Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Liana Stanciu anunță când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

John Mayall

John Mayall

John Mayall este un interpret, compozitor şi multi-instrumentist englez, pionier al muzicii blues. Cariera sa muzicală se întinde pe 50 de ani şi a atins punctul culminant în anii ‘60 când a fondat trupa John Mayall & The Bluesbreakers.

Născut în 1933 în satul Maccelsfield din apropiere de Manchester, Mayall a crescut ascultând colecţia de jazz a tatălui său şi s-a simţit atras de muzica blues. La sfârşitul anilor ‘60 s-a mutat la Londra, unde s-a lansat sub numele de John Mayall’s Bluesbreakers. Curând a făcut cunoștință cu Eric Clapton, iar din întâlnirea lor istorică a rezultat în 1966 mega-albumul Bluesbreakers Blues Breakers cu Eric Clapton, devenind o legendă mondială.

John Mayall
În 1969 a apărut albumul acustic live The Tourning Point, căruia ulterior i-au urmat materiale precum Behind The Iron Curtain, Chicago Line, A Sense Of Place şi albumul nominalizat la Grammy, Wake Up Call, care au stabilit noi standarde în blues-rock-ul mondial.

John Mayall mai este cunoscut şi ca mentor, în anii ‘60, trupa sa, The Bluesbreakers, reprezentând o şcoală finală pentru muzicienii britanici de blues rock din perioada respectivă.

Prin trupa sa s-au perindat de-a lungul vremii artiști celebri precum Eric Clapton, Jack Bruce, Peter Green, John McVie, Mick Fleetwood, Mick Taylor, Don "Sugarcane" Harris, Harvey Mandel, Larry Taylor, Jon Hiseman, Dick Heckstall-Smith, Andy Fraser, Johnny Almond, Walter Trout, Coco Montoya și Buddy Whittington.

În 2005 John Mayall a primit distincția de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, iar în 2009 a lansat cel de-al 57-lea album din cariera sa, Tough.

Discografie John MayallCLOSE
CLOSE