Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz Azul GuaitaCe actori joacă în "Rebelde", versiunea din 2022, de pe Netflix

De vorbă cu Alternosfera - de la Epizodia la concerte în diaspora

InfoMusic a stat de vorbă cu Alternosfera despre "Epizodia", "14", drumuri, Sphere Records, concerte în dispora, noul clip, albumul din 2014 și drumuri.

Alternosfera

Un interviu cu Alternosfera este asemenea unei lecturi interesante, sincere, la care renunți greu. În cea de-a doua întâlnire cu membrii formației, am răsfoit diverse capitole, de la albumul "Epizodia" la proiecte ambițioase de viitor, ce depășesc granițele României și Republicii Moldova. Principalele teme pot fi urmărite într-un interviu video de aproape 30 de minute, dar totodată alte fragmente interesante ale discuției sunt disponibile separat: un viitor album în 2014, locațiile de concerte, casa de discuri a formației.

Urmărește interviul video cu ALTERNOSFERA

Zodia Alternosferei - Epizodia

Cu ocazia întâlnirii cu Alternosfera am văzut în sfârșit albumul "Epizodia" în format fizic (disponibil pe site-ul Elefant.ro). Inițial a fost descris de Marcel Bostan ca partea rațională a trilogiei, însă, privind acum materialul, solistul a mărturisit că i se pare că este chiar mai irațional decât "Virgula". Asta și poate pentru că realizarea materialului s-a produs într-un timp foarte scurt, doar 2 luni. A fost pentru prima dată când trupa a lucrat într-un ritm atât de alert. Întreg procesul a fost solicitant din toate punctele de vedere, cei din formației neavând timp să ia o pauză după turneul din România. Pe de altă parte, grupul a recunoscut că în acest fel, piesele nu au mai suferit numeroase modificări, păstrând primul impuls al creației. Astfel, în opinia lui Marcel, cele mai bune piese de pe disc sunt chiar ultimele compuse, "Drumuri pi" și "Nepoata lui Gagarin".

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Concert Alternosfera pe 25 mai la Arenele Romane

Alternosfera a revenit în București pentru a încheia turneul Epizodia cu un concert de mare anvergură la Arenele Romane. Spectacolul va fi un moment incitant și provocator, fiind prima întâlnire dintre formație și public într-un asemenea context. Pentru prima dată grupul a decis să petreacă mai multe zile în oraș, tocmai pentru a lucra la show-ul de pe 25 mai și pentru a oferi fanilor o experiență inedită. Setlistul este format din aproximativ 30 de piese și va trece prin toată discografia trupei, cu toate că, membrii formației au mărturisit că preferă să interpreteze numai piese noi, cele vechi având locul lor, în trecut. Intrarea la concert se va face începând cu ora 19:00, iar în deschidere vor concerta cei de la White Walls. Alternosfera este așteptată să urce pe scenă după ora 21:00. Pentru mai multe detalii despre prețurile biletelor consultați pagina concertului din Agenda InfoMusic.

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera a filmat la mare clipul "Epizodia"

Recent, trupa a filmat videoclipul piesei "Epizodia" la mare, pe plaja Corbu, cu ajutorul unor camere zburătoare (skycam). Formația a lăsat chiar și o amintire acolo, o ancoră stilizată, construită special pentru clip în Chișinău și adusă pe bucăți în România. În prezent videoclipul se află la editat, iar peste aproximativ 2 săptămâni vom vedea produsul final, despre care mai știm că va fi alb negru.

"14" - ultima parte a trilogiei

În toamnă, labirintul Alternosferei va fi întregit cu ultima parte, "14". Materialul va fi unul video și va prezenta interpretări live ale trupei pentru 14 piese, extrase de pe cele două discuri "Virgula" și "Epizodia". Pentru că își doresc să ofere un produs de calitate, cei de la Alternosfera au gândit un concept vizual extrem de interesant, ce include o construcție în formă de sferă, în care vor cânta. Vide-ourile vor fi disponibile pe canalul de YouTube, dar și format fizic pentru colecționari.

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Sphere Records & Events

Fenomenul Alternosfera crește și se dezvoltă în fiecare zi. Membrii formației au pus recent bazele firmei Sphere ce are în portofoliul de activitate casa de discuri Sphere Records și Sphere Events, ce se ocupă de organizarea concertelor Alternosfera. Label-ul a fost înființat dintr-o necesitate legală, pentru a putea vinde albumele în România, fără să se lege de o altă casă de discuri. Cu această ocazie, toate materialele lansate până acum de trupă vor fi reeditate și disponibile pentru cumpărare prin Sphere Record. Momentan echipa din jurul Alternosferei este formată din câțiva oameni, dar odată ce lucrurile evoluează, sfera echipei se va mări inevitabil. Cei din formație au decis cu ceva timp în urmă să se dedice muzicii în totalitate și să încerce să trăiască din muzică. Sunt de părere că în momentul în care te împarți între un job și o trupă nu vei putea face niciodată performanță întrucât acest lucru cere canalizarea energiei într-o singură direcție. A fost mai greu la început din punct de vedere financiar, dar încet-încet, cărămizile încep să se așeze, iar lucrurile să prindă un contur și grupul speră ca Sphere să ajute la crearea unui echilibru.

Alternosfera pregătește un album nou pentru 2014

Piese noi de la Alternosfera vom auzi și anul viitor întrucât formația muncește în continuare la un nou album. Grupul se află într-un moment de inspirație și stabilitate, astfel că profită din plin de acest lucru. Viitorul disc va fi înregistrat într-un studio nou care va fi "casa Alternosferei pe următorii 20 de ani". Materialul va prezenta o nouă față a trupei, care va experimenta și mai multe sound-uri, iar acesta va apărea cel mai probabil în primăvara lui 2014.

Planuri de viitor

În 2013 perspectivele de viitor ale trupei sunt optimiste. Grupul face tranziția de la concertul de club la cel într-un spațiu mult mai mare, iar în vara aceasta este invitat la festivaluri importante din România și Republica Moldova (încă nu știm nume, acestea vor fi anunțate după 1 iunie). De asemenea, cei din Alternosfera vor să pună în practică un proiect interesant pentru concertele live și să realizeze niște construcții, mobile, optime pentru spectacole.

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosferă speră ca spectacolul de la Arenele Romane să reprezinte începutul unei noi etape, în care concertele sunt mai rare, dar în locații mult mai încăpătoare. Formația își dorește să ofere publicului o experiență memorabilă la fiecare concert, iar multe concerte în cluburi vor aduce cu siguranță o saturație vizavi de muzica trupei. În același timp, pentru prima dată, Alternosfera vorbește despre dorința de a cânta și peste granițele României și Republicii Moldova. Primele ținte sunt țările din fostul bloc sovietic, unde se vorbește și limba rusă. Marcel este obișnuit cu această limbă și îi este ușor să compună în rusă. Următorul pas este diaspora, unde există un potențial mare de public, din cele studiate până acum de trupă. Am deschis din nou subiectul - versuri în limba engleză – iar de această dată Marcel Bostan a fost mai deschis față de această posibilitate.

Drumurile Alternosferei

De când este mic, coșmarurile lui Marcel se arată sub forma unor drumuri, astfel că nu este de mirare că fiecare album a fost deschis până acum de o piesă cu această temă. Însă, fiind numai pe drumuri în ultima perioadă din cauza turneului, solistul a mărturisit că cele din vis nu se mai arată.

Revenind la cele reale, care au fost numeroase din cauza turneului, drumurile i-au ținut departe pe membrii trupei de familie, prieteni și casă. Socialul familial este ceea ce le lipsește cel mai mult când sunt plecați. Dorul mai este compensat de faptul că sunt buni prieteni și călătoresc împreună. De asemenea, comunicare online facilitează un contact mult mai des cu persoanele dragi.

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera în interviu pentru InfoMusic.ro

Alternosfera este unul dintre cele mai promițătoare proiecte muzicale pe care le-au văzut România și Republica Moldova în ultima perioadă. Membrii formației sunt artiști 100%, dedicați cauzei muzicale în care cred. Oferă publicului versuri lirice și iraționale în interpretări sincere și zbuciumate. În același timp, înțeleg foarte bine sistemul business-ului în care trebuie să lucreze, dacă vor ca muzica să fie și job. Acționează prudent, calculat, cu o abordare rațională și realistă. În prezent, la Alternosfera, conlucrarea dintre rațional și irațional este foarte bună, iar acest aspect va fi cu siguranță esențial în anii ce vor urma.

Poze din timpul interviului cu Alternosfera

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Poze de la întânirea cu fanii Alternosfera 

Citește mai multe despre AlternosferaMarcel Bostan
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE