Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Dan Teodorescu despre concertul Taxi 15 ani: "Noi vă așteptăm cu drag, dumneavoastră așteptați-vă la orice"

Taxi împlinește anul acesta 15 ani de la înființare. Formația va sărbători alături de fani în cadrul unui concert la Sala Palatului pe 17 martie. InfoMusic a stat de vorbă cu solistul și fondatorul trupei, Dan Teodorescu despre noul album "15", cele mai importante momente din cariera grupului și invitații speciali din cadrul spectacolului aniversar.

Publicat

pe

Plin de energie chiar dacă tocmai încheiase repetițiile, Dan Teodorescu ne-a răspuns scurt și la obiect despre noul album al trupei Taxi, intitulat "15". "Spre fericire noastră și a producătorul" materialul este gata și are inclusiv 2 melodii compuse în 2004, care nu și-au găsit locul până acum pe vreun disc. Cântecul "Iubește-mă în doze mici" are cele mai mari șanse să fie următorul extras pe care trupa îl va lansa.

Taxi și-a obișnuit publicul cu piese ce abordează diferite teme sociale și amintim aici celebrul hitul "Câinele comunitar". De această dată, pe noul album se regăsește melodia "Tăcerea din ochi", ce susține o campanie de stopare a violenței împotriva femeilor. Mișcarea socială se bucură de un site, tacereadinochi.ro, adresat femeilor din România abuzate fizic și psihic. Pentru promovarea piesei formația a lansat un videoclip regizat de Iulia Lumânare, în care joacă și Mihaela Rădulescu. Printre oamenii de televiziune și actorii care s-au mai implicat în susținerea proiectului se numără Victor Petcu, Alexandra Ioniță, Robert Albu și Luca Preoteasa.

Taxi - 15 ani de activitate

Cu stilul caracteristic, sincer, îmbibat cu autoironie și modestie, Dan Teodorescu ne-a mărturisit că este surprins și fericit că formația a rezistat 15 ani. Printre momentele cheie din activitatea Taxi, artistul a inclus difuzarea piesei "Criogenia salvează România" în 1999, participarea la Eurovision în 2000 cu melodia "Luna", lansarea single-ului "Stelele care cad" (2006) și "Trilogia celor 2 cuvinte" (2012) cu videoclipurile "Cele două cuvinte", "Nonstop" și "Ești iubibilă", în care au apărut nume precum Marius Vizante, Mihaela Rădulescu, Răzvan și Dani, Virgil Ianțu, Teo Trandafir, Andreea Berecleanu, Bianca Brad, Andreea Esca și mulți alții.

Mă bucură și mă mir că am ajuns aici după 15 ani. Nu mă așteptam la asta în '99, când s-a înființat trupa. Nu vreau să mânii pe Dumnezeu, e bine! E bine că am ajuns până aici. Acum, cât o să mai țină, nu știu, vedem... - Dan Teodorescu

Trecând la întrebări mai personale, Dan Teodorescu ne-a mărturisit că piesa "Ochii tăi" de la Holograf a fost cea care l-a sensibilizat, într-un anumit moment al vieții sale. De asemenea, am mai aflat că apreciază onestitatea prietenilor, chiar dacă asta presupune uneori evidențierea unor greșeli.

Nu pentru că suntem prieteni cu ei. Nu pentru că am mai ieșit și noi la o bere, două, douăzeci cu cei de la Holograf. Pur și simplu la un moment dat, într-un moment al existenței mele, "Ochii tăi" m-a făcut să devin melancolic, un pic, pentru câteva secunde - Dan Teodorescu

Trupa Taxi va susține concertul aniversar de 15 ani la Sala Palatului pe 17 martie, anunțând deja o serie de invitați speciali. Până acum știm că vor urca pe scenă Cornelia Tihon, Grupul de Copii „Do Re Mi”, Corul MadrigalMarius Florea Vizante, Maia Morgenstern și Emilia Popescu.

Urmărește interviul video cu Dan Teodorescu (TAXI)

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

VAMA, Irina Rimes, TAXI, Luna Amară cânta la festivalul caritabil "Livada cu stele" - PROGRAM

Prima ediție a festivalului caritabil "Livada cu stele" va avea loc în perioada 1-3 septembrie la Nucșoara, Argeș. "Livada cu stele" nu este doar un festival de muzică, ci și o platformă de solidaritate între artiști, public și comunitate. Profitul obținut din vânzarea biletelor va fi direcționat către construcția Grădiniței Casa Bună, un loc unde copiii defavorizați social din Ferentari, București, pot învăța și unde să își construiască drumul în viață.

Publicat

pe

Irina Rimes / Tudor Chirilă (VAMA)
Irina Rimes / Tudor Chirilă (VAMA) │ FOTO: capturi YouTube

Prin intermediul festivalului, oamenii pot descoperi magia satului Nucșoara în timp ce susțin cauza și se bucură de 3 zile de muzică. Artiști și trupe precum VAMA, Luna Amară, TAXI, Ada Milea, Mădălina Pavăl Orchestra, Luiza Zan, Dora Gaitanovici, Delta Pe Obraz, Cristina Lupu, EYEDROPS, Soul Serenade, Rockabella, Ana Coman, Leyah, Pixar Stelar, DJ Marinov, Stema, Blană Bombă s-au alăturat deja cauzei. Va fi un festival plin de muzică bună, pe lângă zecile de activități în aer liber, ateliere, dezbateri și momente speciale ce au fost pregătite pentru participanți.

"Noi, cei de la Casa Bună, ne luptăm pentru copiii chinuiți de sărăcie, de indiferența unor autorități sau de abuzurile din partea propriilor familii. Pentru ei visăm la tot felul de minunății, pentru ei ne străduim și facem lucrurile să se întâmple. Așa am ajuns, cu ajutorul oamenilor buni, să facem meditații constant cu sute de copii, să construim o cabană cu observator astronomic și să pregătim tabere pentru cei care altfel nu ar avea nicio șansă să iasă din ghetou. Acum visăm să facem un festival de muzică care să ne ajute să facem mai mult bine în jur", a declarat Valeriu Nicolae, Fondator Asociația Casa Bună.

Program "Livada cu stele":

Vineri, 1 septembrie

 • Stema
 • Ada Milea
 • Ana Coman
 • Taxi
 • Rockabella
 • Mădălina Pavăl Orchestra
 • Luna Amară

Sâmbătă, 2 septembrie

 • Soul Serenade
 • Leyah
 • Luiza Zan
 • Delta pe Obraz
 • Dora Gaitanovici
 • Vama
 • Dan Amariei DJ set

Duminică, 3 septembrie

 • Blană Bombă
 • Cristina Lupu
 • Eyedrops
 • EMAA
 • Irina Rimes
 • DJ Marinov
 • Pixar Stelar DJ Set

Alte activități din cadrul festivalului: ateliere creative și vocaționale pentru copii, ateliere meșteșuguri populare, experiențe culturale și gastronomice locale, tururi ghidate în natură (de observare a florei și faunei, a obiectivelor naturale din zonă etc.), plimbări cu bicicleta, cros copii și adulți, escaladă și multe alte activități sportive, observare astronomică, dezbateri.

Despre Casa Bună

Casa Bună este o asociație care își dorește să îndrume și să ajute cât mai mulți copii din mediile defavorizate. Totul a început cu dorința ca toți copiii să aibă acces la o educație completă, dar și de perfecționare. Cu ajutorul voluntarilor, au fost create programe precum Grădinița de Sâmbătă, Duminica la Casa Bună, Lecțiile Online sau Taberele Casa Bună.

Un alt obiectiv a fost să le ofere celor mici o viață sănătoasă, pentru că în mediile defavorizate vizitele regulate la medic și calitatea hranei au mult de suferit. Copiii beneficiază de controale medicale regulate, vizite stomatologice sau controale pediatrice, cu ajutorul Casa Bună, cu sprijinul Regina Maria.

În 2022, peste 400 de copii au primit sprijin educațional, medical, vocațional și pentru o viață decentă. Au fost alături de asociație 433 de voluntari, 3284 donatori individuali și 194 de companii. Cu ajutorul acestora, planurile s-au transformat în bucurii pentru peste 200 de familii din mai multe comunități din țară - din București (Ferentari și Jilava), Argeș (Nucșoara, Lerești, Câmpulung) și Brașov (Sânpetru).

Prețuri bilete festival "Livada cu stele" 2023

 • Biletele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 100 de lei. De asemenea, sunt disponibile opțiuni de camping în zonă special amenajată. Pentru mai multe detalii despre bilete și camping, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending