Vocea României 2017, sezon 7Află noutăți despre Vocea României 2017 Vocea României 2017: concurenții care au mers mai departe în cea de-a patra rundă de audiții pe nevăzute Kinga GlykKinga Glyk, cea mai bună basistă a Poloniei la Jazz Nouveau - INTERVIU INFO CONCERT:
Sting
INFO CONCERT:
Media Music Awards 2017
INFO CONCERT:
David Garrett
David GarrettÎn iunie 2018, David Garrett va fi "EXPLOSIVE – LIVE!" pentru prima oară în România

Luiza Zan

Luiza Zan - GuirriLIVE Radio Session

Nascută în 1980, Luiza Zan si-a început cariera la vârsta de 4 ani. Atunci a câștigat premiul I la un concurs pentru șoimii patriei din timpul epocii comuniste. Aceeași piesă interpretată la concursul pentru copii ("Frunzuliţa d'alior") îi aduce premiul I la Festivalul Internațional Cerbul de Aur, din iulie 2004, la exact o săptămână după cucerirea unui prestigios premiu al II-lea la Festivalul de Jazz din Montreux, Elveția.

Luiza Zan - GuirriLIVE Radio Session

Luiza Zan - GuirriLIVE Radio Session

Luiza Zan a studiat canto clasic timp de 9 ani consecutiv, urmând cursurile Liceului de Artă din Piatra Neamţ și pe cele ale Universităţii de Arte Iași.

Concursul din Moontreux i-a oferit șansa de a cânta acompaniată de muzicieni de renume precum Geri Allen, Bob Hurst, Eric Harland sau Omar Hakim. La Gala Premiilor de Jazz din 2004, eveniment organizat de Radiodifuziunea Română, i s-a acordat ”Premiul Confirmării”.

Printre numeroșii muzicieni alături de care a cântat se numără Rick Condit - profesor și saxofonist din Statele Unite care a cântat cu Ella Fitzgerald big band - Mircea Tiberian, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr., Armen Donelian, Jurgen Bothner, Arthur Balogh, Vlaicu Golcea, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Electric Brother, Dj Vasile, Jimi Cserkesz, Eddie Neumann.

Artista s-a implicat de-alungul timpului în proiecte muzicale, aceasta considerându-se muzician, nu solistă într-o trupă. Dintre respectivele colaborări amintim ZNE (the Zan-Neumann Ecuation), din 2009, alături de saxofonistul Eddie Neumann; AZZA (2009), trupa de gipsy punk/jazz/soul din care făceau parte Florin Barbu, Marcel Moldovan și Eddie Neumann; SLANG, alături de care a câștigat premiul I la Cerbul de Aur; SCRIBBLE (2012), alături de care  a concertat la GuerriLIVE Radio Session cu Bogdan Șerban în februarie 2012; DOI OAMENI SIMPLI, un proiect cu al artistei cu Sorin Romanescu.

DISCOGRAFIE

Slang - "Slang" - 2005 (Zone Records / Universal Records)

Luiza Zan si Sorin Romanescu - "Colinde si povesti de Craciun" - 2010

GALERIE FOTO

GuerriLIVE Radio Session

Concert Green Hours - decembrie 2011

VIDEOCLOSE
CLOSE