Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Trupa Astero despre clipul "Cuvintele tac" și noua formulă - VIDEO

Despre primul clip al trupei Astero, noul album "Circles", posibile colaborări și viitoare lansări aflați în video interviul InfoMusic

Publicat

pe

Vlad - chitara ASTERO
Vlad - chitara ASTERO

Astero revine într-o nouă formulă, cu Florin la voce și cu un album nou, intitulat "Circles". Primul single de promovare este "Cuvintele tac", pentru care trupa a filmat și primul videoclip din carieră, lansat pe 25 aprilie.  Membrii formației sunt foarte bucuroși de cum a ieșit clipul și nerăbdători să vadă reacțiile fanilor. Astero a vizitat redacția InfoMusic, unde am vorbit despre realizarea videoclipului, viitoarele single-uri, posibile colaborări, poveștile care au inspirat piesele noului album, dar și despre trupa în formula actuală cu bune și cu rele.

Trupa ASTERO la InfoMusic.ro

Trupa ASTERO la InfoMusic.ro

"Suntem foarte bucuroși că am reușit să-l facem într-un final și că a ieșit atât de bine pe cât o să vedeți că este.. Este un clip care are și un pic de poveste, dar mai mult apărem noi pe acolo cântând. Este un clip care se potrivește cu mesajul piesei.

Nu este realizat în stilul clasic în care toată trupa apare și cântă în fața camerei ci fiecare dintre noi apărem individual. Pe lângă asta mai sunt și niște cadre cu povestea din spatele piesei, iar la partea de poveste apare o prietenă de-a noastră, Lăcrimioara Bradoschi, care este actriță și de care ne place foarte mult" - Vlad (chitară)

Filmările videoclipului s-au desfășurat în localul Alchimia din capitală, sub directivele lui Costin Chioreanu, care s-a ocupat de scenariu, regie, montaj și filmare. Acesta a fost ajutat de Gina Săndulescu, care a asigurat asistența tehnică, iar producția a fost realizată de twilight13media.

"Cu Costin am colaborat și la primul album, ne-a ajutat cu grafica și știm că face și videoclipuri, drept urmare am vorbit și pentru videoclip. Apropo de cum a mers la filmări, a mers totul repede, cred că în 2 ore am terminat" - Claudiu (tobe)

Videoclip oficial: ASTERO - Cuvintele tac

Versurile piesei "Cuvintele tac" au fost compuse de Vlad, inspirat fiind de trăirile și simțirile unui bun prieten. Acestea vorbesc despre tăcerea dinaintea încheierii definitive a unei relații, un moment pe care aproape că nu-l poți evita întrucât face parte din viață. De altfel, întregul album "Circles" este unul personal, toate cântecele având la bază sentimentele și experiențele prin care au trecut membrii trupei.

"Fiecare dintre noi cred că am avut cel puțin o despărțire în viața noastră și fiecare dintre noi avem sentimentul ăsta, probabil ascuns undeva adânc pentru că nu vrem să-l simțim" - Alex (bas)

"Cred că toți am trecut prin asta și aceasta este ideea. Bănuiesc că destul de multă lume o să se regăsească într-un fel sau altul în piesa asta. Și eu am trăit, dar culmea este că atunci când am scris versurile nu trecusem printr-o chestie de genul asta, ci am avut un prieten care a trecut... Este o chestie prin care dacă treci o dată, nu are cum să nu te marcheze și să o ții minte pentru totdeauna și să nu vrei să mai treci o dată prin asta, dar bineînțeles că mai treci" - Vlad

"Acum când văd videoclipul, care este mai de impact, mai tresar niște chestii mici în mine, dar am trecut peste ele și mergem mai departe" - Claudiu

"Odată am experimentat ceva asemănător și a fost destul de shaky, din fericire de atunci nu s-a mai întâmplat. Într-adevăr este greu de trăit un moment de genul acesta și Costin, regizorul videoclipului, a făcut o treabă foarte bună... te bagă în film." - Florin (voce)

Trupa ASTERO

Trupa ASTERO

Noul album al formației reprezintă o evoluție și o maturizare a sound-ului Astero. Dacă pe materialele cele dintâi grupul cânta grunge alternativ din anii 90, acum se regăsesc influențe din mai multe genuri și subgenuri, precum nu metal, alternative metal, post-grunge, care oferă complexitate muzicii. Astero este în prezent o formație bine închegată, mai ales că cel mai nou membru, Florin, s-a acomodat rapid cu colegii săi. Un cuvânt ce definește formația este libertatea întrucât cei din Astero fac muzică de plăcere și nu pentru bani. Fiecare membru lucrează în diferite domenii și anume: IT, telecomunicații mobile, relații cu clienții și aviație, iar după serviciu se dedică muzicii. Cu toate că programul este de multe ori foarte încărcat, trupa este liberă să cânte ceea ce simte, nefiind condiționată de alți factori.

Cele 12 piese ce alcătuiesc albumul "Circles" sunt gata, dar până la lansarea discului în toamnă, tracklistul este deschis pentru modificări. În afară de colaborarea cu violonista Cosmina Stângă, trupa ne-a dezvăluit că se află în discuții cu un artist din zona hip hop-ului pentru a realiza un featuring. În plus, pentru prima dată fanii vor avea ocazia să asculte și compoziții în limba engleză.

Legat de promovarea materialului, Vlad a mărturisit că are de gând să mai lanseze două videoclipuri ce vor prezenta o altă față a formației. Fiind pasionat de filmări și filmulețe, Vlad a înregistrat de-a alungul timpului numeroase momente, în special amuzante, cu trupa. Chitaristul este hotărât să le facă publice și chiar ne-a povestit despre unele dintre acestea în video interviul de mai sus.

Vlad - chitara ASTERO

Vlad - chitara ASTERO

Ce vă place și ce nu vă place legat de trupă?

Vlad - "Sunt foarte multe lucruri care îmi plac...Îmi place că putem să facem ce muzică vrem noi să facem foarte relaxați. Nu simțim ca și cum cineva ne obligă să facem asta sau că e un al doilea job, ci pur și simplu suntem 4 prieteni care fac ceva despre care ei cred că e marfă. Îmi place la sala de repetiții, îmi place să cânt, îmi plac concertele, îmi place să plecăm în țară, foarte multe lucruri îmi plac"

Alex - "Nu pot să zic că este ceva nu îmi place. Trupa a trecut prin mari schimbări anul trecut, cea mai mare a fost când l-am găsit pe Florin. S-a închegat foarte bine atunci și au început să curgă piesele, să se desfășoare altfel activitatea. Pot să zic că asta îmi place, că duce spre ceva, sperăm că spre succes după multe lovituri cu capul de zid
Claudiu – Ce nu îmi place este că nu s-au îndeplinit unele visuri care am zis că o să mi se îndeplinească dacă o să fiu într-o trupă...Așteptam să fiu rock star mai devreme. Asta nu îmi place până acum. Ce nu îmi place, tot cu titlul amuzant, este că eu fiind tobar am cele mai multe chestii de cărat. Bine, am suportul colegilor, mă ajută la cărat, dar nu a fost concert în care, după ce am strâns și am ajuns la sală, să nu constat că am pierdut ceva sau că am uitat ceva. Sunt chestii într-adevăr mărunte, dar sunt de bază, sunt de acolo. În rest îmi place...E pur și simplu lumea mea și fac ce vreau în ea, nu sunt constrâns în nici un fel. Este o descărcare de tot și sunt eu cu mine în primul rând, în film"

Florin - "Nu îmi plac cred că 2 lucruri: că nu avem ceaiuri calde, foarte târziu s-a reușit chestia asta prin îngăduința colegilor, dar mai vreau și prea puține colaboratoare. În rest, eu fiind cel mai mic, cel mai pitic, ultimul venit, mă simt tare bine cu băieții ăștia mai mari și ne cam înțelegem, ca să nu folosesc alte cuvinte mai drăguțe, ne înțelegem cam bine, surprinzător de bine după o relație de câteva luni"

Cu cei de la Astero am mai vorbit despre activitățile din timpul liber, formații și artiști cu care și-ar dori să colaboreze, despre următoarele single-uri ce vor fi lansate până în toamnă și de ce muzica trupei are versuri vesele într-o proporție mică. Despre toate acestea aflați în video interviul următor.

VIDEO: Trupa ASTERO

PUBLICITATE
Comentează

Trending