Urmărește-ne în Social Media

rock

De vorbă cu supereroii din Days of Confusion - VIDEO INTERVIU

Days of Confusion va lansa primul album din carieră pe 1 martie în Club Control. Noul material va fi prezentat sub forma unui pachet ce cuprinde CD-ul LP-ului și, în premieră, un board game tematic care îi are ca protagoniști pe membrii formației. Am stat de vorbă cu trupa despre superputeri, despre albumul „Yin & Out”, despre muzică, dar și amintiri legate de începuturile muzicale. Întreaga poveste sub forma unui Q & A poate fi urmărită în interviul special acordat pentru InfoMusic.

Publicat

pe

InfoMusic: Care este superputerea ta din board?

Cezar: Capacitatea de a mă autodepăși.

Cosmin: Superputerea mea în jocul pe care îl facem noi... superputerea mea este că sunt un bun observator. Și nu poate să mă fenteze nimeni, nici măcar o dată o dată în joc și să mi se întâmple nimic rău.

Andrei: Superputerea mea este că uneori sunt prea energic și pot fi nașpa.

Alex: Să fiu invizibil dacă nu se uită nimeni la mine.

Alecu: Superputerea mea este să fiu mereu fresh după concerte. Mereu a doua zi după concerte sunt super fresh chiar dacă îmi beau mințile.

Mihai: Superputerea mea este creativitatea.

InfoMusic: Cine este sidekick-ul tău?

Cezar: Sidekick-ul meu este prietenul, colegul meu, fratele meu, partenerul meu de trupă și așa mai departe, Cosmin. Este un om alături de care am făcut, fac și voi face multe lucruri. Este un om care îmi este alături și care suplinește de foarte multe ori cu multe abilități și capacități niște lucruri pe care eu nu le pot face.

Cosmin: Sidekick-ul meu... cred că am doi. Bine, așa mi-ar plăcea mie. Unul pe care să-l cheme Memory Man și care să stea pe lângă mine și să-mi aducă aminte de chestii, să nu uit toate nebuniile pe care le am de făcut. Și celălalt să fie un fel de, dinăsta, care oprește timpul, să-i spunem Time Stopper, ca să aibă tot un nume dinăsta fancy. Și să-mi mai dea vreo 8 ore în fiecare zi cu care să fac chestii diverse, tot ce-mi trebuie mie.

Andrei: Sidekick-ul meu... Nu știu, nu m-am decis între Cosmin și Batman. Pentru că-mi place Batman. Come on, este cel mai tare supererou.

Alex: Alecu.

Alecu: Hălmăgean, clar.

Mihai: Sidekick-ul meu, probabil în lumea reală ar fi Cezar. Și într-o lume imaginară, făceam noi o glumă, ar fi Clayderman, care este supererou. Supereroul pianului.

InfoMusic: Care este piesa supereroului tău?

Cezar: Piesa supereroului meu cred că este „Walk” de la Pantera.

Cosmin: O piesă pe care apare supereroul meu... Nu știu dacă versurile sunt neapărat despre asta, dar e o piesă de la Twelve Foot Ninja care se cheamă „One Hand Killing” și care-mi place mie foarte, foarte mult. E cu groove și cu o grămadă de nebunii și îmi imaginez că poate supereroul meu o să apară acolo. Așa îmi place mie să cred.

Andrei: Melodia de la The Who de la Batman, aia veche din anii 60.

Alex: E o piesă, „Great African Song” se cheamă, dar nu e de la o formație anume. Muzica africană în general.

Alecu: Twelve Foot Ninja, „Collateral”.

Mihai: Cred că orice piesă de la Dream Theatre, unde sunt multe, multe clape.

InfoMusic: Cum te-ai descrie în 3 cuvinte?

Cezar: Cred că perseverent, ambițios și cu o capacitate foarte mare de muncă.

Cosmin: Am primit o sugestie mai devreme, foarte interesantă. Îmi place să... Are sens? Ok, să mă descriu în trei cuvinte la modul serios sau la modul mai puțin serios? Hai să spunem și ceva serios ca să fie bine. Cred că sunt un tip foarte ambițios, sunt foarte visător și cred în tot soiul de bazaconii și îmi place să fac foarte multe chestii, dar ăsta nu e un cuvânt. Deci am zis așa: ambițios, visător și... gurmand.

Andrei: Energic, uneori copilăros și energic iar pentru că nu-mi vine alt cuvânt.

Alex: Foarte serios, pistruiat și roșcat.

Alecu: Dingual, moldovean, „fmm”.

Mihai: Îi las pe alții să mă descrie.

Infomusic: Care este piesa preferată de pe noul album?

Cezar: Este foarte greu de spus pentru că, fiind atât de implicat în conceperea și compoziția și producția noului album, toate piesele au ceva aparte și ceva foarte personal și ceva foarte intim și fiecare este specială pentru mine în felul ei. Cred totuși că piesa preferată de pe acest album este „War”.

Cosmin: Pot să am mai multe? Îmi place foarte mult „Killing You is Killing Me” pentru că mi se pare că exprimă extraordinar de exact mesajul versurilor și trece prin foarte multe stări. Mă rog, tot albumul trece prin extraordinar de multe stări și mi se pare că s-au creionat enorm de multe chestii și este un univers extrem de complex, dar piesa asta cred că le-a adunat pe toate, așa, foarte elocvent în opinia mea, so, hai să zicem „Killing You is Killing Me”.

Andrei: Greu. Nu mă pot decide între „Kagemusha” și „Turning Point”. Nu știu, e undeva între.

Alex: „Above the Waves”.

Alecu: Cred că „War”.

Mihai: Cred că este o bătaie între piesa „War” și „Turning Point”, dar s-ar putea să fiu subiectiv.

InfoMusic: Ce înseamnă pentru tine „Yin & Out”?

Cezar: „Yin & Out”, așa după cum este și conceptul albumului care se reflectă atât în versuri cât și în muzică și care este creația colegului meu Cosmin. Yin pentru mine presupune momentul în care te naști și începi să construiești o viață și să ai parte de tot ceea ce înseamnă viață, cu bune, cu rele, cu probleme, cu bucurii, cu toate împreună. Și Out înseamnă, cred, momentul în care ai atins dacă vrei înțelepciunea sau iluminarea sau reușești să treci peste toate și să reușești să le lași undeva în spate și să ajungi la o detașare care-ți asigură liniștea și pacea interioară.

Cosmin: „Yin & Out”, la nivel personal, înseamnă faptul că m-am apropriat extraordinar de tare de scopul meu de a creiona, așa cum spuneam, la răspunsul de la întrebarea precedentă, un Univers vast. Am reușit să creionez piesele astea aproape așa cum mi-am dorit, așa cum le-am auzit la mine în cap. Deobicei, ce auzi în cap nu se potrivește tot timpul cu ce reușești să faci să ajungă pe imprimare. Și altfel, așa, la nivel de grup, mi se pare că este un rezultat foarte mișto pe care numai munca de echipă putea să-l aducă și sper ca și oamenii să-l perceapă la fel și mai ales sper ca oamenii să se regăsească în toate poveștile astea pe care le-am creionat noi pe album pentru că este un disc despre viață și despre felul în care percepem noi viața și despre niște întâmplări foarte, foarte reale, prin care sunt ferm convinsă că au trecut toți oamenii. Toată lumea a experimentat mai mult sau mai puțin tot ce se întâmplă pe discul ăsta.

Andrei: Este primul album pe care îl trag, cu orice trupă. Nu am tras în viața mea un album. A fost o experiență bestială. S-a deschis un nou drum pe scurt, pentru mine.

Alex: Muncă și overall, mândru de muncă.

Alecu: Deși am ajuns mai târziu la petrecerea asta cu Days of Confusion, înseamnă pentru noi cam aceiași chestie care înseamnă și pentru ei. Adică e fructul efortului nostru în ultimul an, an și jumate, cam așa.

Mihai: Înseamnă foarte multă muncă de echipă și un rezultat foarte, foarte mișto.

InfoMusic: Care a fost primul tău contact cu muzica?

Cezar: M-am născut într-o familie de melomani. De când m-am născut ascult muzică. Cred că cel mai important moment pe care l-am avut cu muzica este momentul din școala gimnazială în care eram la o petrecere de copii și am ascultat pentru prima oară o piesă de la Metallica. Cred că atunci s-a întâmplat ceva pentru că în momentul ăla muzica a devenit ceva foarte special pentru mine și foarte personal.

Cosmin: Primul meu contact cu muzica a fost undeva, cred, la începutul anilor 90, când cred că vedeam pe la casete. Pe vremea aia bunicii mei călătoreau, au reușit să iasă afară din țară și-mi aduceau tot felul de casete video înregistrate cu ce hit-uri erau pe atunci Sandra, Glenn Madeiros și toate nebuniile posibile. Și rețineam tot felul de fraze de prin cântece și cântam când eram singur, evident, nu voiam să mă vadă nimeni și nu știam ce naiba cânt acolo. Inventam eu niște cuvinte, dar aia a fost cu muzica în sine. A intrat niște muzică clasică când eram prin clasa I și așa mai departe. Dar ăla a fost efectiv primul meu contact cu muzica.

Andrei: Primul meu contact cu muzica a fost casetofonul mamei mele și niște casete vechi de-ale lui taicămiu piratate cu Journey, Foreigner, trupe de genul ăsta.

Alex: Manele, radio, cu taicămiu la pescuit.

Alecu: Primul meu contact cu muzica a fost când m-am apucat de bas. Nu eram super pasionat de muzică înainte, așa că eram cam pe burta goală.

Mihai: Primul meu contact cu muzica... când eram foarte mic, cred că, am dat de trupe gen Queen, Michael Jackson, ca toată lumea, casete, vinyluri, etc.

InfoMusic: Care este cel mai recent album pe care l-ai ascultat?

Cezar: Ca să fac așa o glumă, cel mai recent este albumul Days of Confusion, „Yin & Out”, pe care l-am ascultat obsesiv în ultima perioadă pentru că am lucrat foarte mult la el și-abia am terminat masterul, producția și așa mai departe. Ultimul album pe care l-am ascultat și care mi-a plăcut... am uitat cum se cheamă albumul, dar trupa se cheamă Uneven Structure și mai un album nou pe care l-am ascultat de la o trupă suedeză care se cheamă Vola și albumul se cheamă „Inmazes” parcă.

Cosmin: Cel mai recent album este un EP de 4 piese de la o gașcă din Australia care se cheamă The Occupants, nu mai știu cum se cheamă albumul, parcă „Marshmallow Streets” sau „Marshmallow Asfalt”, nu mai țin minte foarte bine, dar e foarte, foarte tare. Deci trupa se cheamă The Ocupants și este un singur material așa că nu o să fie foarte greu să-l descoperiți.

Andrei: Cel mai recent album pe care l-am ascultat și s-ar putea să fie puțin dubios, a fost albumul lui Damian Drăghici, „Gypsy Rock”, care mi-a plăcut extraordinar de mult. Este bestial!

Alex: Pomegranate Tiger trupa, dar albumul nu mai știu cum se numește.

Alecu: Cel mai recent album pe care l-am ascultat The Black Queen, „Fever Daydream”.

Mihai: Ultimul album de la Periphery, „Periphery III”.

InfoMusic: Locul tău preferat din București este...

Cezar: Am mai multe locuri preferate. Bine, Bucureștiul este un oraș și frumos și urât în același timp dacă e să ne gândim la locuri de vizitat sau unde te poți liniști. Probabil că există o grămadă, dar, am trei locuri preferate în București. Unul este la mine acasă unde pot să mă liniștesc și să mă relaxez și să mă adun la sfârșitul unei zile. Al doilea este la studio, unde lucrez și unde uneori mă uită timpul și Dumnezeu și așa mai departe pentru că-mi place foarte mult să lucrez în studio. Și al treilea este un local care se cheamă Casa cu Tei, este un restaurant la Piața Rosetti pe care noi îl denumim și cartierul general al trupei. Este un loc unde ne simțim foarte bine și pe lângă că mâncarea este foarte bună și personalul și bucătarul sunt niște oameni foarte drăguți și care ne fac să ne simțim ca acasă de fiecare dată când mergem acolo.

Cosmin: Locul meu preferat din București. Așa, la o primă strigare aș zice Parcul Herăstrău.

Andrei: Parcul Herăstrău pentru că pot să mă duc acolo oricând.

Alex: Sala de repetiții.

Alecu: Control.

Mihai: Nu am un loc preferat, sunt prea multe.

InfoMusic: Un mesaj sau sfat pentru fani?

Cezar: Vă mulțumim foarte mult că ne ascultați, că ne susțineți și că ne împrăștiați mai departe.

Cosmin: Eu nu sunt în măsură să dau sfaturi nimănui. Pot să spun cel mult ce-aș face eu într-o anumită situație, dar un mesaj cred că pot să trimit. Fiți curioși și căutați să ascultați muzică nouă tot timpul. Nu vă limitați la tot ce vine către voi sau la ce vă sugerează prietenii. Căutați muzică zilnic și ascultați că în felul ăsta puteți să vă lărgiți orizonturile într-un mod foarte mișto.

Andrei: Vă așteptăm la concerte și veniți în număr cât mai mare și ascultați cât mai multă muzică, indiferent de stil, indiferent de ce vreți, ascultați muzică!

Alex: Lăsați cartea și haideți la concert!

Alecu: Mâncați-vă legumele!

Mihai: Păzea că vine albumul!

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 1 martie 2017

Days of Confusion

Loc
Club Control
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

O piesă Metallica s-a auzit în Biserica Neagră din Braşov, cântată la orgă (VIDEO)

Dacă acum 10 erau la modă coveruri punk după piese pop, iar tot pe atunci se purtau coverurile de cvartete de viori pentru melodii rock, în ziua de azi e mai trendy să asculţi variante folk ale unor metale grele. Ei bine azi am descoperit ceva special, dincolo de acele coveruri: piesa "Nothing Else Matters" de la Metallica a fost interpretată la orgă în Biserica Neagră din Braşov.

Publicat

pe

Cover la orga Metallica Nothing Else Matters Biserica Neagra
Cover la orga Metallica Nothing Else Matters Biserica Neagra │ FOTO: Steffen Schlandt

Orga respectivă datează din secolul 17 şi provine de la biserica luterană din Rupea. A fost restaurată în 2012 şi se află temporar în Biserica Neagră, fiind folosită în cadrul unui concert special. Steffen Schlandt este interpretul, care a luat cea mai apreciată piesa Metallica şi a pus-o pe note de orgă mezotonică. Concertul de o oră a fost transmis live pe YouTube pe 23 noiembrie 2021, de la ora 19:00. Sistemul de acordaj mezotonic a fost frecvent utilizat în perioada secolelor XVI-XVIII.

Oferă o anumită sonoritate, neobişnuită penru urechea umană şi schimbă experienta oricărei piese cunoscute. Concertul făcut parte din Festivalul de Muzică Veche Bucureşti şi a inclus interpretări la acea orgă pentru simfonii de J. S. Bach, creaţii ale lui H. L. Hassler, G.P. Palestrina, Girolamo Frescobaldi şi J. Arcadelt. Toate sub mâinile agere ale lui Steffen Schlandt.

Am mai avut cu câteva zile în urmă o asociere a Brasovului cu muzică rock îmbinată cu cea clasică, atunci când am putut urmări recialul susţinut de Viţa de Vie alături de Filarmonica Braşov. "Nohing Else Matters" a trăit un reviriment în ultimul an, între coverul realizat de Dave Gahan la final de vară şi cel realizat de Miley Cyrus pentru albumul tribut de coveruri Metallica "Blacklisted". În plus, o versiune orchestrală modificată a celebrei balade a ajuns pe coloana sonoră a superproducţiei Disney "Jungle Cruise".

Revenind la acest cover inedit, cei din comentariile de pe YouTube au apreciat inedita alegere de piesă pentru o interpretare la orgă şi au sugerat şi o melodie de la Slayer pentru următorul concert, ceva de pe "Reign in Blood" poate. Sau măcar nişte Johnny Cash... Între timp cei care vor nimeri la Braşov în timpul unor astfel de concerte au şanse mari să audă creaţii de Bach, Beethoven şi Mozart la orga la care cântă artistul braşovean.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Metallica, Coldplay, The Fugees, BTS și Ed Sheeran au cântat în cadrul Global Citizen - VIDEO

Ediția de anul acesta a Global Citizen a readus bucuria muzicii live în sânul publicului. Desfășurată în multiple locații și orașe, evenimentul a beneficiat de o listă generoasă de artiști și trupe cu renume. Metallica, Coldplay, Ed Sheeran, BTS, Lorde s-au numărat printre performeri, The Fugees reunindu-se după o pauză de 15 ani pentru a marca aniversarea a 25 de ani alături de Global Citizen.

Publicat

pe

Metallica / The Fugees / Coldplay la Global Citizen
Metallica / The Fugees / Coldplay la Global Citizen │ FOTO: Colaj capturi YouTube

Dacă anul trecut, evenimentele organizate de Global Citizen s-au desfășurat în online, anul acesta publicul a putut participa la o mulțime de concerte, ce au avut loc pe tot globul. Coldplay, The Fugees, Camila Cabello, Jennifer Lopez și Billie Eilish au concertat în New York, BTS în Seoul, Ed Sheeran în Paris, Metallica în Louisville, iar lista continuă cu zeci de artiști și tot atâtea locații.

The Fugees s-au reunit după 15 ani de pauză special pentru acest eveniment, marcându-și reîntoarcerea pe scenă cu cele mai mari hituri ale grupului - "Ready or Not" și "Killing Me Softly". Metallica a susținut un show incendiar în Louisville, iar Coldplay a avut o mulțime de invitați surpriză, cântând alături de Billie Eilish, Finneas, Camila Cabello și Shawn Mendes. Mai jos puteți urmări o parte dintre cele mai incitante live-uri.

Global Citizen este o platformă de acțiune socială cu impact la nivel global, care își propune să rezolve cele mai mari provocări ale lumii. Accesând platforma, publicul poate afla despre problemele cu care ne confruntăm la nivel mondial, poate lua măsuri, implicându-se în diverse cauze, și se poate alătura unei comunități angajate în schimbarea socială.

Global Citizen Live 2021

Metallica - "For Whom the Bells Tolls" în Louisville | Global Citizen Live

Metallica Performs - "No Leaf Clover" | Global Citizen Live

Fugees - "Ready or Not" | Global Citizen Live

Fugees - "Killing Me Softly" | Global Citizen Live

Coldplay - "Yellow" Feat. Camila Cabello and Shawn Mendes | Global Citizen Live

Coldplay - "Fix You" (Live cu Billie Eilish și FINNEAS în New York City) | Global Citizen Live

Coldplay & BTS - "My Universe" | Global Citizen Live

Camila Cabello & Shawn Mendes – "Señorita" (Live in New York City 2021) | Global Citizen Live

Ed Sheeran - "Shape of You" în Paris | Global Citizen Live

Ed Sheeran - "Thinking Out Loud" în Paris | Global Citizen Live

Ed Sheeran - "Shivers" în Paris | Global Citizen Live

Lorde - "Fallen Fruit" | Global Citizen Live

BTS - "Permission to Dance" | Global Citizen Live

Måneskin - "Bury a Friend" (Cover Billie Eilish) | Global Citizen Live

Citește în continuare

Albume noi

Dave Gahan interpretează în mod unic "Nothing Else Matters" pe albumul de coveruri Metallica

Metallica a petrecut o bună parte din anul 2021 surprinzându-ne cu coveruri ale pieselor sale legendare de pe "The Black Album". Cel mai nou release de acest gen este unul suav şi baritonal şi vine de la Dave Gahan, solistul Depeche Mode. Artistul interpretează piesa "Nothing Else Matters" într-un mod unic.

Publicat

pe

Dave Gahan - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Metallica a colaborat cu peste 50 de artişti, care au realizat coveruri neaşteptate ale pieselor de pe albumul "The Black Album" lansat cu 30 de ani în urmă. Rezultatul se numeşte "The Metallica Blacklist" şi include variante neaşteptate de coveruri de la Dave Gahan, Miley Cyrus, J. Balvin, Corey Taylor, Janes, Rina Sawayama, Biffy Clyro şi mulţi alţii. Dave Gahan ne oferă o variantă sensibilă şi preponderent vocală a lui "Nothing Else Matters", cu sample-uri discrete de pian, de viori şi unele atmosferice în fundal.

Videoclipul cu visualizer lichefiat a fost realizat de către Aaron Hymes. Un total de 53 de coveruri apare pe noul album, care a debutat chiar astăzi, pe 10 septembrie 2021. 100% din veniturile generate de LP vor merge direct la organizaţii caritabile, dintre care jumătate la fundaţia Metallica All Within My Hands şi jumătate la câte o fundaţie aleasă de fiecare artist care a contribuit cu un cover.

Dave Gahan a ales World Central Kitchen, o organizaţie non profit care asigură alimente celor afectaţi de dezastre naturale. Pe 9 septembrie Metallica a promovat noul album printr-o reprezentaţie live alături de Miley Cyrus, interpretând piesa "Nothing Else Matters" la postul de radio Sirius XM, unde are emisiune Howard Stern. Pe lângă "The Metallica Blacklist" a debutat şi o ediţie aniversară de 30 de ani a lui "The Black Album", care include piese demo, B-sides şi rarităţi. Va sosi în ediţii speciale, inclusiv un dublu vinil de 180 de grame, CD standard şi ediţie 3 CD Expanded, plus una Limited Edition Deluxe Box Set, cu 24 de ore de muzică.

Printre cele mai neaşteptate coveruri ale LP-ului "Blacklist" se numără cel realizat de Chase and Status din UK, maeştri DNB, care colaborează cu MC-ul BackgRoad Gee pentru o versiune inedită de "Wherever I May Roam:.". Elton John, Yo-Yo Ma, basistul Metallica Robert Trujillo şi toboşarul Red Hot Chili Peppers Chad Smith au colaborat de asemenea pentru această uriaşă opera cover.

Citește în continuare

Trending