Concert Andrea Bocelli - bilete
Andrea Bocelli concertează la București pe 22 iunie 2017 - Cumpără bilete de aici
Poze concert Dream Theater la Arenele Romane din București - 2017 INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
Smiley
INFO CONCERT:
Kings of Leon
INFO CONCERT:
Andrea Bocelli
INFO CONCERT:
Depeche Mode
INFO CONCERT:
Neversea

Omul cu Șobolani

OCS

OCSMembri

Dan Amariei - voce
Nicolae Arama - chitară
Radu Andrei - chitară bass
Mihnea Dobrota - tobe

Biografie

Formaţia Omul cu șobolani (O.C.S.) a fost înfiinţată pe de 1 august 1997,  în Constanța, de Dan Amariei și Adrian Albu (a.k.a. Koks). Numele trupei a fost inspirat din cartea lui Sigmund Freud - „Der Rattenmann”.

În București, au întregit formula trupei cu Tache și Nucu (Nicolae Aramă). În perioada următoare, trupa este susținută de Andrei Popa și de Cezar Cojocariu, care le oferă o sală de repetiții și instrumentele profesionale de care avea nevoie.

OCS

Prima piesă înregistrată a fost „Fără adresă”, dar nu a fost niciodată scoasă pe piață. Primul demo cuprindea patru piese și a fost realizat în formula: Dan (voce), Nucu (chitară), Koks (chitară), Tache (bas), Adi Subasu (tobe). La scurt timp după, Adi Subasu este înlocuit de Morse (Andrei Barbulescu), un foarte bun instrumentist.

Concertul de debut are loc prin mai 1998, în clubul bucureștean Big Mamou.

 Din motive necunoscute, Tache se retrage, fiind urmat și de Morse. Trupa își reîmprospătează forțele odată cu venirea în rândurile sale a lui Kaiser (Cezar Panait) la bas și a lui Mihnea Dobrotă la tobe. Alături de cei doi din urmă se filmează primul videoclip, la piesa „Vara pe Oliță”.

OCS în Big Mamou, 1998

OCS în Big Mamou, 1998

În anul 1999, primul EP semnat de DanNucuKaiser și Bazooka, intitulat Razna. Tot în această formulă de patru este înregistrat și primul LP al trupei, Ne punem in cap (2001). De pe acest album, piesa „(Dez)orientat” câștigă popularitate și beneficiază de un videoclip ce a fost filmat de Tudor Giurgiu. În aceeași perioadă, chitaristul Adrian Ștefan este cooptat pentru a participa la concerte.

Piesa lucrată în 2001 de Nucu dă numele noului album care apare în 2002, Mâinile sus. Însă acesta este nevoit să-și părăsească colegii pentru un an, plecând în armată. Koks revine în trupă, șicreează o răsturnare de situații: basistul devine chitarist (Kaiser) iar chitaristul se transformă în basist (Koks).

În 2004 apare pe piață albumul OCS TV. De pe acest material discografic s-au remarcat piesele „Ajutor” și „2ouă beri goale”.

Anul 2005 a fost cel în care este lansat Best before 2005, cu cele mai bune piese ale trupei de până atunci, iar în 2006 apare single-ul Nu încerca așa ceva acasă.

La sfârșitul lui 2006 apare cel de-al patrulea album de studio intitulat Superparanoia, de pe care a fost extras și single-ul „Depresia de toamnă/iarnă 06/07”, pentru care se filmează și un videoclip.

OCS

O.C.S

Discografie

  • Razna (1999)
  • Ne punem în cap (2001)
  • Mâinile sus! (2002)
  • OCS tv (2004)
  • Best before 2005 (2005)
  • Nu încerca așa ceva acasă (single, 2006)
  • Superparanoia (2006 )
  • Dansăm legați la ochi cu spatele la zid (2009)

Legături externe



CLOSE
CLOSE