Urmărește-ne în Social Media

rock

De vorbă cu supereroii din Days of Confusion - VIDEO INTERVIU

Days of Confusion va lansa primul album din carieră pe 1 martie în Club Control. Noul material va fi prezentat sub forma unui pachet ce cuprinde CD-ul LP-ului și, în premieră, un board game tematic care îi are ca protagoniști pe membrii formației. Am stat de vorbă cu trupa despre superputeri, despre albumul „Yin & Out”, despre muzică, dar și amintiri legate de începuturile muzicale. Întreaga poveste sub forma unui Q & A poate fi urmărită în interviul special acordat pentru InfoMusic.

Publicat

pe

InfoMusic: Care este superputerea ta din board?

Cezar: Capacitatea de a mă autodepăși.

Cosmin: Superputerea mea în jocul pe care îl facem noi... superputerea mea este că sunt un bun observator. Și nu poate să mă fenteze nimeni, nici măcar o dată o dată în joc și să mi se întâmple nimic rău.

Andrei: Superputerea mea este că uneori sunt prea energic și pot fi nașpa.

Alex: Să fiu invizibil dacă nu se uită nimeni la mine.

Alecu: Superputerea mea este să fiu mereu fresh după concerte. Mereu a doua zi după concerte sunt super fresh chiar dacă îmi beau mințile.

Mihai: Superputerea mea este creativitatea.

InfoMusic: Cine este sidekick-ul tău?

Cezar: Sidekick-ul meu este prietenul, colegul meu, fratele meu, partenerul meu de trupă și așa mai departe, Cosmin. Este un om alături de care am făcut, fac și voi face multe lucruri. Este un om care îmi este alături și care suplinește de foarte multe ori cu multe abilități și capacități niște lucruri pe care eu nu le pot face.

Cosmin: Sidekick-ul meu... cred că am doi. Bine, așa mi-ar plăcea mie. Unul pe care să-l cheme Memory Man și care să stea pe lângă mine și să-mi aducă aminte de chestii, să nu uit toate nebuniile pe care le am de făcut. Și celălalt să fie un fel de, dinăsta, care oprește timpul, să-i spunem Time Stopper, ca să aibă tot un nume dinăsta fancy. Și să-mi mai dea vreo 8 ore în fiecare zi cu care să fac chestii diverse, tot ce-mi trebuie mie.

Andrei: Sidekick-ul meu... Nu știu, nu m-am decis între Cosmin și Batman. Pentru că-mi place Batman. Come on, este cel mai tare supererou.

Alex: Alecu.

Alecu: Hălmăgean, clar.

Mihai: Sidekick-ul meu, probabil în lumea reală ar fi Cezar. Și într-o lume imaginară, făceam noi o glumă, ar fi Clayderman, care este supererou. Supereroul pianului.

InfoMusic: Care este piesa supereroului tău?

Cezar: Piesa supereroului meu cred că este „Walk” de la Pantera.

Cosmin: O piesă pe care apare supereroul meu... Nu știu dacă versurile sunt neapărat despre asta, dar e o piesă de la Twelve Foot Ninja care se cheamă „One Hand Killing” și care-mi place mie foarte, foarte mult. E cu groove și cu o grămadă de nebunii și îmi imaginez că poate supereroul meu o să apară acolo. Așa îmi place mie să cred.

Andrei: Melodia de la The Who de la Batman, aia veche din anii 60.

Alex: E o piesă, „Great African Song” se cheamă, dar nu e de la o formație anume. Muzica africană în general.

Alecu: Twelve Foot Ninja, „Collateral”.

Mihai: Cred că orice piesă de la Dream Theatre, unde sunt multe, multe clape.

InfoMusic: Cum te-ai descrie în 3 cuvinte?

Cezar: Cred că perseverent, ambițios și cu o capacitate foarte mare de muncă.

Cosmin: Am primit o sugestie mai devreme, foarte interesantă. Îmi place să... Are sens? Ok, să mă descriu în trei cuvinte la modul serios sau la modul mai puțin serios? Hai să spunem și ceva serios ca să fie bine. Cred că sunt un tip foarte ambițios, sunt foarte visător și cred în tot soiul de bazaconii și îmi place să fac foarte multe chestii, dar ăsta nu e un cuvânt. Deci am zis așa: ambițios, visător și... gurmand.

Andrei: Energic, uneori copilăros și energic iar pentru că nu-mi vine alt cuvânt.

Alex: Foarte serios, pistruiat și roșcat.

Alecu: Dingual, moldovean, „fmm”.

Mihai: Îi las pe alții să mă descrie.

Infomusic: Care este piesa preferată de pe noul album?

Cezar: Este foarte greu de spus pentru că, fiind atât de implicat în conceperea și compoziția și producția noului album, toate piesele au ceva aparte și ceva foarte personal și ceva foarte intim și fiecare este specială pentru mine în felul ei. Cred totuși că piesa preferată de pe acest album este „War”.

Cosmin: Pot să am mai multe? Îmi place foarte mult „Killing You is Killing Me” pentru că mi se pare că exprimă extraordinar de exact mesajul versurilor și trece prin foarte multe stări. Mă rog, tot albumul trece prin extraordinar de multe stări și mi se pare că s-au creionat enorm de multe chestii și este un univers extrem de complex, dar piesa asta cred că le-a adunat pe toate, așa, foarte elocvent în opinia mea, so, hai să zicem „Killing You is Killing Me”.

Andrei: Greu. Nu mă pot decide între „Kagemusha” și „Turning Point”. Nu știu, e undeva între.

Alex: „Above the Waves”.

Alecu: Cred că „War”.

Mihai: Cred că este o bătaie între piesa „War” și „Turning Point”, dar s-ar putea să fiu subiectiv.

InfoMusic: Ce înseamnă pentru tine „Yin & Out”?

Cezar: „Yin & Out”, așa după cum este și conceptul albumului care se reflectă atât în versuri cât și în muzică și care este creația colegului meu Cosmin. Yin pentru mine presupune momentul în care te naști și începi să construiești o viață și să ai parte de tot ceea ce înseamnă viață, cu bune, cu rele, cu probleme, cu bucurii, cu toate împreună. Și Out înseamnă, cred, momentul în care ai atins dacă vrei înțelepciunea sau iluminarea sau reușești să treci peste toate și să reușești să le lași undeva în spate și să ajungi la o detașare care-ți asigură liniștea și pacea interioară.

Cosmin: „Yin & Out”, la nivel personal, înseamnă faptul că m-am apropriat extraordinar de tare de scopul meu de a creiona, așa cum spuneam, la răspunsul de la întrebarea precedentă, un Univers vast. Am reușit să creionez piesele astea aproape așa cum mi-am dorit, așa cum le-am auzit la mine în cap. Deobicei, ce auzi în cap nu se potrivește tot timpul cu ce reușești să faci să ajungă pe imprimare. Și altfel, așa, la nivel de grup, mi se pare că este un rezultat foarte mișto pe care numai munca de echipă putea să-l aducă și sper ca și oamenii să-l perceapă la fel și mai ales sper ca oamenii să se regăsească în toate poveștile astea pe care le-am creionat noi pe album pentru că este un disc despre viață și despre felul în care percepem noi viața și despre niște întâmplări foarte, foarte reale, prin care sunt ferm convinsă că au trecut toți oamenii. Toată lumea a experimentat mai mult sau mai puțin tot ce se întâmplă pe discul ăsta.

Andrei: Este primul album pe care îl trag, cu orice trupă. Nu am tras în viața mea un album. A fost o experiență bestială. S-a deschis un nou drum pe scurt, pentru mine.

Alex: Muncă și overall, mândru de muncă.

Alecu: Deși am ajuns mai târziu la petrecerea asta cu Days of Confusion, înseamnă pentru noi cam aceiași chestie care înseamnă și pentru ei. Adică e fructul efortului nostru în ultimul an, an și jumate, cam așa.

Mihai: Înseamnă foarte multă muncă de echipă și un rezultat foarte, foarte mișto.

InfoMusic: Care a fost primul tău contact cu muzica?

Cezar: M-am născut într-o familie de melomani. De când m-am născut ascult muzică. Cred că cel mai important moment pe care l-am avut cu muzica este momentul din școala gimnazială în care eram la o petrecere de copii și am ascultat pentru prima oară o piesă de la Metallica. Cred că atunci s-a întâmplat ceva pentru că în momentul ăla muzica a devenit ceva foarte special pentru mine și foarte personal.

Cosmin: Primul meu contact cu muzica a fost undeva, cred, la începutul anilor 90, când cred că vedeam pe la casete. Pe vremea aia bunicii mei călătoreau, au reușit să iasă afară din țară și-mi aduceau tot felul de casete video înregistrate cu ce hit-uri erau pe atunci Sandra, Glenn Madeiros și toate nebuniile posibile. Și rețineam tot felul de fraze de prin cântece și cântam când eram singur, evident, nu voiam să mă vadă nimeni și nu știam ce naiba cânt acolo. Inventam eu niște cuvinte, dar aia a fost cu muzica în sine. A intrat niște muzică clasică când eram prin clasa I și așa mai departe. Dar ăla a fost efectiv primul meu contact cu muzica.

Andrei: Primul meu contact cu muzica a fost casetofonul mamei mele și niște casete vechi de-ale lui taicămiu piratate cu Journey, Foreigner, trupe de genul ăsta.

Alex: Manele, radio, cu taicămiu la pescuit.

Alecu: Primul meu contact cu muzica a fost când m-am apucat de bas. Nu eram super pasionat de muzică înainte, așa că eram cam pe burta goală.

Mihai: Primul meu contact cu muzica... când eram foarte mic, cred că, am dat de trupe gen Queen, Michael Jackson, ca toată lumea, casete, vinyluri, etc.

InfoMusic: Care este cel mai recent album pe care l-ai ascultat?

Cezar: Ca să fac așa o glumă, cel mai recent este albumul Days of Confusion, „Yin & Out”, pe care l-am ascultat obsesiv în ultima perioadă pentru că am lucrat foarte mult la el și-abia am terminat masterul, producția și așa mai departe. Ultimul album pe care l-am ascultat și care mi-a plăcut... am uitat cum se cheamă albumul, dar trupa se cheamă Uneven Structure și mai un album nou pe care l-am ascultat de la o trupă suedeză care se cheamă Vola și albumul se cheamă „Inmazes” parcă.

Cosmin: Cel mai recent album este un EP de 4 piese de la o gașcă din Australia care se cheamă The Occupants, nu mai știu cum se cheamă albumul, parcă „Marshmallow Streets” sau „Marshmallow Asfalt”, nu mai țin minte foarte bine, dar e foarte, foarte tare. Deci trupa se cheamă The Ocupants și este un singur material așa că nu o să fie foarte greu să-l descoperiți.

Andrei: Cel mai recent album pe care l-am ascultat și s-ar putea să fie puțin dubios, a fost albumul lui Damian Drăghici, „Gypsy Rock”, care mi-a plăcut extraordinar de mult. Este bestial!

Alex: Pomegranate Tiger trupa, dar albumul nu mai știu cum se numește.

Alecu: Cel mai recent album pe care l-am ascultat The Black Queen, „Fever Daydream”.

Mihai: Ultimul album de la Periphery, „Periphery III”.

InfoMusic: Locul tău preferat din București este...

Cezar: Am mai multe locuri preferate. Bine, Bucureștiul este un oraș și frumos și urât în același timp dacă e să ne gândim la locuri de vizitat sau unde te poți liniști. Probabil că există o grămadă, dar, am trei locuri preferate în București. Unul este la mine acasă unde pot să mă liniștesc și să mă relaxez și să mă adun la sfârșitul unei zile. Al doilea este la studio, unde lucrez și unde uneori mă uită timpul și Dumnezeu și așa mai departe pentru că-mi place foarte mult să lucrez în studio. Și al treilea este un local care se cheamă Casa cu Tei, este un restaurant la Piața Rosetti pe care noi îl denumim și cartierul general al trupei. Este un loc unde ne simțim foarte bine și pe lângă că mâncarea este foarte bună și personalul și bucătarul sunt niște oameni foarte drăguți și care ne fac să ne simțim ca acasă de fiecare dată când mergem acolo.

Cosmin: Locul meu preferat din București. Așa, la o primă strigare aș zice Parcul Herăstrău.

Andrei: Parcul Herăstrău pentru că pot să mă duc acolo oricând.

Alex: Sala de repetiții.

Alecu: Control.

Mihai: Nu am un loc preferat, sunt prea multe.

InfoMusic: Un mesaj sau sfat pentru fani?

Cezar: Vă mulțumim foarte mult că ne ascultați, că ne susțineți și că ne împrăștiați mai departe.

Cosmin: Eu nu sunt în măsură să dau sfaturi nimănui. Pot să spun cel mult ce-aș face eu într-o anumită situație, dar un mesaj cred că pot să trimit. Fiți curioși și căutați să ascultați muzică nouă tot timpul. Nu vă limitați la tot ce vine către voi sau la ce vă sugerează prietenii. Căutați muzică zilnic și ascultați că în felul ăsta puteți să vă lărgiți orizonturile într-un mod foarte mișto.

Andrei: Vă așteptăm la concerte și veniți în număr cât mai mare și ascultați cât mai multă muzică, indiferent de stil, indiferent de ce vreți, ascultați muzică!

Alex: Lăsați cartea și haideți la concert!

Alecu: Mâncați-vă legumele!

Mihai: Păzea că vine albumul!

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 1 martie 2017

Days of Confusion

Loc
Club Control
PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Metallica lansează "The Metallica Blacklist", o variantă remasterizată a emblematicului album din 1991

Pentru a celebra cea de-a 30-a aniversare, albumul "Metallica" (cunoscut și ca "The Black Album"), certificat cu platină de 16 ori și premiat cu Grammy, este remasterizat pentru o calitate superioară a sunetului. Materialul va fi disponibil în mai multe configurații, inclusiv vinil dublu LP de 180 grame, CD standard și 3 CD ediție extinsă, digitală și ediție limitată Deluxe Box Set, dar și alte elemente. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019
James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Metallica" / "The Black Album" este una dintre cele mai reușite înregistrări comerciale și apreciate de critici din toate timpurile. Lansarea din 1991 nu numai că a oferit trupei Metallica primul său album #1 în peste 10 țări, dar single-urile "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing" Else Matters", "Wherever I May Roam" și "Sad But True " au cucerit topurile muzicale și au consolidat succesul albumului. Impactul și relevanța materialului continuă să crească: discul rămâne cel mai bine vândut album din istoria Nielsen Soundscan, vânzând peste fiecare lansare din fiecare gen în ultimii 30 de ani.

Materialul remasterizat, denumit "The Metallica Blacklist", sărbătorește influența durabilă a acestei etape muzicale cu unul dintre cele mai ambițioase proiecte concepute vreodată de echipa Metallica: 50 de artiști din genuri muzicale diferite, generații, culturi, continente diverse, fiecare contribuind la o interpretare unică a melodiei preferate de pe album.

"The Metallica Blacklist" oferă noi dimensiuni discului, a cărui atracție gravitațională a cucerit și mainstream-ul și oferă noi perspective asupra magnetismului universal și atemporal care l-a ținut acolo: influența imensă pe care au avut-o aceste 12 melodii asupra fanilor și muzicienilor.

Piesele de pe material înglobează 53 de compozitori, cântăreți, artiști country, artiști electronici și hip hop, care își împărtășesc dragostea pentru aceste melodii, alături de artiști punk, indie, rock, metal, și multe alte genuri. Profiturile obținute din vânzarea albumului vor fi împărțite, în mod egal, între organizațiile caritabile și fundația All Within My Hands.

"The Metallica Blacklist" va fi disponibil digital pe 10 septembrie, urmând formate fizice pe 1 octombrie, inclusiv 4 CD-uri și o ediție limitată de 7 LP de vinil. Precomenzile vor primi instant versiunea "Nothing Else Matters" a lui Miley Cyrus cu WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo și Chad Smith și versiunea lui Juanes pentru "Enter Sandman".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Trupa Dirty Shirt e "colegă" de festival cu Metallica la Hellfest 2022

După o pauză de 8 ani, România este din nou reprezentată la Hellfest. La ediția din 2022 a festivalului, Dirty Shirt și Transylvanian FolkCore Orchestra vor urca pe scenă alături de trupe emblemă ale muzicii rock și metal, precum Guns 'n Roses, Metallica, Deftones, Judas Priest, Nine Inch Nails și Scorpions.

Publicat

pe

Dirty Shirt
Dirty Shirt │ FOTO: P

Dirty Shirt și Transylvanian FolkCore Orchestra vor concerta în cadrul festivalului Hellfest vineri, 24 iunie, urmând să urce pe scena Temple. Formația maramureșeană repune, astfel, România pe harta muzicii metal, după 8 ani de pauză de la ultima reprezentație a unei formații românești în cadrul acestui important festival.

Negură Bunget a fost prima trupa din România care a ajuns la Hellfest. Se întâmpla în 2010, următorii care au reușit această performanță fiind timișorenii de la Dordeduh, în 2014.

Metallica, Guns 'n Roses, Judas Priest, în același lineup cu Dirty Shirt și Transylvanian FolkCore Orchestra

Hellfest este cel mai prestigios festival metal din hexagon și unul dintre cele mai mari festivaluri de metal din Europa. Ediția din 2022 va avea loc la Clisson, în Franța, în lineup fiind confirmate deja formații ca Metallica, Guns 'n Roses, Deftones, Faith No More, Judas Priest, NIN, Volbeat, Scorpions.

Afiș Hellfest 2022

Afiș Hellfest 2022

Dirty Shirt a susținut de curând un recital important la Wacken Open Air (2019), în fața a peste 8000 de persoane, iar pentru 2022 sunt anunțate participări în cadrul unor evenimente importante din Europa precum Reload Festival (Germania), Dong Open Air (Germania), Plane'r Fest (Franța), Pol'and'Rock Festival (Polonia).

În martie 2022, Dirty Shirt va susține un turneu european (Germania, Belgia, Olanda, Uk) alături de Orphaned Land (Israel), unde va fi prezentat următorul material discografic al trupei. LP-ul e programat să apară la sfârșitul acestui an.

Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măiestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock/metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.

Ascensiunea formației maramureșene în ultimii ani, atât în țară cât și în străinătate, este una remarcabilă. Odată cu lansările albumelor "Freak Show" în 2013 și "Dirtylicious" în 2015, aclamate în unanimitate de presă și public, au urmat turnee susținute în țară și în Europa, care s-au încununat cu locul 2 la finala internațională a celui mai mare concurs de muzică rock independentă din lume, Wacken Metal Battle, al premiului "Best Romanian Act Metal" la Maximum Rock Awards 2014, cât și al titlului de "Best Romanian Rock Ambassador" în cadrul Metalhead Awards 2014.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Metallica anunţă un turneu european, care are loc în vara lui 2022; Iată lista de concerte

Metallica e gata să revină în Europa, anunţând un turneu european programat pentru vara lui 2022. Tot mai multe formaţii şi-au anulat turneele din 2021 de pe Bătrânul Continent, preferând să aştepte până la anul. Gigantul thrash a anunţat deja câteva concerte şi le găsiţi mai jos.

Publicat

pe

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Prima oprire a trupei Metallica va fi în Danemarca, la festivalul Copenhell din Copenhaga pe 15 iunie, 2022. Ultima oprire va fi la Lisabona, la festivalul NOS Alive pe 8 iulie. Metallica anunţase deja şi câteva concerte în Statele Unite, unde va pleca în turneu chiar din 2021. Are apariţii programate la Louder Than Life, Aftershock şi Welcome to Rockville. Festivalul Mad Cool din Europa, la care participă James Hetfield, Lars Ulrich and co va mai include şi alte nume mari precum Placebo, Twenty One Pilots şi Wolf Alice (toate aceste nume pe 6 iulie 2022).

Tot la Mad Cool vin şi Imagine Dragons şi The Killers pe 7 iulie 2022.

Iată declaraţia oficială a formaţiei:

Am aşteptat prea mult timp să spunem aceste cuvinte: revenim la evenimentele cu public şi anunţăm în sfârşit revenirea noastră în Europa în 2022. Nu e nevoie să mai spunem că abia aşteptam să vă vedem pe toţi din nou, iar familia noastră europeană 'Tallica va avea o şansă de a se reuni în iunie şi iulie anul viitor.

Ardem de nerăbdare să urcăm pe scenă ca parte a tradiţiei de ani buni a festivalurilor muzciale de vară şi suntem încântaţi să vedem câţiva dintre prietenii noştri noi şi vechi la evenimente precum Copenhell, Pinkpop, Firenze Rocks, Prague Rocks, Rock Werchter, Mad Cool şi NOS Alive.

Iată concertele europene Metallica confirmate pentru 2022:

  • 15 iunie: Copenhell, Copenhaga, Danemarca
  • 17 iunie: Firenze Rocks, Florenţa, Italia
  • 19 iunie: Prague Rocks, Praga, Cehia
  • 22 iunie: Rock Werchter, Werchter, Belga
  • 6 iulie: Mad Cool, Madrid, Spania
  • 8 iulie: NOS Alive, Lisabona, Portugalia

Metallica a tot oferit teasere în ultimul an cu privire la un nou album înregistrat pe durata pandemiei. Sunt şi aluzii la un posibil album nou de coveruri, sau o relansare a lui "The Black Album", cu ocazia aniversării sale de 30 de ani pe 12 august. A apărut la un moment dat şi un zvon că Elton John ar fi înregistrat o piesă cu Metallica.

Metallica a cântat ultima oară în România pe 14 august 2019, pe Arenă Naţională, unde a stabilit un record de spectatori.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending