Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO Victor SocaciuVictor Socaciu e internat cu COVID-19; Starea muzicianului este gravă

Jimi Hendrix

James Marshall „Jimi” Hendrix (27 noiembrie 1942 - 18 septembrie 1970) este considerat cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor (revista Rolling Stone i-a acordat acest titlu în 2003), fiind unul dintre cei mai influenți muzicieni ai rock-ului mondial. Deși foarte scurtă, cariera lui Hendrix a fost una extrem de intensă, reușind în doar 4 ani - din 1966 când a luat naștere trupa The Jimi Hendrix Experience și până la moartea lui în 1970 - să realizeze ceea ce alții nu au reușit în decenii.

Următoarele evenimente cu Jimi Hendrix

Nu sunt concerte indexate pentru aceasta perioadă.

Știri despre Jimi Hendrix

Kurt Cobain / Amy Winehouse

Inteligența artificială a creat "noi" piese Nirvana și Amy Winehouse cu scopul de a atrage atenția asupra sănătății mintale

O organizație din Toronto a creat o compilație cu melodii realizate cu ajutorul inteligenței artificiale. Piesele au fost compuse în stilul unor regretați muzicieni care au trecut în neființă la vârsta de 27 de ani. Mai multe detalii în articol.

The Jimi Hendrix Experience - Music, Money, Madness...Jimi Hendrix In Maui

Filmul documentar "Music, Money, Madness ... Jimi Hendrix In Maui" a primit un teaser - VIDEO

Faimosul turneu al lui Jimi Hendrix în Hawaii, pe care legendarul chitarist l-a susținut în 1970, a inspirat realizarea unui film documentar intitulat "Music, Money, Madness ... Jimi Hendrix In Maui". Pelicula va include filmări de arhivă cu Hendrix, neprezentate publicului până acum, totul gravitând în jurul controversatului "Rainbow Bridge" și a felului în care recitalul susținut de chitarist în fața vulcanului Haleakala a dat un cu totul alt sens mișcării hippie.

Carlos Santana

Carlos Santana crede că drogurile au influențat vizibil muzica lui Jimi Hendrix și a altor staruri rock

Carlos Santana și-a amintit de zilele de aur ale Woodstock-ului, povestind într-un interviu despre legătura directă dintre creativitate și droguri. În opinia chitaristului, anumite substanțe halucinogene au un efect puternic asupra muzicii pe care o creezi, Jimi Hendrix fiind unul dintre cei care și-au exprimat altfel viziunea artistică grație consumului de LSD.

Jimi Hendrix

Inginerul de sunet al lui Jimi Hendrix vorbește despre albumul de care chitaristul a fost cel mai mândru

Eddie Kramer, inginerul de sunet care a lucrat cu Jimi Hendrix la toate cele trei albume de studio ale chitaristului, a vorbit în cadrul unui interviu despre materialul pe care Jimi l-a considerat a fi cel mai reușit. I-a fost dificil să aleagă, pentru că Jimi a fost "cel mai înzestrat chitarist al lumii".

Jimi Hendrix - Lover Man

Jimi Hendrix - Lover Man

Lansarea noului album postum al lui Jimi Hendrix, ”Both Sides of the Sky”, este marcată cu un videoclip realizat pentru piesa ”Lover Man”. Clipul este regizat de John Vondracek și conține poze rare cu regretatul muzician, precum și înregistrări din concerte.

Jimi Hendrix

Ascultă "Lover Man", o înregistrare nelansată a lui Jimi Hendrix de pe noul album ”Both Sides of the Sky” - AUDIO

"Lover Man", o piesă înregistrată de Jimi Hendrix în 1969, este prezentată publicului cu prilejul lansării discului ”Both Sides of the Sky”. Albumul va fi pus în vânzare la începutul lunii martie.

Jimi Hendrix

Ascultă "Mannish Boy", o înregistrare a lui Jimi Hendrix din 1969, nelansată până acum - AUDIO

Un nou album Jimi Hendrix va fi lansat la începutul lunii martie. Intitulat ”Both Sides of the Sky”, discul debutează cu single-ul "Mannish Boy", o înregistrarea nelansată până acum, ce datează din 1969.

Istoria rock-ului

Istoria rock-ului în 15 minute pe Facebook Timeline - VIDEO

Peste 50 de ani de muzică rock au fost comprimați într-o prezentare de 15 minute, realizată prin intermediul Facebook Timeline. În clip sunt menționați peste 300 de muzicieni și trupe, fiecare jucând un rol important în evoluția subgenurilor rock-ului.

5 documentare muzicale de văzut

5 documentare muzicale de văzut (1)

Unii artiști se nasc pentru a deveni legende. Înainte, însă, ca muzica lor să ajungă la zeci de milioane de oameni, orice muzician a trecut prin încercările vieții. Pasiunea pentru muzică, talentul și ambiția le-au purtat însă pașii spre o carieră la care unii doar visează. Poveștile artiștilor legendari sunt disponibile acum publicului larg, selecția noastră cuprinzând 5 documentare muzicale ale unor muzicieni care au scris istorie: Elvis Presley, Tom Jones, Jimi Hendrix, Barry White și Johnny Cash.

Jimi Hendrix, interpretat de Andre 3000 în "All Is By My Side" - TRAILER

Trailerul oficial al filmului biografic Jimi Hendrix, "All Is By My Side", a fost recent lansat. Clipul oferă fanilor muzicianului oportunitatea de a-și forma o părere despre peliculă înainte de a păși în cinematografe.

Kurt Cobain

Cum ar fi arătat în 2013 Kurt Cobain, Janis Joplin și Jimi Hendrix - FOTO

O echipă de graficieni și-a imaginat cum ar fi arătat în 2013 muzicieni celebrii, precum Kurt Cobain, Janis Joplin sau Jimi Hendrix, dacă ar fi fost în viață.

Freddie Mercury

Muzeul hologramelor, locul unde legendele rock renasc și cântă alături de fani

John Lennon, Jimi Hendrix, Freddie Mercury şi Kurt Cobain sunt doar câțiva dintre artiștii ce vor fi "readuși la viață" în muzeul hologramelor din Londra, un proiect inițiat de directorii Music Hall of Fame. Fanii vor putea vedea din nou pe scenă legendele muzicii rock, având chiar oportunitatea de a cânta alături de artiștii preferați.

Andre 3000 a intrat în pielea lui Jimi Hendrix în filmul biografic "All By My Side" ce are premiera pe 20 august la TIFF

Filmul biografic despre Jimi Hendrix are premiera la TIFF 2013 - FOTO

Andre 3000 de la OutKast a intrat în pielea lui Jimi Hendrix în noul film biografic ce va avea premiera la TIFF. Pelicula se concentrează pe realizarea albumului de debut.

Un nou portret Jimi Hendrix a fost realizat din 4000 de pene de chitară - FOTO

Un nou portret tribut Jimi Hendrix a fost realizat din 4000 de pene de chitară Fender. Vezi fotografii ale tabloului.

Ascultă o nouă piesă Jimi Hendrix, "Earth Blues" - AUDIO

Peste două săptămâni se va lansa un nou album post-mortem Jimi Hendrix intitulat "People, Hell and Angels". Discul are 12 piese foarte experimentale, înregistrate în perioada 1968 și 1969 iar cel de-al 2-lea single poartă numele "Earth Blues" și îl puteți asculta pe InfoMusic.

Jimi Hendrix

Ascultă melodia Somewhere, de pe noul album Jimi Hendrix - AUDIO

Pe 4 martie se va lansa un album post-mortem Jimi Hendrix, intitulat "People, Hell and Angels", ce conține 12 melodii nelansate de artist înregistrate în perioada 1968 și 1969. Primul single oferit spre ascultare este piesa Somewhere.

Jimi Hendrix - People, Hell and Angels Album

Ascultă un preview al piesei Somewhere de pe noul album Jimi Hendrix - VIDEO

Inginerul de studio al lui Jimi Hendrix a dezvăluit un fragment din piesa Somewhere inclusă pe noul album post-mortem People, Hell and Angels.

Jimi Hendrix

Remember Jimi Hendrix în 10 piese

Echipa InfoMusic vă propune spre audiție în memoria legendarului chitarist Jimi Hendrix o selecție a unora dintre cele mai de succes melodii interpretate în scurta, dar prolifica lui carieră muzicală.

Jimi Hendrix - Live la Woodstock

Jimi Hendrix - Live la Woodstock 1969 rulează și în România

Cu ocazia aniversării a 70 de ani de la nașterea lui Jimi Hendrix, The Light Cinema difuzează în premieră concertul de neuitat de la Woodstock 1969. Acesta va rula în zilele de 29 și 30 noiembrie și pe 2 decembrie iar prețul unui bilet este de 45 ron.

12 melodii necunoscute pe noul album Jimi Hendrix

Pe 5 martie 2013 se va lansa un album nou Jimi Hendrix ce conține 12 piese nelansate anterior. Discul poartă numele People, Hell and Angels, a fost înregistrat în perioada 1968 - 1969 și ne prezintă niște melodii experimentale cu clape, corn și chitări secundare.

Concertul lui Jimi Hendrix de la Woodstock va rula in cinematografe

Concertul pe care Jimi Hendrix la sustinut la festivalul Woodstock '69 va rula in cinematografe incepand din 29 noiembrie. Evenimentul celebreaza 70 de ani de la nasterea legendarului chitarist.

Gary Moore

Se lansează un nou DVD Gary Moore - VIDEO

Pe 25 septembrie se va lansa un nou DVD semnat de legendarul chitarist Gary Moore. Discul poarta numele Blues For Jimi si contine inregistrarea concertului sustinut in data de 25 octombrie 2007 la Londra, cand regretatul artist a interpretat doar piese Jimi Hendrix printre care Purple Haze, Foxy Lady, The Wind Cries Mary, Hey Joe sau Voodoo Child (Slight Return).

Ronnie Wood şi-a luat la revedere de la Jimi Hendrix

“Am fost cu el la Ronnie Scott's Jazz Club, în noaptea în care a murit. El cobora scările împreuna cu prietena lui şi i-am spus: noapte buna, Jimi! Iar el... Continuare »

Vedete rock care au murit la 27 de ani!

Vârsta de 27 de ani pare a fi punctul critic în viața vedetelor rock, având în vedere câte au dispărut la această vârstă. Kurt Cobain, Janis Joplin, Jim Morrison, Mia Zapata, Brian Jones sunt cei mai cunoscuți muzicieni incluși în acest tragic "club 27".

jimi-hendrix

Familia lui Jimi Hendrix deschide un nou proces

Familia legendei rock, Jimi Hendrix a ales să apeleze la justiție cu privire la drepturile asupra înregistrărilor celor două concerte pe care artistul le-a susținut în Londra în 1969, la... Continuare »

CLOSE
CLOSE