Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Dan Costea: „COMA este parte din viața mea așa cum este familia”

Coma va lansa un nou album în luna noiembrie la Arenele Romane. Cu acest prilej, Dan Costea, solistul și chitaristul trupei, ne-a vorbit despre noul material, despre proaspăta experiență de tătic, dar și despre cât de mult înseamnă formația pentru el.

Publicat

pe

Concert Coma în deschidere pentru KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Pregătiți de concertul din noiembrie?

Dan Costea: Mai precis pregătim concertul din noiembrie. Tocmai am trimis albumul la mix și master. Acum termin de asamblat coperta cu versuri și toate cele, iar de la 1 noiembrie ne apucăm de lucru la producția show-ului de pe 26 noiembrie de la Arenele Romane.

Ce ne poți spune despre albumul care va fi lansat?

Dan Costea: Este un album pe care și noi îl așteptăm de foarte mult timp. Evenimentele din viața noastră au făcut să dureze atât de mult, dar ne bucurăm că imboldul pe care l-au dat oamenii din fața scenei din ultimii ani ne-a motivat să facem asta și să băgăm un hei rup puternic și, ta-daaaaam! Acum este gata! Finally! Albumul o să conțină atât piesele lansate în ultimii ani cât și piese noi. O să fie COMA, adică și „pana” și „bâta”, piese suave și poezie, dar și riff-uri puternice și „tunete” de tobe.

Apropo de album. De ce „Orizont”?

Dan Costea: Păi așa niște puncte de plecare ar fi că este o poveste care continuă, merge mai departe. Povestea noastră de atâția ani cu bune și cu rele merge mai departe. Altfel văzut, orizontul este o linie de separație între înalt și adânc. Anyway, e liber la interpretare. Cred că fiecare dintre noi poate să își ducă mai departe ce înseamnă „Orizont”, având în vedere contextul în care este adus în față (contextul fiind trupa în momentul asta, piesele și versurile).

coperta-coma-orizont

Ne poți spune mai multe despre coperta noului album?

Dan Costea: Păi ne-am gândit că așa cum facem în cazul videoclipurilor, să lăsăm un artist exclusiv vizual să se exprime și să fie ceva fresh. I-am dat lui Saddo tema de gândire: titlul albumului și câteva piese, i-am făcut o radiografie COMA și apoi dl. Saddo s-a apucat de treabă și a ieșit minunăția pe care v-am prezentat-o.

Ce a însemnat Coma pentru tine în toți acești ani?

Dan Costea: Coma a însemnat și înseamnă prietenie, bucurie, momente unice pe care nu le trăiesc în nicio altă situație când sunt pe scenă, dar înseamnă și certuri, oboseală până la epuizare și mi-am dat seama că nu pot fără. COMA este parte din viața mea așa cum este familia. Actually este familie!

De curând ați semnat cu Universal Music. De ce ați făcut schimbarea asta acum?

Dan Costea: Să fiu sincer, încă nu am semnat. A fost o discuție de ceva vreme și săptămâna asta semnăm contractul. Încă este an ongoing process.

Cum crezi că va evolua muzica underground din România?

Dan Costea: Văd că de un an sau doi încep să scoată capul tot mai multe formații care sună bine. Și mai nou există interes pentru muzica asta ceva mai mult decât era acum 10 ani. Cred că o să fie bine atâta timp cât există pasiune, perseverență din partea trupelor și dedicare.

Ce va urma după concertul de la Arene? Pregătiți un turneu de promovare?

Dan Costea: După concertul de lansare o să avem un concert în Cluj, apoi o mică pauză de sărbători și cred că abia din martie o să pornim prin țară să vedem ce mai fac oamenii și cum le-a plăcut albumul, să facem un top al orașelor.

Cum este noua experiență, cea de tătic?

Dan Costea: Este amazing & fucking hard! Cred că asta cu „pana&bâta” se regăseste mult în viața mea. Gruia este minunea vieții mele. Va fi un rock kid pe scenă din primele luni. Abia aștept să îmi spună cum o să i se pară la lansarea albumului. Probabil că „aaaa bleaa graaa maaaaa”.

Ce face Dan când nu este ocupat cu trupa?

Dan Costea: Păi de 5 luni juma & going orice timp liber este ocupat de bebe Gru așa că, daddy time!

Ai vreun guilty pleasure?

Dan Costea: Hmmm... am mai fost întrebat de curând asta și nu știam exact ce să răspund. Apoi mi-am dat seama că în vacanțele pe care le-am făcut de vreo 10 ani încoace m-am împrietenit cu muzica din Republica Dominicana, care este cam cocălărească dacă e să o iei fără experiență de acolo. Dar cu totul este awesome!

Concert Coma în deschidere pentru KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015

Concert Coma în deschidere pentru KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cu cine ți-ai dori să colaborezi?

Dan Costea: Din România cu Bean, Vali Umbra, Doc, Deliric și Dl. Vlad Dobrescu.

Mai ții minte care a fost primul cântec compus de tine și care era povestea din spatele lui?

Dan Costea: Oaaaa...păi primul cântec - wow - era făcut în prima mea formație, Lazy Bones, în 1996 parcă și se numea „Baby-bee”. Acum, când mă gândesc, era ca o continuare a poeziei „Gândăcelul” a lui Gârleanu, doar că era vorba de o mamă de albină care mă urmărea să mă omoare pentru că „I’ve killed her baby bee”. Groaznic! :))

Un mesaj pentru fani?

Dan Costea: Voi ați făcut albumul ăsta posibil prin susținerea imensă din ultimii ani! Așa că, vă așteptăm pe 26 noiembrie la Arene să lansăm împreună „Orizont” și continuați să ne fiți aproape! We fuckin’ love you!

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Coma

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Coma a lansat piesa "Aurora", o baladă trip-hop cu visualizer hipnotizant

Coma, una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România a lansat pe 18 noiembrie piesa "Aurora", alături de un visualizer hipnotizant. Formaţia bucureşteană abordează un stil atipic, un soi de trip-hop pe acest track, care se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Coma Aurora
Coperta single Coma Aurora │ FOTO: Coma

"Aurora" este o piesă sensibilă şi având o durată sub 3 minute se pretează la difuzarea pe radio-uri. Este o baladă trip-hop cu un instrumental electronic şi cu versuri sensibile şi visătoare. Acestea sunt versuri la intersecţia între Bacovia şi Nichita Stănescu. Dau o senzaţie de lipsă şi dor, de depresie şi de lipsă de putere. Coma cântă despre "ore lungi şi cuminţi" şi lipsa de putere de a te ridica din pat la ore matinale.

Visualizerul prezintă unghiul celui blocat de somn, visare în pat, doar cu fereastra spre lume ca punct de reper. Include şi efecte viu colorate care trec prin glitching peste fotografia principală. "Aurora" este primul single de pe "Acordul părinţilor", o colecţie de 6 piese care a apărut în urma unui experiment desfăşurat în timpul pandemiei, când membrii formaţiei au lucrat individiual. Iată cum descrie trupa acest single:

El poartă numele zeiței romane a dimineții pentru că mesajul său este strâns legat de puterea pe care o poate avea acest moment al zilei asupra omului, asupra ta. Acea putere de a te face, pierzându-te în razele ei, să ai curaj să porneşti spre dorinţele tale cele mai abandonate, să le scoți la iveală și să le permiți să explodeze...

Culoarea roz asociata acestui proiect vine să contrazică binecunoscuta conotație negativă a "exploziei" propunând o nouă perspectivă asupra acestei idei, o perspectivă a recâștigării încrederii în propriile forțe, dorințe și sentimente și a curajului de a le lăsa să te exprime.

"Aurora" s-a auzit în premieră pe 18 noiembrie în cadrul emisiunii Avanpost Radio Guerilla şi se găseşte pe toate platformele digitale. Coma este una dintre cele mai longevive formaţii de rock alternativ de la noi, fondată în 1999 şi abordând genuri ca nu metal, metalcore şi alternative metal. A păstrat o componenţă în mare neschimbată de-a lungul anilor şi a cântat în deschiderea unor nume foarte mari sosite la noi: Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Soulfly, Korn.

COMA înseamnă:

Cătălin Chelemen - Voce
Dan Costea - voce/ Chitară
Răzvan Rădulescu (DJ Hefe) - Scratches/ Samples/ Keys
Sorin Petrescu - Chitară Bass
Răzvan Albu - Tobe
Matei Tibacu-Blendea – Chitară

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending