Urmărește-ne în Social Media

pop

Cleopatra Stratan pregătește un proiect inedit alături de tatăl și fratele ei: "Vrem să dăm noi startul la stilul ăsta" - VIDEO

Cleopatra Stratan, sau ”Cleo”, așa cum o știe publicul de pe vremea când era doar o zgâtie de copil, a crescut sub aripa protectoare a tatălui său, pe care îl consideră îngerul ei păzitor. Adolescentă acum, tânăra artistă are în plan multe lansări și își dorește să colaboreze într-o bună zi cu Lady Gaga. Până atunci, însă, lucrează alături de tatăl ei și fratele mai mic, Cezar, la un proiect ”foarte simplu, dar în același timp foarte creativ”.

Publicat

pe

Au trecut nu mai puțin de 14 ani de la debutul muzical al Cleopatrei Stratan. La doar 3 ani, Cleo ne povestea despre "Ghiță", naturalețea și dezinvoltura de care dădea dovadă la o vârstă atât de fragedă cucerind publicul iremediabil.

În 2018 am cunoscut-o pe adolescenta Cleopatra Stratan, când piesa "Te las cu inima" a urcat imediat pe prima poziție în topul YouTube trending. Melodia a dat de veste publicului că tânăra artistă e pregătită pentru următorul pas în cariera sa și că va urma o perioadă de dezvoltare, pe plan artistic, dar și personal.

Cu prilejul vizitei pe care ne-a făcut-o la redacția InfoMusic, Cleopatra ne-a povestit despre revenirea sa pe piața muzicală, dar și despre relația cu tatăl ei, Pavel Stratan. Cleo ne-a mărturisit că are încredere deplină în el și că îi cere sfatul mereu.

"E și intuiția mea", ne-a spus Cleo, legat de acceptarea unor noi proiecte muzicale. "Mă gândesc: asta ar putea să prindă. Și dacă îmi place din prima, înseamnă că aș putea să o cânt cu tot sufletul. Dar sigur că și tati își dă acordul pentru asta. Întotdeauna a fost așa."

"El [Pavel Stratan] a fost îngerul meu păzitor și e în continuare"

Am întrebat-o pe Cleopatra care a fost cel mai important lucru pe care l-a învățat de la tatăl ei. Așa cum ne așteptam, nu a putut menționa un singur aspect. El a fost cel care a format-0 ca persoană și ca artistă, fiind acel om pe care s-a putut baza necondiționat.

"El a fost îngerul meu păzitor și e în continuare. E o bază, e un umăr pe care aș putea să pun mereu capul, e sprijinul pe care mi-l dă, pe care mi-l oferă non-stop, e grija aceea, pentru că sunt fiica lui, și e absolut normal. Este ca o sursă de informare, pentru mine, o sursă de înțelegere, și atunci sigur că relația dintre mine și el se păstrează mereu."

Cleopatra Stratan scrie versuri

Cleopatra Stratan iubește să scrie versuri și plănuiește să lanseze o trilogie. Pentru ea, lirica este mai atractivă, dar și mai accesibilă decât proza, tatăl ei insuflându-i această pasiune.

"Chiar dacă să scrii versuri e mult mai greu, pentru mine este mai ușor și mai performant, ca să zic așa. Pentru că am crescut în mediul ăsta de versuri. Tata scrie non-stop și când tata făcea versuri, eram mai tot timpul pe lângă el, și prindeam câte un joc de cuvinte, câte o chestie. Și am înțeles foarte bine tehnica pe care o folosește atunci când compune. Și bine, asta s-a transmis și de la tată la fiică, și îmi place foarte mult."

"Dacă [tata] are să-mi zică ceva obiectiv, o zice, pentru că este și normal, altfel nu pot să evoluez"

"Îmi place să scriu versuri scurte. Sau dacă scriu poezii, scriu poezii foarte lungi. Adică balade, să zicem așa. Dar observ că performez în chestia asta și mă bucur că tata mă susține și că îi place ce scriu eu. Dacă are să-mi zică ceva obiectiv, o zice, pentru că este și normal, altfel nu pot să evoluez. În mare parte îmi zice că e genial, că e wow."

Cleo nu e încă hotărâtă în privința formatului în care vor fi lansate poeziile la care a lucrat până acum. Și-ar dori să ajungă la public altfel decât scrise într-o carte, pentru a reuși să capteze atenția publicului cu adevărat. Se gândea că ar fi interesant dacă ar putea fi recitate la radio, sau "într-un loc unde să le asculte mai mulți oameni".

"Dacă poezia e genială și ai zis în două versuri cât puteai să zici într-un roman, atunci lumea înțelege din start. De fapt, ăsta e secretul."

Cleopatra Stratan (interviu InfoMusic 2019)

Cleopatra Stratan (interviu InfoMusic 2019)

"Liricul e un gen pe care trebuie să-l asculți. Trebuie să ai timp să pătrunzi în sensul ăla super adânc. La comedie: zici un banc, e finalul amuzant și toți râd. Dar poezia e mult mai subtilă. Bine, acum depinde și de structura poeziei. Dacă poezia e genială și ai zis în două versuri cât puteai să zici într-un roman, atunci lumea înțelege din start. De fapt, ăsta e secretul. Să poți să limitezi ce vrei să scrii într-un format foarte mic."

Familia Stratan revine cu un nou proiect, în formulă de trio: Cleopatra, Cezar și Pavel

Pe plan muzical, Cleopatra pregătește un proiect acustic inedit alături de tatăl ei și de fratele mai mic, Cezar Stratan. Cei trei vor urca pe scenă în formulă de trio și vor interpreta un stil muzical aparte, intitulat "chastushki", ce-și are originile în folclorul rusesc. La acest proiect încă se lucrează, fiind posibil ca el să fie gata chiar primăvara aceasta.

"E un proiect, din punctul nostru de vedere, destul de original, pe care nu prea l-am văzut la alții. Și vrem să dăm noi startul la stilul ăsta. Este un stil iarăși făcut în versuri, care se numește chastushki (în limba rusă): e o poveste exprimată în patru versuri. Și sunt cântate. Într-o strofă zici o poveste și refrenul e morala. Și e făcut acustic. Eu cânt la pian, Cezar cântă la tobe și tata la chitară și atunci putem să facem un proiect live, acustic. (...) Trupa de bază să rămânem noi, familia Stratan."

Cleopatra a mai colaborat cu fratele ei, Cezar, în 2017, când au lansat piesa "Mami". În videoclipul melodiei o putem vedea pe Cleo cântând la pian, iar pe Cezar cântând rap.

Cleopatra Stratan și-ar dori să colaboreze cu Lady Gaga

Dintre artiștii cu renume internațional, Cleopatra Stratan o admiră cel mai mult pe Lady Gaga. Ea este artista care a atras-o de mică, apreciindu-i originalitatea, încrederea în sine și felul de a se exprima. Recent, a impresionat-o apariția ei în filmul "A Star Is Born", pentru care a fost nominalizată și la Oscar.

"Toată lumea o știe cu felul ei de a se exprima mai excentric, dar văzând-o în filmul ăsta din 2018...mi-a plăcut, n-am cuvinte. Mi-a plăcut mult schimbarea asta de la excentric la natural."

Cleo îi admiră și pe artiștii din România, fiindu-i greu să nominalizeze o singură persoană. Ne-a asigurat, totuși, că dacă Andra i-ar propune o colaborare, nu ar refuza-o.

"Anul ăsta sigur nu mă scapă nimeni din ochi"

Pentru anul 2019, Cleopatra pregătește "cel puțin două piese". Artista a filmat deja două videoclipuri în Spania, împreună cu regizorul Iura Luncașu. Una dintre melodii are refrenul în limba spaniolă, fiind o piesă "latino, foarte elegantă", ce "nu te lasă să stai pe scaun". Cea de-a doua melodie este "mai de adolescenți" și ar putea fi lansată în primăvară. Pe lângă aceste două single-uri, artista mai pregătește și o piesă motivațională, alături de Marius Moga.

Ambițioasă, Cleo își dorește să lanseze ceva nou "măcar o dată la două luni", având în plan inclusiv înregistrarea unui album. Ne-a asigurat că anul acesta sigur nu o vom scăpa din ochi, iar noi o credem pe cuvânt.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending