), pe 20 februarie 2014 (Sala Polivalentă) și pe 13 mai 2017 (Romexpo), iar la Cluj-Napoca pe 7 iunie 2013 și 10 decembrie 2019.

Bilete concert Deep Purple la Romexpo

Biletele se pun în vânzare începând cu 9 decembrie, la prețuri cuprinse între 299 și 800 lei, în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Mai mult, fanii pot opta și pentru suplimente Meet & Greet, valabile doar cu bilet de acces deja cumpărat. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< feb. 2023 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Trending