Urmărește-ne în Social Media

rock

Ozzy Osbourne

Publicat

pe

Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne

John Michael "Ozzy" Osbourne s-a născut pe 3 decembrie 1948 în Birmingham, Marea Britanie și a devenit celebru alături de trupa Black Sabbath pe care a înfiinţat-o în 1969 împreună cu Tony Iommi. Numele grupului a fost inspirat de titlul filmului de groază Black Sabbath (1963), regizat de Mario Bava.

Ozzy Osbourne

În 1978, Ozzy a fost concediat din trupă datorită consumului de droguri şi a fost înlocuit cu Ronnie James Dio. Acest incident, precum şi divorţul de prima soţie, Thelma, l-au împins pe artist într-o depresie serioasă, impas depăşit alături de Sharon Arden, fiica managerului Black Sabbath, care ulterior avea să-i devină soţie.

Anul 1979 este cel în care artistul a înfiinţat formaţia The Ozzy Osbourne Band împreună cu Lee Kerslake (Uriah Heep), Bob Daisley (Rainbow) şi Randy Rhoads (ex-Quiet Riot). Noua trupă a debutat discografic cu albumul Blizzard of Ozz, insă cel de-al doilea material, Diary of a Madman, este considerat şi acum bază de temelie în muzica rock. Anul 1986 a fost cel în care britanicul a fost nevoit să dea socoteală în faţa justiţiei pentru piesa Suicide Solution, deoarece se presupunea că 2 tineri şi-au pus capăt vieţii, îndemnaţi de mesajul melodiei. Ozzy s-a apărat afirmând că Suicide Solution este un tribut adus lui Bon Scott (AC/DC).

Sceem, cel mai nou album Ozzy Osbourne, a fost lansat în 2010 şi a fost promovat printr-un turneu care l-a adus pe rocker într-un concert şi la Zone Arena din Bucureşti.

În 2011, într-o conferinţă de presă susţinută la Los Angeles, legendele heavy-metalului, Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler şi Bill Ward au anunţat oficial că Black Sabbath s-a reunit în formula originală şi că pe 10 iunie 2012 va concerta la Festivalul Download.

Însă în perioada în care agenda de concerte era pusă la punct, Tony Iommi, chitaristul formației a fost diagnosticat cu cancer limfatic, fapt ce a dus la anularea turneului și înlocuirea concertelor Black Sabbath cu show-uri Ozzy & Friends.

De-a lungul celor 40 de ani de carieră muzicală, Ozzy Osbourne a lansat 10 albume de studio, 5 albume live, 5 compilații, 33 de single-uri și a vândut 100 de milioane de copii ale albumelor în întreaga lume, dintre care 55 ca artist solo.

Discografie Ozzy Osbourne:

 • Blizzard of Ozz (1980)
 • Diary of a Madman (1981)
 • Speak of the Devil (1982)
 • Bark at the Moon (1983)
 • The Ultimate Sin (1986)
 • No Rest for the Wicked (1988)
 • No More Tears (1991)
 • Ozzmosis (1995)
 • Down to Earth (2001)
 • Black Rain (2007)
 • Scream (2010)

 

Muzică și film

Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher și alți muzicieni vor apărea într-un nou documentar

Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher și mai multe celebrități apar în noul documentar "Rockfield: The Studio on the Farm", ce va fi lansat pe 14 mai. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Robert Plant / Liam Gallagher / Ozzy Osbourne
Robert Plant / Liam Gallagher / Ozzy Osbourne

Printr-o suită de imagini de arhivă, documentarul va spune povestea faimosului studio de înregistrări din Țara Galilor. De-a lungul anilor, trupe importante din Marea Britanie, cum ar fi Black Sabbath, Queen, Oasis și Coldplay, au înregistrat la Rockfield, înființat acum aproape 60 de ani.

Osbourne, Plant, Gallagher și Chris Martin (Coldplay) sunt intervievați, reflectând asupra experienței lor la Rockfield. Documentarul este regizat de Hannah Berryman și a fost deja prezentat la SXSW și la alte festivaluri de film. Compania Abramorama a câștigat drepturile de distribuție a filmului și îl va lansa direct către consumator înainte de a ajunge pe alte platforme digitale.

"Dintr-un anumit punct de vedere, filmul este despre dinamica trupelor și profunzimea înregistrărilor de acel tip, ceea ce, cu tehnologia de astăzi, este în declin. Această intensitate aproape a despărțit unele trupe, dar a și produs piese care au rezistat testului timpului și publicul poate auzi tot ce s-a întâmplat la această fermă izolată", a declarat regizoarea Hannah Berryman.

https://www.instagram.com/p/CCyrdt_gXYJ/

Studioul Rockfield este cunoscut mai ales pentru fermele sale și a fost înființat de doi frați, Kingsley și Charles Ward, care visau să facă muzică în timp ce mulgeau vacile. Într-un final, cei doi au transformat ferma familiei într-un studio funcțional, iar locația rurală și izolată i-a cucerit pe artiștii care căutau un mediu de lucru liniștitor.

Trailer "Rockfield: The Studio on the Farm":

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending