Urmărește-ne în Social Media

Offspring

Publicat

pe

Offspring
Offspring

Offspring

Istoria trupei The Offspring a început în orașul Garden Grove (California) în anul 1984, dar sub o altă titulatură. Doi colegi de liceu, Dexter Holland (vocalist) și Greg Kriesel (bass) au format inițial trupa Manic Subsidal, fiind ispirați de un concert susținut de punk-rockerii de la Social Distorsion. Un an mai târziu lor li se alătură Noodles (chitarist) și împreună încep să cânte live în Santa Cruz și San Francisco. În 1986 se redenumesc The Offspring și lansează primul vinil cu melodiile "I'll Be Waiting" și "Blackball". Ei vând 1000 de exemplare. Ron Welty devine toboșarul trupei, având în 1986 doar 16 ani.

The Offspring a debutat discografic în 1989 după semnarea unui contract cu labelul independent Nemesis/Cargo. Producătorul Thom Wilson, ce a mai lucrat cu T.S.O.L., The Vandals și Dead Kennedys, i-a ajutat să lanseze vinilul de debut. The Offspring înregistrează 3000 de copii vândute pentru discul omonim.

Succesul lui The Offspring se concretizează odată cu cel de-al doilea album, Ignition, scos în 1992, când trupa a schimbat casa de discuri cu mai celebra Epitaph. Discul Ignition s-a vândut în peste 1 milion de exemplare în întreaga lume. În ani următori trupa ajunge în Europa alături de celebrii NOFX.

Smash (1994) este cel de-a treilea album The Offspring și al doilea produs al colaborării cu Epitaph. Discul conține hiturile cuper-promovate de MTVCome Out and Play (Keep 'Em Separated)”, „Self Esteem” și „Gotta Get Away”. Albumul s-a comercializat în peste 11 milioane de copii, un record pentru un label de muzică indie. În Billboard Top 200, Smash a urcat până pe locul 4.

Membrii Dexter și Greg formează în 1995 propria casă de discuri, Nitro Records. Aceasta re-editează albumul de debut din '89, de această dată pe suport compact disc. Din 1997, The Offspring face parte din portofoliul Columbia Records.

Celebra melodie “Pretty Fly (for a White Guy)” de pe Americana (1998) a fost descărcată ca fișier MP3 de 22 milioane de ori într-un interval de 10 săptămâni, urcând pe primul loc în clasamentul „Top Pirated Internet Songs” al revistei „Rolling Stone”. Albumul ce mai include “Why Don't You Get a Job?”, „The Kids Aren't Alright” și “She's Got Issues” a depășit pragul de vânzări de 10 milioane de exemplare, postul MTV având un rol esențial în promovare, mai ales prin videoclipul pentru “Pretty Fly (for a White Guy)”.

În anul 2000, The Offspring au pus spre descărcare gratuită de pe Internet albumul “Conspiracy Of One” înaintea lansării pe disc. Fanii care au cumpărat albumul au fost primiți în clubul online Offspring Nation, cu acces online la materiale nepublicate. Sony Music nu a agreat acest lucru, iar pentru a evita un proces, trupa a oferit single-uri individuale pe site-ul propriu și site-ul MTV.

În 2003, The Offspring a cântat coverul după The Ramones, “I Wanna Be Sedated”. Melodia destinată inițial filmului “Idle Hands” va fi inclusă și pe albumul tribut “We're a Happy Family” (editat de Columbia), alături de interpretări Metallica, Eddie Vedder, Marilyn Manson și KISS.

Toboșarul Ron Welty părăsește trupa în 2003. Albumul „Splinter” din acel an a fost înregistrat cu fostul baterist de la Vandals și A Perfect Circle, Josh Freese.

Titlul propus inițial pentru discul din 2003 era “Chinese Democracy”, identic cu cel anunțat de Axl Rose pentru materialul lucrat în ultima decadă pentru Guns N Roses. Dexter Holland anunțase atunci că îi vor fura titlu, așa cum și Axl îi “furase” cozile împletite.

A fost atât de comic. Simțeam că așa trebuie să procedăm. Ideea de a-i fura cuiva numele albumului la care lucrase de așa mult timp era pentru noi foarte amuzantă. Amâni, pierzi. Axl îmi preluase împletiturile, eu îi luam titlul albumului.”, declara solistul Dexter.

Tot el spunea pe urmă că numele le-a purtat ghinion. Albumul s-a numit Splinter și a fost lansat la sfârșitul lui 2003. Turneul ce a urmat, “Splinter World Tour” din 2004 a cuprins 97 de concerte în 22 de țări din Europa, America, Australia, Asia și Africa. Distanțele parcurse de trupă însumau 260200 de kilometri. După toate acestea, Dexter și-a împlini și visul de pilot. A celebrat sfârșitul turneului cu solo zbor de 9 zile în jurul globului.

După alți 5 ani, trupa a editat albumul “Rise and Fall, Rage and Grace” (2008). „Hammerhead” a fost primul single extras, iar trupa l-a oferit la liber pe site-ul oficial.

În 2010, The Offspring a înregistrat la baza lor din Huntington Beach noi melodii alături de producătorul Bob Rock.

Trending