Urmărește-ne în Social Media

Omul cu Șobolani

Publicat

pe

OCS
OCS

OCSMembri

Dan Amariei - voce
Nicolae Arama - chitară
Radu Andrei - chitară bass
Mihnea Dobrota - tobe

Biografie

Formaţia Omul cu șobolani (O.C.S.) a fost înfiinţată pe de 1 august 1997,  în Constanța, de Dan Amariei și Adrian Albu (a.k.a. Koks). Numele trupei a fost inspirat din cartea lui Sigmund Freud - „Der Rattenmann”.

În București, au întregit formula trupei cu Tache și Nucu (Nicolae Aramă). În perioada următoare, trupa este susținută de Andrei Popa și de Cezar Cojocariu, care le oferă o sală de repetiții și instrumentele profesionale de care avea nevoie.

OCS

Prima piesă înregistrată a fost „Fără adresă”, dar nu a fost niciodată scoasă pe piață. Primul demo cuprindea patru piese și a fost realizat în formula: Dan (voce), Nucu (chitară), Koks (chitară), Tache (bas), Adi Subasu (tobe). La scurt timp după, Adi Subasu este înlocuit de Morse (Andrei Barbulescu), un foarte bun instrumentist.

Concertul de debut are loc prin mai 1998, în clubul bucureștean Big Mamou.

 Din motive necunoscute, Tache se retrage, fiind urmat și de Morse. Trupa își reîmprospătează forțele odată cu venirea în rândurile sale a lui Kaiser (Cezar Panait) la bas și a lui Mihnea Dobrotă la tobe. Alături de cei doi din urmă se filmează primul videoclip, la piesa „Vara pe Oliță”.

OCS în Big Mamou, 1998

OCS în Big Mamou, 1998

În anul 1999, primul EP semnat de DanNucuKaiser și Bazooka, intitulat Razna. Tot în această formulă de patru este înregistrat și primul LP al trupei, Ne punem in cap (2001). De pe acest album, piesa „(Dez)orientat” câștigă popularitate și beneficiază de un videoclip ce a fost filmat de Tudor Giurgiu. În aceeași perioadă, chitaristul Adrian Ștefan este cooptat pentru a participa la concerte.

Piesa lucrată în 2001 de Nucu dă numele noului album care apare în 2002, Mâinile sus. Însă acesta este nevoit să-și părăsească colegii pentru un an, plecând în armată. Koks revine în trupă, șicreează o răsturnare de situații: basistul devine chitarist (Kaiser) iar chitaristul se transformă în basist (Koks).

În 2004 apare pe piață albumul OCS TV. De pe acest material discografic s-au remarcat piesele „Ajutor” și „2ouă beri goale”.

Anul 2005 a fost cel în care este lansat Best before 2005, cu cele mai bune piese ale trupei de până atunci, iar în 2006 apare single-ul Nu încerca așa ceva acasă.

La sfârșitul lui 2006 apare cel de-al patrulea album de studio intitulat Superparanoia, de pe care a fost extras și single-ul „Depresia de toamnă/iarnă 06/07”, pentru care se filmează și un videoclip.

OCS

O.C.S

Discografie

  • Razna (1999)
  • Ne punem în cap (2001)
  • Mâinile sus! (2002)
  • OCS tv (2004)
  • Best before 2005 (2005)
  • Nu încerca așa ceva acasă (single, 2006)
  • Superparanoia (2006 )
  • Dansăm legați la ochi cu spatele la zid (2009)

Legături externe

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Omul cu Șobolani deschide seria de concerte Showroom Original x Expirat

Pe 5 martie, trupa Omul cu Șobolani va inaugura seria de concerte online Showroom Original, filmate la Expirat. Evenimentul va putea fi urmărit pe platforma Overground Showroom.

Publicat

pe

Omul cu Șobolani - OCS la BESTFEST 2013 pe 5 iulie

Overground Music readuce pe scenă unele dintre cele mai cunoscute trupe de alternativ pentru o serie de concerte filmate și găzduite de Expirat. O dată la două săptămâni, vinerea, de la ora 20:00, pe Overground Showroom, "Netflixul de concerte", va avea loc premiera unui nou concert din seria Showroom Original x Expirat. Omul cu șobolani deschide această serie, concertul trupei fiind programat pentru vineri, 5 martie, de la ora 20:00. 

Bilete pentru concertul OCS din seria Showroom Original x Expirat

Biletele la premiera online de pe 5 martie a concertului OCS – Showroom Original x Expirat se găsesc online la prețul de 29 de lei și oferă acces timp de o lună la concertul înregistrat. După achiziția biletelor, cumpărătorii vor primi un email din partea Overground Showroom cu username-ul și parola contului lor în care vor putea urmări premiera concertului OCS – Showroom Original x Expirat pe data de 5 martie de la ora 20:00.

Concertul va fi de asemenea disponibil pentru toți abonații Overground Showroom care au optat pentru un plan tarifar recurent – lunar, trimestrial sau anual.

TRAILER | OCS: Showroom Original x Expirat 2021

OCS, prescurtarea de la Omul cu șobolani – inspirat din titlul cărții lui Freud – este numele trupei formate din Dan Amariei (vocal), Nicolae Aramă (chitară), Mihnea Dobrotă (tobe) și Radu Caragea (bas), care a luat naștere în Constanța (România), în urmă cu douăzeci și doi de ani. De atunci, aceștia au ajuns departe: au cucerit scena alternativă românească, au lansat opt albume, au filmat câteva zeci de videoclipuri, au susținut sute de concerte și sunt la a treia generație de fani. În 2019, Omul cu șobolani au lansat cel mai recent album de studio – "Fabrica de păpuși" – un album actual și energic, și o reconectare la mesajul social din primii ani ai trupei.

Din seria Showroom Original x Expirat urmează să aibă premiera pe Overground Showroom concerte cu Kumm, Eyedrops, Lucia & Muse Quartet, Pinholes, Fluturi pe Asfalt, Domino, The Kryptonite Sparks, Dimitri's Bats și alții.

OVERGROUND SHOWROOM este o bibliotecă video on demand dedicată concertelor, ce propune un serviciu similar altor platforme de streaming video. Catalogul conține concerte live ale artiștilor din România, filmate full HD și cu sunet de înaltă calitate. Concertele sunt disponibile pentru streaming 24/7, iar veniturile generate de platformă vor fi direcționate către artiști.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending