Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cristi Minculescu: "N-am prea ascultat sfaturi, am știut să greșesc și singur"

Cristi Minculescu s-a întors în trupa Iris cu forțe noi, iar în această toamnă formația este pregătită să urce pe scenele celor mai mari orașe din România. Legendara voce Iris ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre trupă și amintirile din tinerețe.

Publicat

pe

Cristi Minculescu și Iris sunt din nou împreună, pregătiți să cucerească scenele din 14 orașe din România. După o pauză de câțiva ani, timp în care poziția de solist Iris a fost ocupată de Toni Șeicărescu, iar apoi de Rafael, Cristi s-a reîntors să cânte alături de vechii săi colegi. Înainte de începerea turneului, am stat de vorbă cu acesta și am aflat mai multe despre trupă, dar și despre viața sa personală.

1. De când aţi revenit în poziţia de solist al trupei Iris, pe afişele concertelor am întâlnit sintagma „Cristi Minculescu şi Iris”. De ce nu doar „Iris”?
Este doar o formulare aleasă tocmai pentru a sublinia formula clasică de Iris.

2. Cum era Cristi Minculescu pe scenă atunci când avea 21 de ani?
Mai mobil, dar deh, trecut-au anii!

3. Care sunt cele mai importante trei nume alături de care aţi cântat pe aceeaşi scenă?
Am colaborat cu atât de mulți și talentați artiști din toate zonele, încât n-aș vrea să nedreptățesc pe cineva.

 Iris feat Uriah Heep - Lady in Black

4. Ce părere aveţi despre perioada în care Rafael a fost vocea Iris?
Din păcate, nu am urmărit acea perioada, fiind eu însumi prins cu propriile proiecte de la acea vreme.

5. Versurile uneia dintre piesele interpretate de Iris au fost scrise de Adrian Păunescu. Cum l-ați putea descrie pe regretatul poet?
Pe Adrian Păunescu l-am admirat ca scriitor, dar mai ales ca om, mi-a fost ca un tată.

6. Care este cea mai dragă amintire legată de părinţi?
Toate amintirile copilăriei și tinereții mele sunt profund legate de părinții mei, pe care i-am iubit nespus. Lângă ei am fost ocrotit și fericit și îmi lipsesc enorm.

Iris

7. Când călătoriţi prin străinătate, ce vă face să spuneţi „Îmi este dor de România”?
Prietenii, scena, locurile atât de familiare și comode.

8. Care este diferenţa dintre publicul din anii `90 şi cel din prezent?
Astăzi, la concerte, cei din anii `90 vin de mână cu băieții sau fetele lor. E tare, nu?!

9. Care este secretul longevităţii unei trupe rock româneşti precum Iris?
Pasiunea pentru ceea ce facem de aproape 40 de ani.

10. „Din nou împreună” este un turneu care va cuprinde 14 oraşe din România. Ce v-a îndemnat să organizaţi acest turneu?
Încrederea neclintită a suporterilor noștri! Ei ne-au rechemat să fim împreună pe aceeași scenă și era datoria noastră să mergem în cât mai multe locuri din țară, dar și la Chișinău.

Iris - Strada Ta

11. Aveţi vreo stradă preferată în Bucureşti?
Mi-e tare drag Bucureștiul, mai ales la început de vară, iar Calea Victoriei e printre preferatele mele pentru plimbări.

12. Care este cel mai bun sfat pe care l-aţi primit?
După cum zicea un mare filozof, n-am prea ascultat sfaturi, am știut să greșesc și singur.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Concertele verii 2021 de la Romexpo Arena - PROGRAM

Romexpo Arena redeschide seria concertelor în aer liber. În lunile iulie și august, vor urca pe scenă trupe ca B.U.G. Mafia, Cargo și Compact.

Publicat

pe

Concert aniversar Cargo - 33 de ani
Concert aniversar Cargo - 33 de ani │ FOTO: Petru Ivu

După o lungă pauză, cauzată de pandemie,  Romexpo Arena se redeschide pentru o nouă serie de concerte în aer liber. Vara aceasta, publicul va putea asculta o varietate de genuri muzicale, de la rock la hip hop și folk.

Programul concertelor de la Romexpo Arena în iulie și august 2021:

 • 16 iulie, ora 18.00 - Cargo, Iris cu Cristi Minculescu, Valter și Boro, RoadKillSoda
 • 30 iulie, ora 19.00 – Plaieșii, Gelu Voicu și Taraful din Teleorman
 • 6 august, ora 19.00 – Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului, Provincialii
 • 13 august, ora 20.00 – B.U.G. Mafia
 • 15 august, ora 18.00 – Taxi, Kempes, Margineanu si Banda
 • 22 aigust, ora 20.00 – Compact – Paul Ciuci, Trooper, Altar, Olympus Mons

Începând cu 17 iulie, în fiecare weekend, copiii vor avea parte de spectacole inedite unde teatrul, percuția, ventrilocia și magia se vor împleti ca într-o poveste. Așa că în 17, 18, 24, 25 și 31 iulie, de la ora 11:00, copiii vor petrece alături de Teatrul Ion Creanga, MiniArtShow, La UnTeatru de copii, Trupa Superchill, Atelierul Magdei, Crina Zvoboda și Theo Magic Show.

Serile în care muzica și dansul se împletesc sunt diverse și acoperă toate genurile, în dorinta ca oricine să se regăseasca într-unul din spectacolele organizate, pentru a avea o vară de neuitat.

Evenimentele vor avea loc în aer liber, cu toate măsurile de siguranță luate.

Acces la concertele verii 2021 de la Romexpo Arena:

 • La evenimente sunt acceptate persoane atât VACCINATE cat si NEVACCINATE.
 • Organizatorii doresc să ofere tuturor șansa de a participa, astfel încât pun la dispoziție posibilitatea efectuării unui test antigen rapid la 30 lei, (asta dacă nu există deja unul făcut) într-un cort situat la intrare, special amenajat și cu personal calificat.
 • Pentru persoanele vaccinate, rugămintea este să arate la intrare dovada vaccinării (se acceptă și format electronic), iar cei care au un test PCR efectuat, dar nu mai vechi de 72 de ore, sunt bineveniți.

Bilete la concertele de la Romexpo Arena:

Biletele se găsesc online. Pentru mai multe detalii, consultați Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

În august, Tușnad Gastro Rock Fest 2021 readuce live-ul în fața publicului - Programul festivalului

Muzica live va reveni în offline la final de august, când prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest va aduce pe scenă formații românești emblematice și trupe din noul val al muzicii rock. Evenimentul promite să împletească armonios muzica și gastronomia, în cele trei zile de festival publicul putând participa inclusiv la degustări de vinuri.

Publicat

pe

Cristi Minculescu alături de IRIS în concertul ROCKOLINDE de pe 22 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După luni în care online-ul a compensat pentru lipsa concertelor cu public, vara anului 2021 promite să aducă o revenire la normal. În weekendul 27 - 29 august, la Băile Tușnad, va avea loc prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest, un eveniment cultural organizat sub brandul TUȘNAD GASTRO FEST - #ecofriendlyfestivals (festivaluri prietenoase cu mediul).

Festivalul propune trei zile de concerte dedicate atât noului val din muzica rock, într-un mix de alternativ-rock, industrial-rock, jazz-rock și fusion-rock, cât și nostalgicilor, prin prezența unor trupe emblemă, precum Timpuri Noi, Compact și Iris. Din lineup-ul deja stabilit fac parte și artiști și trupe debutante, cu potențial de dezvoltare, ce vor deschide fiecare seară de festival.

Programul Tușnad Gastro Rock Fest 2021:

Vineri, 27 august 2021

 • 18:00 Ramm-Brand(t)
 • 19:00 Jurjak
 • 20:15 Robin And The Backstabbers
 • 21:30 Luna Amară

Sâmbătă, 28 august 2021

 • 18:00 Teddy Queen
 • 19:00 FusionCore
 • 20:15 Toulouse Lautrec
 • 21:30 Byron

Duminică, 29 august 2021

 • 18:00 Riff
 • 19:00 Timpuri Noi
 • 20:15 COMPACT - Paul Ciuci
 • 21:30 IRIS - Cristi Minculescu, Valter & Boro

Sesiuni de gastronomie și degustare de vinuri la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Festivalul își propune să devină destinația perfecta pentru toți gurmanzii iubitori de rock și natură. Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică vor fi organizate câte două sesiuni de gastronomie cu degustare de vineuri pe zi, în intervalele 12:30 – 14:00 și 15:00 – 16:30, în cadrul cărora vor fi prezentate atât preparatele pregătite de maeștrii bucătari locali, cât și diverse sortimente de vin potrivite fiecărui preparat în parte, recomandate de somelierul Robert-Claudiu Bentea.

Bilete la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Prețul unui abonament este 225 lei, iar biletele pentru sesiunile Gastro se achiziționează separat, nefiind incluse în abonamentul/biletele de festival. Prețul unui bilet Gastro + abonament festival este de 260 lei. Biletele sunt disponibile online.

Biletele de o zi vor putea fi achiziționate în apropierea festivalului, în limita locurilor disponibile și în funcție de capacitatea maximă permisă de autorități în contextul pandemiei COVID-19.

Citește în continuare

Trending