Urmărește-ne în Social Media

rock

Viţa de Vie

Publicat

pe

Vita_de_Vie_02
Vita_de_Vie_02

Membri

A părăsit formația în 2012:
 • Sorin Dănescu - clape, voce (co-fondator)
Vita_de_Vie_02

Biografie

Vița de Vie a fost inființată în 1996 înregistrând primul demo în studioul lui Adrian Ordean. Albumul de debut a fost „Rahova”, lansat în 1997 alături de Zone Records.

Adrian Despot

Adrian Despot

Trupa a devenit cu adevărat cunoscută în România în anul 1999 odată cu lansarea albumului „Fenomental” și a single-ului „Basul și cu toba mare”În 2000 este lansat videoclipul „Vino la mine”, iar Vița de Vie primește premiul Otto pentru cea mai bună formație de la revista Bravo.

Băieţii au continuat lucrul, iar in 2001 apare albumul „Exxtra” care include două piese ce au devenit rapid hituri - „Sunetul mai tare” și „Liber”; dar și colaborări interesante - cu Șuie Paparude pentru piesa „Zboară”, Paraziții pentru „Beat mort”, Ganja și K-Gula pentru „O noapte”. Albumul este premiat în 2002 primind titlul de „Cel mai bun album alternativ”.

Anul 2003 a marcat lansarea a două videoclipuri pentru piese care au ajuns să fie dragi publicului - „Varză” și „Totata”.  În 2004 formația lansează albumul „9704” cuprinzând cele mai bune piese de pe primele 4 albume și o piesă nouă intitulată „Îmi pasă”, pentru care înregistrează și un videoclip.

În 2007 apare albumul „Egon” şi este înfiinţată casa de discuri VdV Music. Cel mai recent album „Fetish” a fost lansat pe 25 Martie 2010 alături de Gazeta Sporturilor.

Vița de Vie

Vița de Vie

Istoric

În anul 1996 Adrian Despot este cooptat într-o trupă ce nu purta încă vreun nume, din care făceau parte Sorin „Pupe” Tănase și Sorin Dănescu. Primele trei piese au fost compuse în bucătăria Hard and Heavy Cafe și în scurt timp înregistrate în studioul lui Adrian Ordean, care a botezat formația „Vița de Vie”.

Primul album apare in 1997, se numește Rahova și conține piesele care aveau să facă celebră formația încă de la începuturi –  „Te voi răpi”, „Ozosep”, „Rahova”, „Secretara”.  Tot în 1997 apare primul turneu național, Hollywood Rock, alături de Holograf si Pasărea Colibri.

Alături de cei trei membri fondatori apar Eugen „Jojo” Vasile la chitară și Mircea „Burete” Preda la bass. Aceasta este formula în care se va compune și se va cânta pentru prima oară pe o scenă piesa „Basul și cu Toba Mare”. La 24 de ore de la acest eveniment, în iulie 1998, „Basul și cu Toba Mare” se ascultă, în varianta înregistrată din concert, la Vama Veche.

Vița de Vie, imagine din videoclipul „Basul și cu toba mare”

Vița de Vie, imagine din videoclipul „Basul și cu toba mare”

Vița de Vie intră în febra conceperii unui nou album și în februarie 1999 pleacă la Essen, Germania, pentru a înregistra albumul Fenomental. Fenomental sparge toate recordurile, devenind primul disc de aur din România și în scurt timp este re-editat în variantă CD. Pe noua variantă există și piesa-manifest „Vino la mine”. În anul 2000 formația este premiată cu Premiul Otto al revistei Bravo pentru cel mai bun grup artist român.

În anul 2001, Jojo este nevoit să plece în America, iar în urma unei preselecții, Cezar Popescu devine chitaristul formației. Efervescența nou captată dă naștere unor piese de referință pentru VdV, precum „Liber”, „Sunetul mai tare” şi „Beat Mort”, toate grupate pe albumul Exxtra, lansat la Sala Palatului in fața a 4000 de spectatori. La sfârșitul anului, albumul primește premiul pentru cel mai bun album alternativ.

Vița de Vie, imagine din videoclipul „Liber”

Vița de Vie, imagine din videoclipul „Liber”

În 2002 formația compune mai mult pe drum, în turnee, dar si așa găsește resurse pentru a crea piese memorabile- „Visare” şi „Varză”, ambele incluse pe albumul Doi. După ce a fost prima formație care a înregistrat un album în altă țară, VdV devine prima formație care filmează un videoclip în altă țară pentru piesa „Varză” în Amsterdam.

Vița de Vie, imagine din videoclipul „Totata”

Vița de Vie, imagine din videoclipul „Totata”

În 2004 apare primul Best Of, intitulat 9704, având drept bonus track balada „Îmi pasă”, devenită între timp imn pentru multele campanii sociale in care VdV s-a implicat. Videoclipul piesei este prima si singura ocazie în care publicul poate vedea familiile membrilor VdV și este filmat în casele acestora.

Vița de Vie, imagine din videoclipul „Îmi Pasă”

Vița de Vie, imagine din videoclipul „Îmi Pasă”

În 2005 si 2006 VdV primește premiul Best Live MTV, rămânând pană acum singurul artist român care a primit un premiu MTV în doi ani consecutivi.

După plecarea lui Mircea „Burete” Preda, formula VdV redevine completă prin apariția lui Adrian Ciuplea. Cu acest suflu nou, formația definitivează înregistrările pentru albumul Egon, apărut în 2007. Videoclipul piesei single „Zale de Mătase” este filmat în numai 6 ore. După numai câteva luni formația înregistrează varianta acustică a piesei „Praf de Stele” și o lansează drept single.

Vița de Vie, imagine din videoclipul „Praf de Stele”

Vița de Vie, imagine din videoclipul „Praf de Stele”

2008 și 2009 aduc în prim plan talentele non-muzicale ale membrilor formației, care filmează, regizează și produc o serie de emisiuni TV. Mult așteptatul nou album al formației apare în martie 2010 împreuna cu GSP și este reeditat de 2 ori, drept dovadă a popularității de care se bucură VdV. „Matur, îndrăzneț și de o uriașă calitate artistică” este descrierea pe care presa a oferit-o pentru albumul Fetish.

În anul 2012 formația Vița de Vie împlinește 15 ani de cariera muzicală și sărbătorește acest eveniment cu fanii săi printr-un concert acustic deosebit la Opera Națională București, în data de 20 martie.

Vița de Vie, concert acustic aniversar Timișoara

Vița de Vie, concert acustic aniversar Timișoara

Discografie

 • Rahova - 1997 - Zone RecordsVita_de_Vie_egon
 • Fenomental 1999 - Media Pro Music
 • Exxtra - 2001 - Media Pro Music
 • Doi - 2002 - Roton
 • 9704 - 2004 - Roton
 • Egon - 2007
 • Fetish - 2010

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

AWAKE presents Vița de Vie Simfonic - Program și reguli de acces

Pe 22 august, Vița de Vie concertează alături de Filarmonica de Stat Tîrgu Mureş, în cadrul unui eveniment prezentat de AWAKE. Recitalul va avea loc la Cetatea Medievală Tîrgu Mureș și-l va avea în deschidere pe Vizi. Consultă programul și regulile de acces comunicate de organizatori.

Publicat

pe

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

 • Access public: 16:00
 • Expoziţie de artă contemporană Artdoor, organizată în colaborare cu OAR Mureș: 16:00 - 23:00
 • Designers’ Bazaar by Târgul Cetății: 16:00 - 23:00
 • Chill și Vinil: 16:00 - 21:00
 • Board Games Area by Zilele Jocurilor: 16.00-23.00
 • Platforma Feed Your Mind - discuții pe teme inspiraţionale: 17:30-19:30
 • 17:00-17:10 - Intro
 • 17:10-17:30 - Călin Ignat de la Bere Noah - Despre cum să produci local o bere artizanală
 • 17:30-18:00 - Larisa Pop de la Mr. Pop, Victor Bodoc de la Elephant și Zsigmond Istvan de la 112
 • Discuție pe tema cafenelelor de specialitate din Tîrgu Mureș
 • 18:00-18:30 - Mihai Ungureanu de la Zilele Jocurilor și Ali Plays a Lot - Discuție pe tema comunității
 • Board Games
 • 8.30-19.00 - Discuție pe tema Teatrului Indepedent din Tîrgu Mureș
 • Teatru Impro - The Funkers – prezentat de studenții la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș: 19:30 – 21:00
 • Concert Vizi: 19:00 – 20:00
 • Concert Vița de Vie și Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș, condusă de dirijor Remus Grama: 21:00 - 23:00

Programul evenimentului poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo și numărul publicului participant.

Accesul la AWAKE presents Vița de Vie Simfonic

Accesul se va putea face în baza unui tichet de acces valid, descărcat gratuit de pe IaBilet.ro. Un singur tichet permite accesul pentru o singură persoană o singură dată. Tichetul de acces va trebui păstrat pe toată durata evenimentului, iar spectatorii trebuie să aibă asupra lor și un act de identitate valid.

Intrarea la eveniment se face în baza regulamentului organizatorului și presupune respectarea tuturor restricțiilor și ale posibilelor condiții suplimentare impuse de autoritățile locale la momentul desfășurării evenimentului.

Cu scopul de a asigura sănătatea și siguranța participanților, ale staffului și ale artiștilor, concertul va avea loc în aer liber și cu respectarea măsurilor legale locale impuse de autorități la data desfășurării evenimentului.

Potrivit legislației în vigoare, accesul în incintă și participarea la eveniment sunt permise doar pentru:

 • persoanele care pot dovedi că sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
 • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 24 de ore;
 • persoanele care pot dovedi că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

*Documentația doveditoare trebuie să fie eliberată de laboratoare medicale acreditate.

Persoanele care se află în imposibilitatea de a participa la eveniment, dacă au emis deja un tichet de acces gratuit de pe IaBilet.ro, sunt încurajate să returneze tichetul de acces printr-un email la [email protected], astfel încât alți doritori să le poată folosi, având în vedere faptul că numărul de persoane ce pot accesa incinta locației este limitat.

Cei care dețin bilete la ediția amânată AWAKE Festival 2020 sau au primit o invitație la achiziționarea vinilului Vița de Vie în Corzi Live, dacă nu au descărcat deja un tichet de acces de pe IaBilet.ro pentru evenimentul din 22 august și doresc să participe, sunt rugați să trimită un email la [email protected], în care să solicite un tichet de acces.

Accesul copiilor

Accesul copiilor mai mici de 12 ani la concert nu este recomandat din cauza sunetului și luminilor puternice. Participanții la eveniment care vor decide să între însoțiți de cei mici, își asumă răspunderea pentru aceștia, iar accesul pentru ei se va face în baza unui tichet de acces emis pentru ei.

Organizatorii recomandă să asigurați copiilor cășți de protecție. Minorii trebuie să fie însoțiți de un adult.​

Recomandările organizatorilor:

Organizatorii le recomandă spectatorilor să vină din timp la concert, însă nu înainte de ora deschiderii oficiale a porților de acces, menționată mai sus. Astfel, se va evita aglomerarea zonelor de acces, iar timpul de așteptare va fi redus.

Organizatorii recomandă spectatorilor ca, odată intrați în spațiul de concert, să localizeze cea mai apropiată ieșire de urgență.

În zona de concert NU VA FI PERMIS accesul cu:

 • băuturi și produse alimentare achiziționate din afară perimetrului locației;
 • sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic,
 • doze de aluminiu, conserve;
 • artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, lasere;
 • scaune;
 • arme, obiecte contondente, lanțuri;
 • umbrele;
 • animale de companie;
 • rucsacuri, bagaje voluminoase mai mari decât o coală A4;
 • selfie stick-uri, aparate foto profesionale, aparate de înregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro.

În zona de concert VA FI PERMIS accesul cu:

 • aparate de fotografiat compacte;
 • brichete;
 • medicamente (orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoțite de rețeta, scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia, cu maximum o doză zilnică), insulină, spray inhalator pentru astm.

Achiziționarea băuturilor și produselor alimentare

În incinta perimetrului Cetății Medievale Tîrgu Mureș, participanții la eveniment vor avea posibilitatea de a achiziționa băuturi răcoritoare, apă, bere cu și fără alcool și gustări. Produsele vor putea fi procurate cu numerar sau card bancar.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Living Rock 2021 - Lineup-ul complet și programul pe zile

Living Rock 2021 aduce muzica alternativă la mare. Lineup-ul complet pentru ediția de anul acesta include trupe ca Vița de Vie, Alternosfera, The Mono Jacks și Urma.

Publicat

pe

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

Living Rock 2021 are loc în weekendul 20 - 22 august, pe plaja Tuzla. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului vor fi organizate activități în aer liber, pentru toate vârstele: de la acțiuni de ecologizare, tururi prin împrejurimi alături de ghizi și sesiuni de birdwatching pentru iubitorii de păsări, până la zonă de produse handmade, tatuaje, dreaduri și multe alte surprize.

Programul pe zile și ore

Vineri, 20.08

Evening concerts - cu începere de la 7 PM

 • Melting Dice
 • Rockabella
 • GRIMUS
 • COMA
 • Vița de Vie

Sâmbătă, 21.08

Morning Concerts - cu începere de la 8 AM

 • Robin and the Backstabbers
 • Dimitri's Bats

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Toulouse Lautrec
 • ZMEI3

Evening Concerts - cu începere de la 8:30 PM

 • Theodore (Grecia)
 • Jurjak
 • URMA
 • The Mono Jacks

Duminică 22.08

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Lucia
 • The Kryptonite Sparks

Evening Concerts - cu începere de la 7 PM

 • Alex & The Fat Penguins
 • Pinholes
 • byron
 • Alternosfera

Accesul la festival și în zona de camping:

 • Accesul la festival se va face pe bază de bilet de acces pentru o zi sau abonament pe trei zile, alături de certificatul de vaccinare sau test negativ de Covid. Abonamentul oferă acces gratuit în zona de camping a festivalului.

Biletele și abonamentele achiziționate anul trecut pentru ediția 2020 rămân valabile pentru ediția 2021.

Festivalul Living Rock, unicul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla, una dintre cele mai frumoase plaje din România.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Vița de Vie și Robin and the Backstabbers sunt headlineri la Holzstock Festival 2021

Holzstock Festival, eveniment ce are loc în cadrul bisericii fortificate din Hosman, ajunge în 2021 la cea de-a 7-a ediție. Vița de Vie și Robin and the Backstabbers sunt headlineri, din lineup făcând parte și alte nume autohtone, dar și de peste hotare.

Publicat

pe

Concert Vița de Vie la Arenele Romane pe 29 octombrie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Holzstock Festival este un festival de muzică ce are loc în cadrul bisericii fortificate Hosman, din județul Sibiu. Anul acesta, evenimentul ajunge la cea de-a șaptea ediție, între 20 și 22 august 2021, și reprezintă o importanta sursă de venit pentru administrarea și întreținerea ansamblului bisericii fortificate.

Vecinătatea bisericii-cetate din Hosman, dar și priveliștea extraordinară spre Munții Făgăraș oferă un cadru unic pentru desfășurarea acestui festival. În cele două zile de festival, participanții, fie ei localnici, sibieni sau veniti din orice parte a lumii, se bucură împreună de muzică, ateliere de lucru/creație, discuții și cântece la foc de tabără, dar și de posibilitatea de a face mici drumeții în zona satului Hosman. La festival va exista și o zonă de camping pentru corturi, între zidurile Bisericii Fortificate, și zonă de campare pentru Van-uri.

Lineup-ul Holzstock Festival 2021

Vineri, 20 august 2021

 • Robin and the Backstabbers
 • The Different Class
 • Stiff Kicks

Sâmbătă, 21 august 2021

 • Vița de Vie
 • Orkid
 • Wildchild

*Noi nume vor fi anunțate în perioada următoare.

Ca și în anii precedenți, festivalierii se vor putea bucura de workshop-uri și ateliere interesante de vizitat în timpul zilei. Detaliile pentru workshop-uri și ateliere vor fi dezăluite în curând.

Accesul la Holzstock Festival 2021:

Accesul este permis pentru:

 •  persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

SAU

 • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore și care acoperă întreaga durată a evenimentului (20 august, 14.00 PM – 22 august, 14.00 PM) ca și valabilitate.

SAU

 • rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 realizate la intrarea la festival contra cost.

Copiii cu vârsta până în 14 ani, dovedită de un act de identitate, beneficiază de intrare liberă în festival și camping, doar însoțiți de către un adult, în baza unei brățări speciale care se va elibera de către Organizator la punctul de check in.

Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare.

Bilete la Holzstock Festival 2021

 • Biletele Early Bird Full Pass costă 170 de lei. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending