Urmărește-ne în Social Media

Offspring

Publicat

pe

Offspring
Offspring

Offspring

Istoria trupei The Offspring a început în orașul Garden Grove (California) în anul 1984, dar sub o altă titulatură. Doi colegi de liceu, Dexter Holland (vocalist) și Greg Kriesel (bass) au format inițial trupa Manic Subsidal, fiind ispirați de un concert susținut de punk-rockerii de la Social Distorsion. Un an mai târziu lor li se alătură Noodles (chitarist) și împreună încep să cânte live în Santa Cruz și San Francisco. În 1986 se redenumesc The Offspring și lansează primul vinil cu melodiile "I'll Be Waiting" și "Blackball". Ei vând 1000 de exemplare. Ron Welty devine toboșarul trupei, având în 1986 doar 16 ani.

The Offspring a debutat discografic în 1989 după semnarea unui contract cu labelul independent Nemesis/Cargo. Producătorul Thom Wilson, ce a mai lucrat cu T.S.O.L., The Vandals și Dead Kennedys, i-a ajutat să lanseze vinilul de debut. The Offspring înregistrează 3000 de copii vândute pentru discul omonim.

Succesul lui The Offspring se concretizează odată cu cel de-al doilea album, Ignition, scos în 1992, când trupa a schimbat casa de discuri cu mai celebra Epitaph. Discul Ignition s-a vândut în peste 1 milion de exemplare în întreaga lume. În ani următori trupa ajunge în Europa alături de celebrii NOFX.

Smash (1994) este cel de-a treilea album The Offspring și al doilea produs al colaborării cu Epitaph. Discul conține hiturile cuper-promovate de MTVCome Out and Play (Keep 'Em Separated)”, „Self Esteem” și „Gotta Get Away”. Albumul s-a comercializat în peste 11 milioane de copii, un record pentru un label de muzică indie. În Billboard Top 200, Smash a urcat până pe locul 4.

Membrii Dexter și Greg formează în 1995 propria casă de discuri, Nitro Records. Aceasta re-editează albumul de debut din '89, de această dată pe suport compact disc. Din 1997, The Offspring face parte din portofoliul Columbia Records.

Celebra melodie “Pretty Fly (for a White Guy)” de pe Americana (1998) a fost descărcată ca fișier MP3 de 22 milioane de ori într-un interval de 10 săptămâni, urcând pe primul loc în clasamentul „Top Pirated Internet Songs” al revistei „Rolling Stone”. Albumul ce mai include “Why Don't You Get a Job?”, „The Kids Aren't Alright” și “She's Got Issues” a depășit pragul de vânzări de 10 milioane de exemplare, postul MTV având un rol esențial în promovare, mai ales prin videoclipul pentru “Pretty Fly (for a White Guy)”.

În anul 2000, The Offspring au pus spre descărcare gratuită de pe Internet albumul “Conspiracy Of One” înaintea lansării pe disc. Fanii care au cumpărat albumul au fost primiți în clubul online Offspring Nation, cu acces online la materiale nepublicate. Sony Music nu a agreat acest lucru, iar pentru a evita un proces, trupa a oferit single-uri individuale pe site-ul propriu și site-ul MTV.

În 2003, The Offspring a cântat coverul după The Ramones, “I Wanna Be Sedated”. Melodia destinată inițial filmului “Idle Hands” va fi inclusă și pe albumul tribut “We're a Happy Family” (editat de Columbia), alături de interpretări Metallica, Eddie Vedder, Marilyn Manson și KISS.

Toboșarul Ron Welty părăsește trupa în 2003. Albumul „Splinter” din acel an a fost înregistrat cu fostul baterist de la Vandals și A Perfect Circle, Josh Freese.

Titlul propus inițial pentru discul din 2003 era “Chinese Democracy”, identic cu cel anunțat de Axl Rose pentru materialul lucrat în ultima decadă pentru Guns N Roses. Dexter Holland anunțase atunci că îi vor fura titlu, așa cum și Axl îi “furase” cozile împletite.

A fost atât de comic. Simțeam că așa trebuie să procedăm. Ideea de a-i fura cuiva numele albumului la care lucrase de așa mult timp era pentru noi foarte amuzantă. Amâni, pierzi. Axl îmi preluase împletiturile, eu îi luam titlul albumului.”, declara solistul Dexter.

Tot el spunea pe urmă că numele le-a purtat ghinion. Albumul s-a numit Splinter și a fost lansat la sfârșitul lui 2003. Turneul ce a urmat, “Splinter World Tour” din 2004 a cuprins 97 de concerte în 22 de țări din Europa, America, Australia, Asia și Africa. Distanțele parcurse de trupă însumau 260200 de kilometri. După toate acestea, Dexter și-a împlini și visul de pilot. A celebrat sfârșitul turneului cu solo zbor de 9 zile în jurul globului.

După alți 5 ani, trupa a editat albumul “Rise and Fall, Rage and Grace” (2008). „Hammerhead” a fost primul single extras, iar trupa l-a oferit la liber pe site-ul oficial.

În 2010, The Offspring a înregistrat la baza lor din Huntington Beach noi melodii alături de producătorul Bob Rock.

Lifestyle

Toboşarul The Offspring susţine că a fost concediat pentru că nu a vrut să facă vaccinul anti Covid

În ultimii ani a devenit un lucru comun ca trupele rock să se "restructureze" brusc, dând afară membri importanţi. Cel mai des a fost vorba despre neînţelegeri legate de bani sau scandaluri de hărţuire sexuală. Un nou scandal apare la orizont la început de august 2021, când toboşarul The Offspring, Pete Parada a fost dat afară din trupă. Artistul susţine că decizia are de-a face cu faptul că a refuzat să se vaccineze contra Covid-19.

Publicat

pe

Pete Parada tobosar The Offspring
Pete Parada tobosar The Offspring │ FOTO: Pete Parada

The Offspring se pregăteşte să plece în turneu pentru a promova noul său album, "Let the Bad Times Roll", dar o va face fără toboşarul Pete Parada. Acesta a fost alături de formaţie timp de 14 ani, iar el declară că a ales să nu facă vaccinul anti Covid-19 deoarece are o afecţiune care nu îi permite să se vaccineze.

Iată declaraţia artistului din social media:

Am nişte veşti grele şi nefericite să vă dau. Ştiu că mulţi prieteni apropiaţi şi membri ai familiei ar fi preferat să audă asta în privat şi îmi cer scuze cu privire la natură publică a dezvăluirii mele, dar nu ştiu cum să am această discuţie în repetate rânduri.

Având în vedere istoricul meu medical personal şi efectele secundare ale acestor vaccinuri, doctorul meu m-a sfătuit să nu îmi fac vaccinul deocamdată. Am avut Covid-19 acum mai bine de un an, a fost un caz uşor pentru mine, deci am încredere că îi voi face faţă din nou, dar nu sunt sigur că mai pot supravieţui unui nou caz de Sindrom Guillain-Barre, pe care îl am din copilărie şi care a evoluat într-un stadiu tot mai rău pe parcursul vieţii.

Din nefericire pentru mine şi familia mea riscurile depăşesc beneficiile. De vreme ce nu pot să îndeplinesc această condiţie, care devine tot mai des o cerinţă în industria muzicală, a fost decis recent că nu e sigur să fiu în studio şi în turneu. Spun asta deoarece nu mă veţi vedea la concertele viitoare. Vreau să îmi spun povestea pentru că toţi cei care au parte de izolarea de a fi lăsaţi în urmă trebuie să ştie că nu sunt complet singuri. Nu am sentimente negative faţă de trupă.

Ei fac ce cred că este mai bine pentru ei, în vreme ce eu fac la fel. Îi doresc întregii familiii Offspring tot ce e mai bine pe măsură ce revine la treabă.

Postarea artistului e mult mai lungă şi insistă pe ideea de a te informa atunci când iei decizia de a te vaccina, mai ales dacă ai un istoric de afecţiuni grave. Pete Parada a indicat şi că se pregăteşte să lanseze un proiect muzical alături de fiica sa. The Offspring îşi va începe turneul pe 8 august în Los Angeles, având o sumedenie de concerte programate pe parcursul anului 2021 şi unele şi pentru 2022.

Printre single-urile lansate de grupul punk de pe noul album se numără "This Is Not Utopia", "We Never Have Sex Anymore" şi "Let The Bad Times Roll". Noul album a sosit la 9 ani distanţă de la ultimul LP, cel din 2012, "Days Go By".

Citește în continuare

Trending