Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

John Mayall

John Mayall

John Mayall este un interpret, compozitor şi multi-instrumentist englez, pionier al muzicii blues. Cariera sa muzicală se întinde pe 50 de ani şi a atins punctul culminant în anii ‘60 când a fondat trupa John Mayall & The Bluesbreakers.

Născut în 1933 în satul Maccelsfield din apropiere de Manchester, Mayall a crescut ascultând colecţia de jazz a tatălui său şi s-a simţit atras de muzica blues. La sfârşitul anilor ‘60 s-a mutat la Londra, unde s-a lansat sub numele de John Mayall’s Bluesbreakers. Curând a făcut cunoștință cu Eric Clapton, iar din întâlnirea lor istorică a rezultat în 1966 mega-albumul Bluesbreakers Blues Breakers cu Eric Clapton, devenind o legendă mondială.

John Mayall
În 1969 a apărut albumul acustic live The Tourning Point, căruia ulterior i-au urmat materiale precum Behind The Iron Curtain, Chicago Line, A Sense Of Place şi albumul nominalizat la Grammy, Wake Up Call, care au stabilit noi standarde în blues-rock-ul mondial.

John Mayall mai este cunoscut şi ca mentor, în anii ‘60, trupa sa, The Bluesbreakers, reprezentând o şcoală finală pentru muzicienii britanici de blues rock din perioada respectivă.

Prin trupa sa s-au perindat de-a lungul vremii artiști celebri precum Eric Clapton, Jack Bruce, Peter Green, John McVie, Mick Fleetwood, Mick Taylor, Don "Sugarcane" Harris, Harvey Mandel, Larry Taylor, Jon Hiseman, Dick Heckstall-Smith, Andy Fraser, Johnny Almond, Walter Trout, Coco Montoya și Buddy Whittington.

În 2005 John Mayall a primit distincția de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, iar în 2009 a lansat cel de-al 57-lea album din cariera sa, Tough.

Discografie John MayallCLOSE
CLOSE