Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Bere Gratis: "O lume fără muzică ar fi o lume surdă"

În prag de aniversare a ”majoratului artistic”, Bere Gratis a dat curs curiozităților noastre într-un scurt interviu. Trupa ne-a vorbit despre recenta colaborare cu Shift și Gheorghe Zamfir, despre meseria de artist, fluturi în stomac și ipoteza unei lumi fără muzică. Formația pregătește pentru luna aceasta un concert de proporții, la care sunt așteptați toți cei care au susținut activitatea trupei în cei 18 ani de carieră.
Bere Gratis

Bere Gratis

Bere Gratis sărbătorește anul acesta majoratul. Va fi ”bere gratis” pentru toată lumea (cu referire la concertul de pe 27 octombrie) ? 

Va fi “bere gratis” și înainte de concert, pentru toată lumea. Unul dintre partenerii noștri va avea grijă de acest aspect.

Ați colaborat recent cu Shift și Gheorghe Zamfir pentru noul single ”Frate”. De unde a pornit ideea piesei și a acestei alăturări interesante de stiluri muzicale?

Muzical, ideea a pornit de la tema de fluier. Ca text, din dorinta de a zugrăvi momente de viață, trăite de noi toți, în general, momente în care primim o mână salvatoare de la un prieten sau poate chiar de la un necunoscut, atunci când totul pare pierdut. În ceea ce privește colaborarea cu cei doi artiști, ne-am dorit să aducem împreună stiluri diferite. Pe de-o parte, lirismul refrenului și tema piesei, de inspirație folclorică, l-au adus pe maestrul Gheorghe Zamfir, pe de altă parte, beat-ul ne-a îndreptat către un artist hip-hop, Shift. Cu ambii am mai avut colaborări, împărțind aceeași scenă.

Care este cea mai frumoasă parte a meseriei de artist? Dar cea mai dificilă?

Faptul că faci (și trăiești din) ceea ce-ți place, ar putea fi cea mai frumoasă parte a meseriei de artist. E dificil de ținut balansul dintre ceea ce vrei tu și ce vor/așteaptă ceilalți: casa de discuri, radio, tv și public.

Care este ultimul compliment pe care l-ați primit și cine vi l-a făcut?

O prietenă a muzicii noastre, care ne-a spus că vine din Italia special pentru concertul din 27 octombrie, pentru a se încărca cu energie pozitivă.

Aveți vreun loc anume în București sau în țară care vă inspiră să compuneți?

În general, compunem acasă sau la sala de repetiții. Dar s-a întâmplat să ne vină vreo idee de refren sau de text și pe stradă, în troleibuz sau într-o cameră de hotel.

Dați-mi exemplu de o piesă a altui artist pe care v-ar fi plăcut să o compuneți.

"The first time ever I saw your face". Compusă de către Ewan MacColl pentru Peggy Seeger și reluată de foarte mulți mari artiști.

3 piese esențiale Bere Gratis, pe care le-ați recomanda unui necunoscut.

"Vino mai aproape", "La tine aș vrea să vin" și "Noapte caldă".

Când ați simțit ultima oară fluturi în stomac?

Parcă a fost ieri…

O lume fără muzică ar fi ..... (completați spațiile punctate cu un cuvânt sau o sintagmă).

O lume surdă.

Un mesaj pentru fanii care vă sunt alături încă de la debutul trupei.

Vă mulțumim pentru că împărțim același drum al acestei călătorii minunate și vă așteptăm, încă o dată, alături de noi, pe 27 octombrie la Sala Palatului!

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Bere Gratis
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE