Urmărește-ne în Social Media

Offspring

Publicat

pe

Offspring
Offspring

Offspring

Istoria trupei The Offspring a început în orașul Garden Grove (California) în anul 1984, dar sub o altă titulatură. Doi colegi de liceu, Dexter Holland (vocalist) și Greg Kriesel (bass) au format inițial trupa Manic Subsidal, fiind ispirați de un concert susținut de punk-rockerii de la Social Distorsion. Un an mai târziu lor li se alătură Noodles (chitarist) și împreună încep să cânte live în Santa Cruz și San Francisco. În 1986 se redenumesc The Offspring și lansează primul vinil cu melodiile "I'll Be Waiting" și "Blackball". Ei vând 1000 de exemplare. Ron Welty devine toboșarul trupei, având în 1986 doar 16 ani.

The Offspring a debutat discografic în 1989 după semnarea unui contract cu labelul independent Nemesis/Cargo. Producătorul Thom Wilson, ce a mai lucrat cu T.S.O.L., The Vandals și Dead Kennedys, i-a ajutat să lanseze vinilul de debut. The Offspring înregistrează 3000 de copii vândute pentru discul omonim.

Succesul lui The Offspring se concretizează odată cu cel de-al doilea album, Ignition, scos în 1992, când trupa a schimbat casa de discuri cu mai celebra Epitaph. Discul Ignition s-a vândut în peste 1 milion de exemplare în întreaga lume. În ani următori trupa ajunge în Europa alături de celebrii NOFX.

Smash (1994) este cel de-a treilea album The Offspring și al doilea produs al colaborării cu Epitaph. Discul conține hiturile cuper-promovate de MTVCome Out and Play (Keep 'Em Separated)”, „Self Esteem” și „Gotta Get Away”. Albumul s-a comercializat în peste 11 milioane de copii, un record pentru un label de muzică indie. În Billboard Top 200, Smash a urcat până pe locul 4.

Membrii Dexter și Greg formează în 1995 propria casă de discuri, Nitro Records. Aceasta re-editează albumul de debut din '89, de această dată pe suport compact disc. Din 1997, The Offspring face parte din portofoliul Columbia Records.

Celebra melodie “Pretty Fly (for a White Guy)” de pe Americana (1998) a fost descărcată ca fișier MP3 de 22 milioane de ori într-un interval de 10 săptămâni, urcând pe primul loc în clasamentul „Top Pirated Internet Songs” al revistei „Rolling Stone”. Albumul ce mai include “Why Don't You Get a Job?”, „The Kids Aren't Alright” și “She's Got Issues” a depășit pragul de vânzări de 10 milioane de exemplare, postul MTV având un rol esențial în promovare, mai ales prin videoclipul pentru “Pretty Fly (for a White Guy)”.

În anul 2000, The Offspring au pus spre descărcare gratuită de pe Internet albumul “Conspiracy Of One” înaintea lansării pe disc. Fanii care au cumpărat albumul au fost primiți în clubul online Offspring Nation, cu acces online la materiale nepublicate. Sony Music nu a agreat acest lucru, iar pentru a evita un proces, trupa a oferit single-uri individuale pe site-ul propriu și site-ul MTV.

În 2003, The Offspring a cântat coverul după The Ramones, “I Wanna Be Sedated”. Melodia destinată inițial filmului “Idle Hands” va fi inclusă și pe albumul tribut “We're a Happy Family” (editat de Columbia), alături de interpretări Metallica, Eddie Vedder, Marilyn Manson și KISS.

Toboșarul Ron Welty părăsește trupa în 2003. Albumul „Splinter” din acel an a fost înregistrat cu fostul baterist de la Vandals și A Perfect Circle, Josh Freese.

Titlul propus inițial pentru discul din 2003 era “Chinese Democracy”, identic cu cel anunțat de Axl Rose pentru materialul lucrat în ultima decadă pentru Guns N Roses. Dexter Holland anunțase atunci că îi vor fura titlu, așa cum și Axl îi “furase” cozile împletite.

A fost atât de comic. Simțeam că așa trebuie să procedăm. Ideea de a-i fura cuiva numele albumului la care lucrase de așa mult timp era pentru noi foarte amuzantă. Amâni, pierzi. Axl îmi preluase împletiturile, eu îi luam titlul albumului.”, declara solistul Dexter.

Tot el spunea pe urmă că numele le-a purtat ghinion. Albumul s-a numit Splinter și a fost lansat la sfârșitul lui 2003. Turneul ce a urmat, “Splinter World Tour” din 2004 a cuprins 97 de concerte în 22 de țări din Europa, America, Australia, Asia și Africa. Distanțele parcurse de trupă însumau 260200 de kilometri. După toate acestea, Dexter și-a împlini și visul de pilot. A celebrat sfârșitul turneului cu solo zbor de 9 zile în jurul globului.

După alți 5 ani, trupa a editat albumul “Rise and Fall, Rage and Grace” (2008). „Hammerhead” a fost primul single extras, iar trupa l-a oferit la liber pe site-ul oficial.

În 2010, The Offspring a înregistrat la baza lor din Huntington Beach noi melodii alături de producătorul Bob Rock.

Muzică nouă

The Offspring a lansat piesa şugubeaţă "We Never Have Sex Anymore" - AUDIO

The Offspring a lansat o piesă trăznită şi şugubeaţă la început de aprilie 2021, "We Never Have Sex Anymore", imnul cuplurilor izolate în pandemie. Punk rockerii din California ne oferă al doilea single de pe noul album, "Let the Bad Times Roll". Piesa se ascultă în articol, acolo unde avem şi detalii despre LP.

Publicat

pe

The Offspring coperta single Let the Bad Times Roll
The Offspring coperta single Let the Bad Times Roll │ FOTO: The Offspring

"We Never Have Sex Anymore" nu este o piesă punk tipică, infuzând track-ul cu pian şi un tempo mai scăzut decât de obicei. Include şi trompete şi are un aer de muzică ironică de lounge, la final de program. Era o perioadă când Richard Cheese prelua piese metal şi le transforma în muzică lounge şi swing şi fix asta inspiră The Offspring cu acest single. Are şi ceva de Diablo Swing Orchestra, dar departe de abundenţa de instrumente, voci şi influenţe de acolo. E genul de creaţie pe care am aştepta-o de la o trupă la început de carieră, doar că i-ar fi greu să surprindă blazarea unui cuplu de o anumită vârstă.

Acest release este extras de pe viitorul album al trupei californiene, "Let the Bad Times Roll", care va sosi pe 16 aprilie prin Concord Records. Single-ul titular a debutat în martie 2021, iar acest disc vine la 9 ani după "Days Go By", albumul din 2012 al grupului. Cele 12 piese noi au fost produse de Bob Rock, care a lucrat şi la ultimele 2 albume The Offspring. Grupul e compus din solistul Bryan "Dexter" Holland, chitaristul Kevin "Noodles" Wasserman, toboşarul Pete Parada şi noul basist "Todd Morse".

Compoziţia noilor melodiii începuse deja de 5 ani, dar artiştii nu s-au putut sincroniza pentru a le finaliza, decât în ultimii 2 ani. Iată tracklist-ul lui "Let The Bad Times Roll":

1. This Is Not Utopia (2:38)
02. Let The Bad Times Roll (3:18)
03. Behind Your Walls (3:21)
04. Army Of One (3:11)
05. Breaking These Bones (2:46)
06. Coming For You (3:48 )
07. We Never Have Sex Anymore (3:30)
08. În The Hall Of The Mountain King (1:00)
09. The Opioid Diaries (3:01)
10. Hassan Chop (2:20)
11. Gone Away (3:16)
12. Lullaby (1:12)

Iată ce a declarat solistul "Dexter" despre întârzierea lansării albumului:

Speram să avem discul gata probabil cu 5 ani în urmă, dar a durat mai mult să creăm ceva care să simţim că e puternic şi reprezentativ pentru trupă în cea mai bună lumină. Cred că asta e. Trebuia să se simtă ca un album potrivit înainte să îl lansăm. Nu avem un termen limită. Nu aveam nici măcar o casă de discuri, pluteam în eter. A fost o perioadă bună să profităm de trecerea timpului şi să producem albumul potrivit.

Cât despre inspiraţie pentru noul release, acesta este considerat succesor spiritual pentru piesa "Sh*t Is F*cked Up" din 2008, când lucrurile erau teribile în lume, dar iată că se poate mai rău, iar muzica reflectă asta.

Citește în continuare

Muzică nouă

The Offspring lansează piesa "Let The Bad Times Roll" - AUDIO

The Offspring a revenit după 9 ani cu o piesă nouă, "Let The Bad Times Roll", păstrându-şi ironia muşcătoare şi energia punk-rock. Noua piesă ne duce direct la începutul anilor 2000 şi la perioada "Jackass", "American Pie" şi revirimentul punk datorat MTV. Noua piesă se ascultă în articol, unde aflaţi şi detalii despre noul album The Offspring.

Publicat

pe

The Offspring coperta single Let the Bad Times Roll
The Offspring coperta single Let the Bad Times Roll │ FOTO: The Offspring

La aproape un deceniu de la ultimul LP, The Offspring e gata să ne ofere un album nou. Acesta se numeşte "Let the Bad Times Roll" şi va debuta pe 16 aprilie prin Concord Records. Este succesorul lui "Days Go By" din 2021 şi a fost produs de către Bob Rock, care a lucrat cu cei 4 muzicieni şi la ultimele 2 discuri. Actuala componenţă a The Offspring este următoarea:

  • Bryan "Dexter" Holland: voce
  • Kevin "Noodles" Wasserman: chitară
  • Pete Parada: toboşar
  • Todd Morse: basist (nou)

Albumul a fost compus şi înregistrat în ultimii ani în diferite locuri de pe glob, în special în studioul trupei din Huntington Beach, California. E fascinant modul în care noul single trece de la piesă de foc de tabără şi chorusuri fredonabile la riff-uri punk-rock muşcătoare. Când să apuci să faci pogo, revine la partea cu melancolia. Aşa cum indică şi fanii în comentariile de pe YouTube, vocea a fost mixata destul de "în spate" faţă de instrumente şi este îngropată în mixaj.

Piesele de pe album reflectă atmosfera schimbătoare din Statele Unite în ultimii ani. Iată şi tracklist-ul lui "Let The Bad Times Roll":

01. This Is Not Utopia (2:38)
02. Let The Bad Times Roll (3:18)
03. Behind Your Walls (3:21)
04. Army Of One (3:11)
05. Breaking These Bones (2:46)
06. Coming For You (3:48 )
07. We Never Have Sex Anymore (3:30)
08. In The Hall Of The Mountain King (1:00)
09. The Opioid Diaries (3:01)
10. Hassan Chop (2:20)
11. Gone Away (3:16)
12. Lullaby (1:12)

În decembrie 2020 The Offspring a lansat videoclipul oficia al piesei "Christmas (Baby Please Come Home)", cover după o piesă celebră de Crăciun. În aprilie 2020 formaţia a profitat de isteria Tiger King şi a înregistrat un cover după Here Kitty Kitty", melodie popularizată de Joe Exotic în documentarul de pe Netflix.

The Offspring lua naştere în 1984 şi este etalon pentru genul punk rock, skate punk şi pop punk. Este încadrată în curentul California Punk, alături de Green Day, Rancid, Bad Religion, NOFX, Pennywise şi Jawbreaker. Ei au înviat interesul în punk rock în anii 1990 şi 2000. Cu vânzări de peste 40 de milioane de discuri, aceasta este una dintre cele mai de succes trupe punk rock din istorie.

Citește în continuare

Albume noi

The Offspring va lansa un nou album după aproape un deceniu

The Offspring, nume definitoriu pentru stilul de muzică pentru punk-rock a anunţat un nou album după aproape un deceniu de pauză. De-a lungul ultimilor ani au tot existat indicii că ni se pregăteşte ceva, dar în afară de single-uri şi best of-uri nu am primit un LP complet nou. Acum suntem gata de un nou disc.

Publicat

pe

The Offspring Live
The Offspring Live │ FOTO: Captură YouTube

The Offspring a confirmat că al zecelea album al trupei e pe drum. Vestea vine de la solistul Bryan "Dexter" Holland şi chitaristul Kevin "Noodles" Wasserman. Noul album este succesorul lui "Days Go By" din 2012 şi este produs de ctre acelaşi Bob Rock cu care grupul a colaborat şi pe ultimele 2 LP-uri. O scurtă postare pe conturile de social media Offspring oferă indicii:

Vom lansa un disc. E terminat, e finalizat, e gata. Avem piesele, avem titlurile, avem o casă de discuri, un titlu de album, o copertă, artwork şi altele de gen. E gata de pornire. Vom lansa acest material.

Data de lansare e cunoscută de către muzicieni, dar ei nu au dorit să o împărtăşească public încă. Sunt şanse mari să fie în 2021, dar depinde mult de casa de discuri. Ultimele menţiuni despre acest LP veneau în 2019, când Noodles a vorbit cu televiziunea finlandeză Kaaos TV. Pe atunci promitea că "va fi un disc Offspring clasic cu siguranţă". Vom auzi un sound vintage şi ni s-a promis o piesă cu numele de "It Won't Get Better", deja repetată de sute de ori de muzicieni.

Ea s-a auzit pentru prima oară într-un concert din Elveţia al formaţiei, tocmai în 2018. De atunci îl tot cântă la fiecare festival, concert şi live stream. Trupa a fost activă în 2020, lansând chiar în decembrie o neaşteptată melodie de Crăciun. E vorba despre o versiune cover a piesei "Christmas (Baby Please Come Home)", original cântată de Darlene Love, dar acum cu un twist punk-rock. Tot Bob Rock a produs şi acest "colind" şi s-a lăsat şi cu un videoclip oficial amuzant.

În aprilie 2020 The Offspring a profitat de mania documentarului de pe Netflix "Tiger King" pentru a lansa un cover după melodia "Here Kitty Kitty", cântată în serial de The Clinton Johnson Band. Dexter şi Noodles s-au judecat în ultimii ani cu basistul Gregory "Greg K" Kriesel, care nu a mai cântat cu trupa din 2018, dar solicită drepturi asupra denumirii "The Offspring".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE