Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Pepe - Marina Voica la "Te cunosc de undeva!"Pepe a câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!", transformat în Marina Voica - VIDEO Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres"

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne

John Michael "Ozzy" Osbourne s-a născut pe 3 decembrie 1948 în Birmingham, Marea Britanie și a devenit celebru alături de trupa Black Sabbath pe care a înfiinţat-o în 1969 împreună cu Tony Iommi. Numele grupului a fost inspirat de titlul filmului de groază Black Sabbath (1963), regizat de Mario Bava.

Ozzy Osbourne

În 1978, Ozzy a fost concediat din trupă datorită consumului de droguri şi a fost înlocuit cu Ronnie James Dio. Acest incident, precum şi divorţul de prima soţie, Thelma, l-au împins pe artist într-o depresie serioasă, impas depăşit alături de Sharon Arden, fiica managerului Black Sabbath, care ulterior avea să-i devină soţie.

Anul 1979 este cel în care artistul a înfiinţat formaţia The Ozzy Osbourne Band împreună cu Lee Kerslake (Uriah Heep), Bob Daisley (Rainbow) şi Randy Rhoads (ex-Quiet Riot). Noua trupă a debutat discografic cu albumul Blizzard of Ozz, insă cel de-al doilea material, Diary of a Madman, este considerat şi acum bază de temelie în muzica rock. Anul 1986 a fost cel în care britanicul a fost nevoit să dea socoteală în faţa justiţiei pentru piesa Suicide Solution, deoarece se presupunea că 2 tineri şi-au pus capăt vieţii, îndemnaţi de mesajul melodiei. Ozzy s-a apărat afirmând că Suicide Solution este un tribut adus lui Bon Scott (AC/DC).

Sceem, cel mai nou album Ozzy Osbourne, a fost lansat în 2010 şi a fost promovat printr-un turneu care l-a adus pe rocker într-un concert şi la Zone Arena din Bucureşti.

În 2011, într-o conferinţă de presă susţinută la Los Angeles, legendele heavy-metalului, Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler şi Bill Ward au anunţat oficial că Black Sabbath s-a reunit în formula originală şi că pe 10 iunie 2012 va concerta la Festivalul Download.

Însă în perioada în care agenda de concerte era pusă la punct, Tony Iommi, chitaristul formației a fost diagnosticat cu cancer limfatic, fapt ce a dus la anularea turneului și înlocuirea concertelor Black Sabbath cu show-uri Ozzy & Friends.

De-a lungul celor 40 de ani de carieră muzicală, Ozzy Osbourne a lansat 10 albume de studio, 5 albume live, 5 compilații, 33 de single-uri și a vândut 100 de milioane de copii ale albumelor în întreaga lume, dintre care 55 ca artist solo.

Discografie Ozzy Osbourne:

 • Blizzard of Ozz (1980)
 • Diary of a Madman (1981)
 • Speak of the Devil (1982)
 • Bark at the Moon (1983)
 • The Ultimate Sin (1986)
 • No Rest for the Wicked (1988)
 • No More Tears (1991)
 • Ozzmosis (1995)
 • Down to Earth (2001)
 • Black Rain (2007)
 • Scream (2010)

 CLOSE
CLOSE