Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Amna: „Cu dragostea pentru muzică te naști”

Amna ne-a povestit despre viața de mămică și despre colaborările pe care le pregătește. Artista ne-a dezvăluit și câteva secrete, pe care le puteți afla doar din interviul de mai jos!

Publicat

pe

Amna, noua ta piesă ne spune că „Viața e o aventură”. Care este cea mai mare provocare pe care viața ți-a pregătit-o până acum?
Cea mai mare provocare pe care mi-a pregătit-o viața până acum a fost aventura cu muzica. Este o provocare foarte frumoasă, dar grea, însă atunci când ajungi seara în pat spui: „Doamne, îți mulțumesc pentru cea mai mare binecuvântare, pentru faptul că m-ai înzestrat cu voce frumoasă și pentru că pot să am atât de multă energie în jurul meu, în special cea venită din partea publicului”. Până la urmă, toată treaba asta se rezumă la oameni, pentru că lor le cântăm și de la ei ne luăm energia.

Ce lucru ți-ai dori să faci, dar încă nu ai curaj pentru el?
Al doilea copil, hahaha! Simt că mi-aș dori, dar parcă nu am curaj.

Dacă tot vorbim de copii, cum este experiența de a fi mama?
Experința de a fi mamă este fantastică! Mamele înțeleg foarte, dar până să devii mamă nu înțelegi, ti se pare o nebunie, unii copii ți se par enervanți, dar al tău este altfel întotdeauna. Este minunat și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această șansă, băiețul meu mi-a întregit familia și este cea mai mare binecuvântare!

Amna

Amna │ FOTO: Andreea Retinschi

Ai vreun sfat pentru mămicile din industria muzicală?
Nu sunt în măsură să dau sfaturi, eu am făcut așa cum am crezut mai bine pentru mine, am continuat să cânt, iar acum și băiețelul meu cântă și el și sper să îmi urmeze talentul. Sper doar să fie sănătoase și să le ducă pe toate cu bine!

Cum a început dragostea ta pentru muzică? Îți mai aduci aminte când ai început să cânți?
Cu dragostea pentru muzică te naști, nu cred că poți să o capeți pe parcurs. Toată lumea mă întreabă cum m-am apucat de cântat, nu m-am apucat, m-am născut cu harul acesta. Eram atât de mică, mă urcam pe o piatră la bunici la țară, și îmi imaginam că sunt pe o scenă și că dau spectacole cu lumea din jurul meu.

Cum te-ai simțit atunci când ți-ai ascultat piesa de debut – „Tell Me Why”, la toate posturile de radio, mai ales când a devenit hit internațional?
Nu mi-am plătit mașina, o luasem în leasing și am renunțat la ea, iar cu 3500 de euro mi-am cumpărat piesa. Nu știam dacă va fi hit, nu aveam niciun contract, dar uite că așa a vrut Dumnezeu, să fie hit! Îmi aduc mainte că eram în mașină cu soțul meu și urlam de fericire când am auzit prima dată piesa pe Radio 21. A fost cel mai tare sentiment!

AMNA2

În prezent colaborezi doar cu Marius Moga?
Da, cu Tom Boxer am colaborat doar pentru „Tell Me Why”, iar apoi am lucrat cu alți compozitori, până în 2012, când l-am cunoscut pe Marius. De atunci lucrez cu echipa DeMoga Music, care este echipa mea de suflet și este foarte important să găsești oamenii care să înțeleagă cum ești și ce vrei să exprimi prin muzica ta. Atâta timp cât totul merge bine, nu vreau să schimb nimic.

Tu și Adda ați fost primele artiste din România care au avut o colaborare. Te-ai mai gândit și la alt featuring?
Nu m-am gândit, dar dacă ar fi să vină acea colaborare, de ce nu. Totul s-a întâmplat în studio toată nebunia, când scriam la piesa „Fără aer”. Dacă ar fi să fie ceva, mi-ar plăcea, dar e important să mă înțeleg cu artista, să fie o chimie între noi, să îi ascult muzica.

Admiri vreo artistă din România?
Este o artistă pe care o respect foarte mult și ea știe acest lucru, este Andra! O respect foarte mult și îmi place mult modestia pe care a păstrat-o de-a lungul timpului. Modestia și bunul simț sunt două lucruri care lipsesc la noi în țară și mă bucur să văd aceste lucruri la o parte dintre artiștii noștri.

Dacă oglinda ta ar vorbi, cum te-ar descrie?
Foarte sensibilă, sinceră și devotată muzicii, familiei și prietenilor. Amna înseamnă în pachistaneză cea în care te poți încrede.

Cum ai aflat de acest nume?
Aveam un colaborator, iar pe iubita sa o chema Amna, mi-a explicat ce înseamnă numele ei și așa am decis să mă numesc și eu.

Spune-mi trei lucruri pe care detești să le faci!
Să mă prefac, să merg să fac shopping și să fac vizite pe care sunt obligată să le fac. Îmi place să vizitez oamenii atunci când se poate și când e timp pentru asta, pentru că vreau să vin cu sufletul deschis și nu pe fugă și sunt unii oameni care nu înțeleg asta.

Spune-mi un secret pe care ai vrea ca fanii să îl știe despre tine!
M-am chinuit 15 ani să scot capul în industria muzicală și în 2011 foarte mulți au sărit pe mine, pentru că așa fac oamenii la noi în țară când apare un artist nou, sunt gata să îl desființeze. Foarte mulți au crezut că sunt din Polonia, pentru că piesa mea „Tell Me Why” a stat trei luni în topurile de acolo, iar eu eram româncă și am suferit foarte mult, pentru că oamenii nu știau acest lucru.

Ce piese ascultai când erai mică și de unde te-ai inspirat?
M-am inspirat din muzica internațională, tatăl meu îmi cumpăra toate cd-urile posibile cu muzică internațională, erau compilații. Tata a vrut să fiu mereu la curent cu ce se întâmplă în domeniul muzical. În rest, o ascultam pe Mirabela, care îmi este și prietenă, Mădălina Manole, Mălina Olinescu, artiste care din păcate nu mai sunt printre noi.

Aș vrea să punctez faptul că depresia se instalează foarte rapid între artiști. Muzica s-a schimbat și nu mi se pare normal ca artiștii să fie dați la o parte odată cu trecerea timpului. În afară, artiștii vechi sunt în continuare respectați și au turnee, iar la noi când ajungi să împlinești o anumită vârstă ești dat la o parte, ceea ce nu e ok.

Când simți că rămâi „Fără aer”?
Înainte de a urca pe scenă întotdeauna simt că rămân fără aer. Atunci am cea mai multă energie pentru că iubesc oamenii atât de tare și tot timpul sunt primită foarte bine la evenimente.

Care crezi că ar putea fi cea mai trăznită colaborare?
Cred că aceea dintre un cântăreț de manele și unul de operă!

Am observat că ești foarte activă pe Facebook și Instagram. Cât timp acorzi acestor rețele?
Acord foarte mult timp! Mă stresez mereu ce să mai postez, să le placă oamenilor. Mi s-a reproșat că tot postez multe fotografii din mașină, dar sunt mereu ocupată și uit să fac poze în altă parte. Sunt artistă, sunt mămică, sunt soție și fiică, iar asta îmi ocupă tot timpul, dar trebuie să fiu activă și pe Facebook.

Mai ai timp și pentru vacanțe?
Uite că anul acesta nu mi-am făcut timp pentru nicio vacanță și se resimte lucrul acesta, așa că am zis să plecăm o săptămână la mare și una la munte, cu David. Anul trecut am fost în Dubai, iar anul acesta vrem neapărat să plecăm.

E vreun loc care te-a fascinat până acum?
Da, în Dubai, și am prins și reduceri, și a fost atât de bine... plajă, soare și liniște!

Mai ai și alte pasiuni pe lângă muzică?
Momentan nu, când eram mică scriam poezii, povești și pictam. Îmi doresc foarte mult să mai am puțin timp liber și să mai fac niște desene. Mi-aș dori foarte mult să mai pictez ceva, dar nu mai am timp. Aș vrea să stau în curte, să-mi beau cafeaua, David să nu tragă de planșă și să pot picta. Probabil că acest lucru se va întâmpla abia când David va avea 5-6 anișori și va înțelege că mami pictează.

Trending