Urmărește-ne în Social Media

rock

Câștigă 5 invitații duble la concertul ALTERNOSFERA din Colectiv și câte un autograf din partea trupei

Publicat

pe

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

În urma extragerii la sorți, cele 5 invitații duble la concertul ALTERNOSFERA din Club Colectiv merg la: Olivia RomanRobert MakkosIonuț LargeanuAlexandra Cristina TitaRaluca Toma.

Într-o duminică de decembrie din 1998, Marcel și Marin se întâlneau pentru prima dată la sala de repetiție. Aveau 16 ani și nu-și doreau decât să cânte. La scurt timp, trupa lor avea să fie numită ALTERNOSFERA. Au trecut 15 ani, iar formația a devenit una dintre cele mai puternice și iubite de pe scenele rock din România și Republica Moldova. Anul aceasta, ALTERNOSFERA și-a răsfățat fanii cu concerte, iar sfârșitul de an le va aduce unul special.

Vineri, 13 decembrie, va fi vorba de un concert aniversar în noul stabiliment urban Colectiv. Trupa promite să includă în setlist piese ce nu s-au mai auzit live de foarte multă vreme. InfoMusic îți propune un concurs special cu acest prilej. Vom oferi 5 invitații duble la evenimentul din Colectiv însoțite de autografe. mai mult, vrem să aflăm ce cântece ALTERNOSFERA v-au lipsit de la ultimele cântări. Introduceți piesa dorită în formularul concursului.

afis-alternosfera-concert-club-colectiv-bucuresti-13-decembrie-2013

Pentru a participa, trebuie să completezi formularul de mai jos, prin care  te abonezi la newsletterul InfoMusic. Mai rămâne apoi să dai share concursului pe Facebook să ne afle cât mai multă lume! 5 participanți norocoși însoțiti de partenerii lor vor putea merge la concert din partea InfoMusic.

Concursul se adresează exclusiv cititorilor site-ului InfoMusic cu vârsta de minim 14 ani și care sunt abonați la newsletterul cu știri din muzică. Fiecare newsletter va conține informații utile, oferind de fiecare dată posibilitatea dezabonării. Desemnarea câștigătorilor se va face prin tragere la sorți folosind random.org, aceștia fiind contactați telefonic și anunțați pe site. Câștigătorii vor fi validați pe baza share-ului transmis pe pagina de Facebook.

Completează formularul de concurs în 2 pași!

Accesul în club se va putea face de la orele 20:30, iar concertul ALTERNOSFERA este programat să înceapă la orele 23:00. De warm-up & after-party se va ocupa DJ JIJI (cunoscut publicului din București pentru party-urile din Laptaria lui Enache și Kulturhaus). Biletul costă 30 de lei și va putea fi cumpărat doar de la intrarea în club

 

 

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Marcel Bostan i-a povestit lui Despot despre viitorul album Alternosfera, mixat de un inginer de sunet premiat cu două Grammy-uri

Alternosfera lucrează la un nou album cu un inginer de sunet dublu premiat cu Grammy, ce a colaborat anterior cu Muse, Foo Fighters, U2 și Placebo, printre alții. Vocalistul Marcel Bostan s-a declarat extrem de bucuros că acesta a acceptat să lucreze cu ei, detaliindu-i lui Adrian Despot în ce stadiu se află noile piese.

Publicat

pe

Alternosfera în concert aniversar la 15 ani în Club Colectiv pe 13 decembrie 2013

Intervievat de Adrian Despot în cadrul seriei de discuții Backstage Pass, by Electric Castle, Marcel Bostan a povestit despre lunile petrecute în pandemie, începuturile sale în muzică și planurile de viitor. Vocalistul a dezvăluit că trupa lucrează la un nou album, care va ridica ștacheta și mai sus, în linie cu așteptările fanilor.

"Nu o facem doar pentru noi, dar o facem pentru ei (fani), și înțelegem foarte bine care sunt așteptările"

"Am avut marea fericire să ne găsim publicul și acum știm pentru cine facem muzică, până la urmă. Nu o facem doar pentru noi, dar o facem pentru ei, și înțelegem foarte bine care sunt așteptările. De fiecare dată încercăm să facem ceva nou și mai ales, pe aceast cale, aș vrea să comunic că noi acum lucrăm la un album nou, care e diferit, hai să spunem, și din punct de vedere al echipamentului, care ne permite să generăm structuri noi, dar am mers și mai departe - mixăm în străinătate. Avem deja primele premixuri și sper că până la sfârșitul anului o să avem tot materialul", a declarat Marcel Bostan.

Întrebat în ce direcție se îndreaptă noile compoziții, din punct de vedere stilistic, Marcel a explicat care este filosofia după care se ghidează atunci când scrie muzică.

"Piesele care sunt bune sunt piesele care nu țin de un stil anume"

"Foarte divers (sună piesele). Cum să îți spun. Noi avem o formulă, care stă la baza fiecărei piese, și dacă-ți dau un exercițiu, pe care eu foarte des l-am utilizat, în multe discuții, ai să înțelegi ce stă la baza deciziilor, care este grăuntele la orice piesă.

De exemplu: care este cea mai vestită piesă de la trupa Beatles? Statistic vorbind, "Yesterday" e cea mai vestită piesă, care este în rotație și în prezent, masiv. Dacă analizăm, stilistic vorbind, Beatles, care sunt rock'n'roll, "Yesterday" nu este o piesă rock'n'roll, înțelegi? Dacă analizăm cea mai vestită piesă, cea mai populară piesă de la Metallica, care nu o cunosc doar domnii care ascultă metale, avem "Nothing Else Matters", corect? Care nu este un trash. (...) Piesele care sunt bune sunt piesele care nu țin de un stil anume. Deci din punctul ăsta de vedere, așa pornim noi. Când facem o piesă, noi nu o gândim: uite, facem una mai grea, facem una mai ușurică. Noi facem piesa și orice piesă care se compune în Alternosfera se compune inițial la pian sau la chitară."

Marcel a dezvăluit că mixajul e realizat de un reputat inginer de sunet, pe nume Adrian Bushby. Acesta are în palmares două premii Grammy: unul pentru albumul "The Resistance", al trupei Muse, și încă unul pentru discul "Echoes, Silence, Patience & Grace", al formației Foo Fighters.

"Cu materialul ăsta, noi am ajuns la concluzia că nu mai putem să mixăm în Chișinău (...). Acum mixăm cu un domn, Adrian Bushby. Domnul este unul mega respectabil: are două Grammy-uri - unul pentru Muse - "The Resistance" și unul e pentru Foo Fighters, din 2007, nu mai țin minte exact cum se numește albumul. A lucrat cu nume foarte mari, gen U2, Placebo și tot așa. Are acolo așa o listă, noi ne-am speriat când am citit-o. Și am dat materialul, avem premixurile făcute, sună absolut diferit. Ca să înțelegi, am tradus textul și în engleză, am povestit care-i istoria. A fost așa o surpriză pentru noi că am fost acceptați de el pentru o colaborare și lucrăm înainte, sperăm să fie bine", a povestit Marcel.

VIDEO: Marcel Bostan discută cu Adrian Despot despre începuturile trupei Alternosfera, viitorul album și concertele programate în 2021

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending