Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Dan Teodorescu despre concertul Taxi 15 ani: "Noi vă așteptăm cu drag, dumneavoastră așteptați-vă la orice"

Taxi împlinește anul acesta 15 ani de la înființare. Formația va sărbători alături de fani în cadrul unui concert la Sala Palatului pe 17 martie. InfoMusic a stat de vorbă cu solistul și fondatorul trupei, Dan Teodorescu despre noul album "15", cele mai importante momente din cariera grupului și invitații speciali din cadrul spectacolului aniversar.

Plin de energie chiar dacă tocmai încheiase repetițiile, Dan Teodorescu ne-a răspuns scurt și la obiect despre noul album al trupei Taxi, intitulat "15". "Spre fericire noastră și a producătorul" materialul este gata și are inclusiv 2 melodii compuse în 2004, care nu și-au găsit locul până acum pe vreun disc. Cântecul "Iubește-mă în doze mici" are cele mai mari șanse să fie următorul extras pe care trupa îl va lansa.

Taxi și-a obișnuit publicul cu piese ce abordează diferite teme sociale și amintim aici celebrul hitul "Câinele comunitar". De această dată, pe noul album se regăsește melodia "Tăcerea din ochi", ce susține o campanie de stopare a violenței împotriva femeilor. Mișcarea socială se bucură de un site, tacereadinochi.ro, adresat femeilor din România abuzate fizic și psihic. Pentru promovarea piesei formația a lansat un videoclip regizat de Iulia Lumânare, în care joacă și Mihaela Rădulescu. Printre oamenii de televiziune și actorii care s-au mai implicat în susținerea proiectului se numără Victor Petcu, Alexandra Ioniță, Robert Albu și Luca Preoteasa.

Taxi - 15 ani de activitate

Cu stilul caracteristic, sincer, îmbibat cu autoironie și modestie, Dan Teodorescu ne-a mărturisit că este surprins și fericit că formația a rezistat 15 ani. Printre momentele cheie din activitatea Taxi, artistul a inclus difuzarea piesei "Criogenia salvează România" în 1999, participarea la Eurovision în 2000 cu melodia "Luna", lansarea single-ului "Stelele care cad" (2006) și "Trilogia celor 2 cuvinte" (2012) cu videoclipurile "Cele două cuvinte", "Nonstop" și "Ești iubibilă", în care au apărut nume precum Marius Vizante, Mihaela Rădulescu, Răzvan și Dani, Virgil Ianțu, Teo Trandafir, Andreea Berecleanu, Bianca Brad, Andreea Esca și mulți alții.

Mă bucură și mă mir că am ajuns aici după 15 ani. Nu mă așteptam la asta în '99, când s-a înființat trupa. Nu vreau să mânii pe Dumnezeu, e bine! E bine că am ajuns până aici. Acum, cât o să mai țină, nu știu, vedem... - Dan Teodorescu

Trecând la întrebări mai personale, Dan Teodorescu ne-a mărturisit că piesa "Ochii tăi" de la Holograf a fost cea care l-a sensibilizat, într-un anumit moment al vieții sale. De asemenea, am mai aflat că apreciază onestitatea prietenilor, chiar dacă asta presupune uneori evidențierea unor greșeli.

Nu pentru că suntem prieteni cu ei. Nu pentru că am mai ieșit și noi la o bere, două, douăzeci cu cei de la Holograf. Pur și simplu la un moment dat, într-un moment al existenței mele, "Ochii tăi" m-a făcut să devin melancolic, un pic, pentru câteva secunde - Dan Teodorescu

Trupa Taxi va susține concertul aniversar de 15 ani la Sala Palatului pe 17 martie, anunțând deja o serie de invitați speciali. Până acum știm că vor urca pe scenă Cornelia Tihon, Grupul de Copii „Do Re Mi”, Corul MadrigalMarius Florea Vizante, Maia Morgenstern și Emilia Popescu.

Urmărește interviul video cu Dan Teodorescu (TAXI)

Citește mai multe despre Dan TeodorescuTAXI
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE