Urmărește-ne în Social Media

rock

De vorbă cu Alternosfera - de la Epizodia la concerte în diaspora

InfoMusic a stat de vorbă cu Alternosfera despre "Epizodia", "14", drumuri, Sphere Records, concerte în dispora, noul clip, albumul din 2014 și drumuri.

Publicat

pe

Alternosfera

Un interviu cu Alternosfera este asemenea unei lecturi interesante, sincere, la care renunți greu. În cea de-a doua întâlnire cu membrii formației, am răsfoit diverse capitole, de la albumul "Epizodia" la proiecte ambițioase de viitor, ce depășesc granițele României și Republicii Moldova. Principalele teme pot fi urmărite într-un interviu video de aproape 30 de minute, dar totodată alte fragmente interesante ale discuției sunt disponibile separat: un viitor album în 2014, locațiile de concerte, casa de discuri a formației.

Urmărește interviul video cu ALTERNOSFERA

Zodia Alternosferei - Epizodia

Cu ocazia întâlnirii cu Alternosfera am văzut în sfârșit albumul "Epizodia" în format fizic (disponibil pe site-ul Elefant.ro). Inițial a fost descris de Marcel Bostan ca partea rațională a trilogiei, însă, privind acum materialul, solistul a mărturisit că i se pare că este chiar mai irațional decât "Virgula". Asta și poate pentru că realizarea materialului s-a produs într-un timp foarte scurt, doar 2 luni. A fost pentru prima dată când trupa a lucrat într-un ritm atât de alert. Întreg procesul a fost solicitant din toate punctele de vedere, cei din formației neavând timp să ia o pauză după turneul din România. Pe de altă parte, grupul a recunoscut că în acest fel, piesele nu au mai suferit numeroase modificări, păstrând primul impuls al creației. Astfel, în opinia lui Marcel, cele mai bune piese de pe disc sunt chiar ultimele compuse, "Drumuri pi" și "Nepoata lui Gagarin".

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Concert Alternosfera pe 25 mai la Arenele Romane

Alternosfera a revenit în București pentru a încheia turneul Epizodia cu un concert de mare anvergură la Arenele Romane. Spectacolul va fi un moment incitant și provocator, fiind prima întâlnire dintre formație și public într-un asemenea context. Pentru prima dată grupul a decis să petreacă mai multe zile în oraș, tocmai pentru a lucra la show-ul de pe 25 mai și pentru a oferi fanilor o experiență inedită. Setlistul este format din aproximativ 30 de piese și va trece prin toată discografia trupei, cu toate că, membrii formației au mărturisit că preferă să interpreteze numai piese noi, cele vechi având locul lor, în trecut. Intrarea la concert se va face începând cu ora 19:00, iar în deschidere vor concerta cei de la White Walls. Alternosfera este așteptată să urce pe scenă după ora 21:00. Pentru mai multe detalii despre prețurile biletelor consultați pagina concertului din Agenda InfoMusic.

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera a filmat la mare clipul "Epizodia"

Recent, trupa a filmat videoclipul piesei "Epizodia" la mare, pe plaja Corbu, cu ajutorul unor camere zburătoare (skycam). Formația a lăsat chiar și o amintire acolo, o ancoră stilizată, construită special pentru clip în Chișinău și adusă pe bucăți în România. În prezent videoclipul se află la editat, iar peste aproximativ 2 săptămâni vom vedea produsul final, despre care mai știm că va fi alb negru.

"14" - ultima parte a trilogiei

În toamnă, labirintul Alternosferei va fi întregit cu ultima parte, "14". Materialul va fi unul video și va prezenta interpretări live ale trupei pentru 14 piese, extrase de pe cele două discuri "Virgula" și "Epizodia". Pentru că își doresc să ofere un produs de calitate, cei de la Alternosfera au gândit un concept vizual extrem de interesant, ce include o construcție în formă de sferă, în care vor cânta. Vide-ourile vor fi disponibile pe canalul de YouTube, dar și format fizic pentru colecționari.

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Sphere Records & Events

Fenomenul Alternosfera crește și se dezvoltă în fiecare zi. Membrii formației au pus recent bazele firmei Sphere ce are în portofoliul de activitate casa de discuri Sphere Records și Sphere Events, ce se ocupă de organizarea concertelor Alternosfera. Label-ul a fost înființat dintr-o necesitate legală, pentru a putea vinde albumele în România, fără să se lege de o altă casă de discuri. Cu această ocazie, toate materialele lansate până acum de trupă vor fi reeditate și disponibile pentru cumpărare prin Sphere Record. Momentan echipa din jurul Alternosferei este formată din câțiva oameni, dar odată ce lucrurile evoluează, sfera echipei se va mări inevitabil. Cei din formație au decis cu ceva timp în urmă să se dedice muzicii în totalitate și să încerce să trăiască din muzică. Sunt de părere că în momentul în care te împarți între un job și o trupă nu vei putea face niciodată performanță întrucât acest lucru cere canalizarea energiei într-o singură direcție. A fost mai greu la început din punct de vedere financiar, dar încet-încet, cărămizile încep să se așeze, iar lucrurile să prindă un contur și grupul speră ca Sphere să ajute la crearea unui echilibru.

Alternosfera pregătește un album nou pentru 2014

Piese noi de la Alternosfera vom auzi și anul viitor întrucât formația muncește în continuare la un nou album. Grupul se află într-un moment de inspirație și stabilitate, astfel că profită din plin de acest lucru. Viitorul disc va fi înregistrat într-un studio nou care va fi "casa Alternosferei pe următorii 20 de ani". Materialul va prezenta o nouă față a trupei, care va experimenta și mai multe sound-uri, iar acesta va apărea cel mai probabil în primăvara lui 2014.

Planuri de viitor

În 2013 perspectivele de viitor ale trupei sunt optimiste. Grupul face tranziția de la concertul de club la cel într-un spațiu mult mai mare, iar în vara aceasta este invitat la festivaluri importante din România și Republica Moldova (încă nu știm nume, acestea vor fi anunțate după 1 iunie). De asemenea, cei din Alternosfera vor să pună în practică un proiect interesant pentru concertele live și să realizeze niște construcții, mobile, optime pentru spectacole.

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosferă speră ca spectacolul de la Arenele Romane să reprezinte începutul unei noi etape, în care concertele sunt mai rare, dar în locații mult mai încăpătoare. Formația își dorește să ofere publicului o experiență memorabilă la fiecare concert, iar multe concerte în cluburi vor aduce cu siguranță o saturație vizavi de muzica trupei. În același timp, pentru prima dată, Alternosfera vorbește despre dorința de a cânta și peste granițele României și Republicii Moldova. Primele ținte sunt țările din fostul bloc sovietic, unde se vorbește și limba rusă. Marcel este obișnuit cu această limbă și îi este ușor să compună în rusă. Următorul pas este diaspora, unde există un potențial mare de public, din cele studiate până acum de trupă. Am deschis din nou subiectul - versuri în limba engleză – iar de această dată Marcel Bostan a fost mai deschis față de această posibilitate.

Drumurile Alternosferei

De când este mic, coșmarurile lui Marcel se arată sub forma unor drumuri, astfel că nu este de mirare că fiecare album a fost deschis până acum de o piesă cu această temă. Însă, fiind numai pe drumuri în ultima perioadă din cauza turneului, solistul a mărturisit că cele din vis nu se mai arată.

Revenind la cele reale, care au fost numeroase din cauza turneului, drumurile i-au ținut departe pe membrii trupei de familie, prieteni și casă. Socialul familial este ceea ce le lipsește cel mai mult când sunt plecați. Dorul mai este compensat de faptul că sunt buni prieteni și călătoresc împreună. De asemenea, comunicare online facilitează un contact mult mai des cu persoanele dragi.

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera este unul dintre cele mai promițătoare proiecte muzicale pe care le-au văzut România și Republica Moldova în ultima perioadă. Membrii formației sunt artiști 100%, dedicați cauzei muzicale în care cred. Oferă publicului versuri lirice și iraționale în interpretări sincere și zbuciumate. În același timp, înțeleg foarte bine sistemul business-ului în care trebuie să lucreze, dacă vor ca muzica să fie și job. Acționează prudent, calculat, cu o abordare rațională și realistă. În prezent, la Alternosfera, conlucrarea dintre rațional și irațional este foarte bună, iar acest aspect va fi cu siguranță esențial în anii ce vor urma.

Poze din timpul interviului cu Alternosfera

Poze de la întânirea cu fanii Alternosfera 

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Living Rock 2021 - Lineup-ul complet și programul pe zile

Living Rock 2021 aduce muzica alternativă la mare. Lineup-ul complet pentru ediția de anul acesta include trupe ca Vița de Vie, Alternosfera, The Mono Jacks și Urma.

Publicat

pe

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

Living Rock 2021 are loc în weekendul 20 - 22 august, pe plaja Tuzla. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului vor fi organizate activități în aer liber, pentru toate vârstele: de la acțiuni de ecologizare, tururi prin împrejurimi alături de ghizi și sesiuni de birdwatching pentru iubitorii de păsări, până la zonă de produse handmade, tatuaje, dreaduri și multe alte surprize.

Programul pe zile și ore

Vineri, 20.08

Evening concerts - cu începere de la 7 PM

 • Melting Dice
 • Rockabella
 • GRIMUS
 • COMA
 • Vița de Vie

Sâmbătă, 21.08

Morning Concerts - cu începere de la 8 AM

 • Robin and the Backstabbers
 • Dimitri's Bats

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Toulouse Lautrec
 • ZMEI3

Evening Concerts - cu începere de la 8:30 PM

 • Theodore (Grecia)
 • Jurjak
 • URMA
 • The Mono Jacks

Duminică 22.08

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Lucia
 • The Kryptonite Sparks

Evening Concerts - cu începere de la 7 PM

 • Alex & The Fat Penguins
 • Pinholes
 • byron
 • Alternosfera

Accesul la festival și în zona de camping:

 • Accesul la festival se va face pe bază de bilet de acces pentru o zi sau abonament pe trei zile, alături de certificatul de vaccinare sau test negativ de Covid. Abonamentul oferă acces gratuit în zona de camping a festivalului.

Biletele și abonamentele achiziționate anul trecut pentru ediția 2020 rămân valabile pentru ediția 2021.

Festivalul Living Rock, unicul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla, una dintre cele mai frumoase plaje din România.

Citește în continuare

Concerte & turnee

RoadkillSoda și Cosmos în Buzunar deschid concertul Alternosfera de la Arenele Romane

Pe 17 septembrie, Alternosfera revine la București pentru a concerta la Arenele Romane. Evenimentul va beneficia de o producție specială, cu sunet, lumini și proiectii dedicate, în deschidere urmând să cânte RoadkillSoda și Cosmos în Buzunar.

Publicat

pe

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

RoadkillSoda şi-a început activitatea în 2011, iar pentru cei care au chef de iureş, caută un soundtrack pentru o stare chill sau sunt blocaţi în paradoxul de la mijloc, sound-ul celor de la RoadkillSoda îşi face treaba şi gâdilă starea care trebuie.

Cel mai recent album al lor, "Sagrada", este cel de-al 6-lea release RoadkillSoda, conține 12 piese și a fost lansat exclusiv pe vinil și pe toate platformele online de streaming. Până în prezent, RoadkillSoda a lansat 3 single-uri de pe viitorul album.

Trupa Cosmos în Buzunar vine din Republica Moldova și este un proiect muzical independent, format în martie 2016. Muzica pe care o cântă îmbină diferite stiluri muzicale, precum cold wave, synth wave, synth-pop, electronica, IDM, ambient si progressive techno. Sunt pasionați de soundul lor, așa că folosesc diverse instrumente pentru a-l prezenta publicului.

Prețuri bilete la concertul Alternosfera de la Arenele Romane / 17 septembrie 2021:

 • Sale: 74 lei - Acces General / 105 lei - Golden Circle / 149 lei – VIP;
 • La acces: 90 lei - Aces General / 120 lei - Golden Circle / 160 lei – VIP.

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar doi membri din formula iniţială, Marcel şi Marin. În primii ani, trupa și-a căutat tematica şi stilul, experimentând cu diverse instrumente, acumulând experiență și înregistrând primele demo-uri. Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În octombrie 2015, Alternosfera a lansat albumul "Haosoleum", ultima parte a tripticului "Epizodia".

După o pauză concertistică de peste un an, timp în care s-a lucrat la un nou material, Alternosfera a revenit în anul 2019 cu un nou album, "Arhitectul din Babel". Lansarea celui de-al șaselea material discografic al trupei a coincis și cu aniversarea a 20 de ani de la înființarea trupei.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending