Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Cristi Minculescu: "N-am prea ascultat sfaturi, am știut să greșesc și singur"

Cristi Minculescu s-a întors în trupa Iris cu forțe noi, iar în această toamnă formația este pregătită să urce pe scenele celor mai mari orașe din România. Legendara voce Iris ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre trupă și amintirile din tinerețe.

Cristi Minculescu și Iris sunt din nou împreună, pregătiți să cucerească scenele din 14 orașe din România. După o pauză de câțiva ani, timp în care poziția de solist Iris a fost ocupată de Toni Șeicărescu, iar apoi de Rafael, Cristi s-a reîntors să cânte alături de vechii săi colegi. Înainte de începerea turneului, am stat de vorbă cu acesta și am aflat mai multe despre trupă, dar și despre viața sa personală.

1. De când aţi revenit în poziţia de solist al trupei Iris, pe afişele concertelor am întâlnit sintagma „Cristi Minculescu şi Iris”. De ce nu doar „Iris”?
Este doar o formulare aleasă tocmai pentru a sublinia formula clasică de Iris.

2. Cum era Cristi Minculescu pe scenă atunci când avea 21 de ani?
Mai mobil, dar deh, trecut-au anii!

3. Care sunt cele mai importante trei nume alături de care aţi cântat pe aceeaşi scenă?
Am colaborat cu atât de mulți și talentați artiști din toate zonele, încât n-aș vrea să nedreptățesc pe cineva.

 Iris feat Uriah Heep - Lady in Black

4. Ce părere aveţi despre perioada în care Rafael a fost vocea Iris?
Din păcate, nu am urmărit acea perioada, fiind eu însumi prins cu propriile proiecte de la acea vreme.

5. Versurile uneia dintre piesele interpretate de Iris au fost scrise de Adrian Păunescu. Cum l-ați putea descrie pe regretatul poet?
Pe Adrian Păunescu l-am admirat ca scriitor, dar mai ales ca om, mi-a fost ca un tată.

6. Care este cea mai dragă amintire legată de părinţi?
Toate amintirile copilăriei și tinereții mele sunt profund legate de părinții mei, pe care i-am iubit nespus. Lângă ei am fost ocrotit și fericit și îmi lipsesc enorm.

Iris

7. Când călătoriţi prin străinătate, ce vă face să spuneţi „Îmi este dor de România”?
Prietenii, scena, locurile atât de familiare și comode.

8. Care este diferenţa dintre publicul din anii `90 şi cel din prezent?
Astăzi, la concerte, cei din anii `90 vin de mână cu băieții sau fetele lor. E tare, nu?!

9. Care este secretul longevităţii unei trupe rock româneşti precum Iris?
Pasiunea pentru ceea ce facem de aproape 40 de ani.

10. „Din nou împreună” este un turneu care va cuprinde 14 oraşe din România. Ce v-a îndemnat să organizaţi acest turneu?
Încrederea neclintită a suporterilor noștri! Ei ne-au rechemat să fim împreună pe aceeași scenă și era datoria noastră să mergem în cât mai multe locuri din țară, dar și la Chișinău.

Iris - Strada Ta

11. Aveţi vreo stradă preferată în Bucureşti?
Mi-e tare drag Bucureștiul, mai ales la început de vară, iar Calea Victoriei e printre preferatele mele pentru plimbări.

12. Care este cel mai bun sfat pe care l-aţi primit?
După cum zicea un mare filozof, n-am prea ascultat sfaturi, am știut să greșesc și singur.

Citește mai multe despre Cristi MinculescuIris
Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE