Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals"

Ad Hoc

Ad Hoc - Finala Trofeul Club A

Membrii

  • Sergiu Boldor - vioară
  • Adrian Bologa - vioară
  • Paul Szanto - violoncel
  • Igor Antoniuc - chitară
  • Dan Olar - tapan
  • Lucian Simon - percuții

Biografie

Ad Hoc este proiectul unor tineri studenți sau absolvenți ai facultăților de profil, care doresc să promoveze muzica din vechime. Au ales muzica medievală, pentru melodicitatea ei specifică, melodicitate care o păstrează actuală și o face să fie iubită de diverse categorii de public. Ei au descoperit că muzica medievală face bine la suflet și la minte, așa că și-au propus să o dăruiască mai departe.

 Atmosfera spectacolelor Ad Hoc este definită chiar de numele trupei. Ad Hoc este un proiect deschis, în permanentă mișcare. Show-urile sunt personalizate, creativitatea fiind punctul forte al trupei, care are chiar deschiderea de a deveni proiect interactiv, atunci când situația permite.

Ad Hoc - Finala Trofeul Club A

Ad Hoc - Finala Trofeul Club A

 Repertoriul este divers, cu bucăți muzicale preluate din Evul Mediu, dar și cu prelucrări după trupele internaționale care promovează cu succes același gen muzical: Blackmore's Night, Loreena McKennitt etc.

Au început cu participări la Festivalul Medieval de la Brașov, mai 2010, la Festivalul Luminii (Oradea), la Ora Pământului, la StudFest, la expoziții, lansări de carte, diverse evenimente culturale sau mondene.

În decembrie 2010, trupa Ad Hoc a susținut primul turneu de promovare în Reșița, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj și Zalău, pentru ca, la foarte scurt timp, în martie 2011, să fie invitată să susțină un turneu împreună cu trupa irlandeză Coras. În mod foarte încurajator, publicul de club, adept al tipurilor de muzică actuale și așa-zis comerciale, a întâmpinat muzica medievală cu interes și a primit Ad Hoc cu căldură.

Anul 2011 a fost plin de activitate pentru Ad Hoc. După primele concerte în formula de 7 instrumentiști, trubadurii au fost invitați să concerteze în turneul național ”Saint Patrick’s Day”, alături de trupa irlandeză CORAS. Ad Hoc și-a îmbunătățit prestația scenică, ajungând la un veritabil spectacol medieval. După mult cântec, fie pe scene, fie între cavaleri, fie cu alți trubaduri, sfârșitul verii a adus, printre multe prietenii noi, și colaborarea cu cimpoierii de la Bordo Sarkany Regizene Rend din Debrecen, la câteva festivaluri medievale, dar și prezența trupei la festivaluri main-stream, cum ar fi „Dilema Veche” de la Alba Iulia sau PRO ISTORIA FEST, alături de trupa SISTEM și alte nume mari din showbiz-ul românesc.

Ad Hoc - ZIlele Cetatii Alba

Ad Hoc - ZIlele Cetatii Alba (Foto: www.facebook.com)

În cadrul evenimentului “Tribute To Remember Freddie Mercury”, trupa a ieșit din zona medievală, uimind publicul cu reinterpretarea în stil propriu a melodiilor Queen.

Ad Hoc este singura trupă medievală din România acceptată pe scene mari, alături de trupe din mainstream.

Videoclipuri

Legături externeCLOSE
CLOSE