Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Alexandra Ușurelu: Muzica este modul meu de a face oamenii să zâmbească și să-și amintească de sufletul lor

Urmărește interviul video cu Alexandra Ușurelu, despre muzica ei, colaborări și concerte. Materialul a fost înregistrat cu câteva zile înainte de concertul simfonic #PUR de la Teatrul Național din București.

Publicat

pe

Ce îmi poți spune despre piesele noi pregătite pentru concertul #PUR de la Teatrul Național?
Cânt despre oameni, nu-mi place să cânt despre lucruri. Și bineînțeles că și aceste cântece vor fi despre emoțiile umane.

Viitorul album va avea o anumită tematică, așa cum a fost primul?
Da, doar că nu aș vrea totuși să spun acum despre ce va fi vorba, însă oamenii vor avea o surpriză când vor intra în Sala Mare a Teatrului Național. Vor avea acolo ceva ca un indiciu pentru noua campanie a următorului album.

Știu că tot pentru acest concert îl vei avea pe invitat pe Dan Byron. Ai mai colaborat înainte cu el, sau va fi prima voastră experiență împreună pe scenă?
Nu am mai colaborat cu Dan, dar îl apreciez foarte mult pe el și pe trupa lui, Byron. Înafară de asta, avem un prieten comun, fostul lor chitarist, care a fost în trupă timp de 7 ani, iar el a cântat și cu noi încă de la începutul anului trecut și ne-am atașat foarte mult de el.

El este undeva dincolo de nori și știu că o sa se bucure că vom cânta împreună pentru el, de-asta l-am invitat pe Dan. Vrem să îi dedicăm lui acest moment.

Acum câțiva ani, cântai alături de Cornel Ilie, „Nopțile trec, doar visele rămân”. Dorești să ne povestești despre un vis drag din copilărie, care a prins contur în cele din urmă?
Da, când cânta tatăl meu, mi-sa părut că emoția pe care el o transmite este ceva foarte greu de cumpărat de la magazin, ceva foarte greu de avut pur și simplu. Mi-am dorit să pot transmite și eu cuiva ceea ce mi-a transmis el mie. Faptul că eu acum cânt pentru oameni și ei vin să mă asculte, asta e ca un vis împlinit... că pot să transmit ceea ce am simțit eu la tatăl meu.

Spune-mi ce lucruri te fac să zâmbești?
Chiar și tu mă faci să zâmbesc, pentru că ești un om deschis și ai emoții pentru că e primul interviu video. Apreciez foarte mult oamenii care sunt sinceri și naturali.

Alexandra Ușurelu (2016)

Alexandra Ușurelu (2016)

Am văzut că ai reînceput să fii activă pe blogul tău. Ce te-a determinat să scrii?
Am scris un singur articol, pentru mine. Nu l-am share-uit nicăieri, dar văd că voi m-ați stalkuit. Mi-ar plăcea să mai scriu. Așa cum scriam în ultimul articol de pe blog, îmi face bine să îmi mai amintesc de atâtea momente, fie că râd, fie că retrăiesc acele momente.

Care a fost cea mai interesantă experiență din toate călătoriile tale?
Eu sunt foarte atașată de America de Sud și a fost extraordinar să-mi petrec acolo ziua de naștere. Eram chiar într-un loc, în care era chiar ziua orașului și a fost plăcut ca la aniversarea mea să fie artificii, să fie cald și să am oameni atât de dragi lângă mine.

Cum ai putea să-mi definești muzica?
Muzica este pentru mine modul meu de a face oamenii să zâmbească și să-și amintească de sufletul lor. Dacă nu aș fi avut voce, probabil aș fi căutat alte căi de a transmite aceste mesaje și emoții. Dar în momentul acesta, muzica este instrumentul meu care mă ajută să fac asta.

Și dacă tot vorbim despre muzica ta, prin ce crezi că este ea diferită de ceea ce întâlnim în industria muzicală actuală?
Eu nu m-am gândit până acum ce au alții și ce nu am eu. Am făcut lucrurile așa cum am simțit și pur și simplu nu m-am gândit cum face celălalt. Nu am urmărit o rețetă. Ceea ce cânt eu, este exact ceea ce simt, ceea ce îmi place și ceea ce vreau să transmit oamenilor.

Mi-ai spus că dacă nu ai fi avut voce și talent pentru a te putea exprima muzical, ai fi încercat să transmiți oamenilor altfel emoțiile tale și trăirile artistice. Ce ai fi făcut dacă nu ai fi cântat?
Eu înafară de faptul că mă prezint oamenilor pe scenă, mai fac și evenimente pentru copii și pur și simplu sunt fascinată de surioarele mele. Am trei surioare mai mici și cred că pentru copii aș fi făcut ceva.

Mi-am adus aminte că ai colaborat de câteva ori și cu Dan Bordeianu. Cum îl poți descrie pe actor?
Dan este în primul rând un om foarte sincer și cald. Un om care în orice moment l-ai suna, ar fi lângă tine. Este un prieten extraordinar.

Ai vreo piesă preferată care ți-ar descrie foarte bine personalitatea?
Toate cântecele mele sunt cântate cu tot sufletul asumat. Există un cântec pe care în orice moment îl simt la fel de prezent, se numește „Ție” și spune că „Nimeni, nimic, niciodată/ Nu mi te smulge din brațe”. Acela este un cântec pe care eu întotdeauna îl dedic publicului meu pentru că mi-aș dori să fie mereu lângă mine, acest lucru îmi dă foarte multă putere și încredere.

Ai vreun artist preferat care va veni anul acesta în România și la al cărui ți-ai dori să mergi?
Nu știu dacă vine în România, dar aș vrea să o văd pe Katie Melua. Am văzut-o anul trecut în Franța, am fost special până acolo, la concertul ei și mi-aș dori să o văd și în România.

Q&A cu Alexandra Ușurelu

Care este filmul tău preferat?
April and The Twisted World

Ce carte te-a impresionat?
Eva Luna

Ai vreun personaj preferat dintr-un film pe care ai fi vrut să îl interpretezi?
Nu, îmi place să fiu eu.

Ce activitate casnică destești cel mai mult?
Să calc rufe

Ce guilty pleasure ai?
Nutella

Dacă femeia ar fi o piesă, ce titlu i-ai pune?
„Am să fiu eu casa ta”

Care este întrebarea pe care ai auzit-o cel mai des și de care te-ai săturat?
„Cum am început să colaborez cu Bobby Stoica?”

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending