Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Solistul Ian Gillan (Deep Purple): Veniți la concert plini de energie!

Legenda britanică hard rock și heavy metal, Deep Purple revine la București pe 20 februarie 2014. Cu mai puțin de o lună înainte de eveniment, InfoMusic a vorbit cu Ian Gillan, solistul trupei, despre noul album, videoclipul "Vincent Price" și Rock 'n' Roll Hall of Fame. Legat de concertul de la Sala Polivalentă, artistul își dorește ca fanii să emane cât mai multă energie.

Publicat

pe

Concert Deep Purple la Kavarna Rock Festival 2013, Bulgaria.
Concert Deep Purple la Kavarna Rock Festival 2013, Bulgaria.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume nume emblematic pentru cultura genului. Inițial, Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice s-au unit în 1968 sub numele de Roundabout. După mai multe schimbări de nume și componență, grupul a reușit să-și contureze identitatea muzicală odată cu lansarea celui de-al 4-lea album, "Deep Purple In Rock", în 1970. Următoarele materiale, "Fireball" și "Machine Head" s-au bucurat de mare succes, ajungând Nr. 1 în topurile din Marea Britanie. Cu o discografie de 19 albume de studio, peste 34 de albume live și peste 27 de compilații Deep Purple a devenit o legendă a muzicii hard rock și heavy metal, care a influențat nume precum: Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motörhead, Iron Maiden, Judas Priest sau Def Leppard. Din lista pieselor reprezentative pentru cariera trupei nu lipsesc: "Highway Star", "Space Truckin", "Lazy" și  "Smoke on the Water".

După o pauză de 8 ani, Deep Purple a lansat în aprilie 2013 albumul "Now What?!", iar concertul de la București face parte din turneul de promovare al acestuia. În interviul pentru InfoMusic, solistul Ian Gillan ne povestește cum s-a desfășurat procesul de compoziție, dar și ce pregătesc pentru show-ul de la Sala Polivalentă.

Solistul Ian Gillan (Deep Purple) la Kavarna Rock Festival 2013, Bulgaria.

Solistul Ian Gillan (Deep Purple) la Kavarna Rock Festival 2013, Bulgaria.

1. "Vincent Price" a fost primul videoclip lansat de formație după o pauză de 20 de ani. Ați avut emoții cu privire la reacția publicului?

Ian Gillan: Ah, acum ai atins un punct important din felul în care abordăm viața. De fapt, noi nu ne gândim deloc, nici măcar un pic, la reacția publicului. Noi facem ceea ce este corect pentru noi și sperăm să fie apreciat. Așa cum am mai spus, dacă încerci să ghicești ce-și dorește publicul, atunci ai mari probleme.

2. V-ați aflat pentru a doua oară pe lista celor nominalizați pentru introducerea în Rock n Roll Hall of Fame. În topul realizat după votul publicului ați ieșit pe locul 3. Cu toate acestea nu ați fost aleși nici de această dată. Cum vă simțiți vis a vis de acest lucru?

IG: Oh, nu din nou, te rog nu mă întreba despre asta. Totul este atât de stupid și extrem de plictisitor.

3. V-ați hotărât asupra următorului single?

IG: Nu, noi doar facem albumele și nu avem nici o idee ce piesă ar putea fi comercială sau potrivită ca să fie lansată ca single. De toate aceste lucruri se ocupă casa noastră de discuri minunată, Edel Records.

4. Cum a fost procesul de compoziție și înregistrare a discului "What Now?!"?

IG: Am început cu o foaie albă, am muncit în fiecare zi de la amiază până la 6 pm, în perioada de compoziție. Apoi, am repetat aranjamentele și am stat împreună în studio cu toate aparatele pornite, pentru a interpreta piesele, în timp ce producătorul nostru Bob Ezrim a ghidat toate acțiunile.

5. În ultimii s-au stins din viață oameni dragi vouă și chiar aveți pe album o piesă în memoria lui Jon Lord (acesta a fost clăparul lui Deep Purple în perioadele: martie 1968 - martie 1976, aprilie 1984 - februarie 2002. S-a stins din viață în 2012, la 71 de ani). Cum vă afectează astfel de pierderi perspectiva asupra vieții?

Deep Purple - "Above And Beyond" (Berlin 2013)

IG: "Above and Beyond" îi este dedicată lui Jon Lord. Nu mă gândesc la pierdere pentru că este numai fizică, iar spiritele sunt deja conectate. Eu tind să meditez la anii minunați de creativitate și bucurie. Și nu durează mult până să apară un zâmbet pe fața mea când mă gândesc la dragul de Jon.

6. Ce pregătiți pentru concertul de la București?

IG: Cine știe? Elementele oricărui concert Deep Purple sunt aceleași din 1969:

 1. Piese cunoscute
 2. Piese obscure
 3. Piese noi (de această dată vor fi probabil 4 sau 5 la număr)
 4. Improvizație (Nu știu niciodată ce se va întâmpla...devine înfricoșător uneori pe scenă)
 5. Cel mai important aspect este contribuția publicului. Cu alte cuvinte, cu cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult, așa că, vă rog să veniți la concert plini de energie.

Un mesaj pentru fanii din România:
"Vă mulțumesc pentru tot și abia așteptăm să vă vedem, Ian Gillan"

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Trupa Mother's Cake deschide concertul Deep Purple de la Romexpo

Mother's Cake, trio-ul psych-rock din Austria, cântă pe 9 iulie la Romexpo în deschiderea concertului Deep Purple din România. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Mother's Cake în clipul "Lonely Rider"
Mother's Cake în clipul "Lonely Rider" │ FOTO: captură YouTube / Mother's Cake

Mother's Cake își concentrează toată energia în concerte. Recitalurile sale sună ca o nebunie vintage de cea mai bună calitate care se potrivește perfect momentului actual. Piesele trupei au refrene cu armonie divină, riff-uri diabolice și un orizont plin de delay, plus groove-ul adânc și mlăștinos care se transformă într-un dulce cântec folk spre final.

De-a lungul carierei, grupul Mother's Cake a susținut sute de concerte din Manchester până la Melbourne și Mumbai și a cântat în deschiderea unor artiști internaționali ca Alice In Chains, Deftones, Royal Blood, Anathema, AC/DC, Limp Bizkit, Iggy & The Stooges. A lansat cinci albume de studio plus un set live aproape megalomanic, în stilul "Live at Pompeii", înregistrat pe rampa de sărituri din Bergisel, Austria, în 2018

În 2020, trupa a lansat albumul "CYBERFUNK!" și a vândut primele 1000 de exemplare ale vinilului în mai puțin de 9 săptămâni. Mother's Cake a apărut în Rolling Stone Magazine, Prog Visions, Metal Hammer, Rock Hard, Classic Rock, Guitar, Eclipsed, MINT, Sonic Seducer, iar "CYBERFUNK!" a fost votat de Eclipsed Mag. ca fiind unul dintre cele mai bune albume din 2020.

Mother's Cake a concertat în anii precedenți la București, Cluj și Timișoara, iar pe 9 iulie revin în România și deschid concertul Deep Purple de la Romexpo.

Prețuri bilete Deep Purple la Romexpo

Biletele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 322,9 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Program și reguli de acces pentru concertul Deep Purple de la Romexpo

Deep Purple, una dintre cele mai influente trupe ale industriei muzicale, va concerta la Romexpo pe 9 iulie. În deschidere va cânta formația austriacă de space rock psihedelic - Mother's Cake. Organizatorii au dezvăluit programul și regulile de acces, te invităm să le consulți.

Publicat

pe

Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019
Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

La aproape patru ani de la ultima vizită în România, Deep Purple revine cu un nou show de neratat. Pe scena de la Romexpo vor urca solistul Ian Gillan, bateristul Ian Paice, basistul Roger Glover, chitaristul Simone Mc Bride și clăparul Don Airey.

Concertul are loc în Parcarea C de la Romexpo. Accesul se va face prin Intrarea C, din Bulevardul Expoziției, începând cu ora 18:00, iar concertele încep la ora 19:30. După deschiderea porților, puteți sosi la orice ora doriți pentru a vedea trupele favorite. Evenimentul are loc în aer liber.

Organizatorii au pregătit un Food Court cu Food Trucks generos, dar și baruri, publicul având de ales dintr-o gamă variată atât pe partea de mâncare, cât și de băuturi. În perimetrul evenimentului va exista și o zonă de merchandise.

Program concert Deep Purple 2003 la Romexpo

 • Acces - 18:00
 • Mother's Cake - 19:30 - 20:30
 • Deep Purple - 21:00 - ...

Este INTERZIS accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (în caz că se anunță ploaie, sunteți rugați să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului!

La intrarea in perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

Organizatorii informează publicul participant ca spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

La Romexpo va fi prezent un medic care poate oferi Primul Ajutor în caz de nevoie.

Accesul copiilor

 • Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
 • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe baza de bilet și doar dacă aceștia sunt însoțiți de către un adult posesor de bilet valid.
 • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție! Zgomotul foarte puternic poate dăuna auzului celor mici.

Categorii de bilete și brățări

 • Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toata durata concertului.
 • Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, este necesară a nouă achiziție de bilete.
 • Posesorii de bilete la categoriile VIP, Categoria A și Categoria B vor primi la acces brățări speciale ce le permit accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la Categoria C nu vor primi brățară la acces.

Categoria Premium - pe platformă la înălțime, aproape de scenă, cu bar separat. Fanii cu bilet la categoria VIP au acces în toate categoriile de bilete.

Categoria A (Speed Kings) - în picioare, în fața scenei; posesorii de biletele la categoria A nu au acces la categoria VIP, dar au acces la categoria B și la categoria C.

Categoria B (StormBringers) - în picioare în spatele categoriei A. Posesorii de bilete la categoria B nu au voie să intre la categoria VIP și nici la categoria A, dar au voie la categoria C.

Categoria C (Perfect Strangers) - în picioare în spatele categoriei B. Posesorii de bilete la categoria C nu au voie să intre la nicio altă categorie.

Prețuri bilete Deep Purple 2023:

Biletele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 299 lei (+ taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending