Concert Andrea Bocelli - bilete
Andrea Bocelli concertează la București pe 22 iunie 2017 - Cumpără bilete de aici
Poze concert Dream Theater la Arenele Romane din București - 2017 INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
Smiley
INFO CONCERT:
Kings of Leon
INFO CONCERT:
Andrea Bocelli
INFO CONCERT:
Depeche Mode
INFO CONCERT:
Neversea

Apocalyptica

Apocalyptica

Apocalyptica a luat naştere în 1993 la Helsinki, Finlanda la iniţiativa violonceliştilor Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso şi Paavo Lötjönen, cărora ulterior li s-a alăturat şi bateristul Mikko Siren.

Apocalyptica

Formaţia promovează un stil eclectic în care primează metalul simfonic. Influenţele muzicale includ însă o varietate de alte genuri precum speed metal, alternative-metal, hard-rock, metal progresiv, thrash şi muzică clasică. Nu lipsesc nici sonorităţile de tip folk, finlandez sau internaţional.

Deşi în prima fază Apocalyptica a pornit ca o formaţie-tribut Metallica, originalitatea s-a impus, ştergând orice urmă de epigonism. Trupa abordează atât piese exclusiv instrumentale, cât şi melodii cu voce, asigurate, de obicei, de un artist invitat.

Formaţia a colaborat de-a lungul timpului cu nume celebre ca Max Cavalera, Brent Smith, Cristina Scabbia, Gavin Rossdale, Joe Duplantier, Lacey Mosley, Ville Valo, Lauri Ylonen, Matt Tuck, Nina Hagen şi mulţi alţii. Între instrumentiştii cu care au cântat, se numără Dave Lombardo (Slayer) şi Sami Kuoppamaki (Reflections).

Apocalyptica a lansat până acum 7 albume de studio şi a vândut peste 4.000.000 de copii în toată lumea.

Apocalyptica - Path

Discografie Apocalyptica:

Albume de studio:
Plays Metallica by Four Cellos - 1996
Inquisition Symphony - 1998
Cult - 2000
Reflections - 2003
Apocalyptica - 2005
Worlds Collide - 2007
7th Symphony - 2010

Compilații:

The Best Of Apocalyptica - 2002
Amplified// A Decade of Reinventing the Cello - 2006

DVD-uri:

Live -2001
Reflections Revised - 2003
The Life Burns Tour - 2006



CLOSE
CLOSE