Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

John Mayall

John Mayall

John Mayall este un interpret, compozitor şi multi-instrumentist englez, pionier al muzicii blues. Cariera sa muzicală se întinde pe 50 de ani şi a atins punctul culminant în anii ‘60 când a fondat trupa John Mayall & The Bluesbreakers.

Născut în 1933 în satul Maccelsfield din apropiere de Manchester, Mayall a crescut ascultând colecţia de jazz a tatălui său şi s-a simţit atras de muzica blues. La sfârşitul anilor ‘60 s-a mutat la Londra, unde s-a lansat sub numele de John Mayall’s Bluesbreakers. Curând a făcut cunoștință cu Eric Clapton, iar din întâlnirea lor istorică a rezultat în 1966 mega-albumul Bluesbreakers Blues Breakers cu Eric Clapton, devenind o legendă mondială.

John Mayall
În 1969 a apărut albumul acustic live The Tourning Point, căruia ulterior i-au urmat materiale precum Behind The Iron Curtain, Chicago Line, A Sense Of Place şi albumul nominalizat la Grammy, Wake Up Call, care au stabilit noi standarde în blues-rock-ul mondial.

John Mayall mai este cunoscut şi ca mentor, în anii ‘60, trupa sa, The Bluesbreakers, reprezentând o şcoală finală pentru muzicienii britanici de blues rock din perioada respectivă.

Prin trupa sa s-au perindat de-a lungul vremii artiști celebri precum Eric Clapton, Jack Bruce, Peter Green, John McVie, Mick Fleetwood, Mick Taylor, Don "Sugarcane" Harris, Harvey Mandel, Larry Taylor, Jon Hiseman, Dick Heckstall-Smith, Andy Fraser, Johnny Almond, Walter Trout, Coco Montoya și Buddy Whittington.

În 2005 John Mayall a primit distincția de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, iar în 2009 a lansat cel de-al 57-lea album din cariera sa, Tough.

Discografie John MayallCLOSE
CLOSE