Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Dan Costea: „COMA este parte din viața mea așa cum este familia”

Coma va lansa un nou album în luna noiembrie la Arenele Romane. Cu acest prilej, Dan Costea, solistul și chitaristul trupei, ne-a vorbit despre noul material, despre proaspăta experiență de tătic, dar și despre cât de mult înseamnă formația pentru el.

Publicat

pe

Concert Coma în deschidere pentru KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Pregătiți de concertul din noiembrie?

Dan Costea: Mai precis pregătim concertul din noiembrie. Tocmai am trimis albumul la mix și master. Acum termin de asamblat coperta cu versuri și toate cele, iar de la 1 noiembrie ne apucăm de lucru la producția show-ului de pe 26 noiembrie de la Arenele Romane.

Ce ne poți spune despre albumul care va fi lansat?

Dan Costea: Este un album pe care și noi îl așteptăm de foarte mult timp. Evenimentele din viața noastră au făcut să dureze atât de mult, dar ne bucurăm că imboldul pe care l-au dat oamenii din fața scenei din ultimii ani ne-a motivat să facem asta și să băgăm un hei rup puternic și, ta-daaaaam! Acum este gata! Finally! Albumul o să conțină atât piesele lansate în ultimii ani cât și piese noi. O să fie COMA, adică și „pana” și „bâta”, piese suave și poezie, dar și riff-uri puternice și „tunete” de tobe.

Apropo de album. De ce „Orizont”?

Dan Costea: Păi așa niște puncte de plecare ar fi că este o poveste care continuă, merge mai departe. Povestea noastră de atâția ani cu bune și cu rele merge mai departe. Altfel văzut, orizontul este o linie de separație între înalt și adânc. Anyway, e liber la interpretare. Cred că fiecare dintre noi poate să își ducă mai departe ce înseamnă „Orizont”, având în vedere contextul în care este adus în față (contextul fiind trupa în momentul asta, piesele și versurile).

coperta-coma-orizont

Ne poți spune mai multe despre coperta noului album?

Dan Costea: Păi ne-am gândit că așa cum facem în cazul videoclipurilor, să lăsăm un artist exclusiv vizual să se exprime și să fie ceva fresh. I-am dat lui Saddo tema de gândire: titlul albumului și câteva piese, i-am făcut o radiografie COMA și apoi dl. Saddo s-a apucat de treabă și a ieșit minunăția pe care v-am prezentat-o.

Ce a însemnat Coma pentru tine în toți acești ani?

Dan Costea: Coma a însemnat și înseamnă prietenie, bucurie, momente unice pe care nu le trăiesc în nicio altă situație când sunt pe scenă, dar înseamnă și certuri, oboseală până la epuizare și mi-am dat seama că nu pot fără. COMA este parte din viața mea așa cum este familia. Actually este familie!

De curând ați semnat cu Universal Music. De ce ați făcut schimbarea asta acum?

Dan Costea: Să fiu sincer, încă nu am semnat. A fost o discuție de ceva vreme și săptămâna asta semnăm contractul. Încă este an ongoing process.

Cum crezi că va evolua muzica underground din România?

Dan Costea: Văd că de un an sau doi încep să scoată capul tot mai multe formații care sună bine. Și mai nou există interes pentru muzica asta ceva mai mult decât era acum 10 ani. Cred că o să fie bine atâta timp cât există pasiune, perseverență din partea trupelor și dedicare.

Ce va urma după concertul de la Arene? Pregătiți un turneu de promovare?

Dan Costea: După concertul de lansare o să avem un concert în Cluj, apoi o mică pauză de sărbători și cred că abia din martie o să pornim prin țară să vedem ce mai fac oamenii și cum le-a plăcut albumul, să facem un top al orașelor.

Cum este noua experiență, cea de tătic?

Dan Costea: Este amazing & fucking hard! Cred că asta cu „pana&bâta” se regăseste mult în viața mea. Gruia este minunea vieții mele. Va fi un rock kid pe scenă din primele luni. Abia aștept să îmi spună cum o să i se pară la lansarea albumului. Probabil că „aaaa bleaa graaa maaaaa”.

Ce face Dan când nu este ocupat cu trupa?

Dan Costea: Păi de 5 luni juma & going orice timp liber este ocupat de bebe Gru așa că, daddy time!

Ai vreun guilty pleasure?

Dan Costea: Hmmm... am mai fost întrebat de curând asta și nu știam exact ce să răspund. Apoi mi-am dat seama că în vacanțele pe care le-am făcut de vreo 10 ani încoace m-am împrietenit cu muzica din Republica Dominicana, care este cam cocălărească dacă e să o iei fără experiență de acolo. Dar cu totul este awesome!

Concert Coma în deschidere pentru KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015

Concert Coma în deschidere pentru KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cu cine ți-ai dori să colaborezi?

Dan Costea: Din România cu Bean, Vali Umbra, Doc, Deliric și Dl. Vlad Dobrescu.

Mai ții minte care a fost primul cântec compus de tine și care era povestea din spatele lui?

Dan Costea: Oaaaa...păi primul cântec - wow - era făcut în prima mea formație, Lazy Bones, în 1996 parcă și se numea „Baby-bee”. Acum, când mă gândesc, era ca o continuare a poeziei „Gândăcelul” a lui Gârleanu, doar că era vorba de o mamă de albină care mă urmărea să mă omoare pentru că „I’ve killed her baby bee”. Groaznic! :))

Un mesaj pentru fani?

Dan Costea: Voi ați făcut albumul ăsta posibil prin susținerea imensă din ultimii ani! Așa că, vă așteptăm pe 26 noiembrie la Arene să lansăm împreună „Orizont” și continuați să ne fiți aproape! We fuckin’ love you!

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Coma

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending